Hyödynkö teidän mielestä 2-kanavaiseen vahvistimeen siirtymisestä?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Antono, 02.09.2011.

  1. Antono

    Antono Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    moi.

    Tilanne on seuraava: Vahvistimena on tällähetkellä onkyon av-1007 jossa on kaiuttimina monitor audion rs 1:set. en ole laittamassa lisää kaiuttimia ja mietinkin nyt, että saanko parempaa äänenlaatua jos vaihtaisin onkyon johonkin 500-800 euron hintaiseen integroituun 2-kanavaiseen? soittelen kaikki musiikkini tietokoneelta lossles muodossa. Joten mielessä on vahvarin vaihto, ja olisi hyvä jos tämä uusi vahvistin sisältäisi myös digitaaliset sisääntulot äänelle. Asun senverran korvessa että täältä ei ole mitään mahdollisuuksia lähteä kuuntelemaan eri laitteita hifiliikkeisiin. En ole nykyiseen tilanteeseen oikein tyytyväinen.. varsinkin stereokuva loistaa poissaolollaan.
    Joten mitä arvon plazalaiset on asiasta mieltä?:confused:
     
  2. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällaista Onkyo A-5VL:ää mainostin tuolla toisessa ketjussa: http://www.eu.onkyo.com/en/products/a-5vl-34677.html. Hinta tosin jää alle 400 euron, pahus... Laite on arvosteltu Hifimaailman numerossa 2/2011 ja sai aika mainion arvosanan ja yritä vaikka saada jokin hifiliike lähettämään laite kotikuunteluun tai tilaa verkkokaupasta 14 päivän palautusoikeudella ja palauta laite, ellei parannusta ääneen tule ;) Voit myös hankkia integroidun stereovahvarin kotiteatteriliitännällä (home theather loop) ja näin saat kummankin laitteen hyödyt ja edut käytettyä.

    Vaikka 1007:n pitäisi olla jo sen luokan vahvari, ettei useimmilla pitäisi olla stereotoiston suhteen valittamista, niin kuitenkin usein dedikoidulla stereovahvistimella pääsee vielä parempaan lopputulokseen. Itselleni ei riittänyt Onkyo NR-807:n stereotoisto parempaa kuultuani ja hankinkin erilliset laitteet puhtaaseen musiikinkuunteluun ja omissa mämmikorvissani ero on selvä jälkimmäisten voitoksi. Tosin hintaerokin oli 2,5 kertainen stereovahvarin hyväksi :rolleyes:

    Toinen hyväksihavaittu vaihtoehto on, että liität 1007:n pääkanavien pre-outeihin erillisen päätevahvistimen stereokäyttöä varten (ja sitten L/R-skobet päätteeseen kiinni). Näin voit käyttää kaikkia 1007:n ominaisuuksia ja todennäköisesti tuolla budjetillasi saat jo sangen muikean päätteen hankittua, varsinkin käytettynä.

    Omasta kokemuksesta voin sanoa, että tuo kotiteatterivahvistin/pääte-kombo toimi hyvin, mutta sain niin hyvän tarjouksen erillisestä integroidusta stereovahvarista "home theather"-loopilla, etten voinut kieltäytyä :) Toimintaperiaate on kuitenkin tässäkin vaihtoehdossa lopulta sama, sillä a/v-vahvarin L/R-kanavat menevät suoraan integroidun pääteasteelle ohittaen sen volumesäädön ja käyttö on mukavaa Onkyon hoitaessa leffa/striimaustoiston ja kaikki musiikkilaitteet (cd/vinyyli) ovat sitten kiinni tuossa integroidussa.

    Kaksikanavaäänentoistoon liittyen suosittelisin lukemaan mainiota Hifiharrastajien forumia http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php ja tuolta löytyy tästäkin aiheesta lisää juttua. Forumin myyntipalstalla on paljon asiallista roipetta myynnissä :thumbsup:
     
  3. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Lyhyesti: et hyödy.
     
  4. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Äänenlaatu (erityisesti äänikuva) syntyy kaiuttimien ja kuunteluhuoneen akustiikan yhteensovituksesta. Vahvistimella siihen ei juurikaan voi vaikuttaa.
     
  5. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä on kyllä totuuden sanoja, enkä itse huomannut tuota kysyjän mainintaa stereokuvan puutteesta. Tämä ongelma ei pelkällä vahvistimella korjaannu. Ja vaikkei kaiuttimia ollakaan vaihtamassa, niin tämä operaatio varmasti toisi paremman ratkaisun (edes kevyen) akustoinnin kanssa. Joten tuo aikaisempi vastaukseni ei kyllä sovi stereokuvaongelmaan.

    Äänenlaatuun taas vahvistimen valinnalla voi vaikuttaa (tervetuloa kuuntelemaan skeptikot ;)), vaikka hyvän vahvistimen ei pitäisi vaikuttaa ääneen mitenkään, niin useat valmistajat kuitenkin hieman muokkaavat ääntä merkin "ominaissoundia" hakiessaan ja onhan tietysti vahvarissa käytetyllä d/a-muuntimella ja muillakin komponenteilla loppujen lopuksi iso merkitys lopputulokseen.
     
  6. Antono

    Antono Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    kiitos asiallisesta vastauksesta.

    jos toimisin ehdottamallasi tavalla jossa ostaisin erillisen päätteen onkyon jatkeeksi, niin eikö kuitenkin tässä tapauksessa toistoketjun D/A muunnos tehdä tässä onkyon AV-vahvarissa? Onko tietoa miten laadukas DACci tässä 1007:ssa on?
     
  7. Antono

    Antono Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2007
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    sellanen lisäselvitys vielä että soundillisesti setti on ihan ok kevyemmällä musiikilla, vaikka Vesku Loirin tuotannolla. Vastaavasti kun soittolistalle työntää jotakin raskaampaa kitaramättöä, niin alkaa kyllä korvissa riipimään, ja kuunteluväsymys yllättää todella nopeaan... onko muuten nuo monitor-audiot mielestänne kirkassointiset? Akustointiakin tietysti täytyisi tehdä...
     
  8. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha topic, mutta ehkä tähän saisi vielä jotain eloa.

    Alkuperäiselle kysyjälle sen verran, että Monitor audiot ovat enemmän kotiteatterikaiuttimet ja musiikille aika ärhäkät.

    Itse olen miettinyt samaa asiaa kun aloittaja, eli saisiko 2-kanavatoistoon jotain lisää jos ostaisi tuohon AV-vahvistimen eteen päätevahvistimen + hyvän DACin? Nykytilanteessa 2-kanava kulkee CD:ltä tai koneelta edullisen DACin läpi vahvistimelle. Kävin tuossa liikkeessä kuuntelemassa ja hyvältähän tuo kuulostaa. Päätöksenteko vaatisi tietenkin kotikuuntelua, mutta sitä ennen pitäisi vielä jotenkin rajata mahdollisuudet muutamaan potentiaaliseen. Marekilla kävin kuuntelemassa Hegel HD200 + HD10 komboa...