HTPC: Monikanavaääni ongelma

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Tuttisoturi, 03.06.2011.

  1. Tuttisoturi

    Tuttisoturi Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!

    Varmaan sadas ketju kyseisestä aiheesta, mutta silti tuntuu että ongelmia löytyy. Yksi vaikeimpia ja yleisempiä ongelmia netin kanssa.

    Allekirjoittaneelta tosiaan en millään saa ääntä kotiteatteriin asti. PC on kiinni DVI-HDMI -kaapelilla kotiteatterivahistimessa ja äännen pitäisi kaiken järjen mukaan kulkeutua Toslink -kaapelia pitkin. Eli systeemissä ei pitäisi olla mitään ongelmaa, epäilenkin ongelman olevan softa puolella. Käytössä siis ihan pakostakin liittimien takia Terratec Auerion 7.1 PCI -äänikortti. Soittimena olen yrittänyt pyörittää uusinta MPC:tä ja koodekkeina ffdshowia. Tarvitseeko nykyään tuo uusin ffdshow kaveriksi vielä AC3filterin? Vaikea noita asetuksia säätää ihan "mutu-pohjalta". MPC:stä olen sallinut muistaakseni AC3 ja DTS passthroughin.

    Mikähän avuksi? Jossain olen nähnyt myös kattavia ohjeita kuvien kera.
     
  2. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttisversio auttaisi aina näissä...

    MPC-HC ei välttämättä tarvitse mitään kaveriksi. Kaikki koodekit ovat sisäänrakennettuja. Äänen pitäisi tulla ulos ihan options-> Output -> Audio renderer: system default- valinnalla, kunhan system defaultiksi on wintoosan ääniasetuksissa määritelty tuo äänikortin optinen ulostin.
     
  3. Tuttisoturi

    Tuttisoturi Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt alkaa selviämään hieman. Eli kuten yllä mainittu niin kyseiset asetukset oli/on hyvä olla voimassa. Nyt kuitenkin käytin vahvarissa optista liitäntää eri paikassa, jolloin äänet toimikin hyvin. Eli pullonkaulana nyt ilmeisesti näyttäisi olevan vahvistin (Sony STR-DG910). Jossa siis on samassa "Sourcessa" kiinni HDMI:llä sekä PC:n kuvapuoli että optisella PC:n äänet. Näyttäisi siltä, että vahvistin ottaa vaan huomioon/sisälle HDMI:n signaalit ja jättää kokonaan huomioimatta optisen signaalin. Pystyyköhän vahvistimen jostain asetuksista tavallaan laittamaan, että hyödyntäisi ns. multisourcee vai onko tämä ominaisuus ainoastaan kalliimpien ja paremmin varusteltujen vahvistimien ominaisuus?
     
  4. Tuttisoturi

    Tuttisoturi Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, homma alkoikin pelaamaan, kun vain vahvarista vaihtoi Audio Inputiksi tuon optisen liitännän automaatin sijaan. Kiitos kuitenkin!
     
  5. jyrbba69

    jyrbba69 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaapataampas threadi samaisen ongelman takia:

    Eli ongelma on perinteinen ettei SPDIF päästä läpi kuin 2.0 soundia. Sain AC3F:llä soundit tulemaan läpi niin että vahvistimessa lukee DTS kun alotan leffan, eli toimii. Kuitenkin windows näyttää kokoajan 2 kajaria ja vaikka DTS on päällä tuntuu että kaikista kajareista tulee samat metelit eikä mitään surroundia ole.

    Mietin vaihtoehdoiksi a) HDMI vahvarin hommaamista, jolloin ilmeisesti saisin vedettyä äänen vahvarin läpi tykille ja äänet jäisivät matkalle ihan siinä muodossa missä pitäisi.

    b) Ostaa uuden äänikortin, esim: http://www6.gnt.fi/scripts/DBMNet.dll?TuoteTiedot?TUOTEID=779013&V=2 Ainakin näyttää tukevan DDLiveä?

    c) Kuvittelenko vaan ettei DTS toimi, olisiko kellään heittää jotai hyvää testausalustaa? Windowsin omassa DTS(?) testissä äänikortin ominaisuuksista kyllä kaikki kajarit kuuluvat omalla ajallaan.

    Käyttis on Win7, äänikorttina joku Realtekin integroitu HD setti, linkkinä S/PDIF ja leffoja pyöritellään Media-Portalin kautta.
     
  6. kurg

    kurg Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos käytät leffan DD/DTS-ääniraitoja, ei Windows tai äänikortti tiedä mitään kanavien määrästä tms. Tietokone ei tällöin voi myöskään mitenkään vaikuttaa ääniraidan ominaisuuksiin, kuten äänenvoimakkuus tai kanavien jako. Jos leffan DD/DTS ääniraita menee vahvistimelle, niin se menee bitintarkasti perille.
     
  7. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    AC3Filter osaa pakata lennossa vain Dolby Digitaliksi, ei DTS:ksi, ja äänikorttisi ei tainnut tukea mitään reaaliaikaista pakkausta. Todennäköisesti siis ainakin DTS-ääni kulkee läpi (passthrough) ihan oikein.

    DD Livellä et saavuta elokuvakäytössä mitään, paitsi jos ääniraita on saatavilla vain muussa kuin DD tai DTS-formaatissa. Silloinkin AC3Filter tai muu vastaava suodin voi toimia ihan yhtä hyvin kuin äänikortin rautaenkooderi.