Apinoiden planeetan synty (Rise of the Planet of the Apes) (2011) (Rupert Wyatt / James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 14.04.2011.

  1. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
    Trailer ei ole kai koskaan hämännyt näin paljon.

    Tämähän oli aivan loistava elokuva, tähän mennessä vuoden paras jopa. Kestoa vain noin 105 minsaa ja se on oikea mitta tälle tarinalle - iso osa leffoista nykyään on väkisin venytetty 2,5 tuntiin.

    MoCap on taas ottanut askeleen lähemmäs fotorealismia.
     
  2. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä.

    Ainakin siinä Tim Burtonin tekeleessä/pökäleessä oli hienoimmat apina-asut toistaiseksi.

    [​IMG]
     
  3. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin.

    Mites tää nyt oli sitten...vähän niinku pettymys?

    Lähdettiin apinoiden planeettaa katsomaan. Apinoiden tappelua ei ole kun viimeiset viistoista minuuttia, koko muu leffa katsellaan James Francon umpisurkeaa "näyttelemistä" ja kornia, kliseistä perusdialogia?

    Ja onhan se aika hassu ajatus, että muutaman kymmenen, ehkä sadan kädellisen joukkio saa koko San Franciscon polvilleen. :rolleyes:

    Ja jotenkin se loppukohtauskin...LEPPOISAN rauhasti siellä vaan Caesar ja Francon äijä juttelivat metsän siimeksessä, kun apinajoukko oli teurastanut kokonaisen sillallisen ihmisiä sitä ennen. Olis MELKO todennäköistä, että tuollaisen jälkeen siellä olis koko maa-, meri- ja ilmavoimat perässä ennen kuin ne sinne asti edes pääsisivät.
     
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Joo pettymyshän tämä oli. Ei siinä, etteikö viihdyttänyt ja rainaa tuijotti mielellään. Kuitenkin odotuksiin nähden apinoiden kapina/nousu oli laimea ja vaisu. Olisi voinut aiemmin jo apinat laittaa mellastamaan ja näin saada edes jotain aikaiseksi. Muutenkin juoni on vaisu, eikä elokuva oikein etene mihinkään. Välillä apinoiden raivo (raivoisa katse ja karjaisut, ugh) sai ihon kananlihalle, mutta tätä raivoa ei oikein hyödynnetty mitenkään. Saa sitä kuulle susikin ulvoa, mutta jos se ei raatele ketään, niin suhteellisen kiltiltä eläimeltähän sekin näyttää. Visuaalisesti suhteellisen hienoa tykitystä, vaikkakin apinoiden cgi olisi voinut olla sulavampaa ja apinamaisempaa. Ugh ugh!
     
  5. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä minä pidin elokuvasta. Yksi viihdyttävimmistä ja tunteikkaimmista POTA elokuvista. Liian vakavasti tätä ei tule ottaa, se pitää muistaa. Elokuvassa oli paljon hauskoja viittauksia alkuperäiseen, kuten raketti marssiin (Kaikki tietävät, miten tässä tulee käymään :D). Erityisesti positiivista oli huomata, että elokuvaa katsoessa ihmisen ja apinan välillä ei ajatellut eroa, kun kyse oli tunteesta ja tahdosta. Mielestäni kokonaisuus oli erinomainen ja todella viihdyttävä. Nostan ROTPOTA:sin parhaaksi apinaelokuvaksi, heti alkuperäisen 68 vuoden tekeleen perään (King Kong ei ole apina, King Kong on gorilla). Suosittelen kaikille ennakkoluulottomille :)

    Hyvä maku jäi suuhun, annetaan fiilishumalassa 8/10.

    En tiedä minkä elokuvan sinä kävit katsomassa, mutta eihän se ihan noin mennyt.. "NO!!"

    Apinoilla oli vain yksi päämäärä, selvitä vapauteen Cesarin johdolla. Mitään teurastusta ei tapahtunut, vaan apinat nimenomaan välttivät ihmisuhreja (Mitä nyt yksi provosointi helikopterimurha). Kaikenkaikkiaan ihmisuhreja oli elokuvassa vain muutama.

    Kaikki tapahtumat apinoiden vapautumisen jälkeen tapahtuivat vain muutaman tunnin sisällä. Maa-, meri- ja ilmavoimat tuskin olisivat tässä ajassa edes ehtineet valmiustilaan, kun kyseessä on vapaaksi päässyt apinajoukko. Harva sitäpaitsi tiesi/uskoi, että nämä apinat ovat superälykkäitä, älykkäämpiä kuin ihmiset.

    Taitaa olla kova pala ajatella ihmisapina älykkäämmäksi kuin ihminen :D

    EDIT:
    James Francon näyttelijäntaidoista en viitsi avautua, mutta minua hän ei tässä rainassa liikaa häirinnyt, vaan pystyi jopa ottamaan hahmon uskottavasti.Ymmärrän kyllä, että osa tulee pettymään leffaan, kuten Clef, sillä sitä pauketta ja Apinasotaa on loppujenlopuksi hyvin vähän. Yllätyin kuitenkin jotenkin positiivisesti kun tarina oli syvempi ja vähemmän räjähtävä. Tarina jätti monenlaisia jatko-osa ideoita toteutettavaksi, ja toivonkin näkeväni tarinalle jatkoa tulevaisuudessa. Älkää liikaa toivoko sotaa ja toimintaa. Ennakkoluulot pois ja saliin istumaan, antakaa tarinan vetää mukaansa niin tulette nauttimaan.

    OT:
    Apina - Ihmisapina
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2011
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämähän oli hyvä pätkä. Ei liian pitkä ja tarinassa oli monenlaisia koukkuja ja avoimia asioita jäi jatko-osaa varten. Jos tarinaa ja tapahtumia olisi vielä hieman hiottu niin kyseessä olisi todella hieno elokuva, mutta varsin pätevä tämä on näinkin. Toivottavasti jatkoa seuraa ja tarinaa viedään pidemmälle. Toimintaa oli ihan sopivasti. Toimintaleffahan tämä ei ole, vaan pikemminkin jännäri.
     
  7. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaa mieltä, elokuva tuntui laahaavan paikallaan ja sitten kun alkoi tapahtumaan niin oli aika laimeata ja sitten elokuva loppuikin.

    Valitettavasti taisin odottaa että tarinassa päästäisiin pidemmälle, mutta tämähän olikin vain todella _alku_. Toivottavasti jatko-osissa tulee tapahtumaan enemmän.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Lapsena pidin todella paljon Apinoiden Planeetta -elokuvista ja viime aikoina ko. elokuvien BD-boksin ostaminen on poltellut näppejä. Lähdinkin kovin odotuksin katsomaan tätä hyvän vastaanoton saanutta elokuvasarjan rebootia. Olin skeptinen ainoastaan CGI-laadun suhteen, mutta se kuten koko elokuvakin oli kiitettävää jälkeä. Vaikka ns. Spider-man kamera (Ceasarin hyppely alussa) saikin aikaan hieman tekniikkademolta tuntuvan efektin, niin uskoin, että näin ruudulla ihmisapinan, enkä mitään synteettistä ja sielutonta 2D-piirrosta.

    Elokuva taisi lähteä siitä, mistä alkuperäisen elokuvasarjan neljäs osa, Conquest of the Planet of the Apes" kertoi. Tämä, varustettuna modernimmalla ja loogisemmalla selityksellä ihmisapinoista, olikin hyvä lähtökohta, sillä eiköhän Tim Burtonin surkeasta tekeleestä jo huomattu, että vuoden 1968 scifiklassikkoa on turha lähteä tekemään uudestaan samalla kaavalla. Elokuva tosiaan hieman laahasi keskivaiheilla ja kliimaksi jäi aavistuksen lyhyeksi. Toisaalta nämä ovat toisinaan tunnusomaisia merkkejä elokuvasarjalle, jossa juoni jatkuu yhdestä elokuvasta toiseen. Elokuvan loppu tarjoili muuten filmifriikeillä mukavalla tavalla Terry Gilliamia. ;)

    James Franco ei ole maailman ilmeikkäin näyttelijä, mutta rooliinsa hän sopi täydellisesti. John Lithgow toi elokuvaan karismaa kuten myöskin teki Brian Cox, joka epäilemättä uusii X2-roolinsa jatko-osissa. Elokuvan "pahis" oli aavistuksen liian kliseinen ahneudessaan ja hätäisyydessään:
    on mielenkiintoista, että mies kuulee labransa luoneen ihmisille erittäin vaarallisen viruksen, eikä hän näytä keskittyvän siihen tai välittävän tietoa siitä eteenpäin esim. karanteenia varten.
    Oli myös hauska nähdä, että
    Tom "Malfoy" Felton
    on päässyt erilaisiin rooleihin. :rolleyes:

    Rise of the Planet of the Apes kosketti, hämmästytti uskottavalla CGI:llä ja pohjusti mukavasti elokuvasarjan, joka ei välttämättä ylitä alkuperäisen ensimmäistä elokuvaa mutta joka selkeästi ylittää sen jatko-osat.

    4-/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::p
    Oli pakko valjastaa käyttöön miinus sillä elokuva ei ihan nelosta ansaitse mutta on parempi kuin perus-3.5.
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2011
  9. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Meh. Leffa on saanut yllättävän hyvää palautetta sekä kotimaisilta että myöskin ulkomaisilta kriitikoilta. Mielestäni melko keskinkertainen katselukokemus. Tsekkasin vuoden '68 alkuperäisteoksen tässä pari päivää sitten ja tämän uutukaisen sisältämien lukuisten viittausten bongailu oli ihan hauskaa puuhaa. Mutta muuten identiteettikriisistä kärsivän CGI-apinan edesottamukset eivät pahemmin hetkauttaneet.

    Kesti kauan ennen kuin valkokankaalla alkoi tapahtumaan mitään mielenkiintoista. Kaiken kaikkiaan melko tapahtumaköyhä leffa. Toki mukana oli muutama aavemaisen hieno kohtaus ja joitakin hienoja yksittäisiä kuvia, mutta toisaalta myös sellaisia tahattoman koomisia tai muuten vaan kömpelöitä kohtauksia oli eksynyt mukaan useita.

    James Franco tuntui olevan liikenteessä hieman puolivaloilla ja muutenkin suurin osa "ihmisroolisuorituksista" tuntui semi-amatöörimäisiltä. Kahden kovan näyttelijän, Coxin ja Lithgow'n, roolitkin oli kirjoitettu harmillisen ohuiksi. Jotenkin tuntui siltä, että leffa luotti liikaa Serkisin motion capture-suoritukseen. Kunhan Weta pistää parastaan, niin muuta ei tarvita.

    Lopun Golden Gate-hässäkkä oli melko tyylikäs ja eiköhän jatko-osassa nähdä Caesarin ja Koban valtataistelu. Sen verran eri linjoilla nämä kaksi veijaria tuntuivat olevan.

    2/5
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Seurueen naiskatsojien mielestä kyseinen kohtaus taasen oli tylsä ja selkeästi mieskatsojille suunnattu, mutta elokuvan alkuosa taas oikein hyvä :D
     
  11. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Naiset eivät osaa arvostaa ratsupoliisin ja 300-kiloisen gorillan yhteenottoon liittyvää runollista herkkyyttä :D
     
  12. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hyvä leffa. Yllättäen "Rise" oli vain lyhyt osio lopussa ja propsit siitä. Nyt jäi aikaa enemmän Ceasarin kehitykselle. Mr. Bayn ohjauksessa toiminta olisi alkanut n.13 minuutin kohdalla :D

    Aika paljon pedattiin jatkoa ja toivotaan että sitä tulee. CGI oli todella hyvää ja jos en olisi etukäteen tiennyt että kaikki apinat on tehty tietokoneella niin en olisi tullut edes ajatelleeksi.

    Hyvin kerrotiin miksi ihmiset sitten tulevat sodan häviämään.
     
  13. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan ok tämä oli mutta olen niin old-school toiminnan fani että CGI ei tule olemaan ikinä riittävän aitoa. Kärjistettynä yksi koulutettu simpanssi olisi tehnyt elokuvasta aidomman, taikka Nikolai Valuev Gorilla-puvussa. :D
    Eikö ketään muita häiritse eläimien epäaidot ilmeen/liikkeet.

    Elokuva tosiaan laahasi jauhoi paikallaan vähän liian pitkään ja sai lähes koomisia piirteitä kun
    kun apinat kokoontui isossa tilassa lasien takana riviin heti kun katse vältti ja sen jälkeen hajaantuivat.

    Puhumattakaan tuskaisesta huudosta
    No !!

    Alkaa tulla jo tälläiset youtube-klassikot mieleen:

    Kyllä alkuperäiset Apinoiden-planeetat jää niin tarinan kuin kaiken muun tunnelman rakentamisen osalta ihan omaan kategoriaan. Ehkä 13-vuotiaat sitten nauttivat enemmän tästä kuin tälläinen 70-luvulla syntynyt old-school fani.

    Noin pari tähteä tarinantyngästä ja ajatuksesta
    että apinat viisastuessaan haluavat vain vapautta ja jättävät ihmiset eloon vaikka amerikkalaisella ajattelutavalla olisivat olleet oikeutettuja listimään suurimman osan.

    2½ / 5



    Iso
     
  14. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oli positiivinen yllätys, kun meni katsomaan tätä aika nolla odotuksilla..

    Saattaa olla että tämä menee omalla kohdalla tämän vuoden 10 parhaimman elokuvan joukkoon.

    edit. Piti vielä lisätä, että CGI tosiaan oli aivan huikeaa. Toivotaan tosiaan, että tietokoneella tehty animaationäyttelijä ei korvaa täysin ihmistä..
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2011
  15. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kriitikoiden kehut eivät saa vastakaikua minulta, vaikka elokuvana Apinoiden planeetan synty ei ollut huono. Pätkä oli täysin tavallinen Hollywood-kesäelokuva pienemmällä määrällä rymistelyä. Mieleeni tuli Peter Jacksonin King Kong, mutta lyhyempänä ja tiiviimpänä. Mielestäni nämä apinaelokuvat ovat olleet täysin turhia uudelleenfilmatisointeja molemmat.

    John Lithgow oli hyvä, kuten aina.
     
  16. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei voitteko laittaa pisteytyksen perään. Kiinnostavaa, että elokuva jakaa mielipiteet täysin puolesta ja vastaan. Itse ihmettelen elokuvan saamaa positiivisten arvioiden määrää mediassa. (huom. en ole itse vielä nähnyt, odotan bd-julkaisua). IMDb: 8.0/ Metacritics 68/100
     
  17. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ei se nyt ihan IMDB 8 arvoinen elokuva ole, joku Kummisetä mielestäni saa tuon luokan arvosanoja, mutta normaali äksönleffaa rauhallisempi tempo miellytti minua kovasti. Jos tarinaa olisi vielä vähän kehitelty ja hiottu niin sitten tämä voisi nousta likimain originaalin tasolle.

    Sen originaalin loppu ja sen epätoivo+turhautuneisuus oli kylläkin eka kerralla katsottuna niin kova juttu, että sitä on kyllä vaikea ylittää.
     
  18. National

    National Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    34,045 ääntä ja arvosana 8.0. Sanot että voisi nousta ihan originaalin tasolle, todella kova väite. No toistaiseksi kansan tuki on sitä mieltä, että uusi klassikko on syntynyt. Itsellä menee tilaukseen heti kun tulee Discshoppiin suomiversio.

    Apinoiden planeetta (1968) (IMDb 8.0/ ääniä: 68,213)
    Apinoiden planeetan synty (2011) (Imdb 8.0/ ääniä: 34,045)
     
  19. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Olisi voinut ehkä lisähiomisella nousta, muttei tällaisenaan nouse. Tietyssä mielessä mieleen tulee ebolavirusta eikun mutabavirusta käsitellyt Outbreak. Siinäkin oli ajankohtainen idea, hyvä potentiaali, tarinaa kehiteltiin, mutta vähän jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Hyvä leffa se on silti, niinkuin tämä ROTPOTAkin, muttei nyt sentään Alienin, Blade Runnerin, Matrixin tai originaalin Apinoiden Planeetan veroinen.
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2011
  20. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain outoa tässä on. Veikkaan että uuden Apina-leffan arvosanan on nostanut pelkästään uuden elokuvan nähneet ja arviolta ikähaarukka 11-30 vuotiaat.

    Aika harva vanhoista leffoista pitänyt on kehunut tätä uutta.

    IMDB on menettänyt paljon ainakin omissa silmissä uskottavuutta suuntaa antavana arvostelulähteenä, käyttäjäjakauma on ilmeisesti aika nuorta.

    Eikös Plazalla ollut jokin aika sitten puhetta hyvistä arvostelu saiteista, mihin kerätään keskiarvoa kriitikoiden arvosteluista?


    Iso