Aktiivimonitorit hakusessa (200e)

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana jjabi, 25.05.2011.

  1. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep, eli viimeistaan 5 viikon päästä olisi aika ostaa näiden 4v vanhojen Logitechin valmispaketin kaiuttimien tilalle laadukkaat 2-tie kaiuttimet. Subbari on tuossa vieressä omin käsin tehty, ja en sitä viitsisi vaihtaa, kun kuulostaa muutenkin ihan hyvältä.

    Eli budjetti olisi n. 200e, ja ihan vähän saa mennä yli jos todella on järkeä. Mietiskelin että viritinvahvari plus pari jotain puukaiutinta olisi varmaan hyvä, koska siitä saisi laajennettua, mutta tuolla budjetilla ei varmaan mitään toivoa? Kaiuttimet eivät saisi olla kovin korkeat, kork. 250mm koska tulee telkkari muuten tielle.

    Eli pääasiassa aktiivi kaiuttimia haetaan n.200e pintaan. Tietenkin vähemmälläkin. Ääni saisi olla täyttävä ja laaja-alainen, soveltuen elokuviin ja musiikkiin. Haluaisin myös kaiuttimien olevan kiiltävän valkoiset tai mustat, ei mielellään mitään puunkuvioita. Tässä on paljon kriteereitä, ja valitettavasti en itse oikein pääse kuuntelemaan kun ei täällä mitään hifi-liikkeita oikein ole...

    Ja en siis mitään TÄYDELLISYYTTÄ hae 200e, kyllä sentään vähän on järkeä päässä.


    Subbarini on kytketty vähän omaperäisellä menetelmällä: Eli omatekoinen 2 kanavainen vahvari, jossa on kahdelle kaiuttimelle liitännät. logitecheistäni revin tuon 3.5mm irti ja laitoin piuhat kaiutinlähtöihin, samoin passiivisubbarini. Ei ehkä parasta tehoa tuo mutta aika yllättävän hyvin soi subbarikin. 35w antaa muistaakseni vahvari. Elementti on kaksoispuhekelalla, eli sen saisi vissiin sarjaan kytkettynä soimaan lujempaa, mutta en oikein onnistunut tuossa

    Aktiivikauittimet juuri siksi että tuo subbari saisi soida rauhassa ilman kaiuttimia SAMOISSA liittimissä =D Muutenkin ei ole äänenlaadullisesti varmasti paras vahvari.

    Kattelin noita ESI NEAR05 kaiuttimia, ja ihan helvetin hyviltä arvosteluiden perusteella vaikutti. Ainut ongelma on varmaan tuo liitäntä, löysin ohjeen tietokoneelle liittämiseen: "Äänikortin 3.5mm stereoliittimestä vedät vaikkapa kahteen 1/4" monoplugiin niin, että äänikortin puolelta liittimen kärki (tip) vedetään toisen plugin kärkeen (tip), keskimmäinen (ring) toisen plugin kärkeen (tip), ja kärjestä kauimpana oleva kontakti (sleeve) johtojen ympärilläkulkevaa "sukkaa" pitkin molempien plugien vastaaviin kontakteihin (sleeve). Nämä monoplugit sitten toinen vasempaan ja toinen oikeaan esineariin."

    Herran jumala mitä säätöä, minulla on emon integroidtu äänikortti jossa SPDIF ja toivoin sillä pärjääväni, ongelma on se että subbarin ajattelin kytkeä emon "subbari" liitäntään, joka on siis 3.5mm plugi. Niitä ei vissiin saa toimimaan yhdessä, niin kaiuttimet pitäisi ilmeisesti liittää suoraa kaiutin/kuulokelähtöön, eli vihreään 3.5mm?


    Noita kans kattelin Audioengine 2 (A2) Premium Powered Desktop Speakers


    Tai sitten tuollaset ja ebaysta joku n.50e stereo vahvari? En oikein itse niitä osaa etsiä niin olisiko joku kiltti ja laittaisi 30-50e vahvariin?
    Q Acoustics 2010 Bookshelf Speakers (Gloss Finish) - ConceptAV

    Laitan teille nyt vielä kuitenkin linkkihirviön, nappasin melkeinpä kaikki 150-250e hintaluokan aktiivimonitorit. Nouseeko täältä jotain erityisiä ja hyviä esille?

    http://www.thomann.de/fi/maudio_bx5a_deluxe.htm

    http://www.thomann.de/fi/esi_near05_experience_aktive_studio_nahfeldmonitore.htm

    http://www.thomann.de/fi/alesis_m1_active_520_usb.htm

    http://www.thomann.de/fi/fostex_pm_04_n_black.htm

    http://www.thomann.de/fi/tannoy_reveal_501a_b_stock.htm

    http://www.thomann.de/fi/samson_studio_gt.htm

    http://www.thomann.de/fi/behringer_b3030a_truth_b_stock.htm

    http://www.thomann.de/fi/esi_near08_classic_b_stock_2.htm


    Siitä varmaan valitsemaan. Nuo behringerit varmaan on hyvät, mutta näyttää ehkä vähän liian massiivisilta ja ovat vissiin aika isot...

    Ostan vielä uuden pöydän viikonloppuna niin saa varmasti olla kork 300mm, en ole vaan vielä varma koska en ole mittaillut nykyisen ja tulevan väliltä. Nykyiseen setuppiin mahtuu kork 200mm. Koska televisio on seinällä ja tulee eteen muuten.

    Jep, nykyinen on 78cm korkea, ja tuleva on 73cm, eli 50mm saa olla korkeutta lisää. Saattaa olla kuitenkin että kaiuttimet sijoitan niin ettei korkeudella ole väliä. Telekkariakin mahdollisesti lasken koska se epämukavan korkealla kun päätä pitää pitää takakenossa hiukan.. Sitten taas pienenee kaiuttimet.. -.- Pitää tarkemmin katsoa sitten kun pöytä on uusittu.


    Kiinnostaa myös nuo Audio Pro Addon One:t , kokemuksia?


    Anteeksi hieman sekainen viesti, mutta yhdistelin jo kirjoittamiani lauseita koska kysyin jo toisesta paikasta neuvoa, ja vertaan teidän DVD Plazalaisten tuntemuksia ja kokemuksia =)
     
    Viimeksi muokattu: 25.05.2011
  2. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itse ostin jokin aika sitten tietokoneen kaveriksi Thomannilta Cakewalk MA-15DBK ja kyllä ne ovat asiansa ajaneet. Plussaa noissa olivat kuulokeliitäntä josta ainakin itselleni on suuri hyöty.
     
  3. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    On vaan niin kauhean rumat mielestäni...
     
  4. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Onhan niitä tyylikkäämpiäkin kaiuttimia, myönnän :)

    Huomasithan muuten, että noissa linkittämissäsi Tannoyssa hinta on per kappale, ei parihinta?
     
  5. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo huomasin, hinta menee n. 260e että ehkä sen verran voisi hikisesti maksaa jos on pätevät. Kuitenkin hemmetin isot että saa nähdä kuinka pöydälle sopisi :D
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Halusin parantaa tietokoneen äänentoistoa (sen kautta kuuntelen kuitenkin kaiken musiikin jne.) haluamatta kuitenkaan yhdistää sitä erityisemmin kotiteatteriin. Runsaan taustatyön jälkeen (luin muun muassa Head-fi -foorumia yms.) päädyin valitsemaan mainitsemasi Audioengine A2 -aktiivimonitorit.
    Thomannilta kyllä löytää Behringeniltä ja M-Audiolta huokeaan hintaan hyvin soundaavia kaiuttimia, mutta mikäli ulkonäkö ja etenkin pieni koko kiinnostaa, niin nuo voi aika hyvin unohtaa (minulla tuli kaiuttimet näytön molemmille puolille tiiviisti). Amphionilta ja Geneleciltä löytyy hienoja ja siroja kaiuttimia, mutta hintakin on sitten "hieno".

    Olen pitänyt todella paljon näistä Audioenginen malleista. Bassosta löytyy yllättävän paljon tehoa ja soundin täyteläisyyden ero on kuin yöllä ja päivällä Logitechin muovisiin malleihin. A2:t vaativat tosin säätämistä, sillä pöytäjalustat piti hankkia erikseen (ilman niitä soundi ei ollut yhtä hyvä) ja PC-läppärin kanssa niitä piti taajuuskorjaimella säätää. Siirtyessäni käyttämään Mac-tietokonetta paremman luokan sisäinen DAC mahdollisti niiden käytön ilman taajuskorjainsäätöä (joka Mäkissä on muutenkin hankalaa). Ostin kuitenkin kaveriksi Nuforce uDac2:n (DAC). Suomesta on ehkä helpompi saada Audioprolta Addon Two:ta, jotka ovat samankaltaiset (vähintään ulkonäön puolesta) aktiivimonitorit kuin A2:t.

    Sanotaan kuitenkin näin, että mikäli minulla olisi ollut tuplasti enemmän tilaa, niin varmaan Thomannilta olisi Behringerit/M-Audiot (esim. kehutut AV40:t) lähteneet tilaukseen.
     
  7. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nuo M-Audiot näyttää kans tosi hyviltä, ei raaskisi noin halpojakaan ostaa, mutta jos nuo oikeasti on hyvät niin mikäs siinä. Olisi aika hyvän kokoisetkin. Onko nuo muuten puuta vai muovia?
     
  8. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viimeksi muokattu: 25.05.2011
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Halvathan tuo M-Audio AV40 -setti on, mutta olen sen kohdalla vakuuttunut siitä, että halvalla saa hyvää. Ei siinä tarvi muuta kuin alkaa lukemaan arvosteluja ja katsomaan vaikka Youtube-arvioita noista, niin hyvin äkkiä halvan hinnan tuoma "voiko olla laadukkaat" huoli kaikkoaa. Taustatyön aikana tuli huomattua, että AV40:t olivat helposti ylistetyimmät kaiuttimet ainakin ulkomaisilla foorumeilla -- etenkin tässä "200 euroa tai alle" hintaluokassa.

    Mikäli olen oikein käsittänyt, niin AV40 taitaa olla tehty fibreboardista eli olisiko kyse MDF-levystä (puukuitulevy).
     
  10. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nuo menee varmaankin tilaukseen kyllä sitten aikanaan, toiv. pieksee nyt sitten esimerkiksi Esi NEAR05 setin joka ei paljoa kalliimpi ole, mutta rumempi kylläkin.
     
  11. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
  12. phixel+

    phixel+ Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2005
    Viestejä:
    414
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämmöset olisi tarjolla jos jotain kiinnostaa:

    Tascam VL-X5

    [​IMG]

    Nuo oli mulla pöytäkoneessa kiinni ja niitä on käytetty satunnaiseen musiikin kuunteluun. Kone vaihtui läppäriin viime syksynä ja siitä asti nuo on ollut käyttämättä.
     
  13. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei pahan näköiset. Olisi tietenkin mukava aluksi kuunnella ennen mitään tarjouksia... Miltä kuulostaisi 100e sis. postikulut? Missäpäin tuote sijaitsee?

    Saako mukana kaapelin millä nuo saa tietokoneeseen kiinni?

    Niin joo ja mittaatko korkeuden?
     
  14. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Valmistaja ilmoittaa seuraavat arvot valmiiksi, ei tarvitse etsiä mittanauhaa; Width x Height x Depth 198 x 291 x 290mm. Erityisesti syvyys on suorastaan valtaisa. Nämä onkin tarkoitettu kuvaputkimonitorin kaveriksi tarkkaamoon, jolloin syvyys ei haittaa kun näyttöpäätekin on tuon saman 30cm syvä. Magneettisuojausta ja kuvaputkimonitorin läheisyyteen sopimista pidettiin näkyvästi esillä markkinoinnissa aikoinaan.
     
  15. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo on kyllä liian isot työpisteeseeni... Varmaan nuo Audioengine A2 tulen hankkimaan jalustimineen, toivottavasti en liikaa pety. =)
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Omat Audioengine A2:seni tilasin Saksasta. Noita saa muun muassa Amazon.de:n kautta (kannattaa Idealo.de:tä käyttää hyväksi). Toki noita Suomestakin voi löytää, joskaan ei yhtä helposti kuin vaikkapa noita Addon Two -kaiuttimia.

    Nuo jalustat on kyllä aika vaikea löytää. Omani löysin tuurilla Ebaystä. Tokihan noille voi omatkin rakentaa ja jotkut käyttävät hätäratkaisuna Audioengine-paketissa olevia vaaleita pehmusteita. Mikäli nyt tosiaan päädyt noihin Audioengineihin, niin suosittelen ehdottomasti ensin selvittämään tuon jalusta-asian: mielestäni ne ovat tärkeät soundin kannalta ja niitä on tosiaan vaikea löytää.
     
  17. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    No tuolta Audioenginen omalta sivulta saa ilmeisesti tilattua jalustat ja kaiuttimet, eli USA:sta tulisi paketti ilmeisesti.. :p
     
  18. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kaiuttimia ei kannata tilata meren takaa kun Euroopastakin saa. Jos suostuvat pelkät jalustat lähettämään (eikä niitä löydy lainkaan Euroopasta) niin ne voit tilata jenkeistä. Amerikasta tilaamisessa ongelmana ovat tähtitieteelliset toimituskulut, verot ja tullimaksut, sähköverkon jännite ja sähköverkon taajuus sekä käytännössä takuun puuttuminen. Ei vain kannata tilata, jos tuotetta on saatavilla mistään Euroopasta (esim amazon.de:stä kuten Elvis mainitsi). Kuluttajansuojakaan ei päde jenkkiläisiin kauppiaisiin; Jos jenkeistä tilattu tuote hajoaa, niin joutuisit itse lähettämään sen omalla kustannuksella vaihdettavaksi, mikä maksaisi itellan hinnoin todennäköisesti saman verran kuin kaksi settiä uusia kaiuttimia. Saksalaiset virtalähteet ja pistotulpat sattuvat suoraan kiinni täkäläisiin töpseleihin. Verotkin jäävät kaiuttimien osalta pois. Jo pelkästä alvista tulee useamman kympin lisälasku jenkeistä tilatessa.
     
  19. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2