Harry Potter ja kuoleman varjelukset - osa 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows - part 2) (Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.04.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kymmenen vuotta kestänyt Harry Potter –saaga saa päätöksensä, kun Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 saapuu valkokankaille.

    Eeppisessä loppuhuipennuksessa taistelu velhomaailman hyvien ja pahojen voimien välillä kärjistyy avoimeksi sodaksi. Kun panokset ovat korkeammalla kuin koskaan, kukaan ei ole turvassa. Ja juuri Harry saattaa joutua tekemään äärimmäisen uhrauksen dramaattisessa viimeisessä taistelussa Voldemortia vastaan.
    Kaikki päättyy tähän.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 13.07.2011
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2011
  2. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ensimmäinen ja ainoa Harry Potter joka tulee suomalaisiin teattereihin FS Filmin levittämänä. Seitsemän ensimmäistä olivat Sandrew Metronome Distribution Finlandia.

    DVD:llä ja blu-raylla Potterit on julkaissut Sandrew Metronome Distribution Finland tai/ja Warner Bros. Entertainment Finland.
     
  3. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    YEAAAAAH! fresh from the yö- näytös 5/5 :king:
    ps. RT 97% fresh ja top critics 100% fresh, aikas kovat on pojot.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2011
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Saas nähdä. Tuskin tällaisen rahasammon annetaan noin vain loppua.
     
  5. petrin

    petrin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin saimme Potter-saagan sitten maaliin asti. Etukäteen pohdin etenkin miten saavat tehtyä hyvästit hahmoille. LotR:ssahan oli tunnetusti kolme neljä loppukohtausta putkeen. Tyylikkäästi hoitivat, pidin lopusta.

    Sen sijaan tämä "3D-kokemus" pilaa elokuvanautinnon koko lailla totaalisti :mad:

    Elokuva on tumma, joten varautukaa mm. ylimääräiseen kohinaan/rakeisuuteen, epätarkkuuteen, vihersävyiseen pimeyteen, keinotekoiseen kolmiuloitteisuuteen lähikuvissa, ... Arrrrrrrgh!

    3D näyttäisi toimivan tietokoneanimaatioissa (vrt Avatar), mutta oikeissa elokuvissa tulos on silkkaa **** :grr:
     
  6. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Elokuvan ikäraja on Suomessa 11. Mikäli trailerit 1. ja 3. tulevat DVD- ja blu-ray-julkaisuihin bonuksina, niin kotikatselun ikäraja nousee niiden myötä kolmeentoista.
     
  7. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ratkaisu: katso 2D-versio.
     
  8. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Olihan tämä varsin vaikuttavaa efektitykitystä, ja muutenkin aika hyvin saatiin palikat loksahtelemaan kohdilleen. Kokonaistunnelma on koko ajan melko melankolinen, toki välillä nähdään myös huumorin pilkahduksia, mutta vähemmän kuin aiemmissa. Velhojen ja vähän muidenkin väliset matsit, eli hyökkäys Tylypahkaan, oli todella hienosti toteutettu, näitä olisi nähnyt mielellään koko sarjakaanonissa lisääkin. Myös Potterin ja Voldermortin odotettu loppuvääntö oli varsin upea. Näyttelijätyö on kauttaaltaan tasaisen hyvää, varsinkin Severus saa tässä pätkässä muita osia enemmän ruutuaikaa :) 3D oli aikas köyhää, lukuunottamatta
    Voldemortin kuolemaa
    . Loppukohtaus oli vähän korni, mutta itseasiassa palvelee hyvin sitä
    että jatkoakin saatetaan joskus nähdä tai lukea

    Kunniakas päätös pitkälle elokuvasarjalle.

    Annetaan 4-/5, ehkä toiseksi paras, Azkaban oli itsenäisenä teoksena onnistunein.
     
  9. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa tämän "päätösosan" eilen. Luin kirjan sitä ennen uudestaan.. hmpf... taisi olla virhe, meinaan jäin kaipaamaan jotain näkemisen arvoista. Näinhän tämä yleensä menee, mutta nyt harmittaa jotenkin enemmän kuin muissa osissa "ne tärkeät" puuttuvat kohtaukset. No se tärkeys nyt lienee makukysymys. Kyllä kaikki olennainen oli tuohon elokuvaan sisällytetty, mutta en olisi laittanut pahaksi +20min elokuvan pituuteen. Piru vie kun vähän harmittaa... perhanan kirjat.. pitäis pitää visusti erillään, eikä ainakaan lukea juuri ennen leffoja... Tai sitten pitäisi treenata muistinmenetys loitsua...?

    Mutta, kyllä! Melankolisuus, tempoisuus, välähdykset, jättiläiset! :thumbsup:

    4-/5
     
  10. petrin

    petrin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, tätä olin sanomassa, ei pelkästään Potteriin vaan kaikkiin leffoihin liittyen. En ole kyllä katsonut kuin kolme 3D-pätkää, Avatarin, POTC4:n ja tämän.

    Avatar toimi, nämä kaksi muuta eivät. Ja Avatarin osaltakin ne muutamat kohdat jotka olivat "aitoa" kuvaa olivat yhtä keinotekoisen kolmiulotteisia kun mistä juurikin mussutin yleisellä tasolla.
     
  11. Ted

    Ted Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuokin on vähän sellainen juttu, että esim. täällä takahikiällä en ole huomannut, että leffoista olisi juurikaan näytetty molempia versioita. Nyt onneksi Harry Potterista teatterissa on myös 2D-versio ja sen meinasin mennä katsomaan. Sen verran suuria pettymyksiä on nuo 3D-viritykset olleet.
     
  12. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Mallikkaasti loitsuttiin tämä sarja pakettiin. Tunnetta oli mukavasti pelissä ja eräät tietyt pikkuylläritkin laittoivat piristäen. Vaikeitahan nämä ratkaisevat osiot tuppaavat olemaan, mutta nyt kyllä onnistuttiin. Ajatuksiin ei hiivi minkäänlaisia loppunäytöksellisiä seikkoja, joissa tekijätiimi olisi voinut parantaa. Kaikki tehtiin loppuun niin hyvin kuin vain mahdollista ja nyt se on tosiaankin ohi. Eiköhän se tämä elokuvallinen versio kelpaile itse J.K. Rowlingillekin, kun ajattelee millainen työ ja tuska on ollut tuoda tämänlaista jättitarinaa kankahille. Ei ole taatusti ollut helppoa, mutta eiköhän sitä onnistumisen tunnetta ala pukkailemaan itse kullekin tekemiseen osallistujalle ihan tässä ja näin.

    Elokuvasarjan jälkipuolisko oli itselleni sitä mieluisinta seurattavaa, joskaan ei niissä ensimmäisissäkään elokuvissa nyt mitään suuren suurta vikaa ollut. Ehkäpä vaan liian naperomaista oli se meininki vielä silloin näin omaan makuuni. Tarkkaan rakennettuahan tämä tarina oli kuitenkin kaikkinensa ja toki niillä ensimmäisilläkin elokuvilla oli sitten se oma tärkeä tehtävänsä tutustuttaa katsojat sinne maailmaansa.

    Eiköhän se ole kiitoksien ja kumarruksien paikat tälle tarinalle tähän paikkaan. Mihin lie yhtälailla mukaansa tempaavaan saagailuun sitten tästä onnistuneesta...

    :):):):)
     
  13. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Potteri on tahkonnut rahaa lippuluukuilla, niin maailmalla kuin Suomessa. Lyönyt jopa uusia kärkilukemia tauluun..

    MTV3
    Boxofficemojo
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ansiokas päätös sarjalle. Siinä missä edellinen osa oli Potter-sarjan pohjanoteerauksia, niin tämä lopetus toimi kyllä yllättävänkin hyvin. Tarina saatiin osuvasti ja ilman turhaa hätäilyntuntua tyydyttävään päätökseensä.

    Varsin ainutlaatuinen tällainen kahdeksan elokuvan jatkuvajuoninen elokuvasarja kaiken kaikkiaan oli. Näyttelijät pysyivät koko kymmenen vuoden ajan samoina (Dumbledorea lukuun ottamatta) ja vaikka laatu elokuvien välillä vaihtelikin, ei se perinteiseen tapaan jatko-osien myötä kuitenkaan romahtanut.

    Hyvä että tarjottiin mahdollisuus nähdä tämä 2D-versiona (mahtaako 3D todella kiinnostaakaan enää muita kuin markkinamiestä ja Teittistä). Toisaalta pienemmissä multiplekseissä isompien elokuvien esittäminen kumpanakin versiona syö salitilaa muilta elokuvilta, mikä sekään ei ole aivan toivottava tilanne.

    :):):):)-
     
  15. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Se on täytetty! Nyt on kaikki leffat nähty ja kirjat luettu, joten voin keskittyä elämässäni seuraaviin haasteisiin. Ja sitten pari sanaa elokuvasta. Näyttävä, toimiva, kaikessa mielikuvituksellisuudessaan uskottava elokuva, jossa kivasti kursittiin kokoon kaikki asiat. Ei tähän ihan helpolla jatkoa saa aikaiseksi, jos ei sitten tee uutta saagaa ajatuksella "30 vuotta myöhemmin". Kyseessä oli ihan hyvä lopetus tälle sarjalle. 4/5