EPG kaapelissa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana warre, 30.01.2006.

  1. Deleted member 10067

    Deleted member 10067 Guest Guest

    Pistin tuossa jokunen aika sitten DNA tv webbisivun kautta palautetta EPG:stä.
    Sieltä tuli vastaus ettei se ole heidän syynsä vaan syy on lähetyspäässä josta ei tule kunnon EPG infoa. Kertoivat etteivät he, DNA:lla, voi asialle mitään muuta kuin odotella josko asia toisessa päässä korjaantuisi.
    Ruikutin tuosta sitten viasatille ja discoverylle ja kerroin, että DNA:lla odotellaan EPG:n korjausta. Ei ole vielä noilta tullut vastausta.
     
  2. Deleted member 10067

    Deleted member 10067 Guest Guest

    Discovery Networks lähetteli vastauksen. Tiedä sitten tekevätkö mitään ja voivatko edes tehdä. Jos tuo ongelma tosiaan on kaapelioperaattorin ongelma, vaikka ei DNA sitä myönnä, niin tietääpä nyt ainakin discovery, ettei heidän palvelunsa toimi täällä kunnolla. Tuskimpa tuolla pidetään asiaa kovin hyvänä jos paikalliset kaapelioperoijat laiskuuksissaan/osamattomuuttaan jakelevat heidän kanaviaan epätäydellisinä.

    Ja sieltähän se tulla tupsahti juuri vastaus viasatiltakin:
    Alkaakohan kohta oikeasti toimimaan EPG...
     
  3. jukkas

    jukkas Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2006
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esim. YLE:n SD-kanavien EPG ulottuu meillä (DNA/Welho) sentään viikon eteenpäin mutta sekä MTV3:lla että Nelosella EPG ei kata kuluvan päivän lisäksi kuin seuraavan päivän. :OI Huomasin kun piti ajastaa ylihuomenna tuleva yksittäinen ohjelma, jota varten ei jaksaisi EPG:n päivittymistä kytätä tai automaattihakuun pohjautuvaa ajastusta Dreamboxin virittää... Miten muilla kaapeliTV-operaattoreilla (tai maanpäällisessä verkossa) ja muistanko väärin vai onko EPG-dataa "pystytty" joskus digi-TV:n alkuaikoina lähettämään enemmänkin? Mikäli on pystytty niin mikähän on sen jälkeen muuttunut...
     
  4. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ei se antenniverkossakaan tuo EPG pelaa niinkuin pitäisi. Monesti ohjelmatiedoissa on kellonajat päin honkia, tai kanavalta tulee ihan eri ohjelmaa kuin mitä EPG:hen on merkitty. Tai nyt niinkuin tänään että Disney-kanavan kohdalla ei ole ollut mitään tietoja eli tyhjää täys koko EPG Disney-kanavan kohdalla koko päivän vaikka lähetystä toki on ollut. Eikä noi tiedot aina yllä kovin pitkälle antenniverkossakaan, hyvä jos saa aina edes saman päivän tiedotkaan.
     
  5. jukkas

    jukkas Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2006
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    EPG-asiaa sivuten: DNA:lla on elokuun "ilmaisena" kuukauden kanavana MTV3 Junior, jossa ei ainakaan juuri tällä hetkellä ole ollenkaan EPG-tietoja. Mitenkä teillä, joilla on ko. kanavan sisältävä maksullinen ohjelmapaketti?
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tampereella on vuosikausien ajan näkynyt maanpäällisen verkon (DVB-T) ilmaiskanavilla* noin viikon EPG-tiedot. En näin yht'äkkiseltään muista aikaa, etteikö niin olisi ollut (ostin tikipoksini keväällä 2005). Kaapelista tai antenniverkon lisämaksullisista kanavista en tiedä sanoa.
    Tikipoksin wanhalla firmwarella tosin muistelen olleen ärsyttävän suuria ongelmia EPG:n toimivuuden ja ajastusten suhteen, mutta se taisi kyllä olla pääosin/kokonaan tikipoksin vika. Se kun muistaakseni loppui erään päivityksen jälkeen, eikä ole sen koommin palannut. Ja siitä on siis jo useita vuosia kulunut.

    Käyttämäni EPG laittaa oletuksena lisäaikaa eteen minuutin ja ohjelman perään 6 minuuttia, mikä useimmiten riittää. Tosin joskus olen päätynyt laittamaan vieläkin enemmän lisäaikaa jonkun tv-sarjan automaattiajastukseen. YLE:n ohjelmilla riittää likimain aina 1 minuutti eteen (mikä samalla huomioi boksin käynnistysviiveen) ja 2 perään, ellei sitten ole joku liveurheilukisa tms. poikkeus kyseessä.
    Erityisesti YLE:n kohdalla ajat siis pitävät varsin hyvin kutinsa ja mainoskanavillakin siihen totuttuun tapaan. Eli ohjelmat alkavat siis varsin säännönmukaisesti muutamia minuutteja myöhässä, etenkin loppuillasta. Kuten jo analogisenakin aikana tapana oli, jotta ihmiset katsoisivat mainoksia. Lähinnä vain uutiset ja aamupäivän ohjelmat alkavat likimain EPG:n kertomana aikana.

    Kanavista vain 'TV Viisi' on varsinaisesti sekoillut EPG-aikojen suhteen (ylikin vartin heittoja molempiin suuntiin), mutta noin viikon ulottuvuus on muistaakseni aina sattunut silloin olemaan, kun olen ohjelmia EPG:n kautta plärännyt. Mitä lähiaikoinana on tullut vilaistua, niin tuollakin kanavalla tilanne lienee normalisoitumaan päin, eli tarkkuus lienee taas muiden mainoskanavien tasolla, tai ainakin likellä. Toki edelleenkin leffojen lopputekstit leikataan pois ja kuvasuhteetkin ovat tavallista useammin persiillään. Kanavan nykyisellä ohjelmatarjonnalla se ei tosin kovinkaan paljoa harmita.



    * Eli näistä lähinnä neljä YLE:n kanavaa, SuomiTV, MTV3, Sub, Nelonen ja Jim. Myös Liv:lta ja TV Viideltä olen jotain joskus ajastanut. The Voice:lta en ohjelmia ole muistaakseni koskaan ajastanut, sillä sellaista teinix-kökköä sieltä valtaosaksi tulee. Noin viikon näkyvyys kaikissa edellämainituissa on kuitenkin säännönmukaisesti ollut EPG-tietojen osalta.
    Se "Pöntisen Iskelmäsuhrukanava" ei normaalisti edes näy, eli ei sisälly suosikkilistaani tai käyttämääni EPG:nkään. Vaan eipä sieltä kait edelleenkään mitään varsinaista ohjelmaa tule. Myös 3D-TV.fi on viritettynä, mutta siihen liittyen ei kait ole mitään EPG-tietoja koskaan näkynyt. Tai kovin paljoa muutakaan...

    Myös Radiokanavien ohjelmatiedot näkyvät noin viikon verran eteenpäin (YLE Puhe, YLE Mondo ja Ylen Klassinen). Harvemmin niitä tietoja kuitenkaan tulee selattua, koska Knallia ja sateenvarjoa, Koe-eläinpuistoa tms. ei noilta kanavilta lähetetä.
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2011
  7. svass

    svass Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elisalla ei ikuna (mutu) ole ollut Bonuskanavalla ilmaiseksi näkyvän kanavan EPG-tietoja.
     
  8. jukkas

    jukkas Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2006
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ No sen toisaalta ymmärtää - sehän on näppärä tapa estää tallentaminen...
     
  9. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Vaikeuttaa kenties ei estä.

    DNA ei tee itse mitään laaduntarkkailua, vaan muutos tapahtuu asiakkaiden palautteiden toimesta.
    Sama juttu oli viime kuun alussa kunnes siitä tuli tarpeeksi valituksia.
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2011
  10. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 750
    Saadut tykkäykset:
    537
    Täällä ainakin näkyy KK:lla EPG. Samoin Canal+ Premier HD on alkanut näyttää EPG-tietoja ensimmäistä kertaa. DNA Oulu / Humax wbox HD.
     
  11. pstk

    pstk Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2005
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hae ne epg-tiedot varsinaiselta kanavalta. Ainakin itsellä näkyy kaikkien kanavien epg-tiedot vaikkei ko. kanava näykään. Ajasta tallennus siten että ohjelmaoppaasta valitset varsinaiselta kanavalta tallennettavan ohjelman ja sitten vain vaihdat tallennettavaksi kanavaksi sen kuukauden kanavan.
     
  12. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Lumo TV:n kaapeli. Mulla on Procasterissa hakusana-ajastuksia joita huomasin tänään olevan jopa 10-11 päivän päässä tulevaisuudessa, ainakin MTV3:lla ja Liv:llä. Onko EPG:tä pidennetty noin? Itse laitteen EPG:ssä en tuonne asti pääse, se näyttää kyllä ruudullisen ohjelmia yli seitsemän päivän mutta hyppää siitä itsestään automaattisesti aina tähän päivään.
     
  13. pikku-h

    pikku-h Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa Topfieldissä on alkanut ~viikko sitten ongelmat EPG-datan kanssa. Ennen oli PlasmaEPG:ssä kaikilla "peruskanavilla" (TV1/2, MTV3/Nelonen, Sub, Jim) ohjelmatiedot näkyneet viikon tulevaisuuteen, mutta viime viikolla huomasin, että millään kanavalla ei ollut enää tietoja huomista (17.1.) pidemmälle. Tänään aamulla oli hieman parempi tilanne, mutta esim MTV3:n tiedot puuttuivat tiistaille ja keskiviikolle (17. ja 18. päivä).
     
  14. DrSonic

    DrSonic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama kaikilla boxeilla Elisan kaapelissa. Tämän aamun tilannetta en tosin tiedä.
     
  15. pikku-h

    pikku-h Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan, myös Elisan kaapeli itsellä.

    Johtuukohan tästä:
     
  16. DrSonic

    DrSonic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei luulisi vaikuttavan kuitenkaan pääkaupunkiseudulle saakka.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2012