KYLMÄ RINKI alkaa taas!

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana MaxP, 02.09.2001.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jutuista(kin) päätellen tämä sarja toimii lähinnä siedätyshoitona homokammoon ja/tai tietyt kehitysvaiheet väliin jättäneille regressiona. Voi toki olla kyse myös syvällä olevasta kaipuusta homoeroottiseen läheisyyteen. Tämähän ilmenee esim. raiskausfantasioiden muodossa kun ei itse uskalleta tehdä aloitetta.
     
    Viimeksi muokattu: 09.08.2011
  2. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teräksenkovaa analyysia oz-faneista jälleen kerran cleveriltä, noinhan se kerta kaikkiaan täytyy olla. Haukotus.

    Hyvä että joku kertoi noista torstain kakkoslähetyksistä, missasin ekan jakson. Vaikka sarja on katsottu jo monta kertaa, niin edellisestä on riittävän pitkä aika ni voisi aloittaa taas kierroksen.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    [​IMG]
     
  4. arza77

    arza77 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2004
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    HYI SAA*ANA! Ei homoja ole oikeasti olemassa ainakaan kovisten vankiloissa... Nähtiinhän se kaikkien aikojen parhaassa vankilasarjassa eli Prison Breakissa. Mitä nyt joku kaunispoika joutui pitämään T-Bagin taskusta kiinni (?) :hitme:

    Aikuisten oikeasti Loius Theroux'n jakso vankilavierailusta toi enemmän mieleen toisen näistä vankilasarjoista, siellä oli jopa julkihomoja. Mutta ehkä Therouxin sarjakin on vain käsikirjoitettua moraalittoman nykyhetken peilaamaa soopaa...

    Prison Break ja MacGyver antavat toivoa ja uskoa parempaan huomiseen, kun pahikset tunnistaa kaukaa ja ovat hölmöjä, mutta hyvikset pelastavat maailman ja uskovat Jumalaan.:OI
     
  5. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    arza77 sanoi sen mikä on totuus. Pako on täysin epärealistinen vankila kuvaus ja hyvän ja pahan erottaa liian helposti... Ja eihän siinä sarjassa oikeasti mitään hyvää ollut. Junnaa todella paljon. Skippaa kolme jaksoa ja vieläkin samat ongelmat päällä... Ja Michael villapaidassa keskellä kirkasta päivää :hitme:
     
  6. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Olisiko niillä tatuoiduilla vankilan piirustuksilla ollut jotakin osuutta tähän vaatetukseen?
     
  7. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Eri vankila ja varmasti jokin kevyempikin olisi riittänyt..
     
  8. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kannattaa käyttää tiukkoja housuja jos pelkää että tulee "sellaisia ajatuksia" miestenvälisistä lemmenleikeistä.
     
  9. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Tuli joskus luettua jostakin lehdestä, kuinka realistinen vankilakuvaus sarja on. Itseäni kyllä ihmetyttää jos Amerikan vankiloissa touhu on tuollaista. Oz:in kaltaiseen vankilaan joutuminenhan olisi yhtä kuin kuolemantuomio. Eipä taida kovinkaan moni sarjan henkilöistä selvitä kuudennen kauden loppuun?! Ja miten näitä vankeja oikein siellä vartioidaan? Kun jossakin jaksossa vanha heppu pääsee sairastuvalta noin vain juoksentelemaan portaikoissa. Ilman että hänen lähtemistä sairastuvalta edes huomattiin.
    Taisihan jossakin tulevassa jaksossa joku vangeista päästä hengestään jossakin oz:in "hylätyssä" hissikuilussa. Sarjan edetessä vankeja pääsee hengestään punttisalilla, koriskentällä, kellarikerroksissa olevissa hämärissä käytävissä ja vartioita ei näy maillahalmeillakaan. Kyllähän tuollaisessa laitoksessa turvakameroita olisi joka paikassa. Joiden ansiosta ainakin syylliset saataisiin kiinni. Mitä tässä sarjassa harvoin edes tapahtui.

    Tv:sarjahan tämä vain on ja HYVÄ sellainen:thumbsup:. Mutta sarja josta todellisuus taitaa olla aika kaukana. Taitaa tuo Prison Brekin vankila touhu olla kumminkin lähempänä Amerikkalaista VANKILA todellisuutta. Enhän varma ole? Koska en kyseisissä paikoissa ole käynyt. Ja hyvä niin! Koska Oz:in touhusta päätellen hengissä en olisi selvinnyt!
     
  10. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ainakaan mä en ole koskaan ajatellut että Oz olisi realistinen. Siinä on paljon kiinnostavia henkilöitä ja juonikuviot on hyviä ja sen takia se on hyvä sarja.

    Todellisuudessa tuollainen osasto pitäisi kyllä tehdä, jossa kaikista pahimmat tappaisi toisensa pois.
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Junnasi ehkä paikoillaan, jos ei pitänyt sarjan tyylistä ja ideasta, tai ei käsittänyt sitä. Pako on nerokas sarja, jonka konsepti ja tyyli oli niin loistava että perustoteutustapaa voitiin käyttää jatkuvasti. Salaliittokuvio oli sarjan suola, jota oli juuri sopivasti muttei liikaa, vaan loppua kohden enemmän. "Firma" oli parhaita lajissaan vähään aikaan. Näin myös sarjan tarina syventyi. Luettelemasi kaudet teemoineen osoittaa hienoa ympyrän sulkeutumista, jota sarjan tekijät ymmärsivät toteuttaa (toisin kuin monissa muissa nykyhittisarjoissa :D) Olisihan tuo minisarjanakin varmasti toiminut, mutta parempi tehdä kunnolla, 3 mahtavaa kautta oli hieno saavutus (kolmoskausi toimi lähinnä pohjustuksena neljänteen).

    Realistisuudellaan?! Mutta tv-sarjahan on fiktiota! Miten realistisuus voi silloin olla jokin erityinen valtti. Tuo juuri tuossa ja monessa muussa "huippusarjassa" mättää. Painotus on jossain tuollaisessa väärinkäsityksessä, ei kait siinä mitään dokumenttia olla tekemässä. :confused: Fiktion tarkoitus on temmata katsoja mukaansa johonkin maailmaan, riittää kokemus todellisuudesta eikä niin että pitäisi olla yksi yhteen. Oz kuten vaikka Shield ja Sopranos, Wire, Deadwood jne. ovat yksinkertaisesti tappavan tylsiä sarjoja, juuri tuon ylihaetun realistisuudenkin takia.

    Michael ja Mahone juuri olivat muuten sarjan hahmoista aatelia. :) Aivan loistavia ja todella miellyttäviä tyyppejä katsojalle, monitahoisuuksineen. Villapaita sopi Michaelille hyvin, eipä tuossa sarjassa puvustuskaan pettänyt.
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katsonkin lähinnä arvostellakseni. Eli yleisen tason mielenkiinnon vuoksi. Jos meinaat Klovnia niin kiitän muistutuksesta.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ihan hauska kiteytys. :thumbsup:

    Niin olisiko PB jopa kaikkien aikojen vankilasarja? Ei nyt tule parempaakaan mieleen! Saa ehdottaa, elokuvissahan noita miljöitä lähinnä on.

    Joo ei näköjään Paon symboliikka ollut ihan helpoimmasta päästä, kun ei vieläkään ole auennut kaikille. ;) Therouxin vankilavierailu oli hyvä dokkari, en nyt vain ihan ymmärrä mitä tekemistä sillä on TV-SARJOJEN kanssa? Kyllä Paon vankilakuvaukset olivat aika karuja ja hyvinkin tarpeeksi realistisia imo. Sortumatta ylikuvaukseen, keinotekoisuuteen yms.

    Sarjojen draaman kannalta on luonnollista että erilaiset ihmistyypit tunnistaa helpostikin. Niin se on tosielämässäkin: vankilassa on pahoja ihmisiä ja vaikkapa säätiössä enemmän niitä hyviä. En tiedä kyllä miten tarkkaan olet noita kahta sarjaa seurannut, mutta Macillakin on ollut vaikeat hetkensä eikä Paonkaan problematiikka mitenkään yksinkertaisen selkeää ollut, lähelläkään.
     
  14. Mörris

    Mörris Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tylsiä? :eek:

    (lihavoinnit minun)

    Katsoppas mikä piru tuosta ikkunasta vilahti ulos...no, nehän oli CleverIndeedin loputkin uskottavuuden rippeet ;)

    Ei se mitään, kiva että on monenlaisia mielipiteitä :p
     
  15. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Sen enempää näitä uusimpia viestejä kommentoimatta, pakko lainata tänne miten hyvin ja asiaa CleverIndeed mainitsi eräästä myös minunkin mielestä hyvästä sarjasta eli Miami Vice:sta:

     
  16. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Vois selventää, että realisitnen OZ on kuvauksesta vankilan rutiinista, vaikka ulkoilua ei ole, tai ei ainakaan Emerald City:lla. Ja väkivalta on karua. Mikään dokumentti se siis ei ole minusta, mutta jos vankila kuvauksista haetaan parasta on se tämä sarja.

    CleverIndeed ei taida vielä nämä sarjat iskeä. Ehkä sitten kun ikää alkaa tulla ja kuva maailmasta avartuu löytää hänkin mikä näissä sarjoissa kiehtoo. Pako varmaan menee siihen asti kovana toiminta sarjana.
     
  17. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sama. Aiemmin kuten nytkin tuli nähtyä tätä lähinnä sattumalta. Katselin eilen avausjakson uusinnan ja nyt tokan. Koukussa aletaan olla. :thumbsup:

    Tämähän vaikuttaa pirun hienolta sarjalta! Hemmetin ahdistavaa monin paikoin, mutta sekin johtuu toki onnistuneesta toteutuksesta - välillä pitää muistuttaa katsellessa ettei ole siellä itse. Mutta tässä toimii kyllä moni asia. Kiinnostavia hahmoja löytyy laidasta laitaan joiden tarinoita kuljetetaan pikkuhiljaa, leikkaukset ovat sopivan hillittyjä, ja nyt pidän siitä pyörivästä kamerastakin ja äänimaailma on hienon tehokas. Mitä tulee käänteisiin niin tätä lienee kyllä mahdotonta lopettaa kesken. :p Suosikkeja tällä hetkellä on se arjalaispomo ja muslimijohtaja Kareem. Monia muitakin tietysti on. :naminami:

    Ehkä sitten vaikuttanut arvioihin aiemmin ne myöhempien kausien heikommat jaksot, mitä joskus tsekkasi aikoja sitten, ja tähän pitää tietty ylipäänsä päästä sisään. Lyhyitä kausia kyllä, kaikissa muissa paitsi neljännessä vain 8 jaksoa. Mitäköhän ne boksit maksaa. :D Pitänee koittaa nyt kestää ainakin ekan loppuun Nelosen tahtiin...Lähetysajat on ihan sopivat imo ei tämä nyt päiväänkään niin sopisi.
     
  18. Pasi83

    Pasi83 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Discshop:sta tilasin itselleni kaikki tuotantokaudet käsittävän boksin hintaan 49,95€.Vielä kun tilasi puhelimella niin sai ilman postikuluja,voimassa 14.8 asti.Tänään voisi pitää kunnon maratoonin ja kattoa useamman jakson kun pääsee pois töistä.
     
  19. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Now you're talking! :thumbsup:
     
  20. kulju

    kulju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis hä? Vaihtuiko lääkitys? Vastahan viesteissä #375 ja #387 haukuit sarjan pystyyn.