€ Welho € - laajakaista - modeemi - asetukset - pätkiminen - NAT - tietoturva - asiakaspalvelu - sucks

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana Laika, 23.08.2010.

  1. Laika

    Laika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jup siiis vaihdoin minäkin hyvin toimivan setin: Welho 5/1 + Perus welho kaapelimodeemi + Siemens Gigaset 54 tukiasema jossa kiinni Verkkokovalevy kaapelilla ja yleensä 2 PC:tä wlanilla. Toinen n toine G

    No nyt uusi setti on Ciscon wlanmodeemi EPC 3825 + Welhon 40/2 ja netti pätkii jatkuvasti. Yhteys pysyy mutta ei löydä sivua ja pitää käyttää "korjaa yhteys" että uudelleen toimii.

    Pahimmillaan heittää myös tämmöistä.

    [​IMG]

    Joku Welhon kustannustehokkaasta Asiakaspalvelusta sanoi että

    En niin näistä ymmärrä mutta eikö tuo tarkoita että IP osoite näkyy ulos ja ei ole palomuuria verkkokovalevyn ja ulkomaailman välissä??? Vai olenko ummartanut väärin.

    Ymmärsin niin että modeemissa ei ole ruksia Nat on/off vaan tuo Welhon mukaan piti muuttaa routerista siltaavaksi. Menikö oikein?

    Netti tuntuu olevan täynnä näitä Welhon pätkimis ongelmia.
     
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinun pitää nyt selvittää ensimmäiseksi, tapahtuuko tökkiminen LAN- vai WAN-puolella. Operaattoria ei voi vetää kiikkuun kuin WAN-puolesta, paitsi tietenkin viallisten kylkiäispurkkien jakelemisesta mikäli kyse on siitä.

    Otappa siis aluksi täysin wired-toimintatila käyttöön l. wlan-puoli Cisco EPC 3825:sta sekä koneista pimeäksi ja testikone Ciscoon kiinni ethernet-kaapelilla.
     
  3. Melbac

    Melbac Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itselläni oli joskus aikaisemmin Vuosaaren alueella ongelmia velhon yhteyden kanssa (paketteja katosi). Selvittelin ongelman ja kerroin oikein reitityssolmunkin, jossa ongelmia tapahtui.

    Asiakaspalvelu oli ensiluokkaista, vaikka eivät minua heti uskoneet, että vika voisi tuolla olla. Sitten kauppa purettiin, koska määräajassa ei saatu korjattua ongelmaa. Ongelman löytymisen jälkeenkin ilmoiteltiin minulle, että olin oikeassa, vaikka en enää ollut edes asiakkaana.

    Nyt n 1,5v myöhemmin hankin welhon 110 mbps laajakaistan, jonka toimintaan olen ollut 100% tyytyväinen. Toimii ihan hyvin NAT:n takaa täällä. Ehkä tarinan opetuksena, en usko, että se tuosta NAT-ominaisuudesta pitäisi johtua (tuollaiset speedtestin tulokset).
     
  5. Laika

    Laika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    No huomasin nyt vasta tuon Welhon ohjeen
    Ja vaikuttaa lupaavalta vaikka vasta muutamia minuutteja surffaillut.

    [​IMG]
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Welhon 10M on tällä hetkellä meikäläisellä todella hidas, nopeustestien mukaan 200-900 kbps vauhtia eli tuskin edes kymmenesosaa siitä nopeudesta mitä voi odottaa. :rolleyes:
     
  7. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    oma welhon 110mbps oli 109 megainen ja 200 megainen oli n 170 megainen todellisuudessa.

    Welehon palvelu ja nettiyhteys on superlaadukasta ja esim speedtestissä welho on saanut 4,5 tähteä versus nykyinen paskuuden elisa on saanut 3 tähteä. Henkilökohtaisesti ottaisin welhon netti ja tv palveluntarjoajaksi 1000 kertaa mieluummin.
     
  8. M.B.

    M.B. Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2002
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samansuuntaisia kokemuksia. 2010 meni täysin ongelmitta, mutta 2011 onkin ollut koko ajan kauhaa konttaamista. Viikonloppuisin on useita muutaman minuutin - tunnin käyttökatkoja ja 10M yhteyden nopeus on 4,88/0,55 (lataus/lähetys) silloin kun sattuu toimimaan.

    Välillä ei toimi ollenkaan ja välillä on tullut myös noita 700 kilon nopeuksia, kun on yhteys pykinyt (muutaman kymmenen sekunnin katkoja) mittauksen aikana. Pingit pyörii jatkusti 70 ms pintaan mikä ei kait sekään ole kovin kaunis lukema.

    Silmiinpistävää on sekin, että lautausnopeus ei kertaakaan ole noussut yli 4,88 eli taitaa olla edelleen liittymäni mallia 5M, vaikka viime vuonna kymppiin vaihdoin.

    Tukisivustotkin muuttuivat, ilmeisesti DNA-kuvion myötä, hemmetin sekaviksi ja mitään infoahan ei niiltä enää tahdo löytyä. :sick:

    Ei vaan tuo toinenkaan vaihtoehto eli Saunalahden ja Elisan yhteenliittymä kauheasti houkuttele. Siinähän yhdistyy Saunalahden huono tekninen tuki Elisan hitaisiin yhteyksiin. Molemmista on siis kokemusta menneiltä vuosilta. Etenkin Saunalahden tekninen tuki 20+ minuutin odotusaikoineen ja olematonta/väärää vikaa jahdanneine asentajineen jäi mieleen.
     
  9. HDMI

    HDMI My Precious Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joka viikko netti menee poikki surfatessa,sunnuntai kaikista pahin päivä.Tätä samaa tapahtunut nyt vuoden päivät siitä saakka kun nykyiseen asuntoon muutimme (pääkaupunkiseutu).Huiput oli tänään aamulla netti toimi 5 min. modeemista virrat pois niin kuin ennenkin,toimi 2min. ja taas katkes tätä teki tunnin ajan ja laskujakin piti maksella ja työasioita hoitaa.Varajärjestelmänä puhelimessa mobiililaajakaista että pääsen läppärillä (windows 7,core i5 jne)verkkoon kun aivan säännöllistä tuo toimimattomuus.Palautetta laitettu dnawelholle,tuskin se mitään muuttaa.Höpisevät vaan että asentaja voi tulla kotikäynnille jos vikaa ei ole niin 50e lasku plaa,plaa.:hitme:
     
  10. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    No onhan siellä jossain oltava vikaa, ei kannata tyytyä pätkivään nettiin.
    Mulla ei ole ollut oikeastaan minkään näköisiä ongelmia welhon kaapelissa, IP Flood Detection asetuksen poistamisen jälkeen. Käytössä thomsonin modeemi/reititin.
    Taloyhtiön kaapelilla kokonaishintakin on alle 20e.

    Ping näyttää nyt olevan kohtalaisen korkea, mutta kyllä tuon kanssa voi elää. :)

    [​IMG]