Kotiteatteri / kuunteluhuone / projekti.

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana paulisakarias, 02.05.2011.

  1. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys kaikille.

    Aloin tekemään rivitalohuoneistoon kotiteatteria muutama vuosi sitten.
    Nyt projektin edetessä päädyin siihen että akustoin koko kuuntelu / kotiteatteri huoneen. En halua patsastella pienellä huoneella sen enempää vaan antaa näkemystä siitä että esimerkiksi kerrostalo tai rivitalohuoneistoon voi tehdä akustoinnin. Laitteet ovat ehkä hiemen vanhahtaneet, mutta pyrin niitäkin päivittämään tulevaisuudessa. Nyt kuitenkin olen itse todella tyytyväinen investointeihin ja äänentoistossa on auennut minulle kokonainen uusi maailma akustoinnin myötä. Lattia-akustointi hieman mietityttää vielä koska "vaimennus" on jo nyt luokkaa kiitettävä.

    http://vintage1.kuvat.fi/kuvat/kotiteatteri+projekti./

    Kutsun kuitenkin näin tutustumaan teatteriin / kuunteluhuoneeseen jonka toiselle puolelle olisi tarjkoitus laittaa hyvä 2, toisto, joko vintagelaitteistoin tai uusilla vahvistimilla ja kaiuttimilla.

    Olen huono vastailemaan je seuraamaan keskustelua mikäli sellaista syntyy mutta pyrin olemaan keskuskustelussa mukana jos vain pystyn aikaa saamaan jostain

    Käväise vilkaisemassa. Kuvat tulevat isoiksi klikkaamalla niiden päältä ja kuva vaihtuu aina klikkaamalla kuvaa jota katsotaan.

    Yksi kysymys minulla on teiltä arvoisat dvd: plazalaiset.
    Koska en aikani puolesta pysty ihan hirveästi näillä saiteilla, vaikka tahtoa olisi, 0nko teatteri sen arvoinen että kannattaisiko minun tehdä perusteellisemmat kotisivut siinnä mielessä että joku saisi ammennettua teatterista ideoita... vai onko täällä nähty jo kaikki taivaan ja maan väliltä?

    Y,t: PS

    http://http://vintage1.kuvat.fi/kuvat/kotiteatteri+projekti./
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2013
  2. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama projekti näyttää esiintyvän myös täällä, jonne laitoin jo kommenttini.
     
  3. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ykskytä kirjoitti: Mielenkiintoinen projekti tosiaan. Tällaisesta esittelystä saa aina sisustuksellisia vinkkejä ja apua yksityiskohtien ratkaisuun. Akustoinnin tavoitteista ja niiden saavuttamisesta olisi voinut kertoa enemmän ja liittää mukaan muutama mittaus.
    Reply With Quote

    Kiitos ykskytä kommentista!
    Projekti on pahasti kesken vaikka suunnitelmia on paljon valmiina.
    Tekisin tuon tietenkin nopeammassa järjestyksessä loppuun mutta projektin kohdalla mennään "kädestä suuhun" mentaliteetilla, eli laitteita hankitaan sitä mukaan kuin resurssit riittää.
    Hienoa, että lähestyt -"mitä positiivista ensin löytyy" ja on melko kannustavaa saada tsemppausta!

    Äänen osalta mittauksia en voi vielä suorittaa mutta harkitsen sitä tietenkin vakavasti kun kaikki tulee valmiiksi, mikäli tulkitsin oikein että kysymys on mittaus tuloksista.

    Linkkiä saa laittaa vapaasti jakoon omasta puolestani jospa vaikka se auttaisi jotain omaa teatteria suunnittelevaa jollain tasolla eteenpäin.
    Koitan kuvata tuota projektia sitä mukaa kuin se etenee.
    Tuo käyttämäni kuvagalleria on siitä ontuva ettei heti tajua painaa kuvaavaan jää katsomaan pieniä kuvia ja ykstyiskohdat jää piiloon.
    Siksi kysyin yleistä mielipidettä kannattaako nähdä vaivaa ja aikaa tehdä tuosta kotisivut jotka olisivat mahdolliselle katselialle kätevämmät ja onko tuo nyt sen arvoista tämän "pienen" ja normaalihuoneen kokoisen teatterin kiinnostuksesta kun ne teatterit jotka ovat tulleet eteeni ovat käsittämättömän kokoisia ja sellaisia joita vain harvat voivat tehdä ja toteuttaa.

    Olen hieman arka kirjoittelemaan foorumeihin kekeneräisestä projektista koska "tuomiot" pelottavat.
    Sisustuksen osalta minulla on melko vahva näkemys tulevaisuuteen ja kaikki tietenkin on hankinnoista kiinni, rahasta ja sen sellaisista.
    Yritän parhaimpani mukaan jakaa yhtä näkemyst, yhdestä teatterista ja kuunnella muiden mielipiteitä, mutta ennenkaikkea toivon että edes joku saisi tuosta jotain ideaa, vaikkakin oletusarvoni on että täällä on jo puitu ja käyty kaikki mahdolliset variaatiot läpi.

    Kiitos ykskytä kommentista ja kova homma on vielä edessäni koko projektini suhteen...

    Y,t: PS
     
  4. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä akustointiprojekti etenee vaiheittain:
    1. Lähtötilanteen analyysi, esim. mittaukset
    2. Akustoinnin tavoitteiden asettelu
    3. Toteutus
    4. Saavutetun tuloksen analyysi, esim. mittaukset
    5. Korjaavat toimenpiteet

    Ennen kuin sinun projektisi akustisia ratkaisuja voivat muut täysin hyödyntää, tulisi ainakin kohdat 1-4 olla tiedossa. Nyt olet keskittynyt lähinnä toteutuksen esittelyyn. Muille olisi tärkeää tietää minkä takia olet päätynyt käyttämiisi ratkaisuihin.

    Kriittisten kommenttien tarkoituksena ei ole "tuomita" ketään, vaan tarjota uusia näkökulmia akustisten ongelmien ratkaisuun ja sitä kautta auttaa parempaan lopputulokseen pääsemisessä. Vaikka kehuja onkin kiva lukua, niin niistä ei ole mitään apua projektisi kehittämisessä.
     
  5. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys.

    Tarkoitukseni on vain tuoda kotiteatteri projektini nähtäväksi, jospa joku voisi siitä ammentaa ideoita. Oletuslähtökohtana että joku muu henkilö haluaisi tehdä kotiteatterin rivitaloon tai kerrostaloon ja on suunnittelemassa kotiteatteria "valmiiseen" huoneeseen tai aivan alkutekijöistä lähtien.

    Yritän antaa katsojalle jonkin moisia visioita, ja aika simppeliä näkökulmaa Projektistani, ja siitä että, periaatteessa voi lähteä siitäkin lähtökohdasta liikkeelle,...huone on jo kalustettu ja kaikki tehdään melkolailla uudestaan vanhaan nähden.

    En ole lähtenyt akustiikan osalta tekemään säännönmukaisia analyysejä, vaikkakin olen äänentoiston parissa työskennellyt. Lähtökohtana on ollut mahdollisimman toimiva akustointi tilaan ja alustava kartoitus siitä mikä akustointi olisi tuohon tilaan tarpeeksi hyvä sekä kotiteatteri että kuunteluhuoneena.

    Myöskin vaatimustasona on ollut se että huoneesta tulee omasta mielestäni tyylikäs. Tässä kohtaa toteutuksessa olen omasta mielestäni onnistunut varsin hyvin. (Huom: On kysymys vain omasta mielipiteestäni tyylikkyyden suhteen , joka on pääasia oman viihtyvyyden kannalta). jatkuu...
     
  6. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokaisella katsojalla on siis tulkinnan varaa tyylin suhteen, joka onkin sitten miljoona erilaisasta tyyli tajua. Projektihan on todella pahasti kesken...mutta juuri siksi laitoin sen tuonne nähtäväksi ja siksi että saan näin foorumin kautta vinkkiä. Intressini teatterin suhteen on saada siitä toimiva ja pitkä ja mielenkiintoinen prosessi.

    Joka tapauksessa olen korvakuulolla erittäin tyytyväinen äänen käyttäytymiseen tässä vaiheessa kuin myös visuaaliseen ilmeeseen. Lähtökohtaisesti kuuntelen enemmän 2. järjestelmää, mutta yritän saada siihen sovellettua monikanava järjestelmän. Heijastuspintaa voi lisätä, kuin myös mitä tahansa difuja,apsuja,ansoja + muita demppejä. Nyt perus asiat ovat tehty vasta puolimatkaan, todellakin kiitettävällä tasolla.

    Nyt eri asia on se, että millaiset laitteistot ovat lopulliset versiot?....jos nyt niitä on olemassakaan? Yritän tietenkin tehdä huoneesta mahdollisimman toimivan, ottaen huomioon kuitenkin sen että kysymyksessä on oma koti.
     
  7. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä turhaan huolehdi laitteista. Akustoinnin rakentamiseen verrattuna niitä on hyvin helppo vaihtaa. Akustoinnin vaikutus kuultaviin eroihin on aivan huomattavasti paljon suurempi kuin laitteistolla.
     
  8. Hurubaw

    Hurubaw Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2011
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilanne on sikäli tosiaan ideaali juuri näin päin. Eli ensin tilat, akustoinnit ja piuhotukset kuntoon. Sitten on helppoa ja mukavaa harrastaa hifiä ja kotiteatteria, kun voi vaan vaihtaa laitteita ja kaiuttimia ja riemuita kokeilusta. Itsellä sikäli urpoa, että ennen seuraavaan asuntoon muuttoa, ei ole mitään mahdollisuuksia akustointiin, tai edes setin kunnolliseen asettamiseen olohuoneessa, eli vaikka kamaa on lähemmäs viidellä tonnilla, kuulostaa tonnin setti hyvin akustoidussa tilassa paremmalta :mad:
     
  9. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on tieto.
    Nyt vain pitää pitää kieli keskellä suuta ja kukkaro ojennuksessa harkiten. Aikaa on oltava riittämin ja liian ammattimaisesta näkökulmasta tätä ei voi lähestyä.

    Sovitaan niin että tämä on tälläinen tavallisen ihmisen teatteri, niinkuin me ollaan, ja niinkuin projekti se onkin enemmän realiteeteissa kuin fantasian puolella.

    Nyt vaan realiteeteissa kiinnostaa monikin uusi tuotanto laitteistojen puolelta ja muuten + kokeilla jo hankittuja vintage laitteistoja ja hankkia joitakin laitteita niin kauan kun resurssit riittää.

    Erilaiset tekijät ja osa-alueet projektin ulkopuolella ja projektissa itsessään vie niinpaljon aikaa että on pakko mennä maltilla eteenpäin. Kumpa kaikki tajuaisivat että tuo projekti on "hieman" kesken ja sen että joudunhan minäkin laittamaan "säästöpossuun" talteen että saa hankintoja toisanaan tehtyä, vintage mies kun olen ja uudet laitteet myös pakostakin kiinnostaa.

    Sisustuksen osalta teen vielä muutoksia ja sen jälkeen katson miten nuo kirjahyllyt jotka ovat minulle tärkeät, pelittävät kokonaisuudessaan huoneessa. Tosiasiahan on se, että mikäli olisin esim: alkanut tekemään tätä rakennusvaiheessa olevaan omakotitaloon, tai kaiken taiteensäännöin ja oppikirjojen mukaan kuuntelu / kotiteatterihuonetta...olisin mitä ilmeisemmin tehnyt sisustuslehti tyyliin,(tässätapauksessa nuo kirjahyllyt olisi jääneet automaattisesti pois) koska pelkästään nuo materiaalit joita olen huoneessa käyttänyt , taka seinää lukuunottamatta, olisi ollut loistava lähtökohta siihen että jopa naiseltakin voisi lähteä hellasärö, kun ehdottaisi vastaavanlaisia materiaaleja...näin huumori mielessä ja varsin tosissaan.

    Värirepertuaarissa valitsin kuitenkin 27% valoheijastavuuden seinissä, katossa tietty minimi. Huoneesta tulee kokolailla muuten niin pimeä ettei siellä viihdy enää muuten... ja heh, meillä ei ole 8 huonetta + keittiötä ja edustussaunaa, eli jonkin verran ajatus on myös siihen suuntaan että voin tehdä huoneessa tietokoneella osan töistäni. Hienoa olisi tietty oma työhuone, oma 2.kuunteluhuone, oma kotiteatterihuone mutta villi visioni on "pakata" tuo koko paketti yhden ja saman huoneen sisään. Vaikka kuullostaa erikoiselta niin yksi tietokone tai läppäri, muutama pikkumappi, paperia ja kynä ei tässä tapauksessa enää ole iso juttu.
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2011
  10. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin on. >Jos olet huumori miehiä, niin uskallanko sanoa,,,,sinullahan on loistava tilaisuus kuunnella nyt hetki musiikkia...eikä sitä miten ääni kuuluu ja käyttäytyy. heh . Kyllä tuossa villi totuus piilee, että huonompikin laite kuullostaa paremmalta akustoidussa huoneessa. Oli kieltämättä hankalaa alkaa tehdä 2 alle 5 vuotiaan lapsen säätäessä... akustointia yhteen huoneeseen. Homma ei käynyt niinkuin elokuvissa, mutta kaikki taisi kuitenkin olla kaiken vaivan arvoista ottaen huomioon sen etten tehnyt sentään "kelluvaa studiota" tänne rivitalon tummiin syvyyksiin.
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2011
  11. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 04.09.2013
  12. Ted

    Ted Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy myöntää, että en täysin ymmärrä tätä projektia. Onko tosiaan tarkoituksenmukaista pistää kaikkiin pintoihin akustointilevyä? Onko tehty joku suunnitelma, että tämä on tosiaan paras tapa? Tuntuu vaan aika HC-ratkaisulta..
     
  13. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tila silloin täydellisesti akustoitu :).
     
  14. Hurubaw

    Hurubaw Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2011
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Musiikin kuunteluun tila ei varmaan ole kovin omiaan, kun elävyyttä äänestä tuon jälkeen tuskin löytyy, kotiteatteriin kyllä. Onko bassoja hallittu miten? Puurakenteinen talo? Resonaattoreita nurkat täynnä?
     
  15. SeppoAN

    SeppoAN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy tässä muistaa, että tuo riippuu täysin musiikin formaatista.

    Jos kyseessä on monikanavainen musiikki (SACD, DVD-Audio, DVD, BD), niin kunnon akustointi on tarpeen, koska heijastuneet äänet, tilantuntu, toistetaan laitteistolla eli vähintään 5 kanavalla. Liika kaikuisuus tällöin vain sotkee kokonaisvaikutelmaa.

    Sen sijaan kuunneltaessa 'vain' 2-kanavaista tuotetta (vaikka stereo-CD) tarvitaan huoneen heijastuksia, jotta saataisiin edes jotenkin aistittavaa tilantuntua, koska se lähdemateriaalista lähes kokonaan puuttuu.

    Eli jos kuuntelija on päässyt kunnolla monikanavaisen äänen makuun, hän haluaa nauttia sen juuri kunnolla akustoidussa tilassa.
     
  16. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt alkaa pikkuhiljaa tulemaan valmista.
    Tila toimii hyvin myös 2. kuuntelussa. Normaalien taulujen sijoittelua ja paikkaa voi vaihtaa + esim: taakse voi laittaa ripustinkiskoista muutaman taulun heiastamaan ääntä tarvittaessa. Taulut saa tietenkin nopeasti tarvittaessa pois.

    Ovi on vielä tekemättä ja kirjahyllyn nurkkiin tulee vielä normi "pyramidi" levyä tai x- bass materiaalia, mutta kuitenkaan mitään bassoansoja ei tarvita vaan päin vastoin tykimpi subwoofer.
    Anthony gallo ajaa asiaa 2. kuuntelussa mutta jokatapauksessa vaihdan sen jonain päivänä kompaktiin jyrään.

    Kotiteatteri / työhuone / "pikkuolohuone" tila on rakennettu rivitalohuoneistoon ja tästä syystä ko: akustointi oli minulle järkevin vaihtoehto akustollisesti ja visuaalisesti. On sanomattakin selvää että on turhaa pyrkiä tekemään "studiota" rivitalo tai kerrostalo huoneistoihin kun talo on jo rakennettu. Kuitenkin huone on nyt näköiseni siihensaakka kuin se on toteutettu ja äänimaailma on erittäin miellyttävä kuin myös visuaalisesti erittäin viihtyisä.
    Huonekaluvariaatiot ja verhoilut saavat odottaa vielä tovin.

    Ei minulla ainakaan ole moitteensijaa akustoinnin suhteen.
    Värivalinnatkin osui kohdalleen seinäakustoinnin osalta ja kokonaisuuteen olen erittäin tyytyväinen... omastamielestäni, kuin myös visuaaliseen ilmeeseen.

    Laitehankintoja pitää tehdä vielä pitkällä aikaperiodilla.

    Huonehan ei ole lähellekään valmis ja vieläkin tuosta katosta puuttuu "tähtitaivasmoduli" ja itseltä tarmoa / tehdä ja toteuttaa se.

    Mutta.....tuollaisessa kunnossa on huone tällä päivämäärällä mitä se nyt on tuossa osoitteessa alla. Keskeneräistä on vielä ja nyt alan kaivamaan positiiviset asiat esiin pikkuhiljaa ko: tilasta. Huonekalujen lakkailua ja verhoilua on tiedossa ja "hifistelyä" ajanpuitteissa.
    http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dakm+vintage1-kotiteatteri-projekti.html
     
    Viimeksi muokattu: 08.09.2011
  17. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pointsit vintagevehkeistä! Todella tyylikkäät! :thumbsup:
     
  18. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ah.....nyt aletaan olemaan asian ytimessä!
     
  19. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nimenomaan. Onko sulla jossain Plazalla tai muualla tarkempaa selvitystä / tarinaa noista vehkeistä? :)
     
  20. paulisakarias

    paulisakarias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2011
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys tuosta pääsee kotiteatteri / kuuntelu / työhuoneprojektiin:
    http://vintage1.kuvat.fi/kuvat/kotiteatteri+projekti./

    Ja tuosta pitäisi päästä DUX- Flatline torniin + muitakin vintagelaitteita on haussa esim: Signature, citation, Tannoy, B&W, jne. http://vintage1.kuvat.fi/kuvat/DUX++Flat+line+-79+ja+80+luvun+alku.+DUX+-+Flat+line%2CDUX+Flat+line%2CHiFi+sound+project%2CVINTAGE%2CVINTAGE+AMPHLIER%2CVINTAGE+HIFI%2CVINTAGE+HIGH+END%2CVINTAGE+STEREO/

    Pikkuhiljaa eteenpäin kun kaikkea ei voi saada heti vintagen suhteen eikä muutenkaan, mutta eiköhän tässä vielä ole aikaa keräilyynkin ja vintagelaitteita yritän hankkia maltillisemmin ja ajan kanssa.

    Yritän tulevaisuudessa myös laittaa kuvia ja tietoja jakoon vintagelaitteista.

    Y,t: PS
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2013