Mitsubishi HC4000 DLP

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Collusion, 23.09.2010.

  1. makke2

    makke2 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin juuri arvelinkin, että eipä ole käyttäjillä liiemmin ongelmia ollut. Haeskelinkin osin sitä, että saahan sitä positiivista palautettakin antaan. :thumbsup:

    Jotenkin olin siinä uskossa, että mitsun tykkin on aika hiljainen.
    -ainakin hiljaisempi kuin epsonit (3200)

    Itsellänikin tulee katseluetäisyys olemaan samaa luokaa (320-340). Pitää vielä tuo kankaan hankinta ratkaista (kokona 92" rullakangas, 60cm droppia).
    Droppi pudottaa ison osan kankaista suoraa pois, mutta ainakin cinematr.fi sivuilta näyttäisi sopiva löytyvän.
     
  2. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihinkä hintaan teille on tuo tykki tarttunut mukaan? Kunhan menojen budjetti tässä kesän aikana tarkentuu niin tarkoitus olisi hankkia tykki+kangas+yksi gene lisää tähän huusholliin. Jalustatkin olisi tarkoitus päivittää, huoh!
     
  3. makke2

    makke2 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällä hetkellä näyttää tykki lähtevän halvimmillaan 1148€:lla Jimm´s:stä -> http://jimmspc-store.fi/tuote/HC4000
    ja siihen kangas kylkeen: Grandview Cyber valkokangas 203 x 114cm 16:9 Matt White 92" 219€ -> http://jimmspc-store.fi/tuote/14223

    Täytyypä kysyä tarjousta myös tuolta cinematr:lta. Erona on ainakin, että kangas olisi Da-Liten valmistama, jos sillä on merkitystä :confused:
    -kokeneemmat kertokoon
     
    Viimeksi muokattu: 11.05.2011
  4. Amorph

    Amorph Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran lisää mitsusta että tilanne on sama kuin aikaisemmalla kirjoittajalla etäisyys 320cm linssistä seinään n. about (jos en ihan väärin muista, jaksa nyt mittailla). kuitenkin maksimi mitä saisin ulos on 105,6" nyt on DIY taulu jonka koko vaan 88", tarkoitus olisi ensi kuussa viimeistään laittaa Grandview:n 100" taulu, kunhan budjetti antaa myöden.

    HC4000 on ehdottomasti hiljaisin omista tykeistäni, saattaa olla eroja miten tuo eri kämpissä äänen heijastaa siihen sohvalle, itseäni ei häiritse ollenkaan. Kuuntelin Mr. Hifillä Sonyn todella hiljaista tykkiä, eikä tuo siitä paljon jää.

    Kaveri osti samaan aikaan HC4000 ja pidemmän etäisyyden turvin sai 138", ja kuva näyttää todella hyvältä. Toki vaatii enemmän pimennystä, mutta pimennyksen kunnon leffanautinto vaatii jokatapauksessa. :naminami:

    Olen nyt koittanut myös claes ohlsonin HDMI repeaterillakin 5m + 5m könig:n hdmi kaapelit toimi ainakin hyvin, tiedä sitten tuosta toimiiko pelkästään linkkinä. Kesäkuussa vaihtuu pidempään kaapelin pysyvästi, sitten näkee toimiiko kunnolla.

    Anyway toiminta on ollut mallikasta ei mitään ongelmia, tunteja vähän vajaa kuukaudessa tullut jo reilu 100, pakkohan se on uusi tykki sisään ajaa :rolleyes:

    Jos on kysyttävää niin ei muuta kun paiskaten, käyn täällä harvakseltaan joten saattaa useampi päivä mennä että tulee vastausta. :)
     
  5. makke2

    makke2 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2010
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyy nyt tyytyväinen HC4000 tykin omistaja :thumbsup: Parin viikon ajan on elokuvia tullut katseltua ja me like :naminami:
    Ensimmäinen oma tykki. Muut tykki kokemukset ovat tulleet lähinnä ystävien luona leffoja katsellessa ja pelaillessa. Ja mielestäni aina on kuvat näyttäneet hyvältä, jos huoneen on vain saanut pimennettyä.
    Joten en varmastikkaan ole kriittisimästä päästä kun aletaan kuvaa arvostelemaan.

    Mitään kalibrointia en tykille ole tehnyt, kun en omaa sellaista laitetta. Ehkä sekin tulee joku päivä hankittua :rolleyes:
     
  6. celleri

    celleri Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2009
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi tuore omistaja ilmoittautuu mukaan ketjuun. Vanha HD73 vaihtui mitsuun ja ero kuvassa on kuin yöllä ja päivällä.

    Brilliant color päällä mennään, koska low modessa kuva ei ole riittävän kirkas. Low modessa kuva on samea, kuten oli vanhallakin tykillä. BC korjaa tämän ongelman. Kirkkaudet ja kontrastit täytyy säätää kohdille, kunhan joutaa. Kuva on low ja BC yhdistelmällä, jopa yli kirkas ja valkoiset/vaaleat kohdat rasittaa silmiä.

    Pari ongelmaa:
    1. Ilmeisesti väripyörä pitää jatkuvaa erittäin ärsyttävää korkeataajuista vinkunaa. Leffoja katsellessa ääni rauhoittuu ja tuuletinta ei juuri kuule eli erittäin hyvä. Tuo väripyörä villiintyy kuvan lähdettä vaihdettaessa, mutta hiljenee kun signaali löytyy. Xbox360 signaalilla tai kuvalla se ei kuitenkaan hiljenee, joten tykki on ihan turha xboxin kanssa, kun tuo ininä vie järjen.

    2. Kuvan vasen neljännes on "harmaa". Kun oikea puoli on täysin kirkas niin vasemmalla puolella samainen valkoinen teksti harmahtaa. Koitin kääntää kuvaa peilikuvaksi, niin pystyin toteamaan ettei silmissäni ole vikaa. Harmaa teksti siirtyi oikealle ja muuttui samalla valkoiseksi.

    Täytyy seurailla tuon väripyörän ääniä ja jos ei kohene itsekseen niin kait sitä sitten vaihtoon täytyy koittaa. Tuon sävyeron hyväksyn. Aluksi on pilkun tarkka, mutta lopulta sitä keskittyy vain nauttimaan katsottavista ohjelmista ja minua ei tuollaiset pahemmin lopulta häiritse.

    Vertailin HD20, Epson Tw3200 ja mitsun välillä ostopäätöstä tehdessäni. TW3200 hylkäsin sen järkyttävän koon vuoksi, kun katselutilana on normaali olohuone. HC4000 on käytännössä Optoman tykkien kokoinen ja tyylikäs kiiltävä musta mukava lisuke valkoisessa katossa :) Vaimo oli toista mieltä, mutta äkkiä tuon tuolla taas unohtaa kun arki koittaa.

    En ole hifisilmä ja vaikka paperilla lupaillaan vaatimatonta 1300 lumenia tykille, niin mitä testejä luin pitäisi todellinen valoteho olla HD20 korkeampi ja kuva todellakin on erittäin hyvä näin päivälläkin (pilvinen sää). Tällä hetkellä kun kirjoittelen katsellaan pojan kanssa tyytyväisenä rottatouillea.

    EDIT:
    Lopuksi vielä voisi kuittailla kaukosäätimestä. Erittäin kattava, fiksu käteen ja jämäkän oloinen. Huono toimivuus vain ongelma. Vaatii aika suoraa sojottelua tykkiin. Ohjelmoin juuri Logitech harmonyyn uuden tykin ja nyt ottaa vaikka sojottaa mihin suuntaan, eli onneksi tykin vastaanotto pelaa ja tuo sojottelun tarve johtuu ilmeisesti vain kaukosäätimen tehottomuudesta.

    Nostin kaikki havaitsemani ongelmat esiin, kun niitä avautumisia ketjussa kaivattiin. Itse olen tällä hetkellä niin liekeissä uudesta tykistä ettei tiedä miten päin olisi ja hyvä valinta tuli tehtyä, joskin vertailukohtia ei paljoa ole, niin omat tarpeeni on tässä kohtaa täytetty ja jos lamppu tosiaan kestää sen 5000h, kuten lupaillaan, niin tässä on tykki meidän talouteen moneksi vuodeksi taas.
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2011
  7. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Brilliant Colorilla saa kyllä pilattua kuvan aika helposti, kys. ominaisuus nimittäin luo kuvaan tietyissä väriliu'uissa selvästi näkyviä artifakteja. Muistaakseni tämä ominaisuus vielä pilaa gammakäyrän.

    Väripyörä pitää tosiaan hieman ääntä ja eniten luonnollisesti 60Hz tilassa kun pyörintänopeus on suurin. Itseäni tuo ei ole tosin haitannut laisinkaan.

    En täysin ymmärtänyt tätä kakkoskohtaasi. Oletan, että teit peilikuvaksi käännön helpoimmalla tavalla, eli asettamalla tykin taustaprojisointi-tilaan asetusvalikosta. Tämähän käytännössä tarkottaisi sitä, että vika olisi joku tykin ohjelmistossa, itse ohjelmalähteessä tai sitten valkokankaassasi... ?