Tykin ja kinect:in yhteensovittamis ongelma

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Tompsoni, 26.07.2011.

  1. Tompsoni

    Tompsoni Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän asti 42" tuumaisella telkkarilla tullut pelailtua XBOX360 kinect pelejä, mutta nyt muuton myötä olisi mahdollisuus siirtyä tykin käyttäjäksi.

    Harmaita hiuksia aiheuttaa tykin sijoitus. Miten plazalaiset olette tämän toteuttaneet niin, ettei pelaaminen aiheuttaisi (mahdottomasti) kuvaan pään ja käsien varjoja?
     
  2. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lens shiftillä, eli tykki mahd. sivuun ja lens shiftillä kuva kohilleen.
     
  3. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos tykki joudutaan/halutaan asentaa valkokankaan keskipisteen kohdalle kattoon, onnistuu pelaaminen jollain tavalla, kunhan pelaajat asemoituvat lähelle projektoria. Itse joudun tällaista ratkaisua käyttämään johtuen lens shiftin puutteesta ja toimii ok.
     
  4. Tege

    Tege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vaatiihan tuo Kinect aika ison alueenkin. Itsellänikin tykki katossa ja tämän edessä ns. ollaan, välillä aina jos hyppää korkealle tai huitoo niin näkee jotain.
     
  5. Tompsoni

    Tompsoni Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo lens shift voisi olla yksivaihtoehto, mutta silloin kyllä moni tykki putoaa pelistä pois.

    Jos taas tykki on suoraan pelialueen yläpuolella tulee mieleen, että tuleeko pelatessa joskus mojautettua tykkiä kädellä? Tykki ei varmaan kovin montaa iskua kestä..

    Itse mietin, että jos tykki olisi kankaan keskilinjalla ja pelialue olisi hieman sivussa. Olisikohan tälläinen hyvä ratkaisu? Tietenkin voisi ajatella myös, että tykki olisi hieman sivussa toiseen suuntaan ja pelialue toiseen suuntaan..

    Toinen mitä mietin olisi tuoda tykki mahdollisimman eteen, jolloin pelialue jäisi sen taakse. Tällöin vaaditaan todennäköisesti tykiltä jo jonkun verran tuota lens shiftiä ja zoomia. Mittasin huoneen pituudeksi seinästä seinään 360cm. Miten läheltä tykeillä saa yleensä muodostettua ~100" kuvan ja vaikuttaako zoomin ääriasennossa käyttäminen, jotenkin kuvan laatuun? Onko kannattavaa edes ajatella moista?

    Miten korkealla teillä noilla setupeilla tykit ovat? Omassa tilanteessa tykin sijoittamista vaikeuttaa hieman alle 250cm huonekorkeus.
     
  6. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laskureillahan noita etäisyyksiä saa arvioitua, mutta oma Panan pt-ae3000 on hieman reilun kolmen metrin päässä 100":n kankaasta 260cm:n korkeudessa. Lens shift alaspäin ei ole edes tapissa ja kuvan alareuna on n. 80 cm:n korkeudessa. Zoomiin ei juuri tarvinnut koskea, eli valoa riittää.

    Muksut ja emäntä (n.160 cm) pystyy pelaamaan kinectillä ongelmitta mutta tällaisella kaksimetrisellä hujopilla siitä ei tule mitään.

    Olen katsellut kinectin ottamia kuvia pelitilanteista ja päätynyt omien kuvien perusteella siihen, että tykkiä ei pysty järkevästi sijoittamaan mihinkään siten ettei pelaaminen häiriinny. Sensori on moottorikankaan alareunassa. Tällä tyylillä voisi todennäköisesti selvittää myös sinulle sopivan tykin paikan jos sellaista on olemassakaan.
     
  7. Tompsoni

    Tompsoni Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä auttaa suunnittelussa jo eteenpäin. Onko 'pelialue' millä etäisyydellä kankaasta? Siirrättekö sohvan sivuun pelailujen ajaksi vai tapahtuuko pelaaminen soffan edessä?
     
  8. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sohvan edessä, josta matkaa kankaalle ~2,5m. Ei ole käynyt mielessä sohvan siirtäminen. :hitme: Voisi auttaa mutta tykki olisi vaarassa.