46" LCD/LED -TV hakusessa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Kalkkis2, 14.06.2011.

  1. Kalkkis2

    Kalkkis2 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etsinnässä olisi siis n. 46" TV. Hinta saisi olla maksimissaan 1000e, mieluusti jopa vähemmän. Tarkoituksena olisi, että saisin yhdistettyä verkkokovalevyn televisioon (modeemi, johon USB:llä liitetään ulkoinen kovalevy, josta modeemi tekee verkkokovalevyn). Tätä varten televisiossa pitäisi olla Wi-Fi -yhteys, vai onnistuuko tuollainen systeemi ylipäänsä? Liikkeistä en ole tähän saanut oikein mitään muuta vastausta kuin että "no kyllä se kai vissiin ehkä vois onnistua".

    Tietokoneena toimii tällä hetkellä Asus N71JA, joka ei ole DLNA-sertifioitu, eli DLNA:ta en ilmeisesti pysty hyödyntämään millään tavalla? Mikäli tuo DLNA-systeemi toimisi, mahdollisuudet lisääntyisivät huomattavasti. Wi-Fi valitettavasti rajoittaa vaihtoehtoja varsin paljon, joten mitä suosittelisitte tuohon hintaluokkaan? Kannattaako hommata normaali LCD vai reunaledi? Tuosta tuntuu ainakin elektroniikkaliikkeiden myyjillä olevan hieman eriäviä mielipiteitä. Reunaledi olisi tietysti mukava valinta ohuen ulkomuotonsa ansiosta, mutta kumpi on kuvanlaadun kannalta parempi?

    Mitään kiirettä TV:n hankinnan kanssa ei ole, rauhassa katselen ja ostan kun sopiva TV sattuu eteen. Mitä vaihtoehtoja suosittelisitte siis näillä kriteereillä? HDMI:n käyttö ei tule kyseeseen, sillä tietokonetta joutuisi tämän vuoksi raahaamaan edestakaisin jatkuvasti. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin kytkeä ulkoinen kovalevy kiinni televisioon, mutta langaton vaihtoehto olisi luonnollisesti mukavampi. Muitakin ratkaisuvaihtoehtoja saa toki ehdottaa, kaikki ehdotukset otetaan ilomielin vastaan.
     
  2. poppamies

    poppamies Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tietokoneilla ole mitään erillisiä DLNA-sertifikaatioita, tai jos on, niin kyseessä on ihan vaan markkinointtitermi eikä tekninen ominaisuus. Eli aivan varmasti onnistuu DLNA tuolla läppärillä, kunhan siinä vain on verkkoyhteys ja DLNA:ta tukeva softa (löytyy paljon eri vaihtoehtoja) .

    Nykytelkkareilla Wi-Fi onnistuu ihan hyvin. Noilla kriteereillä paras vaihtoehto olisi varmaankin joku uusi Samsung, niissä kun taitaa olla markkinoiden parhaimmat mediatoisto-ominaisuudet. Oma viimevuotinen mallini on toistanut kiltisti lähes kaikki formaatit, ja tämän vuoden malleissa on varmaan menty taas eteenpäin.
     
  3. anttiboy

    anttiboy Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä melko samanlaiset tarpeet. Olen miettinyt ratkaisuksi Samsungin UE46C6005:sta, jonka saisi alennettuun hintaan Onoff:sta (http://www.onoff.com/online/fi/inet.nsf/vProd/1602A?opendocument&markID=10-20-40). Tällä hetkellä tuo on loppu varastosta, mutta uuden erän pitäisi kuulemma olla tulossa.

    Käyttäjäkokemuksia tai arvosteluita löysin melko vähänlaisesti, mutta ainakaan missään ei ole haukuttu tuota pahasti. Onko jollain muuta mielipidettä? Tai vaihtoehtoisti jotain muuta suositeltavaa samaan hintaluokkaan?
     
  4. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näin on. DLNA sertifioinnin voi saada vain loppukäyttäjätuote. ei OS.
     
  5. Kalkkis2

    Kalkkis2 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli siis jos käytän DLNA:ta, niin pitääkö televisiossa pyörivää videota hallita tietokoneen kautta? Vai onnistuuko verkkokovalevyn liittäminen televisioon langattomasti, josta tiedostoja voi selailla samaan tapaan kuin USB:llä liitettäessä?
     
  6. poppamies

    poppamies Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2007
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä verkkokovalevyn liittäminen onnistuu juuri niin kuin ajattelit, jos modeemi osaa vain hoitaa sen levyn jakamisen. Kumpaa tahansa ratkaisua sitten käyttääkin, onnistuu videon hallinta kätevästi ihan television kaukosäätimellä. Jos tietokoneen kytkisi HDMI-kaapelilla, vain silloin pitäisi videota hallita tietokoneelta.
     
  7. MOROx2

    MOROx2 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2009
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moikkis.

    Itse poistin tollasen sampan LE-40C755 tölpän tykin kaveriksi ja voin varauksetta suositella. Verkkokovon käytöstä ei kylläkään kokemuksia. Uskoisin että 46-tuumaisen voisit jostain löytää 800-900 eurolla. Ulkomailta vieläkin edullisemmin.
     
  8. peLoGo?

    peLoGo? Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota olen itsekkin katsonut yhtenä vaihtoehtona, muita mitä olen katsellut ovat:
    http://www.onoff.com/online/fi/inet.nsf/vProd/8961A?opendocument&markID=10-20-40
    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/tv/47LV355N/lg-47-led-tv-lv355n
    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/tv/UE46D5005XXE/samsung-46-led-tv-ue46d5005?scid=798

    Onko kellään tietoa mikä näistä olisi paras vaihtoehto? Missä paras hinta/laatusuhde? Muita vastaavia 46"-47" LED-töllöjä jotka tarjoaa enemmän samassa hintaluokassa?

    Käyttö tulee olemaan pääasiassa TV/PS3/Bluray. Eli hyvä kuva ja pieni input-lag olisi hyviä ominaisuuksia..
     
  9. Kalkkis2

    Kalkkis2 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta hinta/laatu -suhteesta olisi mukava kuulla asiasta enemmän tietävien mielipiteitä. Mitä mieltä olette, kannattaako hommata mielummin reunaledi vai perus LCD? Gigantista kun kyselin alkukeväästä niin myyjä sanoi että tuossa kokoluokassa ei ole mitään järkeä ostaa reunalediä, sillä ledit joudutaan säätämään niin kirkkaiksi että valo puskee reunoilta läpi. Expertissä taas sitten myyjä sanoi että tuossa ei ole mitään perää. Tiedä sitten halusiko Gigantin myyjä vain pääsä eroon vanhoista telkkareista.
     
  10. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei riipu ledeistä vaan toteutuksesta.

    Käytä silmiä arviointiin ja osta sen perusteella.
     
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo on toki ihan hyvä yleisohje. Sillä kokonaisuus ratkaisee, ei joku yksittäinen kirjainlyhenne. Tosin valitettavasti kaupan valaistus on usein suhteellisen kirkas, katselukulmakin joskus huono (lähinnä LCD:issä se saattaa vääristää arviointia) ja tv:n asetuksetkin jossain shop-modessa. Eli terävyys ja kirkkaus täysillä, karkkivärit käytössä ja ties mitä kuvanparannuspiirejä päällä. Usein käynee niin, että vasta kotona hämärämmässä selviää, mitä se pilveily oikein tarkoittaakaan ja miten hyvä se kuva todella on.
    Demokappaleeksi ei varmaankaan mielellään laiteta kovin pahasti pilveilevää yksilöä. Tosin kirkkaassakin valaistuksessa pahasti pilveilevän töllön saanee melko varmasti ilmankin tappelua vaihdettua. Muissa tapauksissa vedotaan hyvin herkästi ns. ominaisuuteen. Eli siihen, että moinen on "normaalia". Eli siis selkeän virheellinen kuva on nykyään normaalia, ainakin monien myyjien ja valmistajien mielestä.

    Sama pätee vinkunoihin, surinoihin ja pörinöihin. Eli ei niitä liikkeen metelissä todennäköisesti kuule, vaikka ne kotona sitten ottavatkin aivan julmetusti pattiin. Toki jos kotona on aina likimain yhtä valoisaa ja meluisaa kuin liikkeessäkin, on todennäköisyys onnistuneelle ostokselle hyvin paljon suurempi.


    Itse annan suuren arvon täydelle palautusoikeudelle (usein 30pv, joskus joku muu aika). Tavalliset Expertit, Tekniset sun muut eivät kait edelleenkään ota töllöä koskaan takaisin. Eli asiakas siis ostaa hänen kannaltaan häiritsevän pilveilyn, pörinän yms. vian/puutteen/ominaisuuden suhteen aina sian säkissä (miksi muuten huolto tai kauppias määrittelevät asian häiritsevyyden, eikä se tv:n itselleen ostanut asiakas?). Käytännössä vikatilanteessa joutuu aina jännittämään, että katsooko huolto sen ns. ominaisuudeksi, jonka kanssa on sitten vain elettävä. Piste. LCD:issä etenkin pilveily (Clouding) on aina riskinä, muissa tekniikoissa on sitten omat ikävyytensä. Toki jopa pilkkopimeässäkin pilveilemättömiä yksilöitä on, mutta - mallistakin riippuen - asia on aina enemmän tai vähemmän lottoa. Sitä enemmän, mitä hämärämmässä aikoo töllöään katsella.
    ReunaLED -malleissa on ainakin aiemmin usein oletettu olevan x % suurempi riski pilveilylle, koska ledejä kerran on vain tv:n reunoilla. Local Dimming (= taustavalon säätö useammassa osassa) taas pienentänee ko. ilmiön todennäköisyyttä tai vähintäänkin sen aiheuttamaa haittaa.
     
  12. peLoGo?

    peLoGo? Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mukavaahan olisi jos saisi vertailla telkkareita liikkeessä, mutta paikallisessa Gigantissa niitä ei ainakaan ollut esillä, joten olisi kiva kuulla muiden kokemuksia / jos on lukenut jotain hyviä testejä tjsp.
    Googlellakin löytyy tosi huonosti vertailuja / testejä ko. malleista.
     
  13. cchki

    cchki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostaisiko LG 47LX9500 ? Mulla on myynnissä yksi uusi ja avaamattomassa paketissa.. 24kk takuu.
     
  14. Kalkkis2

    Kalkkis2 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihinkäs hintaan sellainen lähtisi? Ja saako kysyä että mistä ostettu ja minkä takia uutta myyt? :eek:

    Tuosta televisioiden vertailusta, tosiaan hieman hankalaa on kun paikallisissa kaupoissa on tosi huonosti nähtävillä telkkareita.
     
  15. cchki

    cchki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin viestiä privaattina sulle..
     
  16. MOROx2

    MOROx2 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2009
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tölpä tulee seinälle, niin ymmärrän kyllä, jos halutaan mahdollisimman litteä telkku.

    Muussa tapauksessa kyllä suosittelisin ostamaan hieman parempaa sarjaa olevia loisteputkilla taustavalaistuja malleja. Kaupoista kyselemällä löytyy varmasti poistotuotteiden joukosta paremman kuvanlaadun omaavia yksilöitä, kuin nämä uudet halvimmat edge-led mallit.

    Netistä kyllä löytyy arvosteluja/ testejä aika monista malleista. Mainitaan vaikka www.hdtvtest.co.uk

    Jotenkin tuntuu, että suurin osa ihmisistä luulee, että led-malleissa on automaattisesti parempi kuva, kuin vanhemmissa loisteputkilla taustavalaistuissa malleissa.
     
  17. Kalkkis2

    Kalkkis2 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tule seinälle, sen takia kyselinkin että kumpi kannattaisi ostaa. Mitä mieltä olet, missä hintaluokassa kannattaa siirtyä lediin?
     
  18. Karjul

    Karjul Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro.

    Onko kellään tietoa löytyykö samsungin smart teeveistä jo tätä ominaisuutta mikä linkissä?

    http://www.konsolifin.net/playstation/uutiset/8178/

    Tai philipsillä? Muistaakseni jostain olisin lukenut että philipsillä olisi ainakin..

    Oon miettinyt ostaa n.46tuumasta smart tv:tä, joten olisko hyviä ehdotuksia?

    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/tv/televisiot-yli-40-tuuma/UE46D6517XXE/samsung-46-3d-led-tv-ue46d6517

    Samsungin on ainakin tosi hyvän näköinen tv mitä gigantissa kävin pällistelemässä...

    Sitten olis myös nämä:

    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/tv/47PFL7666T/philips-47-3d-led-tv-47pfl7666

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/37719/dbqmq/LG-47LW550W-47-Full-HD-3D-LED-televisioA-DVB-T2

    Ilmeisesti tuohon philipsiin ainakin saa langattoman näppäimistön kiinni mutta entäs samsungiin tai lghen? Saako näihin mihikään hiirtä?

    Ja philipsiin tais tulla vielä 3d lasit mukaan..
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2011
  19. Kalkkis2

    Kalkkis2 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä mieltä ihmiset ovat Samsunging LE46C755-televisiosta? Onko parempi kuin tämän vuoden 6000-sarjalaiset (esim UE46D6500)? Mitä tuollaisesta C755:sta kannattaisi maksaa?
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2011
  20. Banker

    Banker Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sony LED TV KDL-46EX521 vai Samsung LED-TV UE46D5700ZF? Näillä on noin 100 euroa hintaeroa Samsungin hyväksi, onko Sonyssä jokin paremmin kuin Samsungissa? Onko jotain muita malleja, joilla olisi parempi hintalaatusuhde? 46 tuumainen töllö tosiaan hakusessa, perus TV, blueray ja tietokoneen kanssa käyttöön. 1100e tai alle mieluiten.

    Samsungissa löytyy ilmeisesti sekä C&T viritin ja Sonyssä vain C? Mites tuo HDTV puoli, onko se nyt sitten molemissa saatavilla vain C/T ja kumpi on kummallekin mallille kyseessä? :D Oon hyvin noob liittyen HDTV virittimiin, niin en ottanut tollkua linkkien perusteella, apua kaivataan :)

    Ohessa vielä linkit noihin ehdotuksiini Ruotsin maalta (johon olen TV:tä hankkimassa):
    http://www.pixmania.se/se/se/9082680/art/sony/led-tv-kdl-46ex521.html
    http://www.pixmania.se/se/se/9578147/art/samsung/led-tv-ue46d5700zf.html#pix-review
     
    Viimeksi muokattu: 21.07.2011