Toimiiko Maxivision?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana EkiA, 10.02.2009.

  1. Kettu69

    Kettu69 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2004
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö ketään muuta häiritse älyttömän pitke viive, kun vaihtaa kanavaa. Aikasemmin, kun Topfieldin digiboksia on käyttänyt, niin itku meinasi päästä, kun kahvikupin kerkiää juoda tyhjäksi ennen kuin saa seuraavan kanavan näkyviin :hitme:
     
  2. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuullostaa oudolta. Itselläni boxi vaihtaa kanavan alle 2 sekunnin. Jos ja kun viive on sinulla huomattavasti pitempi, kannattaa varmaan ottaa yhteys sekä internet-operaattorin ja Maxivisionin asiakaspalveluun. Todennäköisesti jomman kumman puolelta löytyy vika.
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2011
  3. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäs Maxivisionin tämän päivän tilanne on jos unohdetaan suorat TV-lähetykset ja keskitytään pelkästään tallenteisiin? Alkusyksystä olisi edessä muutto uuteen osoitteeseen ja tarkoituksena uudistaa myös olohuoneen kalustusta.

    Ehdottomasti tärkeimpänä toimintona pidän toimivaa hakusanatallennusta! Hakusanatallennus pitää siis pystyä rajaamaan järkevästi halutuille kanaville, päiville ja aikaväleille, jotta suosikkisarjoista tulee talteen vain ensiesitys eikä mitään uusintoja/edellisiä kausia. Hakusanoja pitää olla tallennettavissa useita kymmeniä. Toisena tärkeänä kriteerinä on kuvan laatu. Olen lukenut, että ainakin joskus Maxivisionin tallenteet toistuivat heikommalla kuvalla kuin suorat lähetykset. Pitääkö edelleen paikkaansa? Kolmantena asiana on tutkinnassa mahdollisuus katsoa tallenteita kodin kahdessa televisiossa (ei silti yhtäaikaa).

    Syksyllä pitäisi olla useassa vaihtoehdossa tarjolla kotimaisten kanavien HD-kuvaa (tai siis suurimmaksi osaksi vielä ylös skaalattua) ja nyt pitäiksi pähkiä oikea tapa vastaanottoon.

    Vaihtoehtoina edelleen:
    -Nykyinen HTMac sis. pari DVB-C-viritintä DNA:n kaapeliin: Täyttää kaikki yllä mainitut tarpeet, mutta vaatii välillä vähän säätämistä, eikä ole optimaalinen tuleviin HD-lähetyksiin
    -WboxHD2 (tai muu soveltuva HD-boksi) +DNA:n kaapeli: Olen kauhulla seurannut boksin ketjua, joka tuntuu olevan täynnä bugeja ja täysin käsittämättömiä rajoituksia (max. 11 hakusanaa?). Softapäivitystä odotellessa...
    -Elisa Viihde: Rajautunee pois paikallisen netin kaistan vähyyden vuoksi. ADSL antaa kyllä nykyisellä liittymällä tasan 8Mbps, mutta tuskin juurikaan yli 10Mbps edes rajoittamattomana.
    -Maxivision: Tästä haluaisin kuulla lisää!! 8Mbps riittänee myös HD-kanaviin, jos samaan aikaan ei paljon sähköpostia kummallisempaa tehdä...

    Saisinkos vähän kommentteja puolesta ja vastaan, sekä mahdollista vertailua eri vaihtoehtojen välillä jos kokemuksia on.

    =)juha
     
  4. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Käsittääkseni SD-kanavien tallenteiden laatu on edelleen huono.
    Kts. tämä artikkeli ja siinä esimerkkinä oleva kuvaruutukaappaus.
     
  5. Kettu69

    Kettu69 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2004
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan 2 sekunnin luokkaa itselläkin eli viive todella pitkä ja vakiovika internet kanavissa. Jos topparilla vaihtaa kanavia, niin viive noin 0.5 sek.
     
  6. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt pitää sanoa, ettei tuo viive ole haitannut millään tavalla. Ajattelin että puhutaan useista sekunneista, mutta tuon noin 2 sekunnin takia ei ole minun elämä vielä järkkynyt ja mitään sen viiveen takia ei ole jäänyt tekemättä :hitme:
     
  7. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Onkos kellään kokemuksia scartin kautta tallentamisesta (kiintolevytallentimelle, htpc:lle, dvd-tallentimeen) Maxivisionissa? Meinaan vain että onko Maxivisionissa samanlaista ongelmaa kuin Elisa Viihteen uusimmalla sinivalkoisella Pace-boksilla jossa on ilmeisesti Macrovision-systeemit toteutettu päin peetä eikä scartin kautta pääse tallentamaan mitään vaikka pitäisi. Eli Macrovision suojauksen ei pitäisi edes olla päällä ja silti se estää kaiken tallennuksen.

    http://palsta.elisa.fi/index.php?PHPSESSID=f7i2pd432m2vcqmh8es3pdh584&topic=4808.0

    Itseltä jää kyllä Viihteen hankinta väliin jos tuolle ei tehdä pikaisesti korjaus. Viihteessähän ei maksukanavia, eikä maksuttomia lisäkanaviakaan voi tallentaa verkkoon. Eikä voi Maxivisionissakaan kaikkia kanavia (näitä ei voi tallentaa verkkoon: Canal+, Nelonen-paketit, Viasat, Tieto-paketti). Joten pakko olla jokin muu keino tallentaa kun verkkotallennus ei käy päinsä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2011
  8. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on tallentava DVD eikä ole ollut ongelmia sen kovalevylle tallentamisen kanssa scartin kautta.
     
  9. RTJ

    RTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä ole tallentanut läppärille sellaisella USB kaapparitikulla käyttäen SCART:a S-video asetuksella. Videon laatukin on siedettävää, mutta parempikin kelpaisi.
     
  10. gootti

    gootti Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saitko tähän ikinä vastausta? Itse hankin koko paketin osittain tuon kanavan takia mutta minäkään en pysty sitä tallentamaan, hiukan ottaa päähän siis...
     
  11. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Poker Channelia ei tosiaan voi tallentaa (verkkoon) ja siitä on ihan huomautuskin tuolla sivulla:

    http://www.maxivision.fi/kanavapaketit/viihde

    Aksalle ja RTJ:lle kiitoksia tiedosta, on helpottavaa tietää että Maxivisionissa ei tota scart-tallennusta ole ryssitty samalla tavoin kuin Elisassa. :)

    Verkkotallennusoikeuksien kanssa mediayhtiöt tuntuu pelkäävän nettiä kovasti, ihan kuin netti olisi joku hirviö ja jokainen asiakas olisi potentiaalinen piraatti. Mutta senkin vielä jotenkin kestäisi jos scart-tallennusmahdollisuutta ei vietäisi.
     
  12. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo sain kesäkuun alkupuolella ja se oli seuraavanlainen:

    "Hei. Valitettavasti kaikkien kanavien tallennusta ei olla pystytty palauttamaan. Tarkkaa ajankohta ei tälle vielä ole, mutta tallennusmahdollisuus palautetaan kyllä myöskin poker kanavalle.

    Ystävällisin terveisin / With best regards,

    Ari
    Maxivision asiakaspalvelu / Customer Service"

    Mitä tapahtuu ja milloin niin sitä en tiedä. Tällä hetkellä Maxivisionin sivulla se on korjattu siten, että kanavan kohdalla todellakin lukee, ettei kanavaa voi tallentaa.
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2011
  13. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tästä ollut maininta viime perjantain asiakaskirjeessä? Poker Channelin tallennusmahdollisuus on tullut / tulee takaisin.

    =)juha

     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2011
  14. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    No perskules, niinpä onkin. Pitäisi näkymä lukea loppuun saakka nuo tiedotteet eikä jättää puolitiehen. Kiitokset JuhaN, että huomautit :thumbsup:
     
  15. Jiku

    Jiku Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan kokeillut Maxivisionin toimivuutta mokkulayhteyden kautta?
    Itselle se on ainoa saatavilla oleva yhteys.
    Seuraavalla kokoonpanolla ajattelin kokeilla:
    ulkoinen suunta-antenni <---> huawei e367 <---> alink wnap <---> maxivisionin boksi (ja tietenkin <---> televisio)

    Mokkulayhteyden nopeus on luokkaa 3 megaa tai yli ja antennia ei ole edes loppuun asti suunnattu vielä, se on vain roiskastu seinälle.
    Saan laitteen ilmeisesti huomenna ja sittenhän tuo alkaa selviämään, mutta etukäteiskokemuksista olisi kiva kuulla jos niitä on.

    Jos onnistuu, niin tuohan on helpoin tapa saada alkuperäinen SVT World näkyviin ja enemmänkin Ruotsin kanavia. Antenniverkossa kun kyseinen kanava on aika pahasti raiskattu dumppaamalla päälle FST5:n hömppää parhaaseen katseluaikaan :(

    Jos ei onnistu, taitaa olla ainoa ratkaisu tilata SVT World Connovan kautta satelliitista.
    Joka tarkoittaa tässä tapauksessa vielä metsurin hommiin ryhtymistä ja kanavan hinnaksi tulisi käsittämättömät 22,50e/kk + tietenkin laitekulut.
     
  16. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Emmä suosittele mokkulan kautta kokeilemaan palvelua. Mokkulan nopeudenvaihtelut ovat liian korkeita, ennemmin kuidun kautta.
     
  17. Jiku

    Jiku Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    tuo on ongelma enemmän kaupungeissa joissa tukiasemat ovat ruuhkaisia. maallahan kaistaa riittää, varsinkin kun mökkiläiset pikkuhiljaa talveksi muuttaa etelään.

    sainkin tuon boksin jo tänään kun pyysin maxivisionin aspasta seurantakoodin, jonka kanssa kävin matolaatikon noutamassa.

    vielä ei kannata hehkuttaa kun puoli tuntia on kokeiltu, mutta lupaavalta tämä kyllä nyt näyttää.
    ensin jotain oli vialla ja kuva mosaiikkia, mutta se ei kaistasta johtunutkaan vaan ratkesi kun
    firmismenusta muutin videolähdön asetukset.
    sitten wnap:stä pakotus tietylle ip:lle jonka boksi saa ja sille dmz. jossain vaiheessa pitää QoS-sääntö tehdä, kunhan opettelen miten se a-linkin wnap:ssä tehdään.

    kerron tässä vielä kokemuksia miten tämä pidemmän päälle toimii, mutta näyttää vähän siltä että kaapelikanavat saa näin helposti mökille, asuntovaunuun, ihan minne tahansa :D

    ja kaikki vanhat tallenteetkin oli säilynyt vaikken maxivisionia ole n. vuoteen käyttänyt.

    edit0: 3 tuntia ilman ongelmia.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2011
  18. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä jos viitsisit tehdä vähän seikkaperäisemmät ohjeet niin uskoisin niistä olevan apua myös meille hieman vähemmän tietoisille. Olen nimittäin kaverille suunnitellut tätä samaa vaihtoehtoa, mutta tietämys loppuu. Eli jos jaksaisit kertoa silleen "rautalankaa vääntäen" miten olet tehnyt, olisin syvästi kiitollinen! :thumbsup:
     
  19. Jiku

    Jiku Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen vähän huono dokumentoimaan asioita, niin tein sivun jossa olen yrittänyt
    kuvin selittää miten oman kokoonpanon sain toimimaan.
    Toivottavasti siitä idean edes jotenkin ymmärtää:
    http://jiku.arkku.net/maximokkula/

    Tuo ei varmaan ole ainoa keino ongelmaa ratkaista eikä välttämättä edes paras,
    mutta itsellä tuo ratkaisu toimii todella hyvin.
    ihan joitain parin sekunnin kuvan pätkäisyjä on tullut muutamia, mutta ei missään nimessä
    edes päivittin. Ja kuten aiemmin kerroinkin niin tuo ulkoantenni pitäisi joskus suunnata
    kunnolla, nyt se on vain sinne päin..

    edit0: lisäsin tuon QoS-säännön tekemisen ohjeeseen jolla turvataan TV:n katselulle riittävä kaista muusta tietoliikenteestä
    huolimatta.

    edit1: Maxivisionilta saamani tiedon mukaan tallenteet toimivat nykyään NAT:n takaa ilman DMZ-sääntöä, joten sitä ei välttämättä
    tarvitse tehdä.
     
    Viimeksi muokattu: 16.09.2011
  20. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iso kiitos sinulle tästä mainiosta ohjeesta! Tämän ohjeen perusteella sain Maxivisionin toimimaan myös kaverin kotona mokkulalla. Sinun kannattaisi lähettää tuo sivusi osoite myös Maxivisionlle joko sähköpostilla tai fasebookin kautta. Uskoisin, että he voisivat antaa sinulle jonkun palkkion näin hienosta ideasta niinkuin he yleensä tekevät tällaisssa tapauksissa :thumbsup: