live-tv kuvan nykiminen

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Jantsa, 14.05.2011.

  1. Jantsa

    Jantsa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei, tuossa jääkiekkoa katsellessani aloin erityisesti huomaamaan kuinka live-tv kuva satunnaisin väliajoin pätkäisee. Koneeni on tuollainen perus 3Ghz pöytäkone, jossa muistia 3Gt ja pari anyseen digiviritintä kiinni. Tv-kanavia katselen sitten mediacenterin kautta.

    Pätkimisen huomasin tosiaan jääkiekkomatseja katseltaessa. Voi kuulostaa kummalliselta, mutta erityisesti laitakahinoissa/taklaushetkillä kun liikettä tapahtuu nopeasti/paljon niin kuva josatain syystä pätkäisee. Tarkemmin sitten asiaa tutkiessani jokaisella kanavalla pätkintää tapahtuu, mutta erityisesti jääkiekossa jostain syystä em. tilanteissa ongelman huomaa helposti. Hupaisaa sinällään..

    Nyt sitten pitäisi arvuutella mikä pätkintää aiheuttaa. Digivirittimiä en jostain syystä lähtisi syyttämään, sillä mikäli antennisignaalissa olisi häiriöitä pätkisi varmasti äänikin. Eikä pätkiminen sinällään ole sellaista digi-pikselimössöä vaan ihan pätkimistä.
    Entäpä näytönohjain tai prosessori/muisti = tietokoneen teho?

    Osaako joku kertoa miten näytönohjaimen hitaus näkyy esim tv-kuvan toistossa, vai näkyykö mitenkään? Näytönohjain on emolle integroitu jollain intelin piirillä varustettu kortti. Entäpä jos koneessa on muistia liian vähän, voiko se aiheuttaa em. kaltaista ongelmaa? Muita ajatuksia?
     
  2. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teho riittää taatusti sekä näytönohjaimessa että prosessorissa, ellei jokin toinen ohjelma käytä niitä samanaikaisesti raskaaseen laskentaan.

    Veikkaan, että ongelmana on näytönohjaimen käyttämä virkistystaajuus, joka on ehkä hyvin lähellä 50 Hz:ä (Esim. 50,05 Hz), mutta ei täsmälleen sama kuin lähetyksen virkistystaajuus. Livelähetystä katsottaessa tämä aiheuttaa aina jonkinasteista nykimisongelmaa tavallisten näytönohjainten kanssa. Nykäyksiä tulee sitä harvemmin mitä lähempänä virkistystaajuus on jotain 50 Hz:n monikertaa. Jos taajuus on kaukana 50 Hz:stä (esim. 60 Hz), nykiminen on jatkuvaa, jolloin se voi ärsyttää vähemmän, mutta liikkeen sulavuus kärsii. Ongelma lievenee suuremmilla virkistystaajuuksilla (100, 150 tai 200 Hz), mutta harva monitori tai TV tukee niitä ulkoisesti.

    Tallenteita katsoessa videon voi tahdistaa näytön virkistykseen esim. ReClockin avulla.
     
  3. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    No voisit kokeilla ReClockia myös livetoistossa, mutta en tiedä onnistuuko se Media Centerissä. Tällainen livevideon tahdistus näytön virkistykseen edellyttää jonkin verran tavallista isompaa vastaanottopuskuria ja ohjelmiston on osattava hoitaa synkronointi oikealla tavalla. Käytännössä joutunet tallentamaan lähetystä ja katsomaan tallennetta.
     
  4. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    nmi on oikeilla jäljillä. Tallennna jokin pätkä anyseellä (ei program stream) ja katso se reclokin asetuksista näyttääkkö 50Hz/75Hz (mitkä sun asetukset nyt onkin)...Media Player - Home Cinema purkaa nuo mukavasti raudalla (*.TRP - MPEG2), toki riippuu näytönohjaimesta mutta koneen teho riittää varmasti.

    Älä käytä muuta Reclock kuin 1.8.5.5 (x86)....ja Media Player - Home Cinema (x86) VAIKKA olisi 64bit käyttis. Tarviit myös MatroskaSplitter (jollain kanavilla niin näkyy aika oikein, + edes stream käynnistyy).

    Muista 50Hz, 75Hz on ne oikeat, jossain läppäreissä/näytönohjaimissa (ajureissa) on bugi joten kannattaa käydä myös Windowsin asetuksista käydä laittamassa 50Hz/75Hz päälle (bugi on myös seiskassa) ja HETI pois rasti "piilota näytölle sopimattomat näyttötilat"...fakta, vaikka ATI:sta tai Nvidiasta on asetukset oikein.

    Itsellä Anysee E30 ollut jo siitä asti kuin se tuli...hyvin toiminut mutta "tallenteita" ei kannata katsoa media centerillä tai omalla anyseen softalla...hohhoijaa...MPC tai VLC on oikeat softat.

    Muista myös uusin softa...anyseeltä....piirisarjalta...Bioista...näyttiksestä...vaikka nämä kuulostaa hölynpöyltä siis nuo päivitykset niin...no ei tarvii varmaan sanoa enempää.

    Suosittelen että ET tallennna programstreamina vaan transportstreamina...

    Uskoisin että vika on windowsin "rastissa"...katso myös tehtävänhallinnasta ettei mikään muu softa käytä yli 5%, jos vaikka näyttää 30% niin ei mikään ihme että nykii tuolla ressulla. :)

    Tiedän että kysymys on live kuvasta mutta kannattaa tarkistaa :9

    P.S. aina pitää mainita koneen tyyppi tai mitä se on syönyt, helpottaa hirveästi :)

    EDIT: Uusin directx_Jun2010_redist aina asennukseen kun käytetään MPC:tä tai Anyseetä.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 26.06.2011