Whirlpool: Jääkaapin hyväksyttävä korjausaika 2vko

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana MovieFreak, 26.08.2011.

  1. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tulipa tuossa vastaus reklamaatioon, joka tuli tehtyä takuunalaisen alle vuoden vanhan jääkaapin hajottua alkukesästä. Kokonaisuudessaan korjauksessa meni 2,5vko, ja vasta 1,5vkon jälkeen hajoamisesta saatiin tilalle varakaappi, vaikka sitä heti ensitilassa pyydettiin. Tässä vaiheessa ruoat olivat olleet pilalla jo viikon.

    Reklaan vastanneen Whirlpoolin huoltopäällikön mukaan 2vko on kohtuullista myös kuluttajaviranomaisen mukaan, ja hän tietää useita aloja joissa korjaus kestää vielä kauemmin.

    Ihan vaan vinkiksi kun valitsette itsellenne kylmäkalusteita, ei välttämättä kannata tuohon merkkiin haksahtaa. :mad:
     
  2. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    AEG:n 1800e jääkaappia (paras malli) ei edes voinut korjata. Lupasivat uuden tilalle ja lupasivat aina hetimiten uutta ja uutta. Lopulta vaihto kesti yli kolme kuukautta.

    Joku osa rikki hiilihappovesiautomaatista ja 1800e kaappi päätyy varmaan nyt sitten kaatopaikalle, kun eihän sitä voinut korjata.

    Sanottakoon vielä se että kun saimme ensimmäisen jääkaapin se särkyi käytännössä välittömästi.
     
  3. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eräs jutteli, että oli saanut vakuutusyhtiöstä rahat pilaantuneista ruoista kun pakastin oli lauennut. Kuulosti jotenkin väärinkäytöltä ja omituiselta mutta kiven kovaa väitti että marjoista ja hirvenlihasta sai useamman sata euroa. Jos teillä oli jotain arvokkaampaa sielä kaapissa niin tälläistä kikkailua voi kokeilla.
     
  4. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    No, sanottakoon nyt että saimme kyllä hyvitystä 150€ pilaantuneista ruoista. Reklamaation pitkän käsittelyajan vuoksi ei tarvinnut toimittaa todisteita jääkaapin sisällöstä, mutta "normaalitilanteessa" tuokin vaadittaisiin. Eli kannattaa siis ottaa heti kuva jääkaapin sisällöstä jos se menee rikki, ja säilyttää myös ruokakaupan kuitit.

    Kotivakuutuksessahan on yleensä omavastuu, esimerkiksi juuri 150€, joten se ei normaalin jääkaapin sisällön suhteen oikein auta.

    Enemmänkin ihmetyttää se että kylmäkoneen on ihan hyväksyttävää olla rikki noin kauan, jolloin on käytännössä lähes pakko ostaa varakone omalla kustannuksella tilalle. Ellei sitten rikkoutuminen satu talvella jolloin voi laittaa ruokatavarat pihalle.

    Kyseisestä kaapista hajosi muuten kompressori noin 10kk ikäisenä. Varaosa piti tilata Italiasta asti.
     
  5. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Italialaista paskaa kun ostaa niin sitä saa mitä tilaa. Saksasta varaosat tulevat päivässä + niitä on varastoissa yleensä Suomessakin. Ei se pelkkä merkki maksa kun ostaa laatukamaa, hinnassa on huomioitu yleensä myös varaosien saatavuus ja huollon asiantuntevuus.
     
  6. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    +1. Whirlpoolit ovat halpoja, kodinkoneiden mosseja. Kannattaa pysytellä erossa.
     
  7. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eipä mulle kukaan kertonut että ko. kaappi valmistetaan Italiassa ennenkuin purin sen paketista. Whirlpool ei kovin italialaiselta nimeltä kuulosta... Melko suuri mahdollisuus muuten on siihen että kylmälaite on italialainen, ainakin seuraavan listan mukaan:

    - AEG, valmistusmaa Italia
    - BOSCH, Espanja, Turkki
    - CANDY, Tsekki, Italia
    - CYLINDA, Kiina
    - ELECTROLUX, Unkari, Italia, Australia, Ruotsi
    - FAGOR, Puola, Espanja
    - GORENJE, Slovenia
    - GRAM, Puola
    - HELKAMA, Turkki
    - HOOVER, Tsekki, Italia
    - HUSQVARNA, Italia
    - LG, Korea
    - MIELE, Italia, Korea, Italia, Saksa
    - ROSENLEW, Unkari, Italia
    - SIEMENS, Espanja, Turkki
    - UPO, Kiina, Italia,
    - WHIRLPOOL, Italia, Turkki, Puola
    - ZANUSSI, Unkari

    Mikäs noista merkeistä sitten on hyvä valmistusmaan perusteella? :p
     
  8. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Boschit, Mielet ja Siemensit (kalleimmat) ovat Made in Germany (siihen on ihan oikeasti syy miksi esim. halvin ja kallein Bosch valmistetaan eri maissa). Kyllä se myyjä tietää missä maassa hänen myymänsä kone on valmistettu. Jos ei tiedä niin vaihda kauppaa. Oma AEG:n paras malli on Made in Sweden. Samahan se on kuin vertaisi autoja, paskassa maassa tehdään halvalla paskoja autoja.

    Listasta puuttuu ainakin Gaggenau:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gaggenau_Hausgeräte_GmbH
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2011
  9. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin mistä tuo lista on poimittu? Melko luotettavana pitämäni Helsingin Energian kodinkoneopas kertoo ainakin Mielen osalta ihan muuta. Kylmälaitteiden valmistusmaat ovat sen mukaan seuraavat: jääkaapit (Saksa), jääkaappipakastimet (no-frost ja kalustepeitteiset, Saksa ja Itävalta; muut Bulgaria), pakastinkaapit (no-frost ja kalustepeitteiset, Saksa; muut Bulgaria). Ainakin kompurat noissa Bulgariassa valmistetuissakin laitteissa ovat itävaltalaiset.

    Helkamaakin tehdään Turkin lisäksi ainakin myös Suomessa, Kiinassa ja Sloveniassa. Eli lista on täysin väärien tietojen lisäksi myös selkeästi puutteellinen. Myös Boschin ja AEG:n osalta lista kusee enemmän tai vähemmän. Sen enempiä en jaksa nyt edes tutkailla asiaa...
     
  10. jaaba

    jaaba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.06.2000
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs se Räty sanoikaan Saksasta :D

    Ei sen puoleen, itselläni on hyviä kokemuksia jääkaapeissa Husqvarnasta ja Helkamasta. Astianpesukoneissa puolestaan Husqvarnasta ja Mielestä. Kaikki neljä laitetta ovat olleet mallistojen yläpäästä ja maksaneet joka pennin takaisin toimintavarmuudellaan ja laadullaan.
     
  11. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Vähän OT, mutta oman APK:n etulevyssä lukee Made in Germany ja monet osat koneen sisällä kantavat Italy-tarraa. Arvaatte varmaan miksi olen purkanut konetta jo pari vuotta sitten, kone ostettu vuonna 2006. Kesäasunnolla samanlainen kone mutta pari vuotta vanhempaa mallia, sitä ei ole tarvinnut avata toistaiseksi.
     
  12. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Whirlpool on entinen italialainen halpismerkki Ignis. Itselläkin on Whirlpoolin astianpesukone ja on se kyllä aika rimpula. Noh, halpa oli ja puhdasta tulee (toistaiseksi). Edellinen APK oli Ignis ja täysin samat aterinkorit ym. sopivat tähän Whirlpooliinkin.
    Whirlpoolin tarrassa lukee enigmaattisesti "Made in EU". Voi siis olla vaikka romanialainen :)

    Pyykinpesukoneen (Bosch) mallin valitsin taas ensisijaisesti valmistusmaan (Saksa) mukaan. Pikkuisen kalliimpi (ei kuitenkaan Mielen luokkaa), mutta todella paljon jämäkämpi kuin edellinen puolalainen AEG-malli.

    Astianpesukoneita on helppo vaihtaa, mutta pyykinpesukone on sen verran raskas laite (ja sijaitsee pesutornin alimmaisena), ettei sitä ihan heti viitsi ruveta vaihtamaan. Ja jos sellainen hajoaa kesken 1600rpm linkouksen, niin syntyy pahaa jälkeä.
     
  13. Jolakki

    Jolakki Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2007
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun keksis mikä on tojotan vastine kodinkoneissa niin kaikki huolet ois veks!
    Oliskin noin yksinkertaista, että valmistusmaan perusteella vois sanoa mikä on hyvä ja mikä ei....
     
  14. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Totta. Mutta pääsääntöisesti kyllä Made In Germany Siemensit ovat parempia kuin halvat Made in "EU" Siemensit.
    Kyllä itsekin ottaisin kodinkoneissa mieluummin Toyotan kuin Bemarin, nimim. kokemusta.
     
  15. Kassu62

    Kassu62 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meille tuli valitettavati laitettua AEG:n kodinkoneet (osa Electrolux konsernia).

    Ensimmäisenä, noin puolentoista vuoden käytön jälkeen Electroluxin keskuspölyimuri lakkasi toimimasta. Vein imurin huoltoon ja kuulin että moottorille menevä abiko-liitin oli irronut (valmistusvirhe?). Maksoin työn.

    En muista tarkkaa järjestystä, mutta parin käyttövuoden jälkeen alkoi kondinkoneita hajoilla tasaisesti noin puolen vuoden välein.

    - AEG:n jääkaapin ohjainkortti hajosi. Jääkaappi resetoi aina kun kaapin oven avasi. Vika paheni niin että jääkaapin sisälämpötila vaelsi ja lämpötilanäytön LEDit alkoivat vilkkua (jokin vikakoodi). Tilasin huollon ja minulle jäi sellainen vaikutelma että vika olisi ollut ns. tyyppivika. Maksoin työn ja uuden ohjainkortin.

    - AEG: keittotason käyttö vaikeutui pikkuhiljaa. Hipaisunäpppäinten vaste heikkeni niin että joskus en saanut keittolevyä laisinkaan päälle. Soitin kodinkonehuoltoon josta ohjasivat edelleen Electroluxin keskushuoltoon. Siellä kuuntelin todella uskomattomia tarinoita Jari Viitasen suusta. Minulla on kuulema liian kuiva iho. Keittotasossa ei ole mitään vikaa. On lisäksi ihan normaalia että kaikki ihmiset eivät saa keittolevyä omin avuin päälle jne. Onneksi keittotaso totteli vaimoni komentoja auttavasti.

    - AEG Pakastimen termostaatti laukesi. Kompura ei jostakin syystä aina lähtenyt käyntiin. Ohjainkortti vaihdettiin uuteen. Maksoin työn ja ohjainkortin. Samalla keikalla huoltomies totesi etteivät AEG keittotason hipaisunäppäimet todellakaan toimi kuten pitäisi.

    - AEG keittotasoon vaihdettiin parikin piirilevyä. Huollon jälkeen toimi paremmin kuin uutena. Vika oli ollut siis ihan uudesta asti. Maksoin kolmen tunnin työt, varaosat kustansi Electrolux.

    - Noin neljän käyttövuoden jälkeen AEG:n astianpesukone lakkasi lämmittämästä vettä. Jälleen huoltomies keikalle ja maksoin varaosat sekä työn.

    - Seuraavaksi jääkaapin ohjainkortti laukesi uudelleen (runsas vuosi edellisestä korjauksesta). Lämpötilanäytön ledit vilkkuvat jälleen. Nyt minulla oli mitta jo aivan täysi. Soitin taas Electroluxille Jari Viitaselle. Sieltä sain kuulla että Electroluxin varaosilla on vain 3kk takuu. Lisäksi Viitanen väitti ettei kyseessä ole sama vika.

    Edelliseen huoltoon paloi 300 euroa, nyt huolto maksaisi selvästi enemmän koska jääkaapin ohjainkortti vaihdettaisiin aivan toisen malliseksi. Kortti maksaisi 350 ja työtäkin olisi enemmän kun kaappiin pitäisi vaihtaa myös toisenlainen termostaattianturi. Itse olisin pitänyt kohtuullisena että Electorlux olisi maksanut sekä työn että varaosat. Nyt siellä ei tultu vastaan kummassakaan. Viitasen mukaan kysessä on ihan normaali kuluminen kun kaapilla on ikääkin jo melkein 5 vuotta. Yritin vedota siihen, että hajonnut ohjainkortti oli vain runsaan vuoden ikäinen. Kaappi maksoi aikoinaan 600...700 euroa. Sitä on jo nyt korjattu 300 eurolla. Jos käytän vielä 450 euroa niin miten käy 3 kk:n päästä?

    Viitanen syytti myös sähköjämme. Asumme taajama-alueella omakotitalossa ja kaikki kaapelit kulkevat maan alla. Kylmälaitteet ovat lauenneet (onneksi) talviaikaan, joten ukkostakaan ei voi syyttää. Muita sähkölaitteita ei ole hajonnut vaikka tuota viihde-elektoniikkaa on kiertynyt aika runsaasti.

    Tuo jääkaapin hajoaminen tapahtui jo viime talvena ja kaappi on edelleen rikki. Viritin tosin kaappiin karkea ulkopuolisen lämmönsäädön (kaapin virta katkaistaan jos menossa liian kylmäksi). Korjauksen kustantaminen omasta taskusta tökkii todella pahasti...

    Jääkappi ja pakastin ovat samaan mallisarjaa joten pelkän jääkaapin vaihto toisen merkkiseksi ei oikein innosta.

    Jos tästä hakee jotakin positiivista, niin meidän AEG-merkkinen uuni ja mikroaaltouuni eivät ole rikkoutuneet vielä kertaakaan...

    Onko ideoita miten tästä eteenpäin?
     
  16. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hehe, vaikkei kyllä paljoa naurata.
    Onneksi Ikea myöntää Electroluxin kurapaskalle 5v takuun. Sen jälkeen jos hajoaa niin heitän surutta roskiin ja ostan muuta tilalle.
     
  17. prosurfer

    prosurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2001
    Viestejä:
    2 111
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse ostin reilu vuosi sitten pyykinpesukoneen ja Saksassa tehtyjen hintaero oli mitätön Mielen ja Boschin välillä joten (toki) päädyin Mieleen. Sitten tajusinkin ettei täysleveä mahdu kylppärin ovesta joten jouduin vaihtamaan päältäladattavaan malliin. Niitä ei ole yhtäkään Made in Germany, Miele on kasattu Tsekeissä vaikka osat tulevatkin Mielen Saksan tehtailta. Toivottavasti kestää 20 vuotta, onhan Skodankin laatu nykyään parempi kuin Volkkarin.