Samsung BD-D8500N ja BD-D8900N.

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana jate75, 08.04.2011.

  1. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muun muassa tuossa kohdassa, kuten muuallakin speksissä viitataan aina tuohon Content Controlliin, josta speksissä käytetään lyhennettä CC. Tuossa kohdassa 5.1. ja vastaavassa kaaviossa minusta nimenomaan näytetään, että Content Control ja sen alaiset asiat suojaavat lähetettä sen jälkeen, kun se moduulista lähtee eteenpäin. Sitä ennen suojaus on alkuperäisen salauksen harteilla tuon kuvaajan mukaan ja tosiaan muutamassa kohtaa speksi antaa vinkkiä siihen, että se ei ota kantaa striimin käsittelyyn ennen sen päätymistä CICAMille, muun muassa jossain kohtaa mainittiin, että striimin kulku head-endista CICAMIlle oli out of scope ja toisessa yhteydessä, että twin tuner-laitteissa striimin reititys CICAM(e)ille on laitteen valmistajan määritettävissä, tosin tämä erityisesti kosketti useamman CI-slotin tapausta.

    Periaatteessa CI+-suojatun striimin tallennus voidaan toki estää keinotekoisesti CI+-laitteissa ennen salauksenpurkua speksivaatimuksilla, jos näin halutaan, mutta tämä ei lisää sisällön suojausta yleisesti millään tavalla, koska striimiä voidaan tosiaan tallentaa ja ottaa kopioda rajattomat määrät ihan peruslaitteilla: (useimmilla) vanhoilla SD-laitteilla, PC-korteilla, jne. Lähete on toki edelleen salattu, eikä sen levittämisestä tai kopioinnista ole sen kummempaa iloa kenellekään.
     
  2. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lisenssiehdot sanovat yksiselitteisesti, että suojattua lähetettä ei tallenneta ilman lisenssin käsittelyä ja noudattamista.

    Jo vain lisää suojaa. Vanhoilla laitteilla tehdyllä tallenteella et tee mitään. Et voi purkaa sitä mitenkään etkä siirtää sitä CI+-laitteen levylle toistettavaksi. Jos CI+-laite suostuisi tällaisen tempun tekemään, ohitettaisiin kaikki sisällönsuojauslisenssit mennen tullen. Mitä iloa olisi tällöin rajoittaa esim. toistokertojen määrää, jos voisit siirtää lähetteen aina vanhalta laitteelta uudelleen CI+-laitteen levylle uudelleen ja uudelleen toistettavaksi?
     
  3. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos sinulla on kertoa lisenssiehtojen kohta, missä näin selkeästi ja yksikäsitteisesti sanotaan (edelleen siis ottaen huomioon tuo CC-määritykselle määritetty scope), niin otan mielellään vastaan. Tuo licence agreement-läpyskä ei taida olla julkista dataa, mutta minulta tuo kyllä löytyy jostain arkistoista, joten jos kykenet vain heittämään kohdan tuosta sopparitekstistä, jossa tuo sanotaan, niin saadaan minutkin jääräpää uskomaan :D

    Kuten sanottua, niin minulla ei sinällään ole vaikeuksia uskoa, että tuollainen kohta voi löytyä, mutta speksejä lukiessa ja tulkitessa on oppinut vuosien varrella sen verran varovaiseksi, että tarkka määritys ja selkeäsanainen ilmaisu nimenomaan kyseessä olevasta tapauksesta on ainoa, johon voi varmasti luottaa. Omalla tulkinnalla näissä menee yleensä metsään, jos ei ole lukenut koko speksiä ja ymmärrä täysin kontekstia ja ainakin omalla kohdalla näin on helppo myöntää olevan nimenomaan CI+-speksin osalta.

    Nyt puhutaan eri asiasta. En missään vaiheessa ainakaan tarkoittanut sanoa, että salattuna tallennettuja tallenteita voisi siirtää pois laitteen levyltä tai tallentaa ulkoiselle levylle, näin ei luultavasti voikaan lisenssiehtojen puitteissa tehdä. Kysymys oli siis ainoastaan tallentamisesta laitteen sisäiselle levylle sellaisessa tapauksessa, että CI+-moduulia ei tallennushetkellä voida käyttää salauksen purkamiseen.
     
  4. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Eli kerran kovolle tallennettua lähetystä voi katsoa ilman CI+-moduulia ja ilman salauksenpurkukorttia(?).
     
  5. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei voi. "Lisenssin" voimassaolo tarkastetaan modulilta toiston yhteydessä.
     
  6. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei toki, siis nimenomaan päinvastoin. Kysymys on siis siitä, saako suoraan tunerilta tulevan Conax-salatun lähetteen tallentaa sellaisenaan CI+-laitteissa salattuna kovalevylle, olettaen, että noin tallennettua tallennetta ei tuolloin saa kovalevyltä siirrettyä pois ulkoiselle laitteelle. Näin toimittaisiin siis siinä tapauksessa, että CI+-moduuli olisi tallennushetkellä käytössä katselukäyttöön (tai toiseen tallennukseen), eikä laite CI-määritysten rajoitusten takia voisi syöttää striimiä moduulille.

    "Normaalitilanteessa" CI+-laitteen tallennus toimii niin, että striimi menee suoraan moduulille, alkuperäinen salaus puretaan siellä ja tämän jälkeen tallenne salataan uudelleen boksin sisäisellä avaimella ennen tallennusta kovalevylle. Tuolloin tallennukset voi itse asiassa katsoa myöhemmin ilman korttia, koska kaikki salauksen purkuun vaadittava löytyy laitteen sisältä.

    EDIT: tämä voi tuntua pieneltä yksityiskohdalta, pilkun viilaamiselta ja siitä monisanaisesti ja speksiviittauksia heitellen väittely turhalta, mutta asiana tämä on itse asiassa hyvinkin ratkaisevaa sen määrittämisessä, miten hyödyllinen CI+ on dual tuner PVR-käytössä tulevaisuudessa, kun CI+-suojaus kanavilla yleistyy.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2011
  7. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sopparitekstin vanha versio löytyy täältä:
    http://www.ci-plus.com/index.php?page=archives
     
  8. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suhtkoht samalta tekstiltä vaikuttaa, kuin uudempikin painos aiheesta, en nopeasti katsomalla löytänyt oleellisia eroa niistä kohdin, jossa tämän asian kannalta oleellisia asioita käsitellään.

    Oleellinen kysymys siis lienee, miten tuon dokkarin Secure Storage Licenced Productin oikeudet käsitetään siinä tapauksessa, että kyseessä on Conax-salattu tallenne, voisin uskoa, että tuo salaus itsessään täyttää tuon esimerkiksi kohdan 3.6.4. määritteet "no less security than 128-bit Advanced Encryption Standard (“AES”)", mutta kyllä tuossa sopparissa sen verran tekstiä on, että tyhjentävää vastausta on vaikea asiaan löytää. Tätä nimenomaista asiaa hämää luonnollisesti isosti se, että leijonanosa kaikesta tallennukseen ja niiden suojaukseen liittyvästä tekstistä on kirjoitettu nimenomaan "normaalitapausta" silmällä pitäen, siis että striimi kulkee suoraan moduulille ja kryptataan siellä uusiksi.

    Taitaa olla niin, että ei tuo ihan suoraan asiana selviä, kuin laitteiden toimintaa testaamalla lopulta.
     
  9. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sisällönsuojausaikakauden laite WBOX HD2 muuten ei toista mitään salatun kanavan tallennetta ilman conax-korttia. Vastaavasti CI+-speksin kohdassa 5.10.4:

    5.10.4 Content License Exchange on Playback
    On playback of content which has an associated license then the Host shall send the license to the original content recording CICAM for evaluation. The license is sent to the CICAM securely on the SAC using the Playback License protocol, see section 11.3.4.2. The CICAM processes the license to establish whether it still has rights to play the content. A new license and URI are returned to the Host to replace the originals in case the information contained has changed, e.g. play count. The license exchange on playback protocol is performed in parallel while playing the content to ensure that playback start is not delayed. If the Playback License response is not OK, or the response takes longer than 10 seconds the play back shall be stopped.

    CICAM ei siis toistettaessa osallistu purkamiseen, mutta se osallistuu lisenssin tarkistamiseen. Jos CICAMia ei ole, ei toisto onnistu. Piste.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2011
  10. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei toista ei. Itse asiassa tiedän, mistä sekin johtuu, mutta sitä minulla ei ole lupa kertoa. Jokainen saa itse päätellä, en aio kommentoida tehtyjä päätelmiä ;)

    Mitä tulee CICAMin tarvitsemiseen CI+-laitteissa, niin speksi on jälleen kerran, tottakai, faktaa. CICAM tarvitaan, siksi puhuinkin nimenomaan kortista ja sen tarpeesta. Sen jälkeen, kun Conax-salaus on purettu ja sisältö salattu uudelleen, ei kortin tarvitse olla moduulissa.

    EDIT: huomasinpa pienen epätarkkuuden tuossa aiemmassa vastauksessani aiheesta. Sanoin, että katselu onnistuu ilman korttia, "koska kaikki salaukseen purkuun tarvittava löytyy laitteen sisältä". Jos "laite" ymmärretään tässä yhteydessä vastaamaan CI+-speksin Hostia, ei tuo tosiaan pidä paikkaansa, vaan myös moduuli tarvitaan lisenssin tarkistamiseen. Korttia ei kuitenkaan tuossa kohtaa enää tarvita.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2011
  11. aittoke

    aittoke Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0

    Miten kävi tallennuksien kanssa modulin vaihdon jälkeen?
     
  12. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole vaihdon jälkeen tallennellut tuolla purkilla kun pääasiassa katselen tekokuulähetyksiä.
     
  13. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toimivatko vanhat tallenteet?
     
  14. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ollut vanhoja tallenteita, mutta nytpä kokeilin. Jos laitoin SD-kanavan (Teema), YleHD:tä ei voi katsella (ilmoitus: "Salattu signaali").

    Jaksaisikohan tästä ruveta änkyröimään.
     
  15. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran nyt aluksi, että lähetin myyjälle sähköpostia asiasta. Tästä se taas lähtee.
     
  16. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ei tuo minun boksikaan osaa tallentaa ohjelmia kuin satunnaisesti. esim. House MTV3HD kahdelta viime viikolta, tallenteiden pituudet 12 ja 15 minuuttia. Mulla pyörii vanha SD-tallennin, Procaster 6200T vielä back-uppina. En olisi uskonut tätä koskaan sanovani mutta kyllähän se toimii kuin ajatus vrt. samppaan, johon ei meinaa saada edes virtoja päälle ts. vaatii lähes aina kaksi käynnistyskertaa.
     
  17. headman

    headman Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2003
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palautin tämän aparaatin Giguliin ja hain Teknisiltä wbox hd2:en tilalle. Digiboxi toiminnot aivan eri planeetalta wboxissa, mutta samsungista jäin kaipaamaan wlania ja mediatoistin ominaisuuksia vaikka mkv+ac3 toistamissa oli ongelmia.
     
  18. seropi69

    seropi69 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.04.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    harmi kun ei tuo samppa toimi varmemmin, itsellä olisi varmaan tuollaisen laitteen hankinta edessä seuraavaksi ja mieluusti just niinkuin sampassa eli 3D-bluray soitin + HD digiboksi kaapelille. Spekseiltäänhän tuo samppa olis just mitä tarpeenkin mutta ei jaksais alkaa tappleen jos toimivuus tuota luokkaa. Toivottavasti tuollaiset laitteet alkais yleistymään enemmänkin ja vaikka sonylta tulis toimiva laite ulos ;)
    Sampassa tuo bluray puoli taitaa olla jossakin kuosissa? ainakaan ei hitaimmasta päästä pitäis olla.
     
  19. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itse vaihdoin sampan Wbox HD2:seen eilen. Kyllähän se syksyn mittaan selviää, saako ne tuon softan toimivaksi ja tippuuko hintataso yhtään. Itse en jäänyt tätä odottamaan.
     
  20. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin Sampan, BD-D8500N, pari viikkoa sitten ja alkuhämmennyksen jälkeen pari vaivaa on vielä jäljellä.
    TV Viihteen kanavat Dilogin CI+-moduulin kanssa näkyvät OK, samoin sekä ajastettu tallennus että eri komennolla tallennus. Antennin kautta siis HD:tä katselen.
    Sen sijaan DNA:n kanavien ajastettu tallennus ei toimi. Syylliseksi tähän epäilen vahvasti LA Digitalin moduulia, mihin DNA:n kortti nyt on linkitettynä.
    Tilasin jo uuden Dilogin moduulin, jos vaikka moduulin vaihto korjaisi tilanteen.

    Muuten en mitään tällä foorumilla kerrottuja ongelmia ja häiriöitä ole havainnut. Latasin netistä heti ensimmäiseksi ohjelmistopäivityksen ja se asentui OK, eikä käynnistyksessä ja sammutuksessa ole ollut mitään hämminkiä.
    Blu-ray-toisto pelaa hienosti ja nettiinkin pääsee. DivX-toistoa en ole vielä juuri ehtinyt kokeilla, mutta tietokoneen levyltä Samppa imuroi videot ja musiikin OK.