Ralliraita (Heikki Silvennoinen, Peter Franzén, Aake Kalliala)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 25.11.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Seppo ”Sladi” Pesonen (Heikki Silvennoinen) on entinen huippukartturi, nykyinen leipääntynyt autokouluopettaja ja Pekkarisen varikon ”Team Susan” kantava voima. Varikon elämään saapuu Sladin helsinkiläinen veljenpoika ”Luumu” (Olavi Uusivirta), joka on lähetetty maaseudun rauhaan, pois kaupungin houkutuksista. Luumu on autohullu ja solahtaa mukavasti Team Susaan mekaanikko Sukon (Peter Franzen) avulla.

    Pekkarisen varikko sijaitsee pahimman vastustajansa autokauppias Torpon mailla ja Torppo Junior aikoo häätää Pekkarisen vuokrankorotuksilla tiluksilta juuri ennen suuren Rallitriathlonin alkua. Mutta Sladi saa houkuteltua Torppo Juniorin ralliteamin vedonlyöntiin Triathlonin voitosta. Voittaja saa kaiken. Kyseessä on Team Susan elämästä ja kuolemasta.

    Valmistelut sujuvat mainiosti ”Team Susan” varikolla, kunnes kuski, paskiaisena paremmin tunnettu ”Stumppi”ajaa ulos. Sladin ei auta muuta kuin päästää Luumu rattiin. Sladi ei ole arvannut Luumun kuljettajantaitoja ihan niin hyviksi kuin ne alkavat paljastua. Team Susan auto kuitenkin hajoaa ja syyksi paljastuu sabotaasi. Team Torppo on asialla.

    Triathlonin viimeinen osuus on ratkaiseva ja Team Susan tulevaisuus näyttää pahalta.Sladin ajatukset on vienyt suloinen Sirkku ja Luumun sydämeen häiriötä aiheuttaa Torpon tytär, Aija. Pystyykö Pesosen suvun kunniakas kaksikko pitämään ajatukset tiessä ja tunteet kurissa....

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 27.02.2009
     
  2. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisko ton juonikuvauksen voinu kertoa ehkä vähän suurpiirteisemmin? Tuosta kun jäi enää vaan se viimenen loppuratkasu kertomatta.. :hitme:
     
  3. LaRe_112

    LaRe_112 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Team Susa voittaa, ja "Luumu" saa prinsessan ja puoli valtakuntaa.
     
  4. Olpa

    Olpa Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Jaa, kyllä tuo traileri sai varovasti kiinnostumaan. Olisiko toimintapainotteinen komedia luvassa. Jenkithän niitä tekevät, mutta suomalaiset harvemmin. Pölösenkin kommentit viittaavat siihen, että elokuvassa onreippaasti vauhtia (ja toivottavasti dialogissa on myös vauhtia eikä mitään turhanaikaista lässytystä)

    "
    Tarinan on tarkoitus olla urheiluelokuville tyypillisesti melko simppeli. Parhaimmillaan on kysymys siitä, että katsojille kerrotaan kuka pelaa mihinkin maaliin ja sen jälkeen vain pidetään pallo kuvissa.

    Haaveeni on tässä Ralliraita-elokuvassa yhdistää nopeatempoinen rallikuvasto ja roiseja yksirivisiä mälväävät perus-erkit.
    "
     
  6. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Kukaan ei ole tainnut uskaltaa mennä katsomaan tätä arvostelumenestystä?
    :p
     
  7. MeiserLeiser

    MeiserLeiser Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2003
    Viestejä:
    198
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytiin eilen tuo kattomassa. Kyllähän leffasta löytyy monia hauskoja kohtauksia mutta hieman vaikuttaisi kiireellä tehdyltä. Ehkäpä erikoiset leikkaukset sai aikaan sen ettei aina tienny että mitä hemmettiä nyt oikein tapahtuu. Samaten jotkut vitsit vaikutti siltä että ne oli väkisin upotettu joukkoon ja vaikuttivat siten hieman irrallisilta.

    Muutama kohtaus tarjosi rallia tai yleensäkin moottoriurheilua seuraavalle hauskoja hetkiä mutta muille eivät juuri auenneet. Esim. selostuskopin selkeä Keke/Kyllönen kaksikko ja auton äänenmittaus kohtaukset. Hieman kun niitä olis viilailtu niin ei rallia seuraavatkin olisivat ymmärtäneet.

    Yksi suurimmista miinuksista oli kuitenkin kisat. Nyt saatan osoittaa oman tietämättömyyteni rallista mutta ite en ainakaan ymmärtänyt tuota kisan formaattia. Autot lähtivät ek:lle tai radalla eri aikoihin mutta ilmeisesti ensin maalissa ollut kuitenkin voitti. Eli lähtö oli kuin ek-pohjaisissa ralleissa mutta maaliintulo kuin rallicrossissa.

    Elokuvasta löytyy siis muutamia kohtauksia joissa näyttelijät toimivat hyvin yhteen ja jutut jaksaa naurattaa. Kokonaisuutena kuitenkaan homma ei oikein toiminut. Vähän jäi sellainen kiireella kasaan leikkailtu maku.

    :):)/5
     
  8. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipahan katsastettua kun parissa arvostelussa tätä kehuttiin ja oli sellainen fiilis että nyt voisi käydä katsomassa jotain hyväntuulista aivot narikkaan viihdettä.

    Ei olisi kannattanut uskoa näitä kahta posititiivista arvostelua kun kuudessa muussa arvostelussa elokuvaa kuitenkin haukuttiin melko rankasti. Jälkimmäiset olivat oikeassa.

    Ralliraita on nopeasti kasaan kyhätty, monin paikoin roisisti ylinäytelty (mm. kökkö-Franzen), olemattomalla juonella ja kourallisella satunnaisia mukahauskoja letkautuksia varustettu kirjaimellinen ralliraita. Kaikki hauskat kohdat on ympätty jo traileriin ja lyhyesti sanottuna koko leffa on nähty kun lukaisee ketjun aloituspostauksen ja katsoo trailerin. Itse asiassa tuolla kombinaatiolla lopputulos on paljon parempi kuin jos kärsii koko elokuvan läpi.

    Minä olisin autourheilun ja kummeli-huumorin ystävänä ihan oikeasti halunnut pitää tästä, mutta ei tässä ole mitään mistä pitää (paitsi pari tyylikästä ralli-eskorttia).

    2/5
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    DVD on lojunut hyllyssä jo pitkään, mutta vasta nyt oli tarpeeksi uskallusta laittaa leffa pyörimään. Arvostelut ovat olleet kautta linjan negatiivisia, eivätkä arvostelijat valitettavasti ihan väärässä ole olleet. Elokuvassa on muutamia ihan hauskoja juttuja ja karikaryyrimäisille henkilöillekin tuli hymähdettyä muutaman kerran. Juoni on idioottimaisen yksinkertainen, mutta sopii aiheeseen - ralli nyt vaan on ihan idioottien juttu. Ralliraita oli selkeästi parempi kuin Lieksa!, mutta kyseisen tekeleen nähneet tietävät, että se ei ole vielä mitään. Valitettavsti taitaa Pölösen kulta-ajat elokuvantekijänä olla kaukana takana, eikä herran uusia leffoja enää Pazzelassa odoteta. Jos arvosana pitää antaa, niin pitäydyn kahden edellisen kommentoijan linjalla ja annan 2/5.
     
  10. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ralliraita tänään kello 19:35 @ MTV3.
     
  11. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Aivan uskomattoman ylinäyteltyä ja todella huonoa paskaa.
     
  12. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu kyllä riittää vajaa tunti tätä sontaa.