Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    "kuoli äkillisesti" + "tapahtumaan ei liity rikosta" = itsemurha. Kuolinsyyhän tuo ei tietenkään ole, mutta jos se on aseellaan ammuskellut niin sitä veikkaisin.
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tapahtumaan ei liity ammuskelua, poliisilta tämä. Eiköhän todennäköisin syy ole alkoholi ja/tai lääkkeet kuten täälläkin on aiemmin ansiokkaasti spekuloitu.
     
  3. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Mulla on Puhelin-Robinson ja väestötietojärjestelmän omien tietojen tarkastuksen mukaan näkyy olevan suoramarkkinointikielto. Nyt tuli puhelimeen yllä oleva tekstiviesti firmasta joka on mulle ihan outo. Mistä on mahtanut saada mun numeroni ja eiköhän tuo tekstiviestitys ole myös markkinointia, eikä pelkästään puhelu?

    Aikaisemmin oman pankin mies (vai olikohan joku toimeksiannon saanut ulkopuolinen) soitteli parikin kertaa kun ei kerralla uskonut. Ei kai omalla pankillakaan ole oikeutta soitella, vai onko?

    Jos toinen tai molemmat ovat toimineet vastoin lakia, niin tuostahan voisi vaikka tehdä rikosilmoituksen? Noin periaatteessa, ei mua käytännössä kiinnosta nähdä sitä vaivaa. Väestörekisterikeskuksen mukaan kuitenkin kiellot perustuvat lakiin.
     
  4. samsamsam

    samsamsam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    495
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhelin-Robinson velvoittaa vain Suomen asiakkuusmarkkinointiliton jäsenyrityksiä.
     
  5. Benedictus

    Benedictus Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli kitaran pohjaan pari ikävää naarmua lakkapintaan. Millä tuollaisia voisi yrittää korjata? Kenelläkään mitään hyvää korjausvinkkiä tiedossa?

    [​IMG]
     
  6. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kirkas kynsilakka jos haluat vain suojella runkoa. Muuten, hionta ja lakkaus. Mitään oikotietä hienoon pintaan ei ole.
     
  7. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ei siitä mitään varmaa tietoa vielä ole. En usko että Mika olisi tappanut itseänsä. Ehkä hän otti jotain hänelle ennestään tuntemattomia lääkkeitä alkoholin kanssa ja kuoli vahingossa. Kuolinsyytä ei koskaan edes tulla kertomaan julkisuuteen, kun tapaukseen ei liity rikosta. Omaiset saa sitten päättää kertooko sen itse, jotta huhumylly loppuu.

    Ei ole mennyt päivääkään ilman että olen miettinyt Myllylän kohtaloa. Ei sitä vieläkään voi ymmärtää. Mikan olisi pitänyt elää vielä toiset 41 vuotta. Lehdissä luki että Myllylä hiihti vielä viime talvena joka päivä useamman tunnin hiihtolenkkejä. Ei ole oikein puhua Myllylästä pelkkänä juoppona, kun elämässä oli paljon muutakin. R.I.P.
     
  8. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Jeesustelua:
    Miks tuo pitäisi korjata? Kitarat (ja soittimet) ovat käyttöesineitä, ei koriste-esineitä. Niissä ei elämän jäljet haittaa.
     
  9. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma pankki saa soitella ihan vapaasti kun olet niiden asiakas. Samoin kaikki muut firmat joiden asiakkaana sattuu olemaan.

    Ja tuo Väestörekisterin kieltokin on vain etteivät he niitä tietoja luovuta. Jos firma onkii numeron jostain muualta niin saavat soittaa aivan vapaasti.
     
  10. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kun pianoon, viuluun, autoon tai vaikkapa nahkasohvaan tulee reikä tai edes ruma jälki, niin harvapa moista jättää sillä perusteella korjaamatta, että kyse vain käyttöesineestä, joten elämän jäljet eivät haittaa. ;)

    Ja monellahan on kitara, joka maksaa enemmän kuin se kodin sohvakalusto. Joskus paljonkin enemmän. Etenkin jälkimmäisessä tapauksessa on usein jo keräilystäkin kyse. Toki satasen halpiksen suhteen kriteerit ovat hieman toiset, kuin kolme tonnia maksavassa laatukitarassa. Vielä paljon kalliimmista keräilykitaroista ja erikoismalleista puhumattakaan.
     
  12. PimeydenPaavi

    PimeydenPaavi Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta osa kuitenkin arvostaa käytössä tulleita kolhuja ja kulumia, jolloin kitara näyttää ikäiseltään ja eläneen näköiseltä.
     
  13. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kertokaa silti se korjauskeino, siitä tässä on kyse.

    Minä hätäkorjauksena sivelisin naarmuun (puulle tarkoitettua) epoksia. Se tarttuu puuhun, mutta ei tartu ympäröivään vahaan tai öljyyn tai mikä lie pinnoite/sävyte puussa sitten onkaan. Eli saadaan suojattua juuri se kohta joka suojausta tarvitsee. On aikaa (kymmeniä vuosia) löytää lopullinen korjauskeino, korjaamisen kiire loppuu. Hätätilassa huoltoaseman liisterimäinen paska-pikaepoksikin kelpaa, jos kunnollista juoksevaa siveltävää kamaa ei ole käsillä (esim. SP320).



    Jos mitään suojausta ei pian tehdä, naarmu imee itseensä vettä/rasvaa/hikeä/sper...kossua ja tuho leviää entistä laajemmalle.

    Epoksi on siitä hyvä aine, että sen voi tarvittaessa hioa pois vaikka miniporalla.

    Jos nyt sivelee naarmuun öljyä, sen jälkeen ei mikään konsti enää pelasta, öljypuuhun ei tartu lakka, ei epoksi, ei muu kuin öljytuotteet.

    Jos sivelee lakkaa, niin se voi panna ympäröivän pinnoitteen kuplimaan ja tuho laajenee. Lakoissa ja etenkin niiden ohenteissa pitää pysyä "samassa sarjassa", ja alkuperäisen lakan olemus lienee tuntematon.

    Jos naarmun vahaa, niin sekin on lopullinen valinta, vahaan ei muut aineet enää tartu. Monelle tulee varmaan mieleen puulle tarkoitettu naarmunkorjaus-värivahakynä, mutta en sitä suosittele.



    Vaikka korjauksen nyt tekisi väärällä konstilla, mitään lopullista tuhoa ei tapahdu. Voidaanhan pilaantunut puualue sahata pois ja liimata tilalle tervettä puuta (helvetin työlästä puuhaa). Epoksikorjaus on siitä hyvä, että se ei "levitä tuhoa" kuin puoli milliä ympärilleen ja puun syvyyteen.

    .
     
  14. Benedictus

    Benedictus Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kolhut ja kulumat yms.. jäljet toki kuuluu asiaan kitaran kuluessa peruskäytössä vanhetessaan .. Ei kahta sanaa sen suhteen. Tämä kitara tosin hankittu pari päivää sitten uutena ja matkalla liikkeestä kotiin huolimattomuuttani sain naarmut aikaan.

    Mutta, mutta. Pitää tutkailla asiaa.. Kiitoksia vastauksista.
     
  15. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nythän nuo naarmut näkyvät lähinnä sen takia että niistä paistaa vaalea puu läpi, mitä jos koittaisi värjätä noita naarmuja punaiseksi, tilkalla punaista maalia/väriä/mitälie, ja sitten vähän lakkaa päälle. Poissa silmistä, poissa mielestä :)
     
  16. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Jos Benedictus näkis miltä näyttävät mun (basso-)kitarat vuosien keikkailun jälkeen, niin nuo pari nirhaumaa ei kauheesti häiritsis :cool:

    Rokki(hevi-)keikoilla kun tulee hypittyä ja pyörittyä aika lailla, niin väkisinkin kolisee. Ja kaljatahroja, hikeä, verta, kyyneleitä, huulipunaa.
    Rupesin just tätä kirjottaessani miettimään, että miltähän show näyttäis jos keikoilla vain varoisi naarmuttamasta kitaraa. :D

    EDIT: Ja kitaran voi hyvin suojata esim. autovahalla (kokeile näkymättömään paikkaan ensin). Ei se naarmuuntumista estä, mutta hien ja muun vaikutusta kyllä. Onpa ihan kitaroille tarkotettua vahaakin olemassa, mm. Gibsonilla.
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2011
  17. Benedictus

    Benedictus Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, kyllä. Tuollaiseen ratkaisuun varmaan päätymässä.

    Aivan.. Olen minäkin soittanut harrastelija punkbändissä ja kyllä ne soittimet kuluu. Yksi erittäin kulunut sähkökitara kotoa löytyy.. Akustisten kitaroiden suhteen olen aina ollut hieman helläkätisempi mutta löytyi minulta yksi hyvin hyvin kulunut Landola (R.I.P) aikoinaan.
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2011
  18. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on järkevin tapa siirtää puhelinnumerot ym tiedot nokia n97:sta iPhoneen?
     
  19. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jollain synkkaat yhteystiedot n97:sta koneelle ja siitä edelleen iPhoneen.
     
  20. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kumpaa on helpompi lennättää, RC-helikopteria vaiko RC-lentokonetta? Alkoi kiinnostamaan tuollaiset kun katsoin parit videonpätkät youtubesta...

    Helikopteri ei ainakaan tarvitse yhtä paljoa tilaa lennättämiseen mitä lentokone.