Käsintehdyt efektit vs. CGI

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ipeniemela, 02.06.2009.

  1. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jooh, eli Jurasic Parkissa CGI + mekaaniset rakennelmat toimivat hyvin yhdessä. Muuten en ole elokuvasta ikinä pitänyt, mutta täytyy näin jälkeenpäin todeta että tehosteissa JP ei näytä (pahasti) vanhentuneelta. Samaa voisin uskoa Lotr trilogiasta, jossa CGI:tä nimenomaa käytettiin viisaasti ja yhdistettiin sopivasti pienoismalleihin ym. käsirakkenelmiin. Lucas on CGI-perverssioissaan menettänyt hillinnän ja tietoisuuden sen paskuudesta jo aikapäiviä sitten. Episode I:stä hehkutettiin aikoinaan juuri sen uraauurtavista tehosteista, mutta minusta ne näyttivät jo silloin paskoilta ja nykyään ne näyttävät vieläkin paskemmilta. Tosin elokuva on muutenkin aivan paska. Ja Lucas melko paskajätkä.
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Helpottiko? :D
     
  3. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei.
    Episode I:stä aiheutuneen tuskan kanssa on elettävä koko loppuelämä.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Otan osaa. Minä taas saan kärsiä kaltaistesi traumahenkilöiden jatkuvasta itkemisestä muutaman elokuvan takia. Onneksi sentään nautin itse noista leffoista suunnattomasti. :king:
     
  5. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ja sen T. rex pelottaa edelleen. Toisin kuin monen muun leffan jättiliskot.
     
  6. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Ainakin IMDb väittää näin:

    There are only 15 minutes of actual dinosaur footage in the film: 9 minutes are Stan Winston's animatronics, 6 minutes of it is ILM's CGI.

    Jotenkin vaikea ajatella näin jälkeenpäin (en ole vuosiin nähnyt kyseistä leffaa) että dinoja on tosiaan vaan 15 minsaa koko leffassa. :rolleyes:
     
  7. rockfield

    rockfield Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2007
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, ja paljonko muuten alkuperäisessä Tappajai-elokuvassa näkyy itse haita? Ei kaikenkaikkiaan hirveän montaa minuuttia? :) Toki tässä tapauksessa syy oli myös itse mekaanisessa haissa, joka ei suostunut näyttelemään Spielbergin toiveiden mukaisesti. Mutta siinä taas nähdään, miten luova ohjaaja pystyy muuttamaan minimalistisuuden voimavaraksi.

    Allekirjoittanutta edelleen pelottaa Tappajahain mekaaninen hai, vaikka kuinka yrittää ajatella, että se on pelkkä prop. Ja esim. Deep Blue Sean CGI-hait vain lähinnä naurattavat.

    Se pieni (luonnollinen) ero... :)
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Tuo 15 minuuttia tuntuu kyllä aika hauskalta parin tunnin leffassa. :) Mutta kuten Tappajahaissakin, niin pelkällä tunnelmalla voi saavuttaa paljon.

    Yhden minuutin väärin muistin tuon cgi:n kokonaiskeston. Joskus leffan julkaisun aikoihin tuo lehdessä kirjoitettiin, joten kohtalaisen hyvin muistettu turha fakta. :)

    edit:

    Eikös Harlin haastanut katsojat pieneen kisaan Deep Blue Sean kohdalla. Kuulemma hait ovat niin realistisia, että katsojakaan ei tiedä missä on mekaaninen hai ja missä cgi-hai. Ja cgi oli kyllä ylirumaa, kuten monessa muussa Harlinin leffassa. Noh, leffa itsessään on ihan jees kuitenkin.

    edit2:

    At a few points throughout the behind-the-scenes segments the DVD, Renny Harlin challenges anyone to be able to point out the CGI sharks from the mechanical sharks.
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2011
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Jurassic Parkissa osattiin mainiosti kasvattaa tunnelmaa ja pelkästään vihjailla pusikoissa liikkuvista tyrannosauruksista ja velociraptoreista. Puskaa heiluu ja epämääräistä ääntä kuuluu, mutta kaikkea ei heti näytetä. Varsinainen toiminta taitaa alkaa vasta about tunnin kohdalla, kun taas monissa nykyisissä vastaavanlaisissa elokuvissa on heti täysi höyry päällä kun jos jonkinlaista liskoa tulee joka nurkasta ja kaikkeen turtuu heti. Jurassic Park, on se kyllä edelleenkin :thumbsup:
     
  10. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkäpä sinun vajakkiaivosi eivät vain suostu käsittämään että Deep Blue Sean CGI-hait ovat oikeasti todella pelottavia (ja aitoja) kun taas Tappajahain mekaaninen hai on epärealistinen ja epäuskottava. Muutenhan Spielberg on kaljoittelukaverinsa Georgen kanssa neroja, joskin Spielberg ei vain ole käsittänyt (vielä) CGI:n täydellisiä ja realistisia mahdollisuuksia. Onneksi ET:n radiopuhelinversiossa Spielbergkin näytti miten mittavia ja realistisen hienoja uudistuksia pystytään tämänpäivän CGI-teknologialla tekemään. Toivottavasti ET:stä saadaan vielä kunnon 3D versio. Jurasic Parkkiakin voitaisiin vähän CGI höystää. 15 minuutin siasta, elokuvaan voitaisiin lisätä 1½ tuntia CGI dinoja jokaikiseen kohtaukseen. Samallahan elokuvaan voitaisiin istuttaa Jar Jar Binks tyylinen ajatteleva ja ihmismäinen dino sidekickiksi.