LG 60PZ750W, 60'' Plasma TV

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana rado, 22.06.2011.

  1. rado

    rado Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tulipa ostettua LG 60PZ750W, eli 60'' plasma TV. Motiivina ostamiselle oli ISO koko ja ainoastaan plasmat tarjoaa sitä tähän hintaan (reilu 2000€ ja 5V:n täystakuulla).Kaveri vielä yllytti; "Osta vähintään 60'' muuten sulla alkaa harmittamaan myöhemmin...". Paikallinen Tekniset myi ja kuriiri toi kotiin, sekä auttoi asennuksessa.

    Telkun ostokunto on hyvä:
    - Ei kuolleita pikseleitä, OK.
    - Ei moitteita ulkoisesti, OK.
    - Tukeva rakenne, siitä lisää myöhemmin. OK
    - Kaukosäädin ihan p*ska, sitä ei onneksi tarvita kuin silloin tällöin. NOK.

    Sitten juttua aiheittain:

    -Siriseekö? Kyllä, mutta niin sirisee muutkin, kuten kaverin Samsung 7000 sarjan plasma (sirisee paljon enemmän) ja panan VT30 (sirisee paljon vähemmän, tuskin ollenkaan). Sirinä ei kuulu katselupaikalle, eli 2,8m:n päähän.OK.

    - Palaako? "kiitos en polta". No palaa ja pirun herkästi! Jos paat paussin ja käyt kusella, niin kuva on jo palanut. No onneksi palaminen lähtee pois melkein samantien. NOK. Paraneeko palamisherkkyys ajan myötä, ehkä? Edit: No kuvan palaminen ei enään niin kauheaa, esim. mustat palkit leffan ajan ei haittaa... (pari viikkoa nyt katsellu telkkua)

    - Tarkeneeko? No saunassa lämpiää, mutta kyllä tämäkin kiukaasta käy. Lämpeneminen ei ole telkussa ongelma ja iso kiitos siitä metalliselle tukevalle rakenteelle --> Lämpö kyllä siirtyy kiitettävästi huoneilmaan! No telkku ei ainakaan napsu ja natise lämmön vaikutuksesta kuten kaverilla ollut halvempi LG. Eli OK, mutta NOK kesällä :)

    - SD viritin telkussa täyttä p*skaa, ei pysty alle 5m:n päästä katsoon.Aivan kauhea! Onneksi Welho boxi korjaa (nyt pystyy katsoon noin 3m:n päästä), eli mennään siinä kipurajalla, tähän varmaan tottuu. Kalibroitia vaaditaan ja se on pakko toteuttaa lähiaikoina, vaikka plasma on vielä sisäänajossa. NOK.

    - HD kuva on hyvä, ei moittimista. Musta ei ole tarpeeksi mustaa, mutta eipähän mee ihan niin tukkoon kun kaverin Sampassa (plasma). Omassa 40'' LCD sampassa on parempi musta, mutta ainoastaan suoraan edestä katsottuna.

    3D:
    - Aika hyvä, jos verrataan Samsung vastaavaan. Kyllä ihan vertailukelpoista kuvaa on siis tarjolla, Avatar varsinkin näyttää ihan huipulle! Liiketoisto on hyvä ja lähes häiriötön. Värit on myös erittäin hyvät! Jonkin verran on normaalia 3D häröä, kuten lähin kohde terävä ja kauempi kohde "haamuinen" kohdistuksen muuttuessa. En ole täydellistä 3D:tä vielä nähnytkään, joten selkeästi parasta mitä plasmoissa tarjolla. Jopa paremman tuntuinen kuin Panoissa (ainoastaa kaupoissa olen nähnyt ja kokeillut). 3D säätöjä on niukemmin, kuin esim. Sampan telkuissa. OK.

    - 3D lasit sirisee (todella ärsyttävää!) ja istuvuus selkeästi huonompi, kuin Samsungin vastaavissa (edit: Samsund plasman lasit mysös sirittää). Panankin lasit istuvat paremmin. NOK (edit: lasien siritykseen tottuu, ei haittaa...)

    Mediatoistimena:
    - Mkv ainakin toistuu, mutta ei osaa oikein synkata oikein (30Hz tai 60Hz, mutta ei 24..). Ei ole äänikoodekkeja tarpeeksi kuten DTS. 3D mkv vielä testaamatta, mutta epäilen kutenkin, että toistuu. Äänet pitää olla vaan stereona. NOK.

    - ts filut toistuu hyvin jopa 3D:nä ja äänet pitää olla aina vaan stereona! Väärä äänikoodekki estää filun toistamisenkin.

    - kuvat toistuu (latautuu) hitaasti(järkkärin isot kuvat), ei hyvä...

    - Ihan hyvä yritys LG:ltä ja mediatoistin on kuitenkin hyvä lisä telkussa. Ei kuitenkaan vakavasti otettava toistin, vaikkakin erittäin mukava käyttää.

    Pelikäytössä:
    - HDMI/DVI ihan kyttökelvoton jopa -game modella (PC testattu, PS3 vielä testaamatta), ihan kauhea viive. NOK!!! Pleikka on kytketty HDMI, joten testaan sen myöhemmin.

    - VGA:lla (PC) viive on jo pelattava. Kuvanlaatu myös hyvä, onneksi! OK. Ehkä kaikkein kiihkeimmät fps nettipelit on syytä unohtaa. Itse pelasin Crysis 2:sta eikä viive siinä ainakaan haittaa yhtään. VGA se siis olla pitää...

    - 3D pelikäytössä (nvidian), ihan mukava lisä ja toimii häiriöittä. Joskus lasit tippuu synkasta, kuten myös leffoissa...

    Yhteenvetoa:
    Ostaisinko uudelleen?, no nyt on fiilikset 60/40. Fiilikset varmaan paranee kunhan kuva paranee. Yllättävän paljon kuva on parantunut jo viikon aikana! Olen kyllä lukenut plasman sisäänajosta, mutta onkohan juuri näinkin tosi. Joko silmä tottuu ja alkujärkytys helpottuu tai kuva vaan paranee päivä päivältä.

    "Osta vähintään 60""...", hehehee. Oli kyllä virhe ostaa näin iso 2.8m:n matkalle pelkäksi telkuksi (SD kuralle). 50'' olisi pelkäksi telkuksi parempi, mutta HD/pelikäyttöön 60'' on parempi lyhyelle katseluetäisyydelle.

    Kysykää jos on kysyttävää, voin testatakin jotain ominaisuutta, jos on epäselvää ja haluaisitte tietää. Minulla on siis HTPC (nvidia) ja pleikkari soittimena. Noilla voin testailla, jos jotain speciaalia haluaa tietää. Spyder 2:lla aion suorittaa kalibroinnin...

    Pakko sanoa vielä loppuun HTPC käytöstä, että Nvidia on p*ska! Kyllä ATI pelasi, kun sellaisen omistin. Nyt olen siis nvidiootti! Telkussa voi olla väärä edid, mutta nvidia:n ajureissa ei vaan saa pakotettua oikeaa 1080p resoa telkulle. Atilla ei tätä ongelmaa ollut. Telkku joutuu skaalaan kuvan päin hel*ettiä nvidialla! Tämän ongelman selvittely jatkuu edelleen ja mahtaa synkkaongelmat johtua myös samasta syystä (ei vaan tahdistu oikein, vaikka telkku niin väittääkin). Johan tuon näkee, kun skaalauskin on pielessä ..

    Edit: Kuva on parantunut koko ajan katsoessa. Näinköhän nää plasmat paranee tietyn ajan kuluessa? Olen kyllä "jumppauttanut" pixeleitä samalla, kun kuunnellut mp3:sia. Hyvä jumppa on winamp visuaalipluginnit...
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2011
  2. Falcon

    Falcon Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2010
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikamoista. Mielenkiintoista luettavaa, vaikken henkilökohtaisesti kyllä muutenkaan LG:n telkkaria hommaisi.

    Vertaat toistuvasti kirjoituksessa Samsungin telkkariin? Onko kyseessä sama 7000-malli, johon viittasit tekstin alussa vai joku muu?
     
  3. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    60C650 LCD 1770€:
    http://geizhals.at/eu/a513050.html
     
  4. rado

    rado Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, juuri se plasma. Ehkä olis pitänyt ostaa samppa, koska sampan lcd on ollut tähän asti ihan huippu...nyt ei auta kuin tottua plasmaan...eli päivitin lcd:stä plasmaan.
     
  5. rado

    rado Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, näköjään hinnat tulee alas...varmaan vanhana lcd miehenä tarvii lsd, että pystyy plasmaa katsomaan ;)