All-in-one HTPC:n rakennus

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Luotijuna, 21.07.2011.

  1. Luotijuna

    Luotijuna Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2011
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei!

    Suunnittelen ilmeisesti erittäin vaativaa HTPC-projektia, koska alustavan tiedonhaun perusteella tuntuu ettei tällaisia all-in-one-paketteja porukka juuri rakentele. Kiinnostaisi tietää millaista rautaa ja softaa suosittelette. Eli sen kummemmin ottamatta kantaa tekniikkaan vielä, listaan tähän vaatimuksia mitä sen täytyy täyttää, ja kyselen onko tällainen paketti edes mahdollista.

    - Korvaa tallentavan digiboxin samoilla ominaisuuksilla (2 yhtäaikaista viritintä, YLE:n tekstit ja, jos mahdollista, niin HD-lähetyksille tuki)
    - Toimii mediatoistimena verkon ylitse (HD-videot ja musiikki)
    - Toimii varapelikoneena sohvalta (raskaat 3d-pelit)
    - Toistaa monikanavaisena digitaalisena äänet HDMI:n kautta (myös pelit)
    - Käyttö mahdollista myös kaukosäätimellä ei niin teknisesti orientoituneille henkilöille (esim. digitv-nauhoitukset ja median katselu verkon ylitse)
    - Hiljainen vaakatason kotelo (pelattaessa saa toki puhista)
    - Budjetti mahdollisimman alhainen toki, muutenhan tässä olisi jo tilattu testiin erilaisia top range -tuotteita :)


    Mediapuolen voi erottaa pelaamisesta niin, että pelaamiseen on langaton näppishiiri erikseen, mutta mediapuolen digitv ja mediatoisto täytyisi olla saumatonta ja toimia kaukosäädöllä. HD-lähetysten katselusta digitv-puolella voi tällä hetkellä joustaa, koska se tuntuu olevan vielä aika hankalaa.
     
  2. jkeskir

    jkeskir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaatimukset ovat hieman ristiriitaiset. HTPC tulee olla hiljainen eli näytönohjaimen tulisi olla passiivisesti jäähdytetty. Toisaalta raskaat 3 d peit vaativat näytönohjaimelta potkua.

    Digitv:n hd lähetykset voi unohtaa ainakin T ja C puolella sillä nuo vaativat kortin paritukset. Jos tyytyy normaaleihin lähetyksiin useampi vastaanotin ei ole ongelma.

    Omassa käytössä on ollut useamman vuoden seuraava kokoonpano:
    Silverstonen kotelo
    Amd athlon X2 5000
    4 GT ddr2 muistia
    Ati raden hd 2600 passiivijäähdytyksellä
    500 GT kiintolevy + NAS verkossa
    1 kpl technotrend T-1500 digikortti + CAM
    1 kpl halpa digitikku (verkkokaupasta)
    palvelimelta löytyy lisävirittimiä, jotka saa streamattua HTPC:lle
    MCE kaukosäädin

    ohjelmistopuolella
    win 7
    dvbviewer
    XBMC

    Näillä kaikki HD materiaali toistuu ja XBMC:n ohjaus tapahtuu kaukosäätimellä. dvbviewer on integroitu XBMC:n valikkoihin
    Kuva ja äänet HDMI liitännästä vahvistimelle.
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2011
  3. Luotijuna

    Luotijuna Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2011
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö HD-lähetyksiä varten (kaapeli) onnistu paritus antamalla CI+ -lukijan (vai virittimen?) numerokoodi operaattorille? (Näin olen kuullut toimivan PC:llä, en tiedä sitten tarkemmin miten sai toimimaan, kun kerta toimi.)
    Millainen digitv-kortti tähän olisi suositeltava?

    Pelejä varten mietin riittävän tehokasta passiivijäähytteistä näytönohjainta. Esimerkiksi tällä hetkellä GeForce GTS 450 tai HD5770 ovat varteenotettavia vaihtoehtoja. Millainen vaakatason kotelo olisi hyvä, koska nämä varmasti lämmittävät pelikäytössä koteloa aika kovasti?

    Kuinka monikanavaäänet peleistä (tai muista dekoodaamattomista äänilähteistä) toimivat HDMI:n kautta? Eikö ne tarvitse erikseen kalliin äänikortin, joka kykenee enkoodaamaan monikanavaformaattiin. Lisäksi tämä vaatii jonkinlaisen kierrätyksen näytönohjaimen sekä äänikortin kautta, jotta saadaan saman HDMI:n kautta kuva sekä ääni. (Esim. http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_hometheater_hd.php). Vai onko tähän jo parempia ratkaisuja?

    Jos XBMC toimii pääohjelmistona, niin mikä on suositeltavin plugin-ohjelmisto digitv:n hallintaan (PVR: yhtäaikainen katselu ja tallennus)? Mediaportal, DVBViewer vai joku muu?
     
  4. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin se toimii televisioilla ja digibokseilla, joissa on CI+-lukijat. Tietokoneiden DVB-korteissa ei ole CI+-lukijoita vaan perus-CIv1:t. Niiden kanssa ainoa vaihtoehto on operaattorilta vuokrattava, kortin kanssa paritettu CAM. Sitä varten joudut todennäköisesti antamaan Sellaisen Cable Ready HD -television tai digiboksin koodin, jossa ei myöskään ole CI+-lukijaa.

    Et tarvitse erillistä äänikorttia monikanavaääniä varten, koska HDMI:n kautta äänet voidaan viedä ulos suoraan 8-kanavaisena LPCM:nä, pakkaamatta mihinkään erityiseen formaattiin. Jotkut vanhemmat pelit saattavat toimia paremmin Creativen äänirajapinnoilla, mutta uusissa peleissä niistä ei taida olla merkittävää hyötyä.