Vita Audio R4

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Fatbastard, 10.08.2011.

  1. Fatbastard

    Fatbastard Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    1 010
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseinen laite jotenkin koukutti minut ja nyt en enää voi vastustaa kiusausta tuollaisen hankintaan.

    Onko kenelläkään kokemuksia tuon käytöstä. Suomessa on vaikea päästä kuuntelemaan tuota hiljaisissa oloissa missään kaupassa.

    Tiedän että yli 700e on iso raha pöytäradiosta, mutta hankittavan laitteen on mielytettävä silmää ja lisäksi sen pitää kuulostaa hyvältä. Tämä täyttää käsittääkseni molemmat vaatimukset (tosin kauneus on katsojan silmissä).

    Linkki valmistajan sivuille:

    http://www.vitaaudio.com/products/r4i

    Laite on tulossa talouden pääasialliseksi kuuntelulaitteeksi olohuoneeseen, en hanki uusia laitteita kovin usein joten hinta ei tällä kertaa ole esteenä.

    Onko muita vaihtoehtoja? Tangent Audiolla on muutama CD-soittimella varustettu malli, mutta ääni ei oikein vastaa sitä mitä kaipaisin. Sangeanilla on joku, mutta se oli kyllä melko ruma (olisikohan ollut WR-3) lisäksi sitä saa vain mustana ja tällä kertaa ainoa oikea väri on valkoinen. Alkuperäisenä ideana oli hankkia pienet sievät kaiuttimet TV-tasolle (micropod, Orb, Gallo jne. linjalta) mutta ne kaipaavat kuitenkin kaveriksi subbarin jos haluaa pohjaakin ääneen. Näille oli tarkoitus hankkia kaveriksi joku DVD-minisarja (Onkyo, Denon jne.) joka piilotettaisi kaappiin. Tällaisenkin setin hinta vaan nousee nopeasti tuonne 1000 euron pintaan (micropodx2 200e, Microsub 350e + DVD/vahvari hässäkkä 300-500e).

    Kaikki kommentit ovat tervetulleita.
     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2011
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tivoli Audio Music System on ainakin hyvin vastaavan näköinen. Ohjehinta 1095 euroa.
    Tuota olen kuunnellut vain liikkeessä lyhyesti, mutta erittäin hyvältä kuulosti kuitenkin. Model onea kuuntelin työpaikalla aikoinaan täysipäiväisesti ja se oli käytettävyydeltään, äänenlaadultaan ja painevaroiltaan melko uskomaton laite kokoonsa ja näköönsä nähden.
     
  3. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ottamatta lainkaan kantaa kaiutinjuttuihin tai budjettiin, niin ainakin Marantzilla on tällainen BD-soittimen ja viritinvahvistimen yhdistelmä "M-ER803 Melody Movie": http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=9032. Eihän tuo yhtä nätti ole kuin tuo Vita Audion laite, mutta paremmasta päästä kuitenkin. Saisit kuitenkin kaikki laitteet yhdessä paketissa ja mustan lisäksi muitakin värejä kannattaa kysyä, sillä yleensä Marantzeja saa myös hopeisena ja shampanjan väreissä.

    Jos raha ei ole ongelma, niin ulkonäöllisesti vahvistimeksi voisi sopia Peachtree Nova ja tässä linkki vahvarin kuvaan saman sarjan kaiuttimien kanssa http://www.electronic-gadgets-4u.com/2009/01/02/peachtree-audio-ds45-computer-speakers/. Vahvaria saa Suomesta, mutta noista skobeista en osaa sanoa. En myöskään tiedä löytyykö samaan sarjaan cd-soitinta. Tämän jälkeen pitäisi hommata vielä ne muut soittimet ja tod.näk. kaiuttimetkin. Mutta jos sisustukselliset seikat painavat vaa'assa, niin nättihän tuo on ;) Tästä pitäisi löytyä myös muitakin värejä kuin tuota puunväristä.

    Jo jos kaipaat lisäksi "pöytäradiota", niin Bernstein Audiolla on myös aika nättejä laitteita http://www.bernstein-audio.de/en/.

    Edit: katos vaan, kun en osaa lukea ja huomasin vasta nyt tuon vaatimuksesi valkoisesta väristä. Enivei, designistä, varsinkin sellaisesta, mikä myös kuulosta hyvälle, joudut joka tapauksessa maksamaan enemmän kuin perusmatolaatikoista... Liikkeellä on myös jonkin verran käytettyjä Bang & Olufsenin tuotteita ja kannattaa ehkä pitää silmät auki näiden tiimoilta...
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2011
  4. Fatbastard

    Fatbastard Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    1 010
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkeistä, kävin kuuntelemassa Vita Audiota ja kyllähän se kuulosti hyvältä. Siinä viehättää helppous kun kaikki on samassa paketissa.

    Pari huomiota kuitenkin:

    -Suuntaa ääntä melko paljon, joten ei välttämättä täytä tilaa äänellä yhtä hyvin kuin ne mallit joissa kaiutin on suunnattu ylöspäin.
    -Virtanäppäin voisi tuon hintaisessa laitteessa olla jämäkämpi, nyt se tuntuu siltä kuin se olisi napattu halvimmasta kiinanihmeestä. Nappi on halvan muovisen tuntuinen ja keikkuu puolelta toiselle.

    Törmäsin myös tällaiseen (Denon RCD-N7):

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/8804/cvmhh/Denon-Ceol-RCD-N7-vahvistin-vari-helmenvalkoinen

    Ihan kiinnostava laite, mutta tuo Marantz on ominaisuuksiltaan kyllä vaikuttavampi kun siinä on mukana DVD/Blu Ray.

    Pitääpä tutustua tuohon Tivoli Audion -settiin, en ollut edes tietoinen, että Tivolilla on tuollaista.
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2011
  5. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Mielestäni kannattaisi tsekata saako tuota Marantzin M-ER803 Melody Movieta valkoisena (käykö hopea..?), sillä parin huntin lisäinvestoinnilla tuohon Denoniin saisit vielä BD-soitin/vahvari-kombon, joten jäljelle jäisi enää kaiuttimien hankinta. Ihan yleisenä neuvona, niin en itse lähtisi enää pelkkää dvd-pyöritintä ostamaan, kun bd-soitin toistaa kuitenkin dvd:t ja cd:t (hyvällä tsägällä vielä sacd:t).

    Mutta jos tuo leffatoisto ei sinulle ole nyt niin tärkeää, niin tuo Denon näyttäisi hyvinkin kelpoisalta kapineelta ;) Olen näihin vastaaviin monitoimilaitteisiin törmännyt aina sillöin tällöin, mutten millään saa nyt merkkejä/malleja mieleen, kun ei itselläni ole ollut tällaiselle tarvetta. Laitan tietty vinkkejä, jos näitä eteen tulee. Lisäksi kannattaa tsekata muidenkin kuin näiden perinteisten valmistajien (Onkyo, Denon, Marantz yms) tarjontaa, sillä monilla "hifi"-merkeillä on jo tämän tyyppisiä laitteita valikoimissaan (esim. Arcamilla on a/v-vahvari AVR400, joka tod.näk. pieksee (stereo)äänenlaadussa standardimerkit heittämällä, tosin 2000 euron hintaan)...

    Pakkohan se oli vielä nopeasti tsekata, mitä muuta sitä olisi tarjolla (en kuitenkaan alkanut tarkistamaan saatavilla olevia värejä) ja tässä joitakin monitoimilaitteita nopealla googletuksella:
    Arcam Solo Mini, Cambridge Audio One+, Marantz M-CR603 Melody Media, Tivoli Audio Model Combo, black/silver (http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=7026), Yamaha Pianocraft 840... Ja jos itselläni olisi liikaa rahaa (eikä värillä väliä, sillä saa vain mustana), niin valintani olisi Naim Uniti :rolleyes:
     
  6. Shaft

    Shaft Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.09.2005
    Viestejä:
    222
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entäs jotain tällasta:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...n-Helium-410-NuForce-Icon2-kaiutinjarjestelma

    Hinta edullisempi - ääni ainakin Amphionin omien sanojen mukaan huoneen täyttävä, kun ei ole suuntaava. Voit käyttää tuossa sitten omaa äänilähdettä - varmaan tietokoneelta tai luurilta tulee paljon sullakin kuunneltua?

    Kajareiden verkot voi sovittaa sisustukseen.

    Toki ei ihan simppeli niinku tuo Vita, mutta ehrotus kuitenki. :hitme:
     
  7. Fatbastard

    Fatbastard Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    1 010
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaipaa kaveriksi virittimen ja cd-soittimen, yhdistelmä joka ei ole ihan helppo.

    Vaimon vaatimukset:

    -Valkoinen
    -Radio
    -CD

    Omat vaatimukset:

    -Laadukas toisto
    -Liitäntä ulkoiselle äänilähteelle (AUX)
    -Tyylikäs
    -Bonusta DVD/Blu Ray + HDMI ulos

    Ideaali laite olisi se, että tuon Marantzin ominaisuudet olisi leivottu Vita Audion/Tivoli Audio kuoriin.

    Hyviä ideoita ja kuva tarjonnasta on selkeytynyt tässä oikein urakalla.

    EDIT: Vita Audio vs. Tivoli kisassa ainakin niiden arvosteluiden mukaan joita olen löytänyt Vita Audio vie äänenlaadullisen voiton. Pitääpä käydä kuuntelemassa Tivolia, testin mukaan ääni on tukkoisempi ja purkkisempi tuossa Music Systemissä kuin esim. Tivoli Audio One mallissa.
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2011
  8. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Geneva Audio Model M? OVH 899 €
    [​IMG]

    Pitäisi olla tämäntyyppisten soittimien parhaimmistoa ainakin äänenlaadullisesti.
     
  9. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Itsekin ajattelin ensin Geneva Audiota ehdottaa, mutta koska kysyjän yhtenä vaatimuksena on laadukas äänentoisto, niin enpä niin tee. Laitehan on kuitenkin loppupeleissä (valitettavasti) vain laadukas "iPod-telakka" ja koska kaiuttimet ovat laitteessa kiinni, niin eipä paljon sterokuvaa tms. kaiuttimien siirrolla säädetä. Fatbastard mainitsi kuitenkin ulkoisten kaiuttimienkien olevan haussa, joten vahvistin/soitin-kombo olisi varmasti parempi ratkaisu (tosin ei välttämättä vaimon mielestä ;)). Googletin nopeasti muutaman arvostelun ja pääosin tuntuivat kyllä moittivan Geneva Audion hinta-laatu-suhdetta. Designista kun aina saa maksaa...
     
  10. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    ^Itse olen Geneva Audion tuotteita kuunnellut messuilla ja hifiliikkeissä ja sanoisin niiden olevan tällaisten integroitujen systeemien parhaimmistoa äänenlaadultaan. Heillä on käytössään jokin tekniikka, jolla stereokuvan saa laajennettua, mutta joka ei kuulosta perinteiseltä vaihekikkaillulta "spacious" soundilta.

    Itse ottaisin Model M:n paljon mieluummin kuin Vita Audion tai Tivoli Audion.

    B&W Zeppelin lienee myös hyvä (mutta on käytännössä pelkkä iPod-telakka) ja Meridian M80 painii omassa sarjassaan (myös hinnaltaan).

    Jos listataan ketjun aloittajan toiveet suhteessa Genevaan, niin päästää aika hyvään lopputulokseen:
    Vaimon vaatimukset:

    -Valkoinen -> On
    -Radio -> On
    -CD -> On

    Omat vaatimukset:

    -Laadukas toisto -> On (IMO)
    -Liitäntä ulkoiselle äänilähteelle (AUX) -> On
    -Tyylikäs -> On
    -Bonusta DVD/Blu Ray + HDMI ulos -> Ei ole.
     
  11. Fatbastard

    Fatbastard Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    1 010
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkien arvosteluiden mukaan Vita Audio on saanut kehuja äänenlaadusta, siinähän on peräti sis. rak. subbari.Miinus tulee toki stereokuvasta koska kaiuttimet ovat lähekkäin. Geneva tosiaan pikaisella googletuksella äänenlaadullisesti melko puutteellinen.

    Tänään kävin kuuntelemassa Tivolia ja kyllä Vita vei voiton, pitääpä käydä kuuntelemassa tuollaista Genevaa vielä ihan omin korvin. Arvostelut kun ovat aina jonkun muun mielipiteitä.

    Kuten alussa sanoin, yksi paketti olisi paras, mutta vahvistin ja kaiuttimet käy jos kaiuttimet ovat pienet, kuulostavat hyvältä ja eivät tarvitse kaveriksi subia (tai jos tarvitsevat niin sarjaan löytyy siisti pieni valkoinen subi).
     
  12. Skatt62

    Skatt62 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    1
  13. Fatbastard

    Fatbastard Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    1 010
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lopulta kävi kuitenkin niin, että soittimeksi tuli Onkyon pieni cs-v645 DVD/vahvistin/viritin. Väri on hopea ja kaiuttimet valkoiset. Jos ääni ei kuulosta tarpeeksi hyvältä voi kaiuttimet vaihtaa, tuossa keskusyksikössä on kuitenkin kaikki mitä tarvitsen ja vähän päälle.

    Pöytäradioiden vertailussa Vita Audio R4 pysyi loppuun asti ykkösenä äänenlaadullisesti, mutta kun hintaeroa ostettuun settiin jäi melkein 500e on varaa hommata jo vähän paremmatkin kaiuttimet (valkoiset tottakai).