Jalustakaiuttimia opiskelijalle

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana joopajoo78, 11.07.2011.

  1. joopajoo78

    joopajoo78 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys!

    Nyt lähes vuoden kuunneltuani televisioni kaiuttimia, olen päättänyt hankkia parannusta olohuoneeni äänentoistoon. Luettuani foorumia, olen suunnitellut hankkivani aluksi parin jalustakaiuttimia sekä mahdollisesti vahvistimen. Budjettini on noin 1000€, mutta mieluummin alle. :) Pistän liitteeksi "pohjapiirroksen" olohuoneestani.

    Kysyisinkin nyt neuvoa mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Ensinnäkin, mitkä kaiuttimet olisivat tarpeeseeni sopivia? Olen siis ajatellut aluksi ostaa vain parin jalustakaiuttimia, joiden olisi tarkoitus tulla tv-tasoni päälle. Tilanpuutteen takia en oikein saa kaiuttimia mahtumaan muuten järkevästi nykyiseen olohuoneeseen. Kuinka suuri on vaikutus äänenlaatuun jos kaiuttimet ovat irrallaan/kiinnitettyinä puisen tv-tason päällä? Nojatuolissa istuessani kaiuttimet olisivat noin pääni korkeudella, jos ne olisivat suoraan tv-tason päällä.

    Entä miten ääneen vaikuttaa se, jos istun itse nojatuolissa, joka ei siis ole suoraan kohtisuorassa tv-tasoon nähden. Pystyykö tilannetta korjaamaan vahvistimella, kaiuttimia suuntaamalla tms?

    Saanko tässä vaiheessa suurta hyötyä vahvistimen hankkimisesta? Tällä hetkellä minulla on telkkarissa HDMI:llä kiinni PC sekä PS3. Kaiuttimet saisi myös suoraan televisioon kiinni, mutta vahvistimen avulla kaiuttimista saa luultavasti paremman äänen. Mikä vahvistin olisi hintaluokkaani sopiva, johon tulevaisuudessa kotiteatterin kasvaessa saisi lisää pönttöjä kiinni?

    Sanotaan nyt vielä lopuksi, että en ole tavoittelemassa mitään parasta mahdollista äänenlaatua vaan lähinnä sinne noin keskikastiin sijoittuvaa kokemusta. Ymmärrän kyllä,että olohuoneeni ei ole kovinkaan ihanteellinen ja budjettini on rajallinen, mutta silti haluaisin saada rahoilleni parhaan vastineen!
    Ja jo etukäteen kiitoksia neuvoista! :thumbsup:
     

    Liitetyt tiedostot:

  2. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anteeksi ilkeyteni, mutta ilmeisesti et ole lukenut. Noita vastaavia suositteluketjuja löytyy sekä aloittelija- että varsinaiselta kaiutinpalstalta vaikka kuinka ja monta. Samoja merkkejä ja malleja niiksi entry level-kaiuttimiksi aina suositellaan.

    Käy koekuuntelemassa kaiuttimia liikkeessä mikäli sinulla on siihen mahdollisuus. Sinullehan ne kaiuttimet tulevat, ei muille plazalaisille.
     
  3. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kalusteet kannattaisi järjestellä uudelleen enemmän kuvan&äänen ehdoilla. (Tuohon tilaan on aika vaikea saada 5.1-kotiteatterijärjestelmää mahtumaan). Jos nojatuoli on eniten käytössä niin sen kannattaisi olla kohtisuorassa tv-tasoa päin. Tilaa vievä kulmasohva kokonaan pois jos mahdollista. Kuinka tarkka tuo pohjapiirros on? edit: onnistuuko tämä muutos
    [​IMG]
    edit: joo sulla olikin 2.0-järjestelmä hankinnassa

    Aloittelijan jalustakaiuttimet maksavat n.180-350€ pari. Pitääkö niiden toistaa bassoja vai onko subi myöhemmin hankintalistalla? Kunnollinen subi elokuville ja musiikille maksaa käytettynä/uutena n.300-850€. Passiivikaiuttimia ei voi liittää televisioon suoraan vaan ne tarvitsevat aina vahvistimen.

    vahvistin: Denon 1611(vm.2010) 5.1ch 285€+pk Hifikulma
    jalustakaiuttimet: Tannoy V1 218€+0€postit+5m kaiutinjohtoa MrHifi (tai englannista ebay.uk £129+£25 = 175€, audioaffair.co.uk £128+£40 = 193€)

    tai lattiakaiuttimet jos saa mahtumaan: Chorus Compact 682 395€/pari+pk (väri: elegant) http://www.hifistudio17.fi/aletuotteet---oulu
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2011
  4. v11e

    v11e Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aloittaja on jo viisaasti päättänyt panostaa aluksi vain kahteen etukaiuttimeen, joten unohtaisin suosiolla supparin kuvioista. Suosittelisin myöskin hakemaan jokusen kaiutinparin kotikuunteluun lähimmästä hifiliikkeestä, tonnin hintaluokkaan (tarvittavalla vahvistuksella) kun löytyy jo runsaasti vaihtoehtoja.

    AV-vahvistimista oma ääneni menee Yamahalle. Näiden osalta kannattaa tarkistaa Gigantin ja Koneboxin tarjonta, tarjousten ollessa päällä on hinta/laatu melko ylittämätön.
     
  5. valkolainen

    valkolainen Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2011
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    itellä on genelecin 8030ax2 + genen subi ja ei voi kyllä muuta kun suositella erittäin lämpimästi, et tarvitse välttämättä vahvistinta aluksi (kaiuttimissa on omat vahvistimet) sillä nämä pystyy liittämään vaikka television kuulokeliitäntään. myöhemmin soundit vielä paranee reilusti kun saat vahvistimen. ja nämä mahtuvat juuri budjettiisi.