Levysoitinta hankkimassa

Keskustelu osiossa 'Levysoittimet sekä vinyyli' , aloittajana Juanito, 19.12.2008.

  1. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hienoa!

    Osta manuaalisoitin. Saat enemmän vastinetta rahoillesi. Ja kaupan päälle tunnelmaa. Tuolla budjetilla lähtis esimerkiksi Pro-Ject Debut III Esprit tai jokin Regan soitin käytettynä.

    Kannattaa ehdottomasti kytätä Hifiharrastajat ry:n myyntipalstaa. Siellä liikkuu tasaiseen tahtiin vähän käytettyjä soittimia.
     
  2. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiitos vinkeistä. Näyttäis lähtevän 369€ verkkokaupasta toi Esprit uutena eli mahtuu budjettiin. Löytyyköhän vielä edullisempana jostain muualta? Taidan kääntyä ton Espritin puoleen. Löytyy vielä valkoisena, jota olen himoinnut...
     
  3. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eipä taida uutena valkoista kovin paljon edullisemmin löytyä. Ei muuta ku ostoksille vain! :thumbsup:
     
  4. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Päädyin sittenkin ostamaan Thorensin TD 316 MKII:sen Benz Micro Gold rasialla, kun halvalla käytettynä sain. Ensi vaikutelma on oikeen hyvä.
     
  5. hhuima

    hhuima Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.02.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos vehkeet vaan kunnossa ovat, niin teit erinomaisen valinnan.
     
  6. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Isälle pitäisi soitinta hommata. Budjetti n. 200€. Meneekö metsään, jos tilaisi Dualin CS 415-2 Wasa Hifiltä tarjoushintaan 199€ (Oikea hinta 399€). Vai saisiko käytettynä tuohon hintaan oikeasti parempaa?
     
  7. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa mallissa on "esiasetettu neulapaino ja sivuttaisvedonpoisto", mikä ei kuullosta kovinkaan hyvältä. Itse levysoittimen mekaanisen toiminnan lisäksi äänenlaatuun oleellisesti vaikuttavat myös äänirasia ja neula. Jokaiselle rasialle on oma optimaalinen neulapaino ja anti-skating. Tässä mallissa kumpaakaan ei voi säätää. Toisaalta ummikko ei myöskään saa säädettyä näitä väärin.

    Varmasti löytyy. Kannattaa myös katsoa jos Pro-Ject Essential sopisi paremmin. Siinä on vähemmän automatiikka, mutta tarpeelliset säädöt.
     
  8. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteesta en osaa arviota antaa (Dual on kuitenkin perinteinen valmistaja), mutta tässä pari perusvinkkiä vinyylipyörittimen hankintaan:
    1) kysy myyjältä kuuluuko äänirasia mukaan?
    2) jos kuuluu, niin onko valmiiksi asennettuna?
    3) jos ei, niin varaa puolet soittimen hinnasta rasiaan, hyvälläkään soittimella ei tee oikein mitään, jos rasia on kuraa.

    Dual on täysautomaatti ja usein hifipiireissä pidetään täysin manuaalista soitinta parempana vaihtoehonta (= vähemmän liikkuvia osia = vähemmän häiriötä ääneen). Automaatti on kätevämpi käytössä, mutta itselläni kaksi viimeisintä pyörintintä ovat olleet täysmanuaaleja, enkä muita enää ostakaan.

    Dualin rinnalle ehdottaisin perinteisesti hinta-laatu-suhteeltaan hyviä aloittelijan (ja tietty myös kokeempienkin harrastajien) soittimia valmistavaa Pro-jectiä. Pro-jectin malliston alapään laitteissa äänirasia kuuluu mukaan asennettuna ja laitteita voi myöhemmin viritellä paremmiksi, sillä osia saa hyvin ja ne on yleensä helppo asentaa.

    Tästä lähtis Pro-ject Essential oikeasti 'tun halvalla:
    http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=8994
    Verkkokauppa.comissakin hinta on 299€...

    Jos käytetty ei ole ongelma, niin tuolta katsoisin ihan ensimmäisenä:
    http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?board=77.0
    Hifiharrastajien palstan myyjiltä saa varmasti vielä kaupan päälle apua asentamiseen ja muitakin vinkkejä :thumbsup:
    Tuolla itseäni houkuttaisi myynnissä oleva Rega P7, mutta 1900€ on vähän liikaa tällä hetkellä :weep:
     
  9. maikkeli

    maikkeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen Essentialiin, jonka ostin talvella. On toiminut kuin se perinteinen junan vessa. Ainoa haitta tulee siitä, että nyt kaikki ylimääräinen raha uppoaa vinyyleihin ja hellasärö särisee toisinaan korvaan ilkeästi (edellisestä johtuen). Seuraavaksi pitäisi hommata varmaan erillinen RIAA (olen käyttänyt nyt vahvistimeen integroitua) ja sen jälkeen voikin lähteä rasiaostoksille...

    Obs. Hinnoista vielä. Verkkokaupassa Essential maksaa n. 205e. Tuo 299e hinta taitaa olla siitä USB-mallista?
     
  10. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kiitoksia kommenteista :thumbsup:

    Tuo Essential lähti tilauksiin!
     
  11. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaas nyt levysoittimista mitään tajuamattomalle uunolle että onko mitään ongelmaa lyödä levysoitin AV-vahvarin perään kun laittaa väliin levysoitinesivahvistimen esim. Pro-Ject Phono Box MM? Toisekseen mitä olennaisia eroja noissa Pro-jectin halvemmissa levareissa on eli Essential, Debut III, Debut Espirit ja RPM 1.3 Genie? Tuo RPM 1.3 Genie kiehtoo ulkonäkönsä takia mutta tuohon ei taida saada pölykantta laisinkaan mikä on iso miinus. Suosituksia/vinkkejä/kokemuksia/traumoja asiaan liittyen? :)

    Tulevaisuudessa kenties hankin stereo setin rinnalle, mutta nyt siis tarkoitus päästä soittamaan LP:tä alta viidensadan (tai ei ainakaan mahottomasti yli) eli AV vahvarin persiiseen siis pitää saada kiinni.
     
  12. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos vahvarista löytyy phono-tulo levysoittimelle niin sitten et tuota esivahvistinta tarvitse. Jos taas vahvarissasi on ainoastaan linjatulo niin sitten esivahvistin on välttämätön. Joissain soittimissa esivahvistin löytyy myös integroituna, kaikki nuo mainitsemasi mallit taitavat olla ilman mutta esim. Essential USB ja Debut USB malleista se löytyisi. Jos itse olisin noista mainitsemistasi malleista valitsemassa, niin ottaisin todennäköisesti RPM 1.3 Ortofonin 2M Red äänirasialla. Itselläni on tällä hetkellä RPM 5.1 juuri tuolla 2M Red äänirasialla (tosin 2M Blue neulalla) ja todella tyytyväinen siihen olen. Ainoa puute tosiaan on se pölykannen puuttuminen mutta itse olen pitänyt pientä kangaspalaa soittimen päällä kun se ei ole käytössä. Ei ehkä kovinkaan tyylikäs ratkaisu mutta pitääpä ainakin pölyn kohtuuhyvin poissa.
     
  13. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tuossa mun Onkyossa ei ole phono liitintä eli täytyy ottaa levysoitinesivahvistin pakettiin. Projectin sivuilla katselin lisävarusteita niin siellä on jokin kirkas akryylilaatikko tyylinen pölykansi joka maksanee vitusti tonnia jos siinä jossain lukee pro-ject :( kangaspala lienee fiksumpi tai ainakin hintalaatusuhteeltaan parempi ratkaisu. Verkkokauppa.com myy tuosta RPM 1.3 mallista kahta versiota ja tuossa 50€ kalliimmassa mallissa on "Ortofon 2M Red äänirasia". Onko tuo rasia ylimääräisen 50€ arvoinen?
     
  14. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    En tuota halvemman version Ortofon OM 3E rasiaa ole missään kuullut, joten en siitä sen tarkemmin osaa kommentoida mutta tuota 2M Red rasiaa pidetään yleisesti yhtenä parhaimmista budjettiluokan äänirasioista joten mielestäni se on kyllä sen 50e lisäsatsauksen arvoinen.