Soneran verkkokaupasta ostettu Philips-kotiteatteripaketti ja temppuileva telkkari

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana ipeniemela, 04.06.2011.

  1. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Viime marraskuussa ostin Soneran verkkokaupasta paketin, johon kuuluu Philips 42PFL5405H-telkkari ja Philips HTS5220 2.1 bluray-kotiteatteri. Telkkari tekee aina välillä sitä, että hukkaa HDMI-kaapelilla liitetyt laitteet ja etsii ne käynnistyessään uudestaan. Usein telkkari myöskään ei löydä ulkoista vahvistinta suoraan, vaan ilmoittaa "epäonnistui. tv-kaiuttimet käytössä". Sitten kun telkkarin laitevalikosta valitsee kotiteatterin, se herjaa aina "varmista, että äänikaapeli on kytketty kotiteatterijärjestelmään", vaikka piuha on ollut koko ajan kiinni telkkarin HDMI ARC-liitännässä. Telkkari teki myös välillä sitä, että kaukosäätimessä käynnistäessä se ei menny heti päälle vaan ruutu oli pimeänä. Toisinaan uudelleenkäynnistys auttoi, toisinaan piti vetää sähköjohto seinästä ja käynnistyksen jälkeen asentaa koko TV uudelleen.

    Nyt telkkari ei anna enää ääntä HDMI ARC-liitännän kautta lainkaan, eikä löydä siihen liitettyä kotiteatteria automaattisesti, vaikka molempien laitteiden pitäisi olla EasyLink yhteensopivia. Manuaalisestiu hakemalla kotiteatteri löytyi ja kuvan sai näkyviin, ääntä ei vain tule. Alkaa palaa pikkuhiljaa hermo tohon rotiskoon ja olenkin jo ollut sähköpostiyhteydessä Philipsin tuotetukeen ja tänään aattelin soittaa Soneran laitekaupan asiakaspalveluun. Takuuhan tossa pitäis olla vielä voimassa. Kuinkakohan vaikea taistelu tästä tulee?

    EDIT: Huhtikuussa ostin tuohon paketin jaktkoksi Sellon prismasta Philips DVP-3580 DVD-kieputtimen HDMI-liitännällä, koska mulla on muutama Region 1-devari ja sen sai helposti koodivapaaksi, enkä viittiny alkaa hakkeroimaan tota kotiteatteria, kun en tiennyt mitkä seuraukset sillä olisi ollut. Tämänkin laitteen pitäisi olla EasyLink-yhteensopiva, mutta telkkari ei enää tunnista sitäkään automaattisesti, vaikka ennen tunnisti. Telkkari on myös usein sekoittanut DVD-soittimen ja kotiteatterin keskenään, eli devarin liitännän kohdalla laitevalikossa lukee yhtäkkiä HTS ja kotiteatteri vastaavasti katoaa laitevalikosta kokonaan, kunnes yhtäkkiä taas löytyy. Ei kyllä tosiaankaan kuulosta normaalilta. Piuhojen paikkojakin on tullut vaihdettua, ei vaikutusta.

    EDIT2: Soneran laitemyynnin asiakaspalveluun soitettu ja kuten arvata saattoi, neuvoivat ottamaan yhteyttä suoraan Philipsin asiakaspalveluun, jonka puhelinnumero palvelee vasta maanantaina. Ongelma nyt tilapäisesti ratkaistu iskemällä telkkarin ja kotiteatterin välille COAX-liittimiin piuha, jolloin normaalissa telkkarin katselussa saa äänet ulos kotiteatterista valitsemalla audiosourceksi COAX IN. BluRayta kattellessa äänet tulee kuten ennenkin, koska lähde on laite itse. EasyLink ei edelleenkään toimi. Vituttaa.

    EDIT3: Aina vaan sairaammaksi menee. Kokeilin piruuttani sammuttaa telkkarin pohjasta löytyvästä mekaanisesta virtakytkimestä. Kotiteatteri sammui samalla. "Mielenkiintoista", ajattelin. Tämän jälkeen kokeilin piruuttani taas kerran asentaa koko telkkarin uudelleen. EasyLink-yhteensopivat laitteet löytyivät normaalisti ja nyt koko hoito toimii taas, kuten pitääkin. Mitä vittua?! Miksi se sitten alunperinkään sekosi?! Kyllä mä nyt kuitenkin otan yhteyttä sinne Philipsin huoltoon...
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2011
  2. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Telkkari oli yön yli sammutettuna virtakytkimestä ja aamulla ei startannu ekalla yrittämällä, tokalla starttasi, vasta kolmannella löysi kaikki laitteet normaalisti. Philipsin asiakaspalveluun soitettu. Toisin kuin kuvittelin, olivat erittäin yhteistyöhaluisia, selitin mitä telkkari oli sekoillut ja lupasivat joko lähettää korjaajan kotiin tai hakea telkkarin kotoa korjattavaksi, takuuseen menee. Hmpf. Aina mulle sattuu näitä maanantaikappaleita. They don't make 'em like they used to...
     
  3. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Telkkari korjattiin 10.6. vaihtamalla emolevy ja on sen jälkeen pelittänyt mallikkaasti, mutta nyt vuorostaan kotiteatterisysteemi ei enää toista kuin BD-levyt, hylkii suorilta CD:t ja DVD:t, eli ottaa sisään ja sylkee samantien ulos, sellaisetkin, jotka aiemmin ovat toimineet kyseisessä vehkeessä ongelmitta. Alkaa keittää ihan tosissaan pikkuhiljaa. Viime marraskuussa kun ostin tuon paketin, olin innoissani teräväpiirtoaikaan siirtymisestä, mutta laitteiden kanssa on ollut ongelmia pitkin talvea ja kevättä ja tämä oli viimeinen pisara. Muistan jo VHS-nauhurien ajoilta, että Philips oli huono merkki ja olisi pitänyt nytkin miettiä kahteen kertaan ennenkuin taas tuli mokomaa paskamerkkiä hankittua. Nyt joutuu taas ottamaan puhelua takuuhuoltoon ja toivomaan, että saavat jollain ilveellä kuntoon tuon. Vastedes ei kyllä tähän taloon enää ikinä tule yhtään Philipsin viihdelaitetta, viisi vuotta Panasonicin DVD-kotiteatteri ennen tätä ja ei ikinä minkäänlaista ongelmaa..
     
  4. VWGT

    VWGT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itselläkin vastaavia kokemuksia Philipsin "laadusta". Ostin vuosia sit Gigantista Philipsin DVD-soittimen joka alkoi temppuilemaan heti vuoden (takuuajan) jälkeen. Otin silti tuotetukeen yhteyttä jolloin kuulin että Philips ITSE oli nostanut tuon kyseisen härpäkkeen takuuajan kahteen vuoteen!! (Lienevätkö saaneet siitä minunlaistani palautetta...) No, tämähän sopi minulle. Laite huoltoon ja viikon päästä se tuli takaisin. Vika tosin oli ja pysyi.

    Sit alkoi tämä palautus- ja uuden nouto-ruljanssi. Sain muistaakseni 4 pakasta vedettyä laitetta tilalle, vanhoja ilmeisesti eivät korjanneet? Lopulta marssin Giganttiin ja kyselin mahdollisuutta kaupan purkuun. En tosin siihen itsekkään uskonut, aikaa kun oli mennyt n. 1,5 vuotta. Mulla oli mukana kaikki kuitit ja sähköpostikeskustelut huollon kanssa eli ns. mustaa valkoisella. Myyjä keskusteli jonkin esimiehensä kanssa ja yllättäen kaupan purku onnistui !! :king:

    Sain laitteesta vaihdossa johonkin Gigantin tuotteeseen vieläpä täyden ostohinnan verran hyvitystä, olisin ollut tyytyväinen jopa johonkin ikävähennykseen, tämä olis ollut jopa ihan hyväksyttävissä. Ostin sit tällä "välirahalla" Pioneerin tallentavan DVD-soittimen kovalevyllä jossa ei ole ollut mitään vikaa vaikka onkin jo ehkä 5 vuotta vanha.

    Tämä siis omana kokemuksena Philipsin merkistä. Eikä myöskään tähän torppaan tuota merkkiä enää tule...

    Niin, ja tästä Gigantin toiminnasta pisteet Tampereen Kalevan Giganttiin !!
     
  5. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    No tätä en kyllä odottanut. Vein soittimen Vantaanportin InfoCareen maanantaina ja sain sen tänään takaisin. Laite toimii paremmin, kuin ostopäivänä. :eek: Toistaa sellaisiakin poltettuja DVD-levyjä, mitä ennen ei kirveelläkään. Olivat vaihtaneet BD/DVD-aseman, joka oli ilmeisesti alun alkaenkin ollut jollain tapaa viallinen.

    No jospa NYT tuo setti sitten pelittäisi ilman korjauksia vähän pidempään, kun sekä tölsä, että HTS on jouduttu takuuhuollattamaan...
     
  6. rixu123

    rixu123 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.08.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarinan opetus voisi olla: älä ikinä osta "kotiteatteripakettia". Niillä on yhtä paljon tekemistä oikean kotiteatterin kanssa kuin mopoauto vs. oikea auto. Halpispakettiin tungetaan blu-ray -soitin, vahvistin ja 2-3 kaiutinta. Hinnan painamiseksi alas käytetään halpoja komponentteja, eikä tällaisella yhdistelmällä saada hyvää äänenlaatua - ei edes kelvollista. Luonnollisesti laatu ja kestävyys voivat muutenkin olla huonoa tasoa. Jos haluat laatua ja kunnollista äänentoistoa, varaudu maksamaan pelkästään vahvistimesta saman verran kuin tällaisesta "kotiteatteripaketista". Toisaalta vahvistimilla ja erityisesti kaiuttimilla on pitkä elinkaari, joten investointi ei ole huono.

    Oma 42" full hd Philipsini on palvellut moitteettomasti, ja käsittääkseni firman tv:t ovat ihan kohtuullisia. Sinulla on ilmeisesti käynyt todella huono tuuri tv:si kanssa.