The Walking Dead (minisarja nyt BD:llä)

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Leterface, 24.05.2011.

  1. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Muo käy sylettämään ylikaiken noi aluekoodit. Sen takia en ole modattua vekotinta hankkinu. Niistä levyistä, kun on niin hankala muutenkin päästä eroon. Ei oikein nappaa taas hankkia samanlaista sekametelisoppaa, mitä DVD puolella oli aikanaan.
     
  2. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Kyllä noita soittimia on missä voi vaihtaa aluekoodia, muistaakseni esim. pariin Philipsin karvalakkimalliin (ei vissiin ihan uusiin malleihin, BD-soitin osiossa tästä kirjoitin). Lisäksi voisi kuvitella että esim. USA/Brittien markkinoilla olevat halpasoittimet joissa aluekoodia voi vaihtaa ilmestyisivät jossakin vaiheessa suomeenkin. Itse hankin halvalla tuttavan kautta jenkeistä soittimen joka kuitenkin merkkisoitin. Aluekoodit olivat syy miksi alusta astin olin HD DVD:n puolella..
     
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tarkemmat tiedot mitä on poistettu, leikkausten kohteena jaksot 2 ja 5 -> Movie-Censorship.com
     
  4. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, skandiversio on leikattu...:weep:
    Ensimmäistä episodia ei ole leikattu, mutta toista on sitten jo kun katteli noita kuvia tuolta et mitä pitäs olla.
     
    Viimeksi muokattu: 25.05.2011
  5. Napoleon

    Napoleon Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain syystä kun sulle ei privaattia voi lähettää niin käytän tätä ketjua häikäilemättömästi hyväkseni :cool:

    Olisin kiinnostunut tuosta versiosta mistä haluat päästä eroon.
     
  6. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kröh, tuota - viitsisitkö heittää pari esimerkkiä? En ole henk.koht. törmännyt yhteenkään. DVD-aluekoodin kyllä saan vapaaksi, muttei BD:tä. Vai tarkoitatko sitten niitä 700e hintaluokan Oppoja yms.?

    Nimimerkillä - "Aasiassakin julkaistaan kaikkea kivaa Blu-Rayllä aluekoodilla A"
     
  7. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Pääasiassa tarkoitin Oppoa tuon kotimaan saatavuuden perusteella (itselläni on juuri moddattu Oppo), mutta tämän viestin perusteella löytyy noita halvemmallakin jos uskaltaa ulkomailta tilata (nopealla tutkimisella halvin soitin näköjään noin 200 eur + tod.näk. postit). Yksi halvempi mahis on tilata jo olemassa olevaan soittimeen mod-piiri ja asentaa se itse, mutta tuo vaatii malliin sopivan piirin löytämisen ja tietenkin vähintään soittimen kuorien avaamisen & johtojen irroittelua/asettelua uudestaan.
     
    Viimeksi muokattu: 25.05.2011
  8. Petri94

    Petri94 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.06.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Philips BDP3000 soittimeen sai suhteellisen helposti vaihdettua myös aluekoodin. Lataa esim A-alueen firmwaren ja nimeää sen oman alueen firmwaren mukaisesti, jolloin asennus onnistuu, mutta aluekoodina onkin sitten se A-alue.

    Täältä löytyy lisää tietoa aiheesta.
     
  9. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ylemmässä viestissä mainittuun Philipsin halpisvehkeeseen (Gigantista sai joskus alle satasella) saa tosiaan vaihdettua aluekoodin ihan USB-muistitikulla, puolisen vuotta sitten tuon itse testasin ja hyvin on pelittänyt kaikilla A-alueen levyillä.

    Kävi vähän tuuri tuon vehkeen kanssa, joskus aikoja sitten ostin tuon olkkariin TV:n kaveriksi mutten koskaan keksinyt sille käyttöä. Haeskeltuani melko pitkäänkin, että mistä saisi A-alueen soitinta edullisesti osuikin silmään linkki, missä kerrottiin juuri tuon nurkissa pölyttyvän vehkeen olevan helposti muokattavissa A-alueen soittimeksi. Riemulla lähti välittömästi Roger Corman Classicsit tilaukseen :D

    Kiinnostaisi tämä The Walking Dead -sarja itseänikin, vaikka sarjiksen ensimmäinen numero ei säväyttänyt tippaakaan. Onneksi tuli huomattua tuo tieto leikkauksista, ameriikoihin lähtee tilaus.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2011
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Sarjis menee kyllä paremmaksi. Kolmososasta eteenpäin on aika kauan laadukasta menoa :thumbsup:.
     
  11. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Kolmannesta volumesta lähtien sarjis kyllä liitelee melkoisen huimissa sfääreissä ja paraneehan se vain. Kummasti Robert Kirkman keksii noita yhä vain jännempiä tilanteita. On ihminen menettänyt todella paljon, jos on lukemisensa jättänyt ensimmäiseen numeroon. Mutta kun vähän kliseinen perusasetelma saadaan pois alta ja hommat alkavat todella rullata, niin eipä mikään zombiemeininki tunnu sarjakuvan jälkeen enää yhtään miltään.
     
  12. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Laitoin tilaukseen eilen Boostep.fi:sta ja vaikka sieltä 27 sekunttia puuttuu, niin ei voi mitään. Toivottavasti seuraava kausi ei ole sensuroitu. Joka tapauksessa sarjassa kyllä verta riittää vaikka jotain leikattukkin. :thumbsup:
     
  13. tursas2010

    tursas2010 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2010
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin vasta nyt The Walking Dead S1 BD:t.

    Miksi koko sarjassa kuva kohisee selvästi?

    Blu-Ray laadussa käsittääkseni suuri osa katsojista (esim. minä) odottaa, että kuva on mahdollisimman laadukasta = terävää ja selkeää. Tällä pointillahan juuri Blu-Ray -levyjä mainostetaan: "5 kertaa tarkempi kuvanlaatu kuin dvd-levyissä".

    Onko asia rahasta kiinni vai onko kyseessä joku "taiteellinen vaikutelma"? Kohina kauttaaltaan kuvassa ei ainakaan tämän katsojan mielestä ole millään muotoa taiteellista.

    Ymmärrän, jos kyse on rahasta, mutta se korpeaa, jos muuten selkeä kuva pilataan ohjaajan "taiteellisen vaikutelman" takia. Esimerkkinä tästä tulee mieleen vaikkapa leffa Puuta heinää ja muutama vesiperä, joka on leffana hyvä, mutta suttuisen kuvanlaadun takia ikävää katseltavaa.

    Kaipaisin tälle palstalle jonkinlaista pikaohjeistusta tyyliin For Dummies, jonka aiheena olisi se, miksi käytetään kaikenlaisia "kikkoja", jotka vaikuttavat kuvanlaatuun.
     
  14. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Walking Deadissa ei mitään "kikkoja" ole käytetty. Sarja on kuvattu 16mm filmille. Jos kikkailua kaipaat, niin tsekkaa vaikka Predatorin Ultimate Hunter Edition.
     
  15. tursas2010

    tursas2010 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2010
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta 16mm filmistäkö (köyhäilystä?) se sitten johtuu, että Blu-rayna kuva kohisee selvästi? Aivan pihalla näistä jutuista.
     
  16. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Kohinaa vai filmiraetta? Walking Dead:n ohjaaja on halunnut "ra'alta näyttävän kuvan" tai sinä haluaisit sileää silmäkarkkia? Raaka kuva ei DVD:llä oikein onnistunut tarkkuuden takia mutta jos kikkaillaan sileää niin on ihan sama katseleeko sitä DVD:ltä vai BD:ltä koska filmi ei ole digitaalinen piirretty elokuva. Digitaalitekniikalla päästään nykyään helpommin kustannussäästöihin kuin vaikka 16mm filmillä jos lopputulos BD näyttää samalta kuin alkuperäinen teos. Toivottavasti ymmärsit tästä 30s selityksestä jotakin. :)
     
  17. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Uuden Galactican BD:n ensimmäisen levyn alussa oli oikein maininta, että rakeinen kuva on tarkoituksellista eikä vika. Olisiko Walking Dead:ssa ollut tarvetta kertoa, että kuva on tarkoituksellisesti rakeinen.
     
  18. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    "Tarkoituksellisesti" on myös ehkä vielä hieman epäselvästi koska tässä se voi tarkoittaa,että 1) on tarkoituksellisesti käytetty kuvaustekniikkaa, jonka lopputuloksena kuva on rakeinen tai 2) on tarkoituksellisesti raetta/kohinaa lisätty jälkikäteen "taiteellisen vaikutelman" aikaansaamiseksi.

    Olennaista näissäkin lienee se, että ohjaaja on ilmiselvästi ihastunut kohinaan/rakeeseen (syytä voinee kukin arvuutella)...
     
  19. tursas2010

    tursas2010 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2010
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Filmiraetta tarkoitin. Haluaisin ainakin itse Blu-Ray -kuvan olevan juuri sitä silmäkarkkia - terävää ja selkeää, kuten Blu-raytä mainostetaankin kuluttajille. Tätä taustaa vasten (ja sitä, etten elokuvauksesta juuri mitään tiedä) en voi ymmärtää näitä "taiteellisia" juttuja, joilla pahimmassa tapauksessa "pilataan" kuvanlaatu.

    Tässä The Walking Dead:ssa oli pahin näkemäni filmirakeisuus blu-ray levyistä, joita olen nähnyt. Kuva oli kuitenkin muuten terävä, joten kyllähän tämän katsoi läpi kun sarja itsessään on mielenkiintoinen.

    Esimerkiksi viimeaikaisista katsotuista BD-leffoista, joissa kuvanlaatu oli terävä ja selkeä, tulee mieleen esim. Alien Anthology ja Star Wars Original Trilogy. Tosin viimeksi katsoin jälkimmäisen vhs-aikana, joten se vaikutti myös.

    Leffasta, jonka "taiteellinen" vaikutelma pilaa koko leffaelämyksen, mieleen tulee äkkiseltään leffa Puuta heinää ja muutama vesiperä (ainakin dvd-versio). Leffa itsessään on hyvä, mutta kuvanlaatu on niin suttuinen, että vähintään puolet katseluelämyksestä meni vituralleen.

    Olisi kyllä hemmetin hyvä, jos tästä aiheesta vaikkapa joku dvd-plazan kokoneempi kirjoittaja tekisi pienen artikkelin seikoista, joiden takia kuvanlaatu ei olekaan sitä silmäkarkkia:

    Eli minkä tyyppisiä "taiteellisia vaikutelmia" ohjaajat voivat käyttää elokuvissa ja muutamalla sanalla mitä nämä termit tarkoittavat?

    Jos kyseessä ei ole "taiteellinen vaikutelma" vaan kyse esim. tekniikan "rajoitteista" (eli leffa esim. kuvattu vuosikymmeniä sitten vanhalla tekniikalla), niin mitä yleisesti ottaen tästä aiheesta olisi katsojan hyvä tietää: esim käytetyt tekniikat esitellen muutamalla sanalla?

    Tai jos kyseessä ei ole "taiteellinen vaikutelma" ja leffa kuvattu ajanmukaisella tekniikalla, mutta siirto blu-ray levylle ryssitty alkuperäiseltä filmilähteeltä, niin mitä tästä voisi yleisinfona lyhyesti kertoa?

    Eli ainakin itse kaipaisin sellasta pientä opasta For Dummies vinkkinä, miksi tämä katsojille lanseerattu mainostermi "Blu-ray on 5 kertaa DVD:tä terävämpi" ei loppukatsojan silmissä läheskään aina näytä toteutuvan.
     
  20. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Heh heh. Tiesithän, että NTSC-maissa blu-ray:ta mainostetaan "6 kertaa dvd:tä terävämpänä".

    1920x1080 / (720x480) = 6
    1920x1080 / (720x576) = 5

    Mainosmiesten myyntipuheet ovat olleet tehokkaita, kun asiakas osaa vaatii silmäkarkkia ja 5 (tai 6) kertaa terävämpää kuvaa. Blu-ray on minulle onnistunutta "silmäkarkkia" silloin, kun se siirtää mahdollisimman hyvin alkuperäisen lähteen BD-muotoon. Filmirae ja taiteellinen keinokohina/rae kuuluu silloin mukaan, jos ja kun se lähteessä on haluttu olevan tai se sinne on syntynyt kuvaus- ja kehitysteknisistä syistä. Mutta nämähän ovat makuasioita ja voin ymmärtää, että monia risoo nykyinen HD-videokuvaukseen yhdistetty keinotekoinen "taidekohina".

    Walking dead kuvattiin 16 mm filmille ilmeisestikin juuri siitä syystä, että sarjalle haluttiin tietynlainen rosoinen tuomiopäivän lookki. Ilmeisesti HD-kamerakuvaus ja keinorae ei tällä kertaa tyydyttänyt sarjan luojia. Galacticassa taas käytettiin paikoitellen aika paljonkin taiteellista keinoraetta, vaikka kuva purkitettiinkin digi-HD-kameroilla varsin siloisena (paitsi, että miniseries kuvattiin rakeiselle filmille).