Mistä kaiutinkaapelit banaaniliittimillä?

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana JumpyDVD, 30.07.2007.

  1. BraheSoundS

    BraheSoundS Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2009
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    miten olisi itse tehtynä? itse vähän vasta kokeillut kaiutinkaapeleiden vaikutusta ääneen, mutta itse päätin tehdä kaapelit sopivan mittaisiksi. hifitalolta tilasin Supra Rondo 4x2,5mm2 kaapelia sopivat pätkät, army nylonsukkaa ja kutistesukkaa. sitten tein kaapeleista 2x5mm2 kaapelit nylonsukka päälle ja kutistesukat päihin. tilasin erittäin järeät kiristettävät banaaniliittimet ja tein alkuliitoksen ruuvilla ja juotin vielä liittimet liitoksien varmistukseksi. tuli muuten erittäin hienonnäköiset kaapelit ainakin omaan makuun! tähän tyyliin tein tuplajohdotukset bi-amppausta varten pääkaiuttimille, sekä samanlaiset kaapelit vedin subi vahvistimelta subeille. samalla tavalla subien sisäiset kaapelit, rca, virtapiuhat, välikaapelit, antennipiuhat yms yms päällystänyt samaan tyyliin.

    ehdottomasti itse tee! säästyy rahaa ja saat oikean mittaiset kaapelit, sekä tarvittaessa koko kaapelointiin yhtenäisen ulkonäön. ja onhan siinä mukavaa puuhastelua! =)
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2011
  2. johan

    johan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei sellasia oo ostat esim kaapelia ja liität ne tötteröihin kiinni: ei tarttennu
    yhtään signaalia pilaavaa värkkiä väliin.:thumbsup:,tyhmyys on näitten piuhamiesten korvissa varsinkin kun ehdottavat lisää liitoksia (vahvistin-banaani-kaapeli-banaani-kautin)
    minun tyyli (vahvistin-kaapeli-kautin) .
     
    Viimeksi muokattu: 16.09.2011
  3. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiinnosta pakko kysyä, mitenköhän tuo paljas kaapeli toimii vaikkapa Cyruksen vahvistimien kanssa? Toisin sanoen, paljas kaapeli voi olla toisinaan ihan järkevä ratkaisu, mutta ei sovi kaikkeen. 7.1-hässäköissä paljas piuha on myös aika tylsä, mikäli vahvistinta joutuu irrottelemaan usein. Kolmas asia on sitten se, saako banaaniliittimiä käyttää EU:ssa vai ei. Näkemyksiä tästä ainakin riittää, varsinaisista pykälistä en tiedä.