Red Riding Hood (Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 18.11.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Valerie (Amanda Seyfried) on kaunis nuori nainen, jonka elämää koettelee vaikea kolmiodraama. Hän rakastaa synkkää Peteriä (Shiloh Fernandez), mutta hänen vanhempansa ovat järjestäneet hänet avioliittoon varakkaan Henryn (Max Irons) kanssa. Syvästi rakastuneineina Valerie ja Peter suunnittelevat pakenevansa yhdessä. He saavat kuitenkin tietää, että Valerien vanhemman siskon on tappanut ihmissusi, joka vaeltelee heidän kyläänsä ympäröivässä synkässä metsässä. Vuosien ajan ihmiset ovat onnistuneet ylläpitämään alueen rauhallisena sopimalla pedon kanssa kuukausittain tarjottavasta uhrilahjasta.

    Mutta punaisen kuun aikana susi on nostanut panoksia tappamalla ihmisen. Kostoa janoten ihmiset kutsuvat kuuluisan ihmissusien metsästäjän Isä Solomin (Gary Oldman) apuun. Solomonin saapuminen paikalle aiheuttaa yllättäviä seurauksia hänen varoittaessaan, että ihmissusi, joka on päivisin ihmisenkaltainen, voi olla kuka tahansa heistä.

    Kuolleiden määrän kasvaessa jokaisen täydenkuun aikaan, Valerie alkaa epäillä, että ihmissusi saattaakin olla joku jota hän rakastaa. Paniikin saadessa kyläläisistä otetta Valerie saa tietää, että hänellä on ainutlaatuinen side petoon, joka vastustamattomasti johdattaa heidät yhteen tehden heistä molemmista epäiltyjä - ja syöttejä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 11.03.2011)
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Jostain syytä tuli pakottava tarve käydä katsomassa tämä tänään heti ensi-illassa, vaikka olinkin muutaman huonon arvostelun lukenut. Ja itse asiassa ihan hyvä leffahan tämä on, mitä nyt pari nuorta, luultavasti ulkonäkönsä vuoksi palkattua näyttelijää on aika pökkelöitä (joo, varsinkin Fernandez) ja loppuratkaisu tuntuu oudosti tarkoituksella vesitetyltä. Ja mitään erityistä uuttahan tässä ei ole tarjolla, senhän voi päätellä jo leffan nimestäkin. Toteutus on kuitenkin pääosin keskitasoa parempi.

    Seyfried ja Oldman sopivat rooleihinsa ja osaavat hommansa. Ja hommansa osasi myös lavastuksesta ja puvustuksesta vastaava porukka, sellaisen juuri sopivan epätodellisen satumaiseman ovat luoneet ettei paremmasta väliä. Erikoistehosteet eivät ole ihan yhtä hyvää tasoa, mutta eipä se paljon haittaa jos muistaa katsoa leffaa eikä vain etsiä virheitä siitä. Esim Imdb:ssä oli mainittu jatkuvuus-moka sen punaisen viitan pituuden suhteen, mutta omasta mielestäni siinä ei ollut mitään mokaa vaikka pituus vaihtelikin - sille vaihtelulle on ihan selvä syy...

    Ekat neljä viidesosaa leffasta on ihan hyvää ihmissusileffa-materiaalia, mutta tosiaan loppu on vähän sellaista hötöä, siitä erityisesti tulee miinusta, joten...

    3,5/5
     
  3. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kovin mairittelevia arvioita ei tosiaan ole saanut, mutta ihan ihmissusiteeman ja Oldmanin vuoksi voisi käydäkin katsastamassa.
     
  4. Knuttila

    Knuttila Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2010
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää oli ihan kamalan paska.

    1/5
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Päältä korea, sisältä ontto. Plussaa siitä etten kauhean äkkiä tajunnu ketä se hukka oli. Oldmankin meni aika hukkaan.

    **
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Laatuelokuva, jossa on kaikki kohdallaan. Plussaa varsinkin näyttelijöistä, kässäristä ja ohjauksesta.

    1/5
     
  7. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulipa tämäkin sivumennen katsottua suurimmaksi osaksi (alusta jäi puolisen tuntia pois). Yllätyin, miten hyvä tämä oli.

    Etukäteen ihmetytti, millaisen version oikein ovat Punahilkasta tehneet mutta olihan se ihan hyvin perusteltu, erit. lopussa. Tarina tuntui olevan aika keskittynyt, ja tätä kautta syntyi oikein mukava tunnelma. Maisemat olivat suomalaiselle mahtavia, laskevaa lumisadetta, synkkää talvitunnelmaa ja muutenkin sen kylän vanhanaikaisuus. Vetoaa vanhaan Robin Hood -faniin. Oldman oli toki oma itsensä, muutkin menettelivät vaikka nuoriso-osasto toikin mieleen kaiken maailman twilightit. Lisäksi susi
    , joka puhui oli aika hilpeä. :p Ei nyt tosin ihan järisyttävän pelottava ja eihän se nyt varsinaisesti ihmissusi ollut (eikös ne seiso kahdella jalalla?! :rolleyes:).

    Loppu oli tosiaan vesitetyn oloinen, hilkan käytöstä myöten. Nauratti kyllä
    sen poikakaverin selitys miksi haluaa häipyä maisemista, ja sitten kun palasi takaisin kuin susi saalistamaan niin tyttö on onnesta soikeana vaikka aiemmin inhosi koko susijuttua. Hohhoijaa. No kai tämä käy modernista sadusta opetuksineen.

    Annetaan arvosana pitkälti nautittavien yleistunnelmien takia.

    ***
     
  8. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Ihmissusi viittaa ihmiseen joka voi muuttua sudeksi. Tuo välimuoto (kahdella jalalla seisova versio) on oma juttunsa joka ei liity kaikkiin tarinaversioihin ja taitaa olla yleensä kauhuelokuvien aineistoa muutenkin.
     
  9. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Katsoin tämän myöskin jokin aika sitten ja samoilla linjoilla Cleverin kanssa. Ei huono ollenkaan, kumminkin taitaa olla enemmän tyttöjen kuin poikien leffa.