Äänen volyymin kanssa ongelmia

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Enoxol, 19.09.2011.

  1. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!

    Elikkäs liitin tossa läppärin kotiteatteri settiin ja kaikki olen saanut toimimaan vallan mainiosti, paitsi äänen kanssa on hieman ongelmia. Eli kun ääni tulee ulos todella hiljaa. Olen laittanut koneen äänet, bsplayerin äänet ja av-vahvistimen äänet kaikki täysille ja ääni tulee ulos juuri ja juuri sellaisella voimakkuudella että leffaa voi katsoa, mutta ei siis todellakaan tarpeeksi kovaa.

    Onkohan tässä jotain asetuksia ketuillaan vai mikä mättää? Youtube videoista saa esim. hieman kovempaa ääntä ulos, mutta nekin tulevat huomattavasti hiljaisemmin kuin katsellessa xboxilla tai muilla laitteilla.

    Kone muutaman päivän vanha ja liitettynä siis hdmi piuhalla av.vahvistimeen..
     
  2. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä vahvistin? Mitkä kaiuttimet?
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kuulostaa siltä, että jossain on lähtövolume pienellä. Onhanhan varmasti tietokoneesta kaikki mahdolliset volat tapissa? Sekä youtuben playerin, että tietokoneen mikserin oma, kenties liitinkohtainen?

    Sivuhuomautuksena digitaalisten lähteiden kanssa ne hanat pitää aina olla täysillä ja volumea ruuvaillaan sitten vasta vahvistimesta, ei lähteestä.
     
  4. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo kyllä on kaikki varmasti ihan täysillä ja niin on siis vahvistinkin..

    Vahvarina denonin avr-1610 ja kajareina tannoyn v1:set (3.0)

    Okei, muutoksia tilanteeseen.. Kikkailin ton kaukosäätimen kanssa ja ongelma on ilmeisesti vahvistimen asetuksissa vaiko missä lie..? Laitoin "D/ST" directille (mikä sitten lieneekään ja vaihtoedot ovat direct ja stereo), stereo asetuksella ohjelmassa ei kuulunut puhetta ollenkaan. "STD":n dolbt digital II, cinema ja ääni toimii.. MUTTA, jos laitan videon pois päältä ja meen esim koskemaan tietsikan äänen voimakkuuteen, menee äänet taas sinne ihan nollaan vaikka perjaatteessa asetuksia ei muutaiskaan. Viedon voi kattoa siis loppuun ihan normisti.. Mistäköhän tää vois johtua?
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2011
  5. jusky

    jusky Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    1 854
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti asetukset oikein vahvistimesta? ettei olis jokin monikanavainen tila päällä, johon koitat johtaa stereoääntä. Suosittelisin sen ohjekirjan avaamista ja katsoa sieltä asetukset HDMI:stä toistolle.


    Toisekseen saattaa olla ajuri/firmis ongelma, epäilen silti vahvasti yllä olevaa. Päivittele viimeisimmät ajurit näytönohjaimeen/ hdmi-out tuloon ja käy katsomassa onko vahvistimeen saatavilla uutta firmistä.

    Ja oot varmasti klikannut windowsista kaiuttimen kuvaa oikeella napilla ja käyny tuolla toistolaitteiden valikossa katsomassa, että kaikki on oikein?
     
  6. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin siis joku noissa vahvarin asetuksissa on nyt vialla. Koitin tuota ohjekirjaa selata, mutta en sieltä mitään fiksua löytänyt. Tosin minulla ei ole Suomen kielistä kirjaa mikä olisi voinut valottaa vähän enemmän. Asetukset tuntuisi olevan kunnossa niiltä osin mitä noista tajusin.

    Tuolta tietokoneesta en ole mitää muuttanut enkä oikein tiedä mitä muutoksia sinne pitäisi tehdä. Kuitenkin kun siellä olen käynyt pläräämässä noita asetuksia niin ei ole osunut mitään sellaista mistä se voisi johtua.

    Äänet nyt siis tulee vaimasti. Kun vaihdan vahvarin kaukosäätimellä vaikka tuota kotiteatteri moodia niin (ihan vaikka vain valitsisin jo käytössä olevan tilan uudestaan) alkaa äänet tulemaan kuuluvasti. Jos video pysähtyy tai teen oikestaan yhtään mitään koneella, äänet paalaavat vaimeaksi..

    Oon aika alottelija näiden kanssa niin joutuu siis vääntää rautalangasta jutut :hitme:
     
  7. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    entäs windowsin äänivalikosta kun katsot HDMI-asetuksia niin onko siellä oikein asetettu äänet?
     
  8. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäköhän niitä pääsee erikseen säätelemään, kun en löytäny mitää HDMI-säätöjä erikseen tuolta..? Mulla siis windows7