Pisin tauko elokuvan katsomisen aloittamisen ja lopettamisen välillä

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana rockfield, 22.08.2011.

  1. rockfield

    rockfield Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon mainion Lawrence of Arabia-ketjun innoittamana kumpuaa seuraavanlainen kysymys: mikä on pisin tauko, minkä olet pitänyt, kun olet aloittanut jonkin elokuvan katsomisen, keskeyttänyt sen syystä tai toisesta ja saattanut katsomisen päätökseen jonain toisena ajankohtana?

    Omalla kohdalla pisin tauko taitaa olla Lynchin "Wild at Heart":n tiimoilta: ensi-illassa tuli niin paha oksennusreaktio (oliko elokuvalla siihen vaikutusta?? Oksennus nousi suuhun siinä kohtaa kun Dianne Ladd maalaa huulipunalla naamansa punaiseksi), että oli poistuttava salista, ja elokuvan katsoin loppuun DVD:ltä 14 vuotta myöhemmin. Myönnettäköön, että en kelannut juuri siihen kohtaan mihin katselu oli edellisellä kerralla jäänyt...
     
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kurosawan Seitsemän samuraita. Ensimmäisellä kerralla katsoin reilu puoli tuntia ja totesin ettei ole mitään järkeä katsoa, en nauti pätkääkään. Seuraavalla kerralla lopetin jo aiemmin, ei vain edellenkään kiinnostanut. Kolmannella kerralla katsoin koko elokuvan vain sen takia että se on "pakko nähdä". On ihmeellistä miten en vain pidä siitä elokuvasta vaikka rakastan Kurosawan elokuvia.

    Jokaisella kerralla aloitin katsomisen ihan alusta asti ja ensimmäisen ja viimeisen kerran välillä oli n. 3 vuotta. Lopulta katsoin elokuvan Sub Leffa kanavalta ja muistan lopusta mielenkiintoisen (elokuvan asteikolla) faktan: Sub Leffan elokuvassa kääntäjän nimen perässä luki YLE 1999, vuodesta en oo ihan varma. Tuo teksti armahti minut. Taistelu oli ohi.
     
  3. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Aloitin Jesus Christ Superstar -elokuvan katsomisen vuoden 2009 pääsiäisenä enkä vielä ole päässyt loppuun :hitme:.
     
  4. Ch0daB0y

    Ch0daB0y Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rooman Valtakunnan Tuho edelleen kesken... Aloitin 2003/2004 (ei enää muista) Kaksi kertaa kateltu vajaa tunti alusta, mutta ei vaan kykene jatkamaan... Ilmoittelen kun on valmis :thumbsup:
     
  5. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Inglorious Basterdsissa taisi olla vuoden vai parin tauko, kun jäi aikoinaan kesken. Oli muuten aika tyly kokemus tuo elokuva ilman sitä loppuratkaisua, ei oikein innostanut alkaa katsomaan uudestaan alusta. :rolleyes:

    Yksi tuskaisimpia kokemuksia oli Oliver Stonen Alexander jota yritin katsoa päivän mittaan kesätöissä, katsoin elokuvaa muistaakseni noin 8 tuntia, ja siltikin siitä jäi puolisen tuntia katsomatta. Aivan karmea jööti tuo kyllä olikin, yksi niitä elokuvia mistä voisi toivoa Director's Cuttia joka olisi 1-1,5h lyhyempi. Muistaakseni katselin sen ihan lopun joskus vuotta tai paria myöhemmin, ja ihan samaa jöötiä sekin oli.

    Lisäys: "Runtime: 175 min | 167 min (director's cut)" jaa, tuon Alexanderin DC-versio näköjään tosiaan olikin alkuperäistä lyhyempi. Hirvittää edes ajatella minkämoinen taival tuo 214 min Final Cut olisi.
     
  6. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Haha, me katsoimme joskus lukion historian tunnilla tuosta se alun taistelukohtaus ja muistan, miten maikkakin sanoi että "Loput elokuvasta onkin sitten turhaa". Joko Farrell ylinäyttelee koko elokuvan tai sitten se tietty "homous" hahmossa oli tarkoituksella. Paha sanoa kumpi.
     
  7. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliver Stone saa täältäkin pisteet. JFK:n olen vuosien varrella aloittanut varmaan puolenkymmentä kertaa, mutta nukahtanut joka kerta.
     
  8. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Joku puolisentoista vuotta sitten tuli nukahdettua kesken Constantinen ja vieläkin on puolet katsomatta.

    Eli tää on vielä avoin... :D
     
  9. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lapsena katselin telkkarista jotain elokuvaa (en enään muista sen nimeä) ja sitten piti mennä kesken kaiken syömään kun äiti käski. Takaisin tullessa elokuva oli jo loppunut enkä ole sitä sen jälkeen nähnyt. Aikaa on kulunut jo kymmeniä vuosia. :D

    Yleensä kesken jäänet elokuvat tulee katsottua parin päivän sisällä loppuun.
     
  10. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Varmaan kymeneen vuoteen pisin tauko on vessatauko.

    Sitä ennen titanic leffateatterissa. Siinä kun ämmä värisevällä äänellä tilittää kylmässä vedessä uudelle rakkaudelleen "you will survive blaa blaa blaa" niin bristolissa joku nainen/tyttö liikuttui kohtauksesta tosi pahasti ja pyörtyi. Siinä kesti aika pitkään ennenkuin valot saatiin päälle, leffa katki, nainen ulos, jengi takaisin paikalleen ja sitten leffa takaisin pöyrimään.

    Noin muuten ei ole tapana keskeyttää leffoja tai pikakelailla. Kun leikkiin ryhtyy se pitää kestää. Tosin pitää olla tarkkana kenen kanssa leikkii...
     
  11. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Aika pro olet, kun pystyt Matrixin aikana nukkumaan. Toisaalta isäni onnistui nukahtaa Transformers ykkösen loppurytinän kohdalla...
     
  13. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Sitä olen itsekkin ihmetellyt, en ymmärrä mistä tuo johtuu, kun ei se nyt niiiin tylsä pitäisi olla :)
     
  14. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mark Wahlbergin "tähdittämä" Four Brothers meni aikanaan alas vasta kolmannella yrityksellä :sick: ensimmäisen epäonnistuneen yrityksen ja kolmannen, viimein lopputeksteihin asti päätyneen katselukerran välillä oli arviolta 3 vuotta.
     
  15. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Pitäisi tietysti ensin tietää elokuvan nimikin tietääkseen mistä on kyse.
    Mutta 70-luvulla telkkarista tuli joku kauhujännäri, jossa joku perhe muutti johonkin taloon ja sielläpä yllättäen epäiltiin paholaisen lilluvan.
    Moisen kerrottiin näkyvän kissansilminä ikkunassa, joten kun sellainen ilmestyi ikkunaan, niin melkein vetelät pöksyyn pikkupojalta lensi ja pää kääntyi pois ja koko elokuva jäi siihen.
    Sittemminkään en ole elokuvan nimeä tullut etsineeksi, joten jos jollain tietoa tuosta on, niin lienee varmasti ainakin yksi pisimmistä tauoista, kun tuon elokuvan uudelleen katson.
     
  16. Bob Sacamano

    Bob Sacamano Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainoa kerta kun olen lähtenyt kesken elokuvan teatterista oli Sound of Music joskus 80-luvun alussa, olin vähän toisella kymmenellä. Täti raahasi sitä katsomaan, pari tuntia haukoteltua päätettiin yksissä tuumin pikkuveljen kanssa lähteä pois.

    Ja vieläkin on Trappin perheen kohtalo arvoitus, kolmenkymmenen vuoden jälkeen. Mutta vakaa aikomus joskus katsoa loppuun.