Terassi haaveet

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana drpepper, 15.04.2009.

  1. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siinähän se sitten tulikin. Ne kustannukset. Kenenkäs kylppäri maksoi 10.000 euroa? Ei ainakaan meidän, toki jos tontti, perustukset, maansiirrot, salaojat, kattotuolit, kattotiilet ja kaikki otetaan mukaan niin eihän se sitten riitäkään, mutta tällöin ei puhutakaan pelkästä kylppäristä.
     
  2. Jolakki

    Jolakki Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2007
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Neliöhinnat on kuitenkin pihahommissa kohtuullisia vrt. kylppäriin.
     
  3. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Melko nopeasti teet kyllä muuraus- ja laatoitushommia.;) Meillä nimittäin ammattimuurari muurasi viikon saunaosaston seiniä ja koska olin koko ajan paikan päällä niin näin kyllä, että koko ajan tapahtui.

    Kymppitonni ei oikeastaan ole vielä kylppärihommista puhuttaessa kovin paljoa. Ja jos tarkkoja ollaan, niin minä otin esimerkiksi kodin märkätilat, en puhunut siis esim. pienen 50-luvun kerrostalokolmion wc-tilasta, jossa 2,5m2:n koppiin on ahdettu suihku. Sellainenkin remontti on tullut tehtyä, eikä maksanut noin kuusi vuotta sitten kuin ehkä tonnin. Itse vertailin lähinnä omakotitalon pihaa (esim. mainitsemasi 1000m2 tontilla, josta rakennukset toki peittävät osan) ja omakotitalon saunaosastoa, johon kuuluu pukuhuone, suihkutilat, sauna ja ehkä erillinen wc, kuten meillä.

    Toki olet siinä ihan oikeassa, että jos laitat tuhannen neliön pihan kokonaan viimeisen päälle kuntoon, niin varmasti rahaa palaa ihan tuhottomasti, mutta harvalla rahkeet sellaiseen riittää. Usein tuon kokoiseen pihaan perustetaan noin 300-500 neliön nurmikko, joka meillä on juurikin työn alla ja mullat tulevat maksamaan noin 2000 euroa (tämä on ainakin parilla naapurilla ollut kustannustaso) ja siihen noin päivän kaivuutyöt päälle. Näiden lisäksi rakennetaan usein terassi ja tehdään pihakiveyksiä sen mukaan mihin rahkeet riittävät ja loppu jätetään ainakin aluksi murskeelle (jos ei ole varaa esim. asfaltoida osaa pihasta). Jos nämä osaa ja jaksaa tehdä itse, niin kymppitonnilla saa vielä ihan mukavasti istutuksiakin hankittua. Aikaa tietysti kuluu sitä enemmän, mitä enemmän tekee yksin. Usein toki pihatöihin saa kavereita kohtuu helposti talkoisiin, jos aurinko paistaa ja tarjoilu pelaa.

    Mitä säätäjän pihaan tulee, niin hänellä taitaa olla ainakin täältä luetun perusteella melko hyvä (=kallis) maku ja toisaalta hänen pienehköltä pihaltaan puuttuvat juurikin edulliset elementit, eli nurmikko ja murske, jotka eivät perustamiskustannuksiltaan ole kovin kalliita neliöhinnaltaan. Säätäjän saunaosastosta en ole kuvia nähnyt, mutta jos sellainen olisi olemassa, niin tuskin sitäkään ihan kengännauhabudjetilla on tehty..
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tähän aikaan vielä sellainen lisäys, että tosiaan ahkera remppaaja saa kyllä pihaa tehtyä about samalla vauhdilla kun ammattilainen. Esim toi pikkukaivuri oli pirun mukava työkalu, jonka kanssa 30min jälkeen lähti homma luistamaan tosi vikkelään. Tärisytinlätkä taas toimii yhtä tehokkaasti kaikkien käsissä.

    Pihakivetyksen latomisessa ekat pari tuntia meni hitaammin ja sen jälkeen lähti sekin luistamaan aika mukavasti. Muistaakseni kysyin tuohon kivetyksen tekoon tarjouksen kahdesta paikasta, mutta kova hinnan takia päätin tehdä itse. Aikaa taisi mennä pari päivää vähemmän kun mitä ammattilainen olisi arvioinut. Oman päivän pituus tosin oli about 10h.

    Pihalla tosiaan syntyy jälkeä tosi nopeasti jos apuna on kaivuri. Sellaisen kanssa siirtää helposti kymmeniä kuutioita maata suht lyhyessä ajassa. Sitten kun alkaa muurailemaan, tekemään laatoitusta tmv niin homma tuntuu tyssässäävän tosi nopeasti. Tuskin hirveän pieleen veikkaan jos sanon, että tästä pihasta laatoituksen ja muurauksen tekeminen vei varmaan 60% ajasta, puupatio 20% ja loput sitten kaikkea muuta. Laatoitusta yhteensä about 40 neliötä, muurikiviä 12 neliötä ja puupatio on varmaan 25-30. Jos tämän lisäksi olisi ollut vaikka 500 neliötä pelkkää nurmikkoa, ei se hirveästi olisi tässä konkurssia tuntunut, kun sitä pääsee työstämään koneella niin helposti ja kustannuksissa pelkkä multa ei ihan hirveitä ole.

    Tämä oli eka piharemontti jonka tein, työn ohessa aloitettiin remonttiroskien poisviennillä joskus toukokuussa. Olin ajatellut, että heinäkuussa valmista, mutta alun "iltaisin tehdyt pari tuntia" edistivät hommaa aivan liian hitaasti. Lisäksi yllätyin täysin tavaratoimitusten hitaudesta: liuskekiviä ja muurikiviä odoteltiin aika pitkään ja molemmat myöhästyivät yli viikon. Kun näiden lisäksi sain odotella tuon kaivurinkin vapautumista toista viikkoa ja loman vietin pääasiassa mökillä, piha oli valmis vasta syyskuussa.
     
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei ole saunaa, sen takia ei ole kuvaa. Kämpässä on laajennusoikeutta, jonka toivottavasti saa joskus käytettyä ja sen jälkeen on sauna. Mutta kunhan se tekee, en kyllä mitenkään lähtisi alle 10k budjetoimaan, varmaan 20k lähempänä ja tiedän suoraan että sekin kanssa varman tiukkaa tulee L

    Vertailun vuoksi, tämä maksoi 10k ja on se pieni vessa. Tässä 10k oli työtä 2.5k, loput puhtaasti sisällä olevista materiaaleista

    https://www.dvdplaza.fi/galleria/showphoto.php/photo/21715/title/20uusivessa/cat/500

    Tähän oli naurettavan helppo päästä: Idon kallis pönttö, hansan kallis hana, kaikki kalusteet puusepältä, mittojen mukaan tilattu durattaso, lasia verhon sijaan, suuri peili asennettuna, laatat laattapisteestä, kalliit valaisimet, vetimet sun muut pikkunappelit, sadesuihku jne.

    Kyse on monesti siitä, että se pieni, mutta tärkeä juttu voi olla hemmetin kallis lisä. Olisi voinut ostaa 30€ halogeenisetin, mutta haluttiin asteen hienommat neliönmalliset. Ja laatoissa haluttiin just sitä tiettyä sävyä, eikä sitä, jota olisi saanut tukkukaupasta -60% halvemmalla mutta pikkusen väärässä sävyssä. Kun kyseessä oli pieni vessa, oli suht helppo ostaa juuri sitä mitä halusi eikä sitä jossa hinta/laatu olisi parhaiten kohdallaan.

    Nykykämppään ostettiin moni asia selkeästi tarkemmin, koska tehtiin kaikki kerralla ja rahaa oli käytössä koko kämpän remppaamiseen 45. Toisaalta näin jälkikäteen mietittynä tämäkin summa kuvastaa pihan kalleutta: rivari duunattiin sisältä kuntoon 45k ja ulos meni 10k. Lähes 20% eli aika pirun paljon.
     
  6. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mukava työ säätäjän piha. Siltikin köyhän on pakko ihmetellä kustannuksia. Tiedän kyllä ettei mikään ole ilmaista, mutta itse tehden kustannukset tuntuvat aika korkeilta neliömäärään ja lopputulokseen nähden. Ja tiedän että tietyt kivet maksaa maltaita jne. Itsellä on pihaa 3000 neliöä ja vähän erikoinen tontin muoto. Siltikin pihaan menee täysiksi uudellen laittamiseen uusine verantoineen ja terasseineen maksimissaan 5000€. Pensaat, puut ja istutukset saa esim. ilmaiseksi pihatyömailta jossa kaikki vedetään uusiksi. Osaava kaivinkonekuski veti neljässä tunnissa koko tontin uuteen muotoon, teki kaadot ja lanasi nurmikkoa varten pintakerroksen pois. Maksoi 200€ miinus kotitalousvähennys. Pihakiviksi pitää sitten jotain purkukamaa kanssa laittaa. Maksaa poishakemisenvaivan ja pesun.

    Edit. jos grilli laskettu budjettiin niin se selittä jo jotain.
     
  7. zemarcos

    zemarcos Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2010
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäs porukka oikeen haalii tietoa näistä purkukamoista ja
    työmaitten ylijäämätavaroista?

    Taitaa vaatia sisäpiirin tietoa?
     
  8. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hukkatavaran määrä nyt ainakin puuttuu laskelmista. Haponkestävät ruuvit, naulat ja palkkikengät maksaa $$$. Betonilaatan ja PK-rungon väliin kannattaa laittaa bitumikaista. Tarjouksia rahteineen kannattaa kysyä kaikista 50km säteellä olevista rautakaupoista. Just nyt on huonoin mahdollinen aika hankkia terassipuita, hyvät on jo valkattu pinon päältä pois mutta hinnat on vielä kevään jäljiltä katossa.

    PS. Säätäjän ihan kivaa postimerkkipihaa katsellessa muistui taas mieleen miksi palasin maalle asumaan... :)
     
  9. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo, me ollaan vedetty aika minimibudjetilla, silti on mennyt melkein 300.000e rahaa, omakotitaloa rakentaessa kun pitää miettiä jokaisen osa-alueen yhteissummaa, eikä vain että "pistänpä nyt vaikka 25ke tohon ja se on siinä". Laatat oli seinään 10e/m2, lattiaan n. 20e/m2, suihkut Oraksen peruskamaa 100e/kpl. Kattoon tervaleppää noin 25e/m2. Sitten hieman tehostelaattaa vähän arvokkaampana n. 30-40e/m2 + amme 400 euroa. Lamput sitten aivan perussetit satasella + itse rakennettuja led-viritelmiä muutamalla eurolla Partcosta. No tuo iso kylppäri on vielä kesken. Niinjoo ja Idon halvin pönttö 280 euroa + kalusteet ikeasta altaineen 500 euroa.

    Terassiin ajattelin panostaa kuitenkin. Kivetetty välimerellinen terassi tulee roomalaisista kivistä noin 70-100m2, tarkan koon pystyy määrittelemään vasta myöhemmin. Hintaluokka taitaa olla n. 13e/m2 Lakan betonilla. Piha tulee kolmeen eri tasoon jonne muurataan tukimuuria, korotettuja pengerryksiä, niinkuin Säätäjälläkin jne. Rahaa varmasti palaa, mutta vieläkin enemmän töitä. Itse käytän kivinä sitten pengerryksissä "välppäkiveä" jota saa 0,60e/tonni. Välppäkivi on siis "siivilöityä" isoa pyöreähköä kivenmurikkaa sorakuopalta.

    Tuossa muutama ideakuva tyylistä mitä haetaan:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Sekä tekemäni suunnitelma:
    [​IMG]

    Jossa TERASSI on taloon yhteydessä oleva, paremminkin veranta, joka lasitetaan.
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2011
  10. jaaba

    jaaba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.06.2000
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kivannäköinen suunnitelma Hupella. Miten ilmansuunnat menevät?

    Itse tekisin korkeintaan sen muutoksen, että lisäisin leikkimökin ympäristössä nurmikkoaluetta ja poistaisin sitä aitaa. Jäisi lapsille enemmän yhtenäistä tilaa pallopeleihin, lumileikkeihin ym.
     
  11. Duh

    Duh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    1
    Siis 60 c tonni? Mistä lähtee tuohon hintaan?
     
  12. KiSaVa

    KiSaVa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tee joku invaluiska noiden portaiden yhteyteen niin ei tarvi nostella ruohonleikkuria. Lapsetkin tykkäävät niitä juoksennella mielummin kun ovat erilaiset kuin portaat. Vai oliko tämä asia hoidettu jollain robottileikkurilla?
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei oo grilliä tossa mukana, kasveja tossa kyllä oli mutta summaa en muista ulkoa.

    Asteen paremmat materiaalit maksaa, siitähän tossa on kyse. 5000€ maksoi karkeasti sanottuna pelkkä puutavara + liuskekivet ja tällä summalla on tosiaan kasa tavaraa pihassa, ei mitään muuta.

    Jos olisi ottanut halvinta kestopuuta, halvinta betonimuurikiveä, halvinta betonipihakiveä, jättänyt autopaikan kivituhkalle ja tehnyt pohjat vielä minimissään (10cm pois vanhaa maata, sorat tilalle, vesi tynnyrin sisällä tasoitus ja kaikki työ ilman osto/vuokrakoneita) niin kustannukset olisi varmaan olleet 30% nykyisestä.

    Ja tosiaan kuten huppe sanoi: tässä pihassa on juuri ne kaikkein kalleimmat osat ja halvimmat eli se nurmikko, puuttuu kokonaan. Tuskin osun kovin kaus jos sanoisin, että alle 2000€ lisää niin olisi saanut tähän päälle hyvin monia satoja neliötä nurmikkoa.

    Tosin jos tietää, että haluaa jotain tiettyä (esim pelkkiä luonnonmateriaaleja), niin tuollainen kokonaisuus paistaisi ainakin omaan silmään suht pahasti. Tällainen piha on imo jossain määrin sama asia kuin vessa, jossa 10x10cm laatat, suihkuverho, halvin peruspytty ja peilikaappi jossa vessan ainoa valo ja sähkörasia: Asia kyllä hoituu ihan samalla tavalla kun kalliimmassa, mutta henk koht parempaa tasoa kaipaisi joka kerta kun vessassa käy. (Joo, olen kermaperse)

    Sinänsä 10k pieneen rivaripihaan on suht paljon, mutta osittain kyse on siitä, mikä on koko asunnon arvo ja millaista pihaa tietyltä asunnolta odottaa. Ja tietysti siitä, miten piha vaikuttaa asunnon arvoon. Tällaisen rempatun rivarin hinta on (poskettomalla nykyhintatasolla) aika tarkkaan 400k ja siihen suhteutettuna piha on 2.5%, joka taas ei ole oikestaan mitään. Kun remppaa tekiessä luin oppaita, monessa sanottiin, että omakotitalon rakanteja voi varautua pihakustannuksissa 10-15% asunnon hinnasta. Siten veikkaisin, että pk-seudulla kulutetaan suht helposti "postikorttitonttipihoihin" 30ke -> (tosin tässä mukana sitten salaojaa jne, mutta kuitenkin).

    Kassini voisin lyödä vetoa, että tän rempan tekemällä asunnon arvo nousi enemmän kuin 10 000e. Toisaalta sen kyllä tiedostan, että jos olisi hakenut vaan mahdollisimman suurta arvonnousua, ei olisi kannattanut valita näin kalliita materiaaleja. Toisaalta ei meillä rempatessa oo koskaan mielessä se, miten revitään parhaat voitot vaan ostetaan lähinnä sitä mitä itse halutaan :)

    Lisäksi pihaa katsellaan tässä kunnossa suht todennäköisesti seuraavat 20v, joten en hirveästi näe järkeä pihistellä materiaalivalinnoissa. Muutaman tonnin käyttää mielellään asiaan, josta nauttii vuosia :)
     
  14. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä että itse olet tyytyväinen, sehän on tärkeintä. Kämpän arvo varmasti nousee. Ihan hienohan pihä on, kuten jo mainitsin. Lähinnä siis ihmettelin kuluja lopputulokseen nähden, johon ne tuntuvat hieman korkeilta, jos on tehty itse. Rahaa saa aina menemään vaikka kuinka paljon, eli sehän ei ole ongelma ja hyvä jos muilla sitä riittää :)

    Vaikeampaa on päästää samaan lopputuloksen mahdollisimman halvalla ja kaikkien ei tarvitse siihen edes pyrkiä. Joo, tiedän että olen itse kunnon juutalainen ja pyrin taitelemaan aika pienellä budjetilla ja säästää mahd. paljon itse tehden ja yrittää saada tavarat halvalla. Monelle ei hermot tai aika riitä siihen ja on pakko saada valmistaa tietyssä ajassa. Silloin yleensä kustannukset nousee reilustukkin. 2000 € esim. koneisiin noin pienemässä pihassa on aika paljon omasta mielestäni. Sanoisin että jopa liikaa.

    Halvalla tekeminen ei aina tarkoita että lopputulos näyttää halvalta. Ei moni avaimet käteen remppaaja varmaan uskoisin mitä esim. oma saunan- ja suihkun rakentaminen tuli maksamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 03.06.2011
  15. drpepper

    drpepper Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0

    Parempia kuvia noista kalusteista?
     
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pikkutraktori ja kunnon lätkä kaksi kertaa, kaikki kotiinkuljetettuna ja poisvietynä. 80mm syvään sahaukseen kykenevän laitteen vuokra + timattilaikan kulutus. Kotiin tuli ostettua kaikki muuraamiseen, kivien käsittelyyn liittyvä ja laadukas sekä suuri katkaisulaikkakone laadukkaalla terällä. Toi terä itsekseen oli tosi tiukan hintainen, kun halusin sellaisen joka oikeasti leikkaa, eikä sellaista, jonka kanssa palaa käämit.

    Hirveästi olisi säästänyt jos ei olisi tarvinnut kotiinkuljetuksia tai ostanut kaikki työkalut edulliseman pään harrastatavarasta. Koukkua kun ei löydy ja harrastetyökaluja en heikon keston takia osta, joten rahaa paloi enemmän.

    Näyttää halvalta on tosiaan ehkä snadisti väärä ilmaisu. Oikeampi varmaan olisi "edullisimmista tuotteista tehty". Kyllähän esim sen pesutilan voi tehdä itse, mutta varsinkin vesi- ja kiintokalusteet sekä laatat kertoo armotta minkä hintatason tavaraa on käytetty. Saunastakin paljastuu paljon kun katselee valoja tai kiuasta

    Esim mulla on edelleen ikävä edellisen kämpän valkoista durattasoa, jossa integroitu 600 x 300 allas. Olihan se kallis, mutta lyhyesti sanottuna järjettömän hieno. Joku tekee lähes koko vessan sen tason hinnalla.


    Yksi asia tuli tässä mieleen kun tosta hukasta puhuttiin: En diggaa jatkopaloista terasseissa, joten kaikki laudat on aina yhdestä palasta. Hukkaa tuli siten ihan tajuton määrä (en oo laskenut, mutta 20-30% varmaan) ja se nosti puutavaran kustannuksia aika tavalla. Loppu lauta tulee käytettyä varastoon hyllyiksi, eli ei se roskiin mennyt, mutta turhan kallista hyllytavaraa.


    Tuolista löytyy kuvia helposti netistä, pöydästä pitäs varmaan napata kuva
     
  17. rengaw

    rengaw Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori ot: Mistä löytyy 10 metrisiä terassilautoja...löytys edes viis metrisiä.:OI
     
  18. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    OP-Puu:lta olen hakenut ainakin about 4,5 metrisiä aikoinaan omalle patiolle ja muistelisin etteivät olleet pisin saatavilla oleva koko. Vie kestopuuvalikoimassa ylipäätään kaikkia muita näkemiä tsadin mestoja 6-0. Juoksentelin itse Puukeskuksia, K-Rautoja whatnot läpi ranteet varsin auki ennenkuin päädyin tuonne OP-Puu:lle.

    http://www.op-puu.fi/yhteystiedot/
     
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Bauhaus kykeni tilauksesta toimittamaan muisaakseni 4.8m tavaraa. Pidemmästä ei ole tietoa
     
  20. Viipperi

    Viipperi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    1 199
    Saadut tykkäykset:
    1
    En halunnut tehdä myöskään omaa terassia jatkopaloista ja sattui vielä löytymään 6m pitkää lautaa. :)