Conan the Barbarian

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Dolph Laundgren, 05.09.2003.

  1. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Conanin Imdb-arvosanoissa on hämmentävä ilmiö. Naiset tykkäävät, miehet eivät. Ero on samaa luokkaa kuin Sex and the Cityssä, samoin leffan yleisarvosana.
     
  2. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Aika moni mies kauhisteli jo etukäteen sitä, että Momoa on ollut joskus alusvaatemalli ja näytellyt Baywatchissa. Ihmettelen olisiko yksinkertainen omaan epävarmuuteen perustuva kateus saanut monet negatiivisiksi elokuvaa kohtaan yleensäkin...

    No, viikonlopun jälkeen pääsen ehkä arvioimaan elokuvaa ihan itsekin. Tosin odotukset ovat alhaistakin alempana...
     
  3. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Näkemättä paskaa. Sellaisia elokuvia ei pitäisi tehdä uudelleen, joita ei tarvitse tehdä uudelleen.
     
  4. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ööööö... ai mikä tehty uudelleen?
     
  5. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Harhakäsitys siitä, että tämä olisi uudelleenfilmatisointi on valitettavan yleinen jopa arvioijien keskuudessa...
     
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Ei tämä Conan nyt niin umpi surkea ollut kuin etukäteen luuli/oli tullut kuultua. Tosin hyvin simppelihän tämä oli, aivan kuin jotain Xenanin tai Herculesin tv-sarjaa olisi katsellut 3d:nä. Se tässä oli hyvä, että rymistelyä on noin 90% rainasta, joten karkkeja, popkorneja ja juomaa pystyi mättämään maiskutellen ja ynähdellen täysin rinnoin. Niin, ja olihan tässä naiskauneutta esillä, vaikka hyvin sovinistinen elokuvan maailma onkin. Ihan perus mättöleffa tämä lopulta oli.
     
  7. kahvikuppi

    kahvikuppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.hs.fi/kulttuuri/elokuvat/artikkeli/Pässinlihaa/1135268819026

    Hesarista tipahti jopa :king::king:! Leffan dvd versio varmasti pitää tsekata jos tosiaan saadaan siihen lisäminuutteja joita on sensuroitu. Ehkä leffa ei tosiaankaan täytä juonellisesti mutta pientä toivoa ehkä perinteisessä mättöleffassa. Ja ei näitä miekka & magia leffoja nyt kauheasti ole että sikäli pientä markkinaa on.
     
  8. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Kyllä tämä parempi oli kuin mitä pelkäsin. Jos odotukset eivät ole kovat, niin tästä voi ihan kyllä nauttia toiminta-mättöleffana. Tässä kirjoittamani arvio - englanniksi tosin:

    Conan the Barbarian (2011) bears the same name as the 1982 film, but rather than being a remake, the producers aimed to go back to the roots of the character and restart the francise. Their hopes were high when the opening weekend approached, although most Conan fans were worried about what they had seen on the trailers and many of them feared the worst. The opening weekend was rather underwhelming and some even called the movie a flop. This naturally rid me of my remaining hopes and expectations for the movie and I went to the theatre expecting the worst. Not quite Uwe Boll worst, but close.

    Happily, my low expectations allowed me to actually enjoy the movie and the two hours sped by faster than I could have imagined. I went in expecting little or no story and that's what was delivered. I went in knowing that the director, Nispel, has no idea how to make grand, sweeping moments in his movies and I didn't get any (who could forget the travel scenes with Poladouris' music in the 1982 movie – how I miss those). I went in knowing that the director is not a character director, so I was prepared to the overblown acting and embarrassing moments caused by lines delivered at wrong speed and with wrong timing. I knew that the script bore only passing resemblance to the Conan from Robert E. Howards stories. Lastly, I knew that the designing department had been doing their best to create the ugliest swords ever seen on the big screen.

    With these expectations taken care of, I was left with the mere expection of an action adventure movie with the focus heavily laid on the action. And that's pretty much what I was treated with. The actors pulled off their parts as well as they could with the sub-par character director (there are only a handful of experienced actors who can create stunning performances without the help of director). Jason Momoa gave a nice performance of Conan and looked the part better than any other actor has before. He was the gigantic panther that Robert E. Howard described in his stories. Steven Lang overacted his part as the main bad guy, but the last minute changes to the script at least gave him some motivation for what he was doing and he seemed to have lots of fun being the bad guy. The other actors were never really given time on-screen to fully realise their characters, but they did their jobs more or less well.

    Overall, the two hours passed by quickly and I found that I had enjoyed the movie more than I had expected. It could have been far worse. But with a good director, better script and better music it could have been a lot better, too. If they ever do make a sequel, I hope they improve on those three aspects and do so by bringing Conan even closer to the Conan that we know from Robert E. Howards works. I want to see the reason people are willing to follow Conan. I want to see his natural leadership. I want to see the makings of a king.

    6/10
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Okei, en ole lukenut Conan-kirjoja mutta, tuota noin, enkä vielä nähnyt tätä leffaa, mutta meinaatko nyt että Momoa on parempi Conan kuin Arska?:eek: Nyt täytyy mennä katsomaan tämä...
     
  10. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Aloitetaan hyvistä puolista. Ennakkohypeen nähden ei ollut niin paska kuin useimmat ovat olettaneet, Momoa sopi ihan kohtuullisesti kounaniksi ja pääosa toimintakohtauksista oli asiallisesti toteutettu, varsinkin alkupuolella olevat. Verta tirisi ja tissiäkin löytyy. Vajaat pari tuntia meni nopeasti ja viihdyttävyysastetta yritettiin selvästi hakea.

    Huonoja puolia kuitenkin valitettavasti enemmän. Ohjaus ja leikkaustyö varsinaista sillisalaattia, niin nopeasti leffa eteni kohtauksesta toiseen. Kiire näkyi käsikirjoittajalla (-jilla), ei käy kateeksi. Olisikin mielenkiintoista nähdä millainen käsis oli ennen Hoodin viimeistelyä. Stephen Lang oli todella onneton pahis ("jumala" tuntui saavan turpaansa jatkuvasti) jota säesti narttunoita yhtä surkealla suorituksella. Langin ääni oli muuten muokattu lähes synkkyyden kuninkaan möreydelle. Eniten huvitti norsujen kuljettama laiva
    jota ei muistaakseni kertaakaan näkynyt vesillä:D En tiedä olisiko pitänyt, mutta miksi sitten laivaa kuljetettiin maalla? Olisihan nuita muitakin keveämpiä keinoja:)
    . Aika monta kertaa leffan aikana tuli yeeeeaaaah tai vastaavaa, kun muuta ei ole keksitty, olisihan sitä surua tai iloa muutenkin voinut todeta.

    Yhteenvetona todettakoon että ei olisi tarvinnut tehdä, tällaisenaan menee unohdettavien leffojen pitkään joukkoon

    2/5
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2011
  11. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    No, alkuperäinen Conan on tummapiirteinen iso mies, joka liikkuu pantterin ketteryydellä ja kiipeilee vuorilla kuin vuorikauris. Hän oli myös suhteellisen filosofinen aika ajoin ja pohti asioita syvällisestikin.

    Arska oli vain iso ja kaikki muut Conanin ominaisuudet unohdettiin.

    Momoa on iso ja ketterä, vaikka edelleenkin hahmon älykkyys jää uusimmassa elokuvassa varjoon.
     
  12. lazarus555

    lazarus555 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuva olisi ollut kiva seikkailupätkä, ei mitään järisyttävää, MUTTA:

    Koskaan aikaisemmin 3D-näytös ei ole onnistunut pilaamaan näin täydellisesti elokuvanautintoa. Kuvanlaatu oli niin surkea, että aika nopeasti teki mieli lopettaa katsominen kesken. Kuva oli epäselvä, todella tumma ja välkkyi, eikä 3D tuonut mitään lisäarvoa muillakaan mittapuilla.

    Mitä Momoaan tulee, niin eipä hänen suorituksensa ainakaan minua häirinnyt.

    3D-Versiolle siis 1/5.

    Suosittelen kiertämään Elokuvateatterit kaukaa tämän kohdalla ja odottamaan 2D-versiota.
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tämähän oli paljon parempi kuin odotin, suorastaan nautittava fantasiaseikkailu.

    3D:kin toimi ja vieläpä tavallista paremmin: kuva oli terävä ja efektien kanssa ei turhaan kikkailtu vaan enimmäkseen tyydyttiin luomaan maltillisesti lisää syvyyttää kuvaan. (Tämä Kinopalatsissa Helsingissä ja sain vieläpä itse valita mitkä lasit otin saliin mennessä, kolmet tsekkasin ennen kuin kelvolliset löytyi, muissa oli laseissa rasvaa tms likaa jota on toivotonta puhdistaa paidanhelmaan tms)

    Momoa sopii ulkonäöltään mainiosti barbaarin rooliin, joka ei kovin kummoisia näyttelijän taitoja edellytä... oikeastaan näyttelijöiden suoritukset ovat kautta linjan aika keskinkertaisia tässä, mutta itse tarina on vahva ja yleinen visuaalinen ilme vaatteista maisemiin tukee sitä sataprosenttisesti. Kaikkein raaimmat kohtaukset muuten taisivat olla leffan alussa, sen jälkeen siirryttiin enemmän seikkailumoodiin.

    Sääli että antoivat tälle nimeksi Conan The Barbarian, vaikkapa Conan The Cimmerian olisi ollut parempi ja vähentänyt sekaannusten mahdollisuutta ja vertailua vanhaan Arska-klassikkoon.

    Ja lopuksi vielä se tärkein asia tässä: Rachel Nichols on kaunis.

    4/5
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Olisko kannattanut käydä vaihtamassa ne lasit? Eikös siinä alussa trailereiden aikana ole tarkoitus testata että lasit toimii, ja jos em ongelmia ilmenee niin uudet lasit tilalle...
     
  15. lazarus555

    lazarus555 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tainut ihan laseista olla kiinni, vaan siitä että 3D:ssä tuppaa kuvanlaatu kärsimään. Enkä taida olla ainut joka tämän on huomannut. Sääli sinäänsä kun elokuvassa olisi ollut potentiaalia hyväski seikkailuksi.
     
  16. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oiskohan silläkin vaikutusta ettei ole aito 3D-elokuva vaan on konversoitu 3D.
     
  17. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Kyllähän sen näki tuon konversion pahasti joissain kohtauksissa, kun esim. Conan ratsastaa raunioituneiden pilareiden keskeltä ja taustalla olevat pilarit "matkustavat", liikkuen sivusuunnassa miltei samalla nopeudella kuin etualan pilarit.

    Kuva tummuu aina 3D lasien läpi katsottuna, mutta ei sen kyllä pitäisi välkkyä - ellei sitten lazarus viittaa niihin läheltä kuvattuihin toimintakohtiin, jotka vaikuttivat lähinnä diashowlta... Ihmettelin itsekin onko 3D-kuvassa jopa vähemmän kuin 24 kuvaa sekunnissa...
     
  18. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Joo, monissa kohtauksissa taustojen kanssa oli vähän sellainen epätodellinen teatterilavaste/southpark-animaatio fiilis, mutta mitä sitten, fantasialeffasta kuitenkin on kyse eikä dokumentista. Ei se tarkoita että itse 3D olisi huonoa... se on vaan erilaista.

    Nopeissa liikkeissä tuo 3D-tekniikka ei ole parhaimmillaan mutta en kyllä huomannut tuon kaltaisia ongelmia tässä, lähinnä pientä liikkeiden sumeutta ja nykimistä tms kaikein nopeimmissa kohdissa. Kuva sinänsä oli tarpeeksi kirkas ja terävä.

    Itse Finnkinon käyttämän 3D-tekniikan suhteen olen huomannut että laatu vaihtelee teattereittain/saleittain. Esim Helsingin Kinopalatsissa on parempi kuva kuin Vantaan Flamingossa. Ensimmäiset 3D:t kävin katsomassa nimenomaan Flamingossa ja ne oli huonon näköisiä... sitten vaihdoin teatteria eikä paluuta ole.
     
  19. lazarus555

    lazarus555 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Flamingossa olin katsomassa. Olisko ollut kakkossali, ja kyllä toi minusta edelleen on ihan ala-arvoista verrattuna vaikka kotiteatterilta katsottuun blu-rayhyn. Oikeestaan ainut missä 3D ei ole tähän mennessä haitannut on ollut animaatiot. Ehkä mä sitten oon kultasilmä, mutta en todellakaan ole enää 3D:tä katsomassa tai ainakaan siitä maksamassa.

    -L-
     
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Oliskohan tuolla Flamingossa jotain vikaa laitteissa, tai niiden säädöissä. Tai sitten siellä henkilökunta ei vaan välitä... kai projektorin käyttäjän pitäisi sen verran katsoa itsekin että kankaalle tulee sellainen kuva kuin on tarkoitus? Varmasti jos kuvan tarkennus vaikka on vähänkin pielessä niin 3D ei toimi kunnolla.

    Oli miten oli, en ole tietenkään täyttä hintaa noista näytöksistä maksanut vaan hullujen päivien sarjalipuilla kaikki 3Dt olen katsonut... :)