Hukassa uuden vahvistimen toimintojen kanssa (yamaha rx-v767)

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana jorma400, 22.09.2011.

  1. jorma400

    jorma400 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkä ostin uuden vahvistimen pari viikkoa sitten, nytten on kuitenkin alkanut kummastuttamaan edelliseen pioneerin vahvistimeen verrattuna pari asiaa.

    Entisessä vahvistimessa syttyi esim. DTS valo kun kuunteli dts lähdettä, ja DD valo jos kuunteli dolby digitalia.

    Nykyisessä yamahan vahvistimessa tätä ei tapahdu, vahvistimen näyttöön vaan syttyy valot niitten kaiuttimien kohdalle mitkä ovat käytössä. esim DTS 5.1, niin näytössä palaa 6 kaiuttimen merkki. Ja jos telkkarin näytöltä katsoo vahvistimen audio infoa siellä lukee kanavat 3/2/1 (3 edessä, 2 takana + subwoofer). Jos kuuntelee stereo ääntä niin 2/0/0.

    Sitten kaukosäätimessä on "STRAIGHT" nappi. Manuaalista sain sen verran selville että "Enjoying unprocessed playback (straight decoding mode).
    Use straight decoding mode when you want to playback sound without sound field processing.... ... Multichannel playback sources such as BD/DVD. Plays back audio from a playback source without applying sound field effects, using apporpriate decoder to split the signal into multiple channels."

    Tämän mukaan tämä olisi hyvä juurikin näitä elokuvia varten. Mutta pakkaa sekottaa sitten toinen nappula kaukosäätimessä: "PURE DIRECT". Manuaalista lainattua "Use pure direct mode to enjoy the pure high fideltity sound of the selected source. When pure direct mode is enabled, this unit plays back the selected source least circuitry.

    Kysymys kuuluukin kumpaa tulisi käyttää kun katsoo elokuvia missä on DTS/DD 5.1 äänet? :hitme:

    Muutenkin olisi kiva kuulla käytännön kokemuksia noista ominaisuuksista.
     
  2. HDMI

    HDMI My Precious Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse valitsen leffoja katsellessa soundprogram valikosta jonkin ohjelman,"straight" vaihtoehtoa olen muutaman kerran kokeillut ja en tykännyt (makuasia) jotenkin niin tavallinen,perusäänet vain.
    Pure Direct on käsittääkseni tarkoitettu parantamaan äänenlaatua entisestään (korjatkoon joku jos meni ihan metsään),silloinhan mitään "säätöhommia" ei voi tehdä asetuksen ollessa päällä.
    Minkäänlaisia valoja ei etupaneeliin syty,info nappia painamalla voi valita mitä vahvistimen paneeli näyttää.
    Vahvistimena minulla toimii uudemman malliston RX-V771
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Onko tämä jotenkin ongelma? Omassa vanhemmassa Yammussa syttyy vielä merkkivalo käytettävän ääniraidan mukaan. Onko sulla PS3:sta bitstream päällä, vai kuunteletko dekoodattua? Jälkimmäisessä tapauksessa vahvistin ei edes tiedä, mitä ääniraitaa tuuttaat, vaan sieltä tulee PCM:ää.

    Pudottaa kaikenmaailman tilahärpäkkeet pois, jos logiikka on sama tuossa uudemmassa mallissa. Päällä vain kaiuttimien etäisyydensäädöt ja jakosuodin (YPAON säädöistä en ole täysin varma, ovatko päällä).

    Sammuttaa kaikki piirit, mitä voi. Analogiliitännällä kaikki digitaalipiirit, ääni menee suoraan päätevahvistimille. Digitaaliliitännällä päällä on vain DAC + vahvistimiet. Kenties ongelmallisesti musiikkia kuunnellessa myös jakosuodin jää pois eli 2.0 (cd) signaalilla subbari on hiljaa (jos se on liitetty vain sub-out -liittimeen). Pois jää myös YPAON tekemät huonekorjaukset.
    Ellet välttämättä halua sotkea äänimaailmaa jollain ylimääräisellä tilahärpäkkeellä, niin straight.

    Pure ei taida edes toimia, koska ainakin omassa (edelleen vanhemmassa) mallissa se sammuttaa myös näytön, eli leffasta ei tule kuin ääni.

    Musiikkia kuunnellessa, jos 2.0 riittää sinulle eli et tarvitse subbaria tulitukeen, niin pure direct. Mikäli tarvitset tai haluat käyttää subbaria, straight.

    Tilahärpäkkeillä ei kannata hyvää ääntä sössiä.
    :thumbsup:
     
  4. jorma400

    jorma400 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän ohjeen mukaan olen säädöt tehnyt : https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=71101
    "Valitse ääniasetuksista audioulostuloksi HDMI -> manuaalinen -> laita rasti kaikkiin ruutuihin ja tallenna ruksilla. Jos käytössä ei ole 7.1-kaiutinjärjestelmää tai vahvistin osaa ottaa HDMI:n kautta korkeintaan 5.1-kanavaisen äänen, jätä PCM7.1-vaihtoehdot ruksittamatta. Tämän jälkeen mene BD/DVD-asetuksiin, valitse BD/DVD-ääniulostulon formaatti ja sen jälkeen Linear PCM."

    Pitää kokeilla muuttaa noita asetuksia ja katsoa mitä tapahtuu.

    Ja tässä vahvistimessa ainakin kuva menee vahvistimen läpi vaikka on pure direct mode päällä.:confused:
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ok, PS3 asetuksista en osaa sanoa mitään, koska en omista.

    Jos kuva näkyy purella, niin siltä osin on ajat muuttuneet. Koska se kuitenkin sammuttanee edelleen mm. etäisyydensäädöt ja jakosuotimen, niin ei sitä elokuvaa katsoessa voi käyttää.
     
  6. ALeC

    ALeC Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on tosiaan rx-v667, jossa aina käytän STRAIGHT elokuvilla, ja lähes aina musiikilla. En pidä siitä jos vahvistin puuttuu alkuperäiseen äänen muuntaen sitä, vaan kuuntelen aitona, miten se on tarkoitettukin kuunneltavaksi. (Tosin joskus 7 channel mono musiikilla on ihan jees, kun haluaa että musiikki kuulu lujaa, ja joka nurkasta)

    Pure Direct on hyvää käyttää Yammulla kun kattoo lähes täysin pimennetyssä huoneessa jolloin näytöllä palaa ainoastaan sininen LED jonka voi vaikka teipata, jotta huone olisi täysin pimeä(lepakkoluola!). Äänenlaatu on mielestäni täysin identtinen Straight moodin kanssa, koskaan eroa en ole huomannut.
     
  7. jorma400

    jorma400 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekkin olen katsonut elokuvat ilman mitään vahvistimen omia tehosteita, mutta ilmeisesti tämä STRAIGHT mode on paras elokuville, koska joku taisi aikaisemmin kirjoittaa että PURE DIRECT mode ottaa asetetut kaiutin etäisyydet ym muut pois.

    Vielä tämmöinen pieni sivukysymys tähän, että minkä paksuisesta kaiutin johdoista kannattaisi tehdä johdot banaaniliittimmien kanssa.

    Edessä on 3 kappaletta amphion helium 2, ja takana jotkut infinityn perus surroundit. Taakse ehkä mahdollisesti tulossa uudet kaiuttimet. Onko järkeä laittaa joka nurkkaan samanlaiset kaiuttimet? Esim 5kpl amphion helium 2.
    7.1 järjestelmää tähän tilaan ei kuitenkaan järkevästi saa laitettua.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Äänikuvan yhteneväisyyden kannalta tuo on paras mahdollinen vaihtoehto, jos vaan lompakko ja sijoittelu antavat periksi.
     
  9. jorma400

    jorma400 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2011
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on taaksekkin tullut amphionit, samalla tuli laitettua joka kaiuttimelle 2,5m2 kaapelit ja banaaniliittimet. Sitten siirytään seuraavaan ongelmaan.

    Tuli uusi kone kasattua kun vanhasta hajosi emolevy. Päivitin tietokoneen HDMI aikaan ja samalla tuli uusi ongelma. Kun laitan kuvan kulkemaan vahvistimen kautta telkkarille niin kuva on "suttuinen" tai hieman haamukuvaa havaittavissa ja värit ovat hiukan liikakontrastiset ja kuva tulee liian isona vaikka telkkari ilmoittaa että tulee 1920x1080p signaalia. Sitten kun laitan hdmi piuhan suoraan telkkariin niin kuva on terävä, selkeä ja oikean kokoinen.

    Miksi vahvistin muutta kuvan huonoksi? :hitme: