Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

  1. yzx

    yzx Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viesti poistettu
     
  2. TucoX

    TucoX Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2005
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselin taas hyvitystä Canal+ -paketin maksuihin (ja sain toisenkin kuukauden puoleen hintaan). DNA-asiakaspalvelu vihjaili samalla päivityksen lähestyvän:
    "Ohjelmistopäivitys on tulossa boksille joka ratkaisee tallennusongelman. Vielä emme ole saaneet varmistusta, että päivitys olisi tehty mutta pyydän, että käytät digiboksin virrattomana ja testaat, onnistuuko ohjelmien tallennus."

    En ole tuota vielä testannut ja luulen, että ilmaisisivat asian vähän vahvemmin, jos päivitys olisi oikeasti jakelussa. Varmaan kuitenkin tarkoittaa että kesän aikana edistystä tapahtuisi.
     
  3. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Reilun vuoden wboxin käytön jälkeen ärsyttävimmäksi puutteeksi on noussut se, ettei ohjelmaa taaksepäin kelattuaan voi aloittaa tallennusta aikaisemmasta hetkestä, mihin oli topfieldillä vuosien aikana tottunut.
    Hyvin usein kun alkaa katsoa ohjelmaa yksin ja havaitsee sen hyväksi, haluaisi tallentaa sen toisen perheenjäsenen katsottavaksi.

    Onko kellään havaintoa miksi tämä ominaisuus on wboxista jätetty pois?
    Eikä varmaan oo tulossa missään päivityksessäkään?

    Löytyiskö ominaisuus jostain toisesta tallentavasta hd-boksista?
     
  4. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ko. ominaisuus ärsyttää suuresti myös täällä.
    Havaitsin osittaisen samankaltaiseen ongelmaan kiertoratkaisun Tuor de Francea noin kuukausi sitten katsoessani. Jos huomaa, ettei ehdi katsomaan viivästettyä lähetystä loppuun asti, niin kannattaa tehdä ajastettu tallennus minuutin päästä alkamaan kuin että painaisi suoraan REC-painikkeella tallennuksen. Tällä tavoin viivästetyn lähetyksen katselua voi jatkaa tallennuksen alkamisesta huolimatta.
     
  5. Mpkk2

    Mpkk2 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2002
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä olen puusilmä, mutta en löytänyt Welho:n asiakastiedotetta enää tästä tallennus ongelmasta. 30.09.2011 lähestyy vääjäämättä...
     
  6. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Se hävitettiin jo aikaisemmin kesällä, kun Welhonkin sivut muuttuivat DNA Welho sivuiksi. Ovelat paskiaiset.

    "Viimeisin tieto" lienee se, että arvioitu päivityksen ajankohta olisi elo-syyskuussa.

    Welhon tiedote, jota ei siis enää löydy.
    http://www.welho.fi/fi/yksityisille...a-wbox-hd-digiboksissa-osassa-kanavia/3654329
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2011
  7. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Hieman tuoretta sanailua Welho vs. asiakkaat.

    http://fi-fi.facebook.com/pages/Welho/214356441293 (ja klikkaa näytä kaikki xx kommenttia)

    Huom. Tässä tarkoitetaan Humax wboxia eikä wbox HD2:sta. Selviää, kun lukee eteenpäin kommentteja.

    Samoin kummastuttaa nuo vaihtelevat korvauskäytännöt ja se, ette erikseen pitää joka kerta vinkua alennusta. Itse sain alennuksen vain kertaluontoisesti (-50%). Pariinkin myöhempään tiedusteluun vastattiin, että ei ole oikeastaan heidän ongelma ja alennuksia ei jatkossa anneta.

    Esim. kommentti:
    ja vastaus
     
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itse sain myös kertakorvauksen ja pyynnöistä huolimatta eivät suostuneet enempää hyvittämään eikä tallennusongelman takia katkaisemaan määräaikaista kanavapaketin tilausta.

    Noh, tein siitä Kuluttajavirastoon valituksen sähköisen lomakkeen muodossa ja meni pari kolme päivää kunnes sieltä tuli vastaus että määräaikainen sopimus on purettu ja sain vielä yhden kuukauden maksuista hyvityksen.

    Hyvä ja nopea tapa tuo sähköinen asiointi kuluttajaviranomaisten kanssa, suosittelen.
    Nyt jouduin taas käyttämään sitä vähän yli 3 vuotta vanhan UPO pyykinpesukoneen suhteen joka sekosi, valmistaja maksaa korjauksen...kiitos Suomen kuluttajasuojan :thumbsup:
     
  9. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä WBoxi takkuilee samalla lailla Elisan verkossa. Onkos täällä joku onnistunut saamaan jonkinlaisia hyvityksiä sopimuksiin muilta operaattoreilta kuin Welho/dna??

    Itse kun pariin kertaan olen ollut asiasta yhteydessä Elisan suuntaan, ei oikein yhteisymmärrystä ole löytynyt.
    Lisäksi kiinnostaisi tietää, miten tämä firmispäivitys tullaan jakamaan?
     
  10. DrSonic

    DrSonic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elisalta sain kuukauden hyvityksen Canalin paketista HD-tallennusongelman vuoksi heti toukokuussa. En ole sen jälkeen vaivautunut kyselemäänkään.
     
  11. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Tarkoittanee kaapeliverkkojen kautta tulevaa OTA-päivitystä. Eli päivitysdata tulee lähetteen mukana. Humax wboxin manuaalissa ei edes määritellä mitään muuta tapaa (esim. USB:n kautta lataamalla tiedosto netistä) päivittää firmistä kuin OTA.
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2011
  12. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Maximum C-7000 tallentava on hajoamispisteessä (kesti 4v.) ja uusi pitäisi hankkia tilalle.
    Uuden boksin hankinta tuli hieman "huonoon" aikaan, sillä olisin halunnut katsoa vielä muutaman kuukauden HD-boksien kehittymistä. Kelvolliset SD-boksit ovat nykyisin noin 100e halvempia kuin Hd-boksit ja siksi uuden SD:n hankinta ei oikein innosta.
    Olen ehkä kallistumassa "pakosta" W-boxin suuntaan, vaikka niitä päivityksiä ei ole tullutkaan. Eniten harmittaa se paljon puhuttu SD-kuvan suttuisuus, koska suurin osa tarjonnasta on vielä 576i:tä.

    Olenko oikeassa seuraavassa päätelmässä näiden korttilinkityksien suhteen.
    Dna Welho kaapelioperaattori. TV on uudehko, jossa on CI+ kortinlukijapaikka ja siihen on linkitetty Dna:n TV-kortti (2,5e/kk), jonka avulla näkyy nyt ne muutamat HD-kanavat (esim. YleHD, MTV3HD ja Nelonen HD). Tämä homma myös toimii.

    Ja sitten varsinainen kysymys:
    Jos hankin W-boxin, jossa on valmiina Conax-ohjelmakorttipaikka (CAS v7), niin sama kortti käy, mutta se on myös linkitettävä W-boxista löytyvän id-numeron mukaan?
    Tämän jälkeen voin haluttaessa vaihdella korttia W-boxin ja TV:n välillä?

    Täytyy sanoa, että katselu on tehty Suomessa todella hankalaksi ja vaatii salapoliisin työtä selvittääkseen mitä milloinkin pitää tehdä näiden FullHD-ready variaatioiden kanssa.
    Eikö tämä ole menossa siihen, että CI+ paikat tulevat myös HD-bokseihin, jolloin ei näitä kaksia linkityksiä tarvitse tehdä. CI+ linkitetään vain modulin kanssa ja laitteen (TV tai boksi) tunnuksia ei silloin tarvita.
    Jos näitä linkitettyjä kortteja ei voi saada kahta identtistä/talous kuten olen ymmärtänyt, niin ei esim. onnistu se, että boksilla tallennat jotain kortin vaativaa HD-ohjelmaa ja samanaikaisesti haluaisit katsoa TV:tä toista HD-kanavaa.
    Kenen etua tässä oikein ajatellaan? Mutta olenko väärässä, ettei kahta identiistä TV-korttia voi saada samaan talouteen?
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2011
  13. kari

    kari Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2000
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen wboksiin erittäin tyytyväinen pienistä puutteista huolimatta. Ja eikä tuo SD-kuva mitenkään huono ole.

    Kyllä.

    Mikset voi boksilla katsoa toista HD-kanavaa samaan aikaan? Voihan noita kortteja hommata, mutta se taas maksaa. Jotkut kanavapaketit saattaa operaattorista riippuen saada rinnakkaiskortille hieman edullisemmin eli ei esim. tarvitse maksaa tuplahintaa.
     
  14. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ostin W-boxin ja linkitin TV:ssä olevan kortin myös boksiin ja homma toimi heti. Asiakaspalvelun mukaan on mahdollista saada rinnakkaiskortti ja vieläpä ilmaiseksi, jos se ei sisällä varsinaisia maksukanavia (tässä siis 2,52e/kk ja sisältää muutamien HD-kanavien lisäksi kuukauden kanavan).

    Pikaisella tutustumisella boksi tuntui ihan hyvältä ja ehkä mieluummin yllätyin positiivisesti SD-kuvan laadusta siihen nähden mitä siitä kuvittelin. Laitoin kuitenkin mukana ollutta HDMI johtoa kalliimman version, mutta ei sillä ole välttämättä mitään merkitystä.
    Kelloaikaa ei näy näytössä valmiustilassa luultavasti sen vuoksi, ettei valmiustilan virransäästöä saa pois, vaikka menuissa kohta siihen onkin.


    Edit:
    "Mikset voi boksilla katsoa toista HD-kanavaa samaan aikaan? Voihan noita kortteja hommata, mutta se taas maksaa. Jotkut kanavapaketit saattaa operaattorista riippuen saada rinnakkaiskortille hieman edullisemmin eli ei esim. tarvitse maksaa tuplahintaa."

    Kirjoitin ensimmäisen viestini kiireessä (tehdessäni lauantaina ostopäätöstä ja linkityksiä) ja tarkoitin sitä, että kun wboxin kahden virittimen kapasiteetti saattaa loppua tallennuksien/katselun suhteen on parasta katsella TV:n kautta ja hoitaa vain tallennukset wboksilla. Käytän muutenkin boksia vain tallenteluun ja katselen "suoria" ohjelmia TV:n kautta koska Sony HX800 hoitaa SD-kuvan paremmin.
    Kuten todettua ongelmaa ei ole, jos näitä TV-kortteja voi (ja pitää) saada yhdellä kk-maksulla HD boksin lisäksi kaikkiin taloudessa oleviin HD:tä näyttäviin televisioihin. Minimissään 2-korttia talouksiin, joissa on HD-tallennuslaite +HDTV.
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2011
  15. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nyt voi tätä alkuperäistä Wbox HD DVR taas kehua, eikä siinä ole oikeastaan muuta vikaa kuin Silver HD- ja YLE HD-kanavien tallennusongelma jos kortti paikoillaan. Canal+ Film HD:n tallennusongelma kun katosi siten, että kyseinen kanava lakkautettiin. Tilalle tuli Canal+ First HD-niminen kanava, jossa vain jotkut ohjelmat ovat HD:ta ja osa on vain upscalettua SD:tä, eli kanavan kiinnostavuus putosi alle puoleen aikaisemmasta, joten sillä ei enää ole niin väliä edes voiko moista kanavaa tallentaa vai ei, kun ei sieltä tule enää edes tv-sarjoja HD-kuvalla.
     
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Älä viitsi. On se SD-kuva HDMI:n kautta todella huono. Ei sitä voi katsoa. Boksi muuten on ihan OK, mutta useiden HD-kanavien tallennus ei onnistu. Tuleeko se korjaus virheeseen koskaan? Olen menettänyt uskoni.

    Itse olen kiertänyt tuon SD-kuvan ongelman kahdella Harmonyn aktiviteetillla: toinen on HD-kuvaa varten HDMI-kaapelia käyttäen ja toinen on SD-kuvaa varten SCART-kaapelia käyttäen.
     
  17. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Käsittääkseni Wbox 1 on tän hetken paras/luotettavin tallentava Hd- boksi kaapeliin kun Wbox 2: ssa on niin paljon ongelmia vielä. Itselltä löytyy nuo molemmat ja pääboksina on Wbox 2 koska hakusanatallennus on aivan mieletön ominaisuus itselle.

    E: sen verran lisään että itsellä ei ole muuta kuin Mtv3 kanavapaketti ja kuvaan olin itsekkin tyytyväinen (hdmi)
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2011
  18. kari

    kari Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2000
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    0
    No höpö höpö. No ainakin tällä Samsungin 40c650 tv:llä Wboxin SD-kuva HDMI:n kautta on parempi kuin todella huono, minun mielestäni jopa ihan ok ellei välillä jopa hyvän puolella. Ehkä sitten isommalla ruudulla tuo pehmeys tulee paremmin esiin? Ero Samsungin omaan virittimeen on kuitenkin niin marginaalinen etten viitsi alkaa säätämään.

    Wboxin päivitys on DNA:n mukaan cable HD labrassa testattavana ja on kuulemma ollut siellä kuukausi tolkulla. Ei voi kyllä kehua kyseistä labraa (labwise oy vai sofia digital oy?), kun kestää näin kauan. Jos markkinoille alkaa tulla lisää bugisia HD-tallentavia bokseja, eihän niihin saada ikinä korjauksia tällä tahdilla.
     
  19. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Kyllä WBOX:n SD-kuva on huono. On se ainakin selvästi huonompi kuin Maximum C-8000:n ja Topfield 5100:n. Ei se asia siitä miksikään muutu, vaikka sen yrittää kieltää. Ongelmasta oli paljon keskustelua tämän ketjun alkupuolella. Tuossa aika hyvä kiteytys: https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1216485&postcount=274
     
  20. Fifty

    Fifty Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2007
    Viestejä:
    432
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minusta wboxin sd kuvan pehmeyttä on näissä keskusteluissa korostettu liikaa koska se koskee mielestäni vain live katsomista wboksin omalla virittimellä. Täällä saitilla on varmaan muitakin kuin minä, jotka ovat pari vuotta pähkäilleet uutta tallentavaa laitetta ja näitä lukiessa ei oikein mikään HD-boksi tunnu sopivalta. Ja koska nämä Korealaiset boksit eivät kestä juuri 3-4 vuotta pitempään ainakaan ilman remonttia niin tarvetta boksien vaihtoon löytyy. Kun katselin myös SD boksien hintoja, niin Verkkokaupassa Topfieldin 500G maksoi 329e ja tämä wboxHD 500G 399e. Vain 70 euron hintaero veti kyllä HD-boksin suuntaan. Tavallisille tallentajille voin kyllä suositella tätä boksia ja jos on sitä mieltä, että sd live lähetys katsottaessa boksin omalla virittemellä on pehmeä, niin kannattaa silloin vaihtaa TV:n puolelle jos toteaa siinä SD:n paremmaksi. HD-lähetyksiä katsottaessa ei ole eroa kumman laitteen kautta sitä katsoo. Kaikella tällä yritän selvittää, että minun mielestäni nyt boksin vaihtoa ajattelevien kannattaa unohtaa SD-boksit sillä se saattaa kaduttaa myöhemmin ja pääseehän HD-boksilla paremman kuvanlaadun makuun heti muutamilla ilmaisilla HD-kanavilla, jotka kyllä piakkoin nekin siirtyvät sen 2,5e/kk maksavan TV-kortin taakse.

    Edit:
    Kävin nyt hakemassa dna-kaupasta rinnakkais tv kortin ja nyt siitä on faktana, että se kustantaa 1,26e/kk lisää. Yhteensä maksan siis 3.78e/kk. Toinen TV:hen CI+ kortinlukijan avulla ja toinen suoraan wboxiin. Yksi kortti TV:hen CI+ kortinlukijaan (HD:n katsominen ilman boksia) ja toinen wboxiin (tallennukset). Jos haluaa vain yhden kortin sen voi linkittää toimivaksi molemmissa laitteissa (puhelinsoitto operaattorille riittää).
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2011