Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) Rob Marshall / Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penelope Cruz, Ian Mcshane

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Majestic, 15.09.2009.

  1. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Hämeenlinnassa keskiviikkona >90 % yleisöstä katosi heti lopputekstien alkaessa ja vain 5 ihmistä jäi katsomaan loppuun asti. Vähän vaikuttaa siltä, että me jotka näistä loppuylläreistä tiedämme olemme kuitenkin aika harva joukko verrattuna tuohon harmaaseen massaan...
     
  2. Ted

    Ted Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Aikaisemmin olen nähnyt vain Avatarin 3D:nä, mutta tämä Pirates of the Caribbean tökki huomattavasti enemmän. Mua häiritsi eniten sellaiset kohtaukset missä kuva on tarkennettu yhteen kohtaan ja sitten kuvan etualalla olevat sumeat hahmot hyppää silmille. Tosi kiva katsoa sellaista mössöä. 2D:nä se ei haittaa kun ne epätarkat kohdat eivät tule väkisin silmille. Mutta alkuteksteissä tuli tosiaan leffan nimi aika mukavasti "käden ulottuville". 3D-efektit olisi vaan saaneet jäädä siihen.

    Noista lopputekstien jälkeisistä kohtauksista. Ainakin täälläpäin teatterissa pistetään yleensä valot päälle heti lopputekstien alkaessa, niin eipä niitä oikein voi jäädä katsomaan vaikka haluaisikin.
     
  3. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan jokaisessa leffateatterissa on valot päällä lopputekstien aikana, mutta senkus jää istumaan, kun kerran koko elokuvasta ollaan pulitettu? Tuskin sieltä katosta mitkään miljoonawattiset Xenonit rävähtää silmille, jotka estävät valkokankaan observoimisen - samaiset valot niiden mainoksienkin aikana porottavat.
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2011
  4. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erittäin suuri pettymyshän tämä oli. Minusta Pirates of Caribbean oli trilogiana jo aivan riittävä, joten nyt tämä neljäs osa maistui pelkästään rahastukselta, tai no oikeastaan tuplarahastukselta 3D:n takia. Minun on ainakin hirvittävän vaikeaa keksiä mitään hyvää sanottavaa tästä. Näyttelijäntyö oli laskenut edellisistä osista jopa puolella, edes Depp tai Rush ei enää jaksaneet tuoda lisäarvoa elokuvalle, molemmista näki etteivät he enää jaksaneet niin panostaa hahmoihinsa. Penelope Cruz oli toki söpö kankaalla, mutta aika huonosti veti hänkin. Surkeimman roolisuorituksen pisteet menee Sam Claflinille, joka oli minusta elokuvan raivostuttavin ja ärsyttävin henkilö.

    Itse elokuvan tarina oli köyhä ja mielikuvitukseton, suurin osa kohtauksista oli kuin lainattu edellisistä osista. Esimerkiksi alun taistelukohtaus oli kuin suoraan ensimmäisestä osasta, nyt se vain oli visuaalisesti tuplasti vaisumpi. POTC4:ään oli tietenkin pakko myös sisällyttään rakkaustarina, joka ei kyllä toiminut millään tasolla, se lähinnä sai minussa aikaa öklöreaktion. Tarinan vitsitkin oli huonoja, eikä asiaa parantanut sekään että suurin osa ns. "parhaista" vitseistä oli nähty jo trailereissa.

    3D oli aivan turha, sillä suurin osa kohtauksista oli visuaalisesti köyhiä/mielikuvituksettomia. Joku tuossa sanoi että elokuvan ainut hieno erikoistehoste oli alun logo, ja melkein voisi noin sanoakin. POTC4:stä uupui minusta täysin se aito merirosvofiilis, joka oli vielä mukana kahdessa ensimmäisessä osassa (kolmannessa sitä oli vielä hiukan). Tehostepuolikin oli eritoten köyhää, eihän tässä oikeastaan edes ollut suurempia erikoistehosteita… Kaikki oli lähinnä jotain perus karkuunjuoksua, tavaroiden/paikkojen räjähtämistä jne. Ongelma 3D:n kanssa oli myös se että elokuvassa oli vain kourallinen laajempia kohtauksia, joissa näkyi kunnolla esimerkiksi maisemia. Suurin osa oli vain lähikuvaa päähenkilöistä, joissa 3D ei milään tapaa pääse oikeuksiinsa. 3D oli myös erittäin sumeaa joissakin sisäkohtauksissa, että välillä jo kirosin että olisi vaan pitänyt mennä katsomaan tämä pätkä 2D:nä... En olisi tällöin menettänyt yhtikäs mitään.

    Yhteenvetona: Se todellinen merirosvofiilis on nyt tyystin kadonnut Pirates of Caribbean sarjasta, eikä edes Depp osaa enää naurattaa sekoilevana Jack Sparowna. Jos POTC4:sta ottaa Deppin ja Rushin pois, niin elokuva on kuin Russel Crowen tähdittämä Master And Commander, eli tuiki tavallinen tylsähkö merimiesseikkailu.

    Arvosanat:
    Pirates of Carribean 1: 4/5
    Pirates of Carribean 2: 2,5/5
    Pirates of Carribean 3: 3/5
    Pirates of Carribean 4: 1,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2011
  5. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos vielà jotain sanoisi, niin vitososaahan tuolla lopulla(siis ennen lopputekstejà) pedattiin. Tulisieluinen kostoretki tjsp hòystettynà aarteenetsinnàllà. Olisihan se jotakin ennenkuulumatonta, kun palattaisi ekan osan tunnelmiin, eikà laiteta ihan lasten mehukestiksi. Kunnon tarina ja kaikkee... Arofonovsky(liian vaikea nimi) ohjaamaan? :D
     
  6. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Wikipediassa taisi olla jo juttua, että viidennen osan käsikirjoitus on jo valmiina ja 5 ja 6-osa filmattaisiin back-to-back...

    Itse toivoisin mukaan taas niitä aitoja laivoja (ja laivataisteluita), ettei joka kapteenilla tarvitsisi olla jokin maaginen laiva joka liikkuu luonnonvastaisesti ilman ehjiä purjeita jne.
     
  7. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainakin Kotkassa läväytettiin Thorin lopputekstien alkaessa jotkin kangasvalot tjms. päälle, että kankaalta ei erottanut juuri lainkaan mitään. Sitkeästi kuitenkin jäin ainoana istumaan ja katsomaan (=kuuntelemaan) lopputekstien jälkeisen osuuden. Eikä kuulemma ole ainut teatteri jossa näin toimitaan.
     
  8. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Tulipahan käytyä katsomassa uus Karibian merirosvot leffassa firman piikkiin. Ihan hyvä oli, ei nyt mikään maata mullistava, mutta ainakin tässä oli kässäri valmiina ennen kuvausten alkua, mikä näkyi jo itse elokuvassakin. Vähemmän tehostemäiskettä, enemmän stooria. Bluray menee ostoon jo Deppin suorituksen ja Hans Zimmerin häikäisevän scoren takia, vaikka toki elokuva olisi voinut olla kokonaisuutena parempikin. 3/5
     
    Viimeksi muokattu: 03.06.2011
  9. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli katsottua tämä viime viikonvaihteessa ja At worlds end juuri tunti sitten. Uusin pirates on ihan ok elokuva ja aika ei tullut pitkäksi. Yllätys oli kuinka pienimuotoinen leffa oli edellisosiin verrattuna. Vähän kun vertaisi tv-sarjan jaksoa elokuvaan. Ei tehostetykitystä vaan pääosin dialogia ja pari toimintapätkää. Ilmeisesti leffan 250 dollarin budjetista puolet oli mennyt Johnny Deppin palkkashekkiin. Mutta ei paska leffa. Juoni oli selkeä verrattuna edellisosien sekasotkuun ja en nukahtanut teatterissa kuten kahdesa edellisessä Pirates rainassa.

    3/5
     
  10. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Nyt tais unohtuu muutama nolla perästä.. :D;)
     
  11. 69DUDE

    69DUDE Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2008
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää oli kyllä heikoin tän saagan leffoista. Eihän tossa tapahtunut mtään:sleep:

    Ja perskatti, hukkasivat täysin Ian McShanen mahtavan hahmon potentiaalin:hitme:


    2/5 *
     
  12. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Burtonin mukaanlähtemistä rohkenen epäillä, mutta ainakin toi Cuaron kuulostaa hyvältä, taisi ohjata aikanaan kolmannen Potterin, joka oli oikein onnistunut pläjäys. Chris Weitz...eieiei, Kultainen kompassi oli ihan paska. Sam Raimikaan tuskin lähtee mukaan ja Shawn Levy...no Night At The Museumit oli ihan hyvää hömppää. Saas nähdä nyt sitten...
     
  13. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ois se kyllä Legendaarinen kaksikko(Burton&Depp) ja toisi toivottua synkkyyttä. :thumbsup:
     
  14. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Voi ei, ei taas. Batmansyndrooma iskee :D.
     
  15. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Nyt on nähty tämäkin viimein. Lievästi petyin, mutta vain sen takia että alensin rimaa kuultuani muilta, että leffa on aika huono. Jos olisin mennyt katsomaan tätä ensi-iltaan merirosvoksi pukeutuneena, olisin ollut varmaan tippa 3d-lasien linssissä lopputekstien alkaessa suuremman pettymyksen takia.

    Aineksiahan tässä oli parempaan, merenneidot + nuoruuden lähde -hömppä iski ainakin minuun, mutta eri aineksia oli sekoitettu huonosti. Jokin ei natsannut. Syytän käsikirjoittajia. Kovin laimea juoni, paikoin karmivan huonoa dialogia, parhaat vitsitkin oli trailerissa, viipyilevä loppu... Lisäksi toimintapätkät olivat erittäin mielikuvituksettomia: Jack vs Angelica -tappelu oli miltei sama kuin ykkösosan Jack vs Will -kamppailu, lisäksi se taistelu Lähteellä toi erittäin paljon mieleen ykkösosan lopputaistelun aarrearkulla. Ainoa vaan, ettei kummassakaan ollut ykkösosan fiilistä.

    Lisäksi tässä osassa oli ainakin kolme kertaa sama tilanne, jossa tusina ukkoja osoittaa aseiden kanssa Jackiä naamaan (palatsin pihalla, baarin varastossa ja espanjalaisleirissä). Keksisivät jotakin uutta jo. 3D meni varmana hukkaan tässä osassa (näin 2D:nä).

    Uusia hahmoja riitti ja Ian McShane meni kyllä hukkaan. Hän oli pelkkä Barbossa light -versio ja muutenkin "Olen paha, koska hahmokuvauksessa luki niin". Aiemmissa osissa Davy Jonesin ja Barbossan hahmoihin sentään tutustuttiin. Jones oli sentään symppishahmo loppupeleissä ja Barbossa muuten vaan mahtava. Blackbeard oli jo kolmas kirottu rosvoroope (vai oliko se edes?) ja aika heikoksi jäi. Mukana tietenkin kirottu miehistö. Voi tietenkin olla, että ensi osassa Blackbeard herätetään henkiin, mikä ei kyllä olisi uusi juttu... Loput hahmoista sulautuivat mukaan hyvin, Angelica ehkä jopa parhaiten. Taustahahmot hoitivat hommansa, kunhan ei seuraaviin osiin tuoda mukaan suuremman roolin kera.

    Voisivat muuten keksiä uusia kappaleita. Samoja toistettiin kyllästymiseen asti.

    Annetaan 1,75/5, katsoihan tämän kerran läpi, toivoen että seuraava osa sitten räjäyttäisi vaihteeksi pankin.

    Saisivat muuten tehdä leffan, joka sijoittuisi aikaan ennen ykkösosaa. Olisi kiva nähdä, mitä Mustalla Helmellä tarkalleen tapahtui. Ja saataisiin nähdä koko elokuvan ajan pahis-Barbossaa eikä pehmo-Barbossaa, joka oli tässä osassa ruudulla loppua lukuunottamatta.
     
  16. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikö tähtien sodat jo raiskattu liikuntakyvyttömiksi tällä idealla...

    Annetaan olla vaan!
     
  17. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    No ei se idea itsessään sitä raiskannut, toteutus vaan takkusi rankasti. Tietenkin, jos lähdettäisiin tekemään Pirates of the Caribbean: Origins niin mukaan pitäisi saada aika paljon samoja näyttelijöitä.
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Pidän tällaisista syvällisistä taide-elokuvista, jotka avautuvat vasta neljännellä tai viidennellä katsomiskerralla. No joo, viihdettähän tämä oli, ja hyvää sellaista. Parempi kuin pari edellistä. 4/5.
     
  19. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei kyl määki tämän kävin kattomassa! Aikoja sitten... Ja kuulkaas oli kahden vaiheilla silloin, etten pukeutunut Jack Sparrowksi. Olisihan se mukavaa ollut olla mukana hauskassa tunnelmassa. Olla mukana vitsissä.. joka tosin ei naurattanut.. pikemminkin itketti... Leffan loputtua huusin kuin Vietnam veteraani.... WHYyyyy!? Tai kuten Vader konsanaaan .. NOooooo!

    *+ / *****

    + -merkki Ian McShanesta
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    PotC-saagan jatko-osat ovat tähän asti olleet jokseenkin aliarvostettuja, joskaan en minäkään niitä pidä esimeriksi ensimmäisen elokuvan veroisina. Kuitenkin neljännen osan trailerin perusteella osasin pelätä pahinta: elokuvasta vaikutti puuttuvan täysin se paljon puhuttu (ja vitsailtu) synkkyys. Juuri tämä tekijä (sekä kehno kerronta) muuttivat piraattielokuvan huvipuiston piraattiajeluksi (eräänlaiseksi tekniikkademoksi, jonka tarkoitus ei ole enää kertoa tarinaa, vaan näyttää viihdettä). Captain Jack Sparrow oli kyllä edelleen Captain Jack Sparrow. Valitettavasti suurin synti kohdistuikin Blackbeardin hahmoon: kyseessä on ehkä elokuvahistorian suurin menetetty tilaisuus tai haaskaus, kun Ian Mcshanen, joka omaa kaikki puitteet luoda kaikkien aikojen pahis, roolista tehdään "hieman tuhma mutta aika lempeä yksioikoinen papparainen". :OI:OI:OI:OI:OI

    On Stranger Tides ansaitsisi kyllä ylimääräisiä pisteitä vaikkapa siitä, ettei Penelope Cruz ollut roolissaan ärsyttävän kuuloinen. Toisaalta tuo Mcshanen haaskaaminen on liian anteeksiantamatonat.

    0.5/5 :mad: