X-Men: First Class

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 18.12.2009.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Supersankaririntamalla tämä ensimmäinen luokka oli ihan kohtalainen saavutus, mutta varsinaisten Ryhmä-X -elokuvien joukossa tämä jää jälkeen kolmesta aiemmasta. Parannusta sentään oli Wolverine-kalkkunaan.

    Alkuvaihe oli sinänsä lupaava, mutta elokuvan edetessä lisääntynyttä hahmomäärää ei enää oikein saatu pidettyä hallussa - jännite katosi. Osa hahmoista jätettiin vaille minkäänlaista syvyyttä (mahtoiko Azazelilla tai Riptidellä olla edes repliikkejä, pientä panostusta toivoisi noihin pahispuolenkin kätyreihin laitettavan). Erilaisuuden kanssa tuskastelu ja joukkoon kuulumattomuuden tunne oli nuorten mutanttien kohdalla tuttua jo aiemmistakin elokuvista, nyt puolenvaihdot ja tehdyt valinnat tuntuivat paikoin olevan aika kevyiden päätösten takana.

    Kevyttä kesäviihdettä, harmi vain että sarjan alamäki tuntuu jatkuvan.

    :):):)-
     
  2. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas taas yhdentekevä leffa. Väsynyttä dialogia (ei oikein kiinnostanut), väsynyttä huumoria (ei naurattanut), väsynyttä cgi:tä (paistoi ikävästi silmään). Nätiksi meikattujen naisten voimalla tämän kärvisteli loppuun, mutta tarinakin oli tosiaan miljardiin kertaan nähty. Ohhjoijaa. Odotuksia ei juuri ollut, joten ehkä tässä mielessä odotukset täyttyivät. Leffan paras kohta ja hienoimmat efektit yhdistettynä oli ehdottomasti lopputekstien aikana pyörivät kuviot.

    60-luvun tyyli oli leffasta kaukana. Ellei leffassa oltaisi sanottu että nyt joo etelään 60-luvulla, mulla ei olis ollut mitään tietoa koko asiasta. Meikkaus, stailaus, puhetyyli ja melkein kaikki muukin oli tosi kaukana wanhojen leffojen luomasta 60-luvun kuvasta.

    2/5
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2011
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tuo elokuvassa kyllä ärsytti, aikakausi pyrittiin pitämään mahdollisimman etäisenä. Erityisesti nykytyylin musiikin käyttäminen tökki, pelkkä sinfoniapaisuttelukin olisi riittänyt ilman noita sähkökitaravingutuksia ja syntsasaundeja.
     
  4. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps lepponen kesäleffahan tää oli 3,5/5:thumbsup:
     
  5. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omasta mielestäni kyseessä oli kyllä sarjan paras leffa tähän mennessä. Ensimmäisten osien ärsyttävä teinisöpöily oli jätetty taka-alalle ja teemoiltaan tämä oli selkeästi enemmän "aikuisten leffa". Nuoret Xavier ja etenkin Magneto olivat vakuuttavia hahmoja ja jopa varsinaisen first classin jäsenet eivät olleet niin ärsyttäviä kuin mitä aluksi pelkäsin. Tarina eteni hyvin ja ohjaus oli taattua Vaughn laatua vaikka tuntuikin ettei mies päässyt tällä kertaa ihan täysillä irrottelemaan. Magneton alkupuolen sooloilusta tuli ajoittain mieleen esimerkiksi Kunniattomat Paskeiset, sen verran tyylikästä äijäilyä oli.

    Mainiota kesäviihdettä ja Marvel -leffa sieltä paremmasta päästä.

    ****/*****
     
  6. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Eilen tuli katsottua tuo leffateatterissa kun paikallinen teatteri näyttää noita leffoja hitaanlaisesti. Oli ihan positiivinen yllätys ja tämä on minusta varmasti paras ryhmä x leffa. Minusta Wolverinen Oma Elokuva ei ollu niinkään huono. Parempi sekin minusta oli kun kolme aikaisempaa x-men leffaa. Tosin Wolverine vaan on niin paljon kovempi verrattuna niihin muihin nössöihin.

    Vaikka ekaluokka olikin ehkä kepeä kesäleffa, niin se oli sentään oikeasti viihdyttävä ja hauska, toisin kuin minusta täysin vammainen TF3. Kävin katsomassa senkin vain todetakseni olleeni oikeassa epäilyksien suhteen (no toivoin kyllä, että se olisi ollut oikeasti parempi) :grr:
     
  7. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Löytyihän tämä lopulta eetteristäkin joten piti heti katsoa. Ihan jees viihdettä mutta ei sen enempää. :hitme:

    2/5
     
  8. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Jeah, vihdoinkin nähtynä enkä joutunut pettymään. Ei tämä ihan pankkia räjäyttävä kokemus ollut, mutta mukava tapaus ehdottomasti. Päänäyttelijät hoitivat hommansa ja McAvoy piti varsinkin homman kasassa mallikkaasti. Fassbender, Bacon ja Lawrence olivat hyviä unohtamatta Houltia. Sivuosassa olleilta näyttelijöiltä ei paljoa vaadittu kuin voimilla pullistelua ja CGI sekä maskeeraus hoitivat homman kotiin siltä osalta. Ainoa näyttelijä, johon petyin oli Rose Byrne.

    Juoni oli mukavan tapahtumarikas ja kerronta oli pääosin hyvää, mutta paikoin käsikirjoitus ei ollut sieltä parhaimmasta päästä. Varsinkin klisee
    "mustamies kuolee ensimmäisenä"
    hävetti. Jotkin kohtaukset olivat myöskin hieman hölmöjä. Elokuva on aika ennalta-arvattava kiitos alkuperäisen trilogian, mutta sille ei voi mitään. Lisäksi dialogiin olisi voitu panostaa hieman enemmän paikoin. Toiminta toimi hyvin.

    Elokuvan suurin kompastuskivi ovat hahmot, joita oli yksinkertaisesti liikaa. Olisi pari mutanttia jättää tulevia osia varten, vaikka tuskin ne kesken loppuvat. Olisi voinut panostaa lisää Charlesin ja Ericin välisiin hetkiin, joita oli kerta kaikkiaan liian vähän. Musiikki oli aika mitäänsanomatonta kanssa.

    3/5 :thumbsup: Kaiken kaikkiaan hyvä X-mies leffa, joka palautti tämän sarjan leffat takaisin voittoputkeen umpisurkean Wolverinen jälkeen. Jatkoa odottelen innolla.
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kevyesti paras X-men leffa AINEC

    Tuli juuri katseltua tuo alkuperäistrilogian ja Wolverinepökäleen sisältämä boksi ja tämä on aivan eri tasoa.
    Fassbender oli todella hyvä roolissaan ja muutenkin leffa onnistui viihdyttämään koko kestonsa ajan. Siinä missä nuo aiemmat ovat ehkä 1-2.5 starban leffoja niin tämä on helposti 4/5 :naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2011
  10. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Mitä ihmettä?

    X-Men 1 & 2 muka korkeintaan 2,5 tähden leffoja?

    Eihän tässä uudessa ole mitään niin erikoista että olisi yhtään tuota 2,5 tähteä parempi. Ilman Fassbenderia vielä kehnompi.
     
  11. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ei...kyllä ne ovat korkeintaan 1,5-2 tähden leffoja. Siis eri ihmisten mielipiteistähän tässä on kyse. Ja ethän itsekään pitänyt puolestaan tätä uutta niin hyvänä. Minusta tämä FC nyt oli ainakin paljon mielenkiintoisempi kun ne ekat x-men leffat. Ei niissä ole muuta hyvää kun Wolverine.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    X1 ja X2 olivat kyllä aika lähellä tämän tasoa, mutta hieman alapuolella. 2,75/5 molemmat.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämäkin tuli nähtyä, ja pääsi yllättämään. Kyseessä on nimittäin sarjan selvästi paras elokuva!

    Ensimmäinen X-Men oli aikoinaan ihan piristävä tulokas. Tausta tarinalle on mielenkiintoinen ja erilaiset mutantit tarjoavat hauskaa viihdettä. Sittemmin sarjan taso kyllä laski, nimittäin toisessa osassa alettiin kikkailla liikaa ja jatkoista ei olekaan niin paljon kerrottavaa, ne kun menivät liikaa tehostepuolelle ja heppoisaan megalomaanisuuteen, sama vika kuin esim. Spidermanien kanssa.

    Tässä taas keskityttiin henkilöihin, ja itse tarinaan. Joka oli Watchmenia muistuttava eli herkullista versiointia historiasta. Myöskään - toisin kuin surullisen kuuluisissa Star Farsseissa - tunnetun menneisyyden läpikäynti ei tylsistyttänyt vaan tapahtui kuin vaivihkaa, kässärin ollessa vahva. Draama syntyi inhimillisistä motiiveista, ja tekniset hienoudet tukivat sitä. Ainoastaan sen yhden mutantin naama oli meikattu aivan liian punaiseksi!

    Nuoret näyttelijät onnistuivat myös yllättävän hyvin. Mutta erityisestihän tämä on yhden miehen show. Kevin Bacon nimittäin varastaa leffan maukkaassa roolissaan. Mainio lisäys jo kunnioitettavaan uraan! :thumbsup:

    Aikuisten leffaa eikä mitään Heroes-tyylistä pelleilyä. Parhaita lajityypissään. :)

    ****
     
  14. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Sarjakuvat tunnen oikein hyvin ja siksi aina vähän vierastan kun hahmoja mennään muuttamaan. Tässä ei kyllä haitannut yhtään muutokset tai eri ajoista olevia mutantteja oli tukittu 60-luvun alkuun. Elokuvien universumi kuiteskin ihan erillainen.

    Pidin siis elokuvasta ja Magneto oli kyllä hyvin saatu kehitettyä elokuvan aikana ja uskottavasti vieläpä. Lapsuuden kauhedet ja aikuisiällä natsien tappamista. Sarjakuvan Magneton traakisuus saatin kerrankin onnistuneesti esille. Kyllä se aiemman trilogian Magneto oli onnistunut, mutta tämä on kyllä napakymmpi. Muutenkin hahmot saatu hyvin esille ja sivuosissakin häärivät oli onneksi rautaisia ammattilaisia, vaikka nuori sellaisia.
    Vaikka se Darwin menikin kuolemaan ainoana tummaihoisena ja ensimmäisenä on hänen kykynsä selviytyä. Sarjakuvassakin kuoli, mutta tuli takaisin, kiitos erikoisen kykynsä, eli jatkossa mahdollisesti nähdään.

    Hyvä elokuva siis ja Blu-Ray oli täydellinen.

    4/5

    X-men: 3/5
    X-men 2: 3½/5
    X3: 2½
    XOW: 2
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tuo
    kiintiöneekeri kuolee ensimmäisenä
    -ratkaisu oli ehtaa menneisyyttä, vaikka ajankuvan luonti muuten raijoittuikin autoihin ja naisten käyttämiin vaatteisiin :D Enpä olisi uskonut että tuollaiseen käänteeseen olisi enää vuonna 2011 rahoittajat ja esikatselijat suostuneet. Oikein kohtausta katsoessakin mielen valtasi huvittunut epäuskon tunne, että todellako meinaavat vielä tehdä sen..
     
  16. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itselle ei edes koko kiintiöneekerijuttu tullut mieleen ennen kuin täältä luin asiasta.
     
  17. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    En oikein ymmärrä miksi tätä leffaa on tituleerattu niin paljon aikaisempia x-men leffoja paremmaksi. Ainoastaan Wolverinen tämä selvästi päihittää. Kaksi kolmesta pääosan esittäjästä olivat minusta huonoja valintoja rooleihinsa. Nuoren Xavierin näyttelijä oli mitäänsanomaton eikä herättänyt minkäänlaisia mielleyhtymiä Patrick Stewartin Xavieriin (joka oli minusta hyvä hahmo). Kevin Bacon taas omaa kyllä luontaista pahiskarismaa, mutta minusta enemmän sellaisella pikkunilkkitasolla kuin koko maailmaa uhkaavana Bond-luokan pahiksena. Magneton näyttelijä oli toisaalta hyvä. Ei tämä huono leffa ollut, mutta enemmänkin sinne alkuperäisten kolmen perään tämän laittaisin kuin niiden edelle.

    p.s. en ole lukenut sarjakuvia enkä välitä kuinka hyvin tai huonosti tämä tai aikaisemmat leffat on niiden mukainen
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mitä elokuvaa te 4/5- arvosanaa antavat olette katsoneet? Tämä oli äärettömän typerä elokuva, josta ei saanut mitään kiinni jos ei entuudestaan tunne x-miesten tarinoita ja hahmoja. 60-luku ei näkynyt leffassa mitenkään, mistä vielä kaiken päälle pitkä miinus. Kerran tämän katsoi, mutta siihen se sitten jää kun edes viihdearvot eivät olleet kunnossa. Toivottavasti näitä paskakasoja ei tule enää, sen verran pahaa alamäkeä leffa leffalta on menty. 1-/5
     
  19. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    No en kyllä ymmärrä miten tämä ei aukenesi niillekin, jotka eivät tunne exämiehiä. Oma tietous hahmoista perustuu lähinnä aiempiin elokuviin ja niiden elokuvien yleisöllehän tämä oli suunnattu. Olisi kiva kuulla, että mikä sitten tekee tästä niin typerän, sillä tämä on mestariteos kun vertaa moneen muuhun Marvelin räpellyksistä.
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Leffassa oli liikaa hahmoja ja tekijät olettivat että katsojat tuntevat nämä entuudestaan. Erikoinen ratkaisu, kun kyseessä oli sarjan uudelleenaloitus, jolloin yleensä "esitellään" henkilöt. Pökäle tämä oli riippumatta siitä mitä skeidaa Marvel-leffat normaalisti ovat. Onneksi niitä ei ole tullut enää vuosiin katsottua.