2 todella tyhmää kysymystä..

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Enoxol, 10.08.2011.

  1. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten toi radio kytketään kaapeli talouksissa? AV-vahvarin mukana tuli ne ihme viritykset, mutta olenko ymmärtänyt oikein kun: Marssin kauppaan, ostan sieltä samanlaisen antennipiuhan kun digiboxillekkin mutta mikä on tarkotettu radiolle, kiinni vahvariin antenna kohtaan ja seinään ja avot, pitäis toimia?

    Toinen tyhmä kysymys koskee kuulokkeita, kun tossa vahvarissa on "phones" reikä kyllä edessä, mutta se on aika iso eikä tollaseet normi kuulokkeen urospäät oo tarpeeks isoja, joten onkohan jos ostaa jotku langattomat kuulokkeet ni niissä sitten isommat päät vai pitääkö ostaa jotai välipalikkaa?
     
  2. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Radiokanavat saattaa kuulua myös sillä mukana tulleella johdonpätkällä jos lähetysvoimakkuudet on siellä suunnalla kunnossa, et ole kokeillut sitä?

    Se on 6,3mm stereoliitäntä, 6,3mm-adapteria löytyy jonka saa 3,5mm stereoplugiin kiinni.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Osta tommonen...

    http://www.elektroni.fi/?product=9410
     
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo. Ainakin itselläni on muutoin samanlaiset liitännät ja samanlaiset 75 ohmin koaksiaalikaapelit molemmissa, paitsi että seinässä toinen liitin on uros ja toinen naaras. Näin eivät mene vahingossa ristiin, kun ovat esim. ukkosen vuoksi olleet irti. Tuollaiset on itsekin helppo tehdä, eli sopiva pätkä kaapelia ja sopivat liittimet. Vaadittavat taidot ovat simppeli kaapelin kuoriminen ja ruuvimeisselin käyttö. Kolvaamista ei normaalisti tarvita, ruuvaaminen riittää.
    Yleensä ovat ao. tavalla seinässä, jos rasiassa on vain kaksi pyöreää liitintä. Kannattaa toki itse vielä varmistaa, sillä wanhoista taloista ja tee-se-itse-miesten jäljiltä löytyy vaikka minkälaisia virityksiä:
    IEC-liitin uros (TV)
    IEC-liitin naaras (FM)​

    Jos ei kuulokkeissa tule mukana sopivaa liitintä tai adapteria (usein kyllä tulee), niin sitten pitää ostaa vaikkapa sopiva jatkokaapeli. Tai jos mitta riittää, niin sitten pelkkä sovitin, eli Adapteri: 6,3mm stereoplugi/3,5mm stereojakki.

    Noita saa myös monoversioina, eli kaksinapaisina. Mutta tässä tapauksessa pitää siis olla stereo, eli kolmeosaisella liittimellä. Kännyköissä yms. näkee myös niitä todella pieniä 2,5 mm mikroliittimiä. Myös nelinapaisia liittimiä löytyy.

    Kaupan setä varmastikin tietää nuo molemmat kaapelit, sen verran yleisiä ovat. Kunhan kysyy FM-radiolle sopivaa koaksiaalikaapelia tai vaikka ihan vain antennikaapelia (käytännössä sama asia). Sekä kuulokkeille sopivaa adapteria, sitä yleisintä tyyppiä.
     
  5. kärme

    kärme Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entäpä miten tuon radion saa kuulumaan paremmin antenni taloudessa? Meillä löytyy seinästä tuo fm liitin kun osake oli ennen kaapelissa..

    Nimimerkillä: vaimo potkii kohta pihalle kun en oo saanu radiota kuulumaan kunnolla.. :)
     
  6. janne_k_i

    janne_k_i Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kerrostalo, rivitalo vai paritalo? Onko antennimastossa myös FM-antenni? Minne se on suunnattu? Onko se vaaka- vai pystyasennossa, tai sellainen S-mallinen? Onko antennivahvistin FM-kaistalle? Ilmasta radiokanavat tulevat eri taajuuksilla kuin kaapelista, olethan virittänyt ne uudelleen.
    Helsingin sanomat kertoo tokavikalla sivulla taajuudet täällä pääkaupunkiseudulla sekä Welhon verkossa että ilmassa, paikallinen lehtesi varmaan siellä.

    nimim. sohvan toisessa päässä kuorsataan, koira kuorsaa lattialla, kissa yllättäen ei mäikästä eikä pompi näppiksellä lisäämässä kommenttejaan:thumbsup:
     
  7. Playpig

    Playpig Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2010
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu... ihan hyvä idea näyttää, mitä tarvitaan, mutta itselleni kanssa nousi karvat pystyyn mistä ko. referenssi oli kaivettu. Noita nyt pitäisi olla saatavissa varmasti jopa vähän isommista marketeista, joten postimyyntiin asti tässä ei varmasti tarvitse mennä, ellei nyt ihan korvessa asu.
     
  9. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Totta turiset. Elektroni.fi on jopa päässyt eilisen Digitodayn aiheeksi: http://www.digitoday.fi/bisnes/2011/08/10/varo-naita-nettikauppoja/201111142/66. Itse yritän aina varoittaa jengiä ko. puljusta :mad:

    kärme: kuten mainittua, niin kaapeliverkossa on eri taajuudet radiokanaville kuin antennitalouksissa ja homma hoitunee ihan vaan tekemällä (automaattinen) kanavahaku uudestaan. Ja vaimokin on tyytyväinen :thumbsup:

    Enoxol: tsekkaahan tuo Groken reply ja uskaltaisinpa veikata, ettei sinun tarvitse tehdä itse antennijohtoa, sillä jokainen Citymarkettikin myy erimittaisia valmiita antennijohtoja, eikä näiden hinnat päätä huimaa. Sen vahvarin mukana tulevan antennihärpäkkeen kanssa ei mene kuin hermot, sillä yleensä kuuluuvuus riippuu kuun asennosta ja muista henkimaailman jutuista. Kuitenkin sinulla pitää olla mainitut kaksi antennilähtöä seinästä (toinen tv:lle ja toinen radiolle). Lisäksi noita kuulokeadaptereita saat varmasti nykyisenä ipod-aikana lähes joka marketista. Hassua vaan, että ihmettelet isoa reikää vahvarissa, sillä itse kuulun siihen sukupolveen, jolle tuo isompi (6,3mm) plugi on ollut se "normaali" malli ;)

    Ps: tyhmiä kysymyksiä ovat vain ne joita ei kysytä :)
     
  10. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Huoma että se radion antennijohto on ihan sama johto kuin TV:n antennijohto - tulee vain toisinpäin.
     
  11. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia kaikille vastauksista!

    Toi adapteri homma on nyt ihan selkee, ei oo vaan tullu vastaan moisia ennen. Tosin olen aika aloittelija näiden kanssa eikä minulla koskaan aikaisemmin ole ollutkaan edes kunnon kuulokkeita niin siitä varmaan johtuu moinen.

    Mutta nyt tää radio homma meni mielenkiintoiseksi, nimittäin seinässä radion kohtaan menee naaraspää, mutta niin menee myös vahvarissa. Coax 75 lukee vahvistimessa ja näyttäis olevan kyllä eri kokonen kun TV:n antenni johto (ja siinä antenni härpäkkeessä mikä tuli vahvarin mukana on paljon ohuempi pää ku tossa telkkuun menevässä uros päässä), eli ei se ihan sama piuha voi olla.. Nyt kun on naaras pää sekä seinässä, että vahvarissa, tarkoittaako että ei voi laittaa radiota toimimaan muuten kun noilla johtohärveleillä?
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2011
  12. kaahonen

    kaahonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tämä firma ole kuluttajaviraston mustallalistalla? Jos on ei kannata ostaa niin ei mene rahat hukkaan.:thumbsup:
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kyllä se on aivan täysin sama kaapelityyppi. Itsellä on vanha television antennikaapeli radiopiuhana.

    Tarkistapa nyt vielä, ettet sekoile noiden uros/naaras kanssa jotain, mutta mikäli tosiaan tarvitset uros-uros tai naaras-naaras piuhaa, niin osta tai tee sellainen, tai sitten haet mistä tahansa marketista adapterin, mikä vaihtaa uros/naaras päät.

    Vahvistimien mukana tulevilla piuhoilla ei virkaa ole.
     
  14. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mä kokeilin äsken vielä piuhan kanssa, niin näyttäisi että sen samaisen kaapelin saa näköjään kuitenkin siihen vahvistimeen kiinni ja seinään niinkuin tässä on ohjeistettu. Outoa on vaan se, että tosiaan tossa vahvistimessakin on naaraspää vaikkakin paljon pienempi kun normisti..? Sen verran jo tuota ikää kuintekin on että erotan varsin hyvin nämä kaksi toisistaan ja teidän mihin työnnellään mitä.. :D

    Tässä kuva vahvarin takaosasta
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2011
  15. kärme

    kärme Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu pitää testata kun pääsee takaisin kotiin.. (ja ei mua vielä ulos oo potkittu vaan töissä oon tällä hetkellä:) rivitalossa asustellaan ja muutama vuosi sitten jo antenniksi vaihdettu tuo kaapeliverkko jolloin otin ton antenni johon seinästä pois.. uuden vahvarin just ostin ja sillä ohuella mukana tulevalla antennijohdolla nyt on radiota kuunneltu niinkuin kokoajan antenni verkkoon siirtymisen jälkeen..

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  16. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo taitaa olla urosliitin, vaikka siinä onkin ontto keskusta.
     
  17. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo ainakin siihen meni naaras kiinni ja eikös nuo ole suunniteltu siten että naaras ja uros liittimissä on kaikissa saman kokoset suut, eli ei saa edes paikoilleen. Tosin se vahvarin oma uros liitin sopii tohon liitimeen.. :naminami: