Erillistä hifiä vai valmispaketti, uuteen kotiin?

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana tuce, 26.08.2011.

  1. tuce

    tuce Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2011
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Pitäs saada uuteen kotiin kotiteatterijärjestelmää ja en oikeen osaa tehdä päätöksiä, kun ei ole kokemusta käytöstä. Eli, haluaisin 5.1 järjestelmän jolla voisin katsoa elokuvia tietokoneelta, soittimelta ja tv:stä sekä kuunnella musiikkia. Jos ostan jonkun valmispaketin, jossa kaiuttimet ja jokin blu-ray soitin ilman vahvistinta, niin voiko niihin liittää tietokonetta tai televisiota kiinni vai toimiiko ne vain sen mukana olevan soittimen kanssa? Mitä etuja tuo erillinen vahvistin tuo?

    Voiko tuollasen 5.1 järjestelmän kanssa kuunnella musiikkia saako sen aina säädettyä 2.1 tilaan, luulisi että niin on mukavampi kuunnella musiikkia?

    Budjetti on mahdollisimman pieni, en tarvitse kuin ihan perus settiä. Yksi rajoittava tekijä vaimon suunnalta olis, että ne pitäs olla sellaset ohuet ja korkeat niinkuin nämä http://www.elec.fi/product/show/997/5_1/4027/lg-hb805ph-bluray-kotiteatteri Grin Myöskään blu-ray soitinta en tarvitsisi heti vaan pääasiassa katson dvd elokuvia koneelta, mutta blu-ray soittimen voin hankkia myöhemminkin.

    Eli joku 200€ vahvistin + kaiuttimet vai joku tollanen valmis blu-ray setti? Mikä vastaa mun käyttötarpeitani parhaiten ja halviten? Grin

    Kiitti, monta kysymystä tulikin...
     
  2. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 061
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuohon esimerkin valmispakettiin ei saa liitettyä kuin stereoäänet rca:lla.

    Kannattaa ostaa erillishifiä jos haluaa äänenlaatua, liitäntöjä, päivitettävyyttä&jälleenmyyntiarvoa. Hommaa 5.1 setin sitten pienemmissä erissä jos ei ole varaa laittaa kaikkea kerralla eli aluksi 2.0 (kaiutinpari&vahvistin).

    Hifikaiuttimet eivät ole yleensä kovin ohuita ja ihan syystä. Simex SA4Ti lattiakaiuttimet (alle 350€/pari) ovat varmaan ohuimmasta päästä joiden äänenlaatu on vielä todettu hyväksi (L 14,2cm S 23,8cm K 96,0cm).
    Tuosta sarjasta saa 5.0-setin 550€:lla http://www.valkokangas.net/tuote/107/simex-anniversary-50-pakettitarjous.
    Muuten suosittelen ihan 5kpl jalustakaiuttimia esim. Tannoy V1 n.113€/kpl. Subwoofer kannattaa jättää myöhemmäksi hankinnaksi koska halvimmat kunnolliset maksavat uutena n.500€ (esim. BK xls200df 480€).

    5.1-vahvariksi käy ihan 200-400€ laite.
    BD-soitin n.80-150€
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2011
  3. pekka:)

    pekka:) Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyseessä siis sitten vaikka erillis tai valmis kokoonpano, niin tv:een voi aina liittää kiinni (Miksi siis kuunnella elokuvaääniä 5.1 mutta ei katsoa kuvaa ollenkaan):rolleyes:

    Valmispaketeissa ei yleensä ole montaakaan vaihtoehtoa, mitä voit lisätä niihin kiinni; koska se on valmispaketti; sisältää useasti soittimen sekä vahvistimen, että myös kaiuttimet. Joten se minkä niihin voi kytkeä on enää se kuvanlähde; josta haluat kuvaa katsella; muuthan sinulla jo onkin siinä.

    Erillislaitteissa on puolia, joita et ehkä juuri nyt tällähetkellä voi edes kuvitella.
    Haluatkin vaikka joskus liittää pleikkarin, wii:n, digipoksin, tietokoneen, erillis mp3-soittimen jne... kiinni laitteistoosi. Valmispaketeissa ei yleensä tätä mahdollisuutta ole-> ja joudutkin uudestaan hankkimaan ehkä jopa kaikki laitteet uudestaan; kaiuttimia myöden, koska usein valmispaketeissa kaiuttimet ovat ns.integroituja kyseiseen vahvistimeen/blu-ray-soittimeen.

    Jos siis lähdetään purkamaan tätä asiaa sitten siltä kohdin, että mitä tarvitset, sekä milloin, niin erilliskokoonpano on ehkäpä se sinunkin juttusi.

    Oletko ajatellut vaihtoehtoa; että hankkisit ensimmäiseksi vain 2pääkaiutinta+vahvistimen+blu-ray-soittimen.
    Kun sen jälkeen on sitten rahaa säästetty lisää niin hankkisit loput täysin samanlaiset kaiuttimet taakse sekä keskelle.

    Lähtökohtana on, että kaikki 5 (VIISI) kaiutinta ovat identtisesti samanlaisia kooltaan sekä malliltaan.

    Perus-settiä
    ei ole olemassakaan.
    Kun olet tätä kutsumaasi perus-settiä kuunnellut n.2kk:tta, niin alkaa jo sinunkin mielipiteesi vaihtumaan tuosta perus-setistä.

    Miksi siis ei voisi hankkia kerralla hyvää ja olla voittaja fiilis pidemmän aikaa.

    Antamasi linkki; hinta n.300€ sisältää siis vahvistimen+blu-ray-soittimen+6kaiutinta.
    Oletko käynyt kuuntelemassa? 300/6kaiuttimella: 50€/kpl. mutta siitä vielä miinus vahvistin/blu-ray-soitin... ei ei ja ei.
    Toki voit ostaa, jos et välitä itse äänestä tuon taivaallista, vaan haluat käyttää pikku rahasi sellaiseen joka antaa hymyn alle 2.kuukaudeksi.


    Tee seuraavat hankinnat tässä järjestyksessä:
    Osta erillisvahvistin
    Osta 2 jalustakaiutinta(Huomio ostaessasi, että myydään kappaleittain).
    Osta subbari
    Osta 3 samanlaista jalustakaiutinta lisää.
    Osta blu-ray-soitin.

    Tai osta suoraan tämä paketti (koottu erillis-laitteista) Kyseessä siis: bestbuy aloittelijasetti, mutta aivan varmasti liikutut äänen erosta; antamaasi linkkiin verrattuna.

    Voit ostaa tämän myös esittämälläni tavalla pikkuhiljaa, niin ettei loppu kuukausina tarvitse syödä pelkkää näkkileipää.

    Käy kuuntelemassa tarpeeksi monissa kunnollisissa hifi-liikkeissä eri laitteistoja ja pääset tähän hienoon hifi-maailmaan mukaan.
    Kun olet kuunnellut tarpeeksi kunnollisia; myös todella hintaviakin erillislaitteistoja; huomaat, että vaikket olisikaan ns.kultakorva, että aluksi hakisikkaan kuin vain perus-settiä, niin myös sinäkin kuulet eron; halvan sekä vain vähän kalliimman.

    Kallis ei ole se, että ostat kunnollisen.
    Kallis on se, että ostat ensin halvan ja sen jälkeen vasta sen vähän kunnollisemman.
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2011
  4. vilmulkku

    vilmulkku Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. tuce

    tuce Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2011
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, kiitos vaan mielipiteistä!

    Luulen että toi vahvistin olisi se eka hankinta tosiaan ja sit vaikka nuo lattiakaiuttimet. Toi Onkyo TX-SR309- vahvistin vaikuttaa sopivan hintaselta ja kuitenkin ominaisuuksia riittävästi.

    Siis noihin valmispaketteihin saa ilmeisesti kuitenkin myös tv äänet kuulumaan. Digiboksi vaan liitetään tvseen ja siitä ääni ulos sille mukana olevalle soittimelle tai joissain jopa joku pikku vahavarikin?

    Mitä mieltä olette näistä? https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=103508Koneboxsissa oli muitakin tuollasia ohuen olosia.

    Tai tälläsestä paketista http://www.huuto.net/kohteet/audio-pro-cinema-71-kan-kotiteatteri-paketti/188636274

    Tuleeko tollasten kunnollisten lattiakaiuttimien kanssa edes subbari enää tarpeeseen vai eikö nuokin jo toista matalia ihan mukavasti?
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2011
  6. topiv

    topiv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saat television äänen kuulumaan kaiuttimista HDMI-kaapelin kautta, jos kaapeli ja televisio ja vahvistin kaikki tukevat ARC eli Audio Return Channel -ominaisuutta eli äänen paluukanavaa. Jos televisiossa tai vahvistimessa ei ole tällaista HDMI 1.4 -liitintä, voidaan äänet tuoda optista kaapelia pitkin joko televisiosta (jos siinä on oma digiviritin) tai digiboksilta. Digiboksin säädöistä pitää silloin valita äänen ulostuloksi optinen ulostulo.

    Huonoimmassa tapauksessa äänet saa televisiolta tai digiboksilta ulos vain RCA-liittimistä stereona, mutta silloinkin voit kuunnella ääniä kaiuttimien kautta, kunhan vahvistimen oikea sisääntulo on valittuna.

    Vähiten rahaa menee hukkaan, kun ostat kunnon laitteita vähän kerrallaan, etkä sorru markettipaketteihin. Itse olen myös ostanut käytettynä omat pääkaiuttimet ja subbarin, enkä ole katunut. Subwooferin ostaisin viimeisenä, koska musiikinkuunteluun hyvät kaiuttimet riittävät erinomaisesti.

    5.1-järjestelmää voi kuunnella myös stereona, mutta silloin ei bassokaiuttimelle syötetä signaalia.
     
  7. pekka:)

    pekka:) Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä mieltä olette näistä? https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=103508Koneboxsissa oli muitakin tuollasia ohuen olosia.

    Saako näitä kaiuttimia ostettua kappaleittain?
    Voi tulla ikävä puoli esille, kun keskikaiutinta aikoo joskus ostaa; kun kaikki kaiuttimet pitäisi olla samanlaisia.
    Kaiuttimet yleensä, jotka ovat todella ohuita; tuossa hintaryhmässä: ovat leikkikaluja.
    Paremman äänenlaadun saisit isommista kaiutin-elementeistä; varsinkin, jos liikutaan noissa hinnoissa.

    Tässä olisi hintalaatu-suhteeltaan huomattavasti parempia kaiuttimia.

    Suosittelen, että kävisit oikeissa HIFI-liikkeissä kuuntelemassa; ei siis esim.anttilassa, prismassa jne... Hifi-liikkeissä; joissa myydään vain ja ainoastaan äänentoisto-laitteistoa. Tämä avartaisi näkemystäsi siitä; mitä oikeasti voisit haluta.