Lattiakaiuttimet mitkä?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Joepi, 17.09.2011.

  1. Jahti

    Jahti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinkas useaan otteeseen itse olet kuullut Simexit ja verrannut niitä eri kaiuttimiin? Tässäkin hypessä taidetaan mennä pitkälti mutuilemalla. Höpistään vaan asiasta ilman todellista vertailupohjaa.
     
  2. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minähän en näistä mitään ymmärrä. Mutta kuten aiemmin sanoin:

     
  3. Jahti

    Jahti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa ottaa huomioon, että keskivertoplazaharrastajan olohuone on hieman erilainen kuuntelutilana. Paras tapahan edelleen on raahata kaiuttimet niille tarkoitettuun tilaan ja todeta itse toimiiko vai ei. Kyllä useat muutkin hyvät arvostelut saaneet kaiuttimet/laitteet ovat olleet pettymys kotioloissa.. Pointti oli vaan se, että miksi huudella heti Simexit parhaaksi ja väittää pieksevän kalliimmatkin 100-0.
     
  4. ddude

    ddude Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2004
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    +1

    Hifistely tuntuu olevan harrastuksena sellainen että hinnan uskotaan aina
    korrelloivan laadun kanssa.
     
  5. Silencia

    Silencia Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2005
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ihan olohuoneessa kuunneltuna ja edelleen väitän ääntä jotekin rasittavaksi ja kovaksi! Verrokkina nyt lähinnä omat keffit iq5
     
  6. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juuri näin. Hinnasta ja merkistä riippumatta.

    Kukapa nyt tuollaista menisi huutelemaan? Vaihtoehtojahan tässä koitettiin kartoittaa ja Simexit kuitenkin ovat alkuperäisen kysyjän speksit (maksimissaan 660-800 euroa maksavat lattiakaiuttimet) erittäin hyvin täyttävä vaihtoehto.
    Tuossa hintaluokassa ne ovat erittäin varteenotettavat kaiuttimet. Lukemani perusteella ne ovat monen mielestä hintaluokassaan ylivoimaiset, yhtä hyvät / paremmat kuin kertaluokkaa kalliimmat. Lisäksi ne ovat pärjänneet myös puolueettomissa (?) testeissä. Ei niitä siis kannata suin päin ohittaa, vaan ottaa avoimin mielin testiin omaan settiin & tilaan.

    Mutta voihan se olla, ettei ne kuulosta kotona lainkaan hyvältä, koska hintalappu on väärä ja etupaneelissa lukee halpismerkki. Eikä sekään väärin ole. Ne hankitaan, jotka omaa (subjektiivista) korvaa miellyttää. :D
     
  7. Jahti

    Jahti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Useasti kyllä rahoille on tapana saada jotain vastinetta. Tosin eihän se aina päde. Esimerkiksi nykyinen ns. varavahvistin HK 970 on ollut äänenlaadullisesti miellyttävämpi, kuin monin verroin kalliimmat. Laadullisesti ei aivan samanlainen, mutta ajanut kuitenkin asiansa mallikkaasti. Aikoinaan omistin myös Tannoy Reveal studiomonitorit, jotka maksoivat n. 120€. Äänessä ei kauheasti ollut moitittavaa. Ulkonäkö oli aivan kauhea, eikä voisi enää kuvitella niitä olohuoneeseen. :sick:
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2011
  8. Joepi

    Joepi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2010
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin tosin kaverilla eilen kuuntelemassa sen uusia Jamon S606 lattiakaiuttimia jotenkin ei nämä niin iskeneet laadultaan. Melkein samaa luokkaa mitä tannoyt ovat, paisi parempi basson toisto.

    Tuli myös kuunneltua sitten samalla Wharfedale Diamond 10.6 joissa nyt oli hieman jykyvämpi basso toisto kuin 10.5 mutta ei niin erittelevältä kuullostanut mielestäni. Basso toistoahan niin kovaa en ollut hakemassa nyt.

    Tosin nämä kuullostivat loistavilta mitkä kaveri haki gigantin synttäri tarjouksista Klipsch RF-52 II lattiakaiuttimet, mutta taas tuli sitten valtuusto vastaan kaiuttimien ulkonäöstä. Joten päädyttiin sitten hommaamaan Wharfedale Diamond 10.5 ja kaupan päälle saatiin Wharfedale Diamond 10 CS. Joten ei omasta mielestäni kovinkaan huonot kaupat hintaa tuli yhteensä 620e eli keskikaiuttimelle ei jäänyt kovinkaan kovaa summaa. Sain asennettua kaiuttimet paikoilleen kotiin, ei osannut kun hymyillä kun soitti. Tosin kuullostavat paremmalla omassa asunnossa kuin liikkeessä.

    Harmittaa kyllä että ei nuita simexiä tullut nyt kuunneltua sitten ollenkaan, tosin mutta harrastushan tämä on ja kalusto vaihtelee testi mielessäkin joten voi olla että nekin joskus eksyvät kuuntelu tiloihin.

    Samalla myös kuuntelin kyseiset Elacit liikkeessä mitä joku tässä mainostikin, olivat kyllä kans erottelevat kaiuttimet mutta hinnallisesti ei tehnyt mieli ostaa jalusta kaiuttimia mille olisi tullut se 700e hintaa päälle.

    Joten mennään näillä nyt eteenpäin taas tyytyväisenä ja nainenkin on tyytyväisenä kuunnellut musiikkia näistä :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2011
  9. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kielipoliisin offtopic: se sana on kuulostaa. Ei "kuullostaa". Kuullottaa, mutta kuulostaa. :rolleyes:
     
  10. Joepi

    Joepi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2010
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmmh sori oon pineltä pitäjältä joten käytän aina monissakin sanoissa vähän enemmän tuota pohjanmaa murretta. Notta perkele :cool:
     
  11. Moomi

    Moomi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2011
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori lainaan tätä topickia. Eli vaihtoehdot lattiakaiuttimiks OR260hi tai Audiopro wigo 160? eli onko kokemuksia tai jopa vertailua kenelläkää? Kiitos jo etukäteen
     
  12. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran sanon reilun vuoden päivät 10.6 wharfedaleita kuunnelleena kun niitäkin täällä puidaan, että nämä pitää saada reiluhkosti irti seinästä jos koko kaistan meinaat ajaa niille! Itselläni on subille jako 60hz joka tarkentaa ääntä huomattavasti.

    Saman hintaluokan lattiakaiuttimista voisin suositella myöskin dalin concept 6:n kuuntelemaan, wharfedaleen verrattuna ehkä hieman "terävämpi" toisto ja hillitympi bassontoisto. Omaan makuuni wharffejen "pehmeys" oli kuitenkin enempi mieleen (ja siis itse saan nämä kohtuu hyvin irti nurkista ja takaseinästä).
     
  13. Joepi

    Joepi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2010
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosin kans asun betoni bunkkerissa toistaiseksi, joten huminahan täällä nyt ilmenee todella helposti basson kohdalla. Pitäisi koittaa sitä että nuo refleksithän ovat tornin takani niin laittaisi sitä vaahtomuovia hieman niihin koittaisi minkalainen vaikutus on. Mitä nyt lukenut jotkut sanovat että ääni kirkastuisi. Eikä viitsi nyt alkaa tätä asuntoa akustoimaankaan.

    Mutta myös ovat kans sen 20-30cm irtiseinästä niin ei kuulu kyllä huminaa, mutta basson kanssa kylläkin ongelma on pahempi. No mutta suunnitelmissa olisi ostaa nyt asunto niin pitää siihen malliin katsella että saa sijoittelut tehtyä hienosti, rivari olisi tarkoitus hommata kun hyvä sattuisi kohdalle.