Sukiyaki Western Django (Takashi Miike) (2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.08.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Ohjaaja Takashi Miike, joka on tunnettu mm. Audition ja Ichi: the Killer elokuvista, herättelee uudestaan henkiin vanhaa tuttua spagettiwestern-genreä uudella elokuvalla Sukiyaki Western Django, jota vilaukselta tähdittää mm. Quentin Tarantino.

    Kaksi klaania - Genji eli valkoinen klaani jota johtaa Yoshitsune ja Heike eli punainen klaani, jota johtaa Kiyomori - taistelevat aarteesta, joka on kätketty köyhään vuoristokylään. Eräänä päivänä yksinäinen pyssysankari, henkisesti kovia kokenut, mutta loistava ampuja saapuu paikalle. Tilanne alkaa kuumentua, kun kaikki ihmettelevät kumpaan klaaniin pyssysankari päättääkään liittyä. Likaiset keinot, petos, intohimo ja rakkaus ovat ristitulessa räjähtävän lopun lähestyessä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer
    [​IMG] Katso upea kuvagalleria

    Ensi-ilta USA:ssa 29.08.2008
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2008
  2. KaSmir

    KaSmir Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    0
    Trailerin perusteella vaikuttaa mielenkiintoiselta tekeleeltä.
     
  3. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Traileri antaa huomattavasti mielenkiintoisemman kuvan leffasta kuin se loppujen lopuksi on. Ensinnäkin leffa on aavistuksen liian pitkä (121 min), toiseksi leffan juoni ei vain jaksa kiinnostaa. Elokuva on visuaalisesti tyylikäs, genrejä on sotkettu hauskasti, mutta siihenpä se sisältö sitten jääkin.
    Quentin Tarantino tekee max. parin minuutin roolin leffassa, joten sitä ei juuri kannata mainostaa.

    Vaikka Miiken vanhemmasta tuotannosta diggailenkin kovasti (Gozu ja sitä edeltävä matsku), on tälle pakko antaa apaattiset 2 / 5
     
  4. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, niin vaikutti, mutta olisin toivonut trailerin olevan hieman Spaghettisempi :). No ehkä elokuva kuitenkin viihdyttää visuaalisella ilmeellä.
     
  5. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kotimaisen vuokra-blu-rayn takakansi ainakin kertoo leffan pituudeksi 94 minuuttia. En tiedä onko kyseessä jokin uusi leikkaus, mutta puolitoistatuntisenakaan leffa ei jaksanut innostaa. Sekavaa, tylsää ja muka-coolia.

    Lisäksi blu-raylla kuvan rajaus oli sössitty. 80" screenillä jäi noin 5cm mustat palkit sivuille vaikka kuvasuhde oli 2,35:1. Lisäksi muutamassa kohtauksessa leveys vielä vaihteli jonkin verran.
     
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 591
    Saadut tykkäykset:
    216
    Olipas varsin ehtaa potaskaa. Joitakin mieleen juuri painumattomia hetkiä lukuunottamatta erittäin selkeästi keskinkertaista huonompi sarjakuvamainen ja sekainen väkivaltapläjäys. Tarantinon rooli oli tosiaan aika mitätön, joten lievästi harhaanjohtavaa mainontaa sekin... Ja lisäksi tuo jo mainittu pieleen mennyt kuvan rajaus...

    Kerran tämän katsoi, mutta ei tätä mikään pelasta, oli pituus ja versio mikä hyvänsä. Hintaa ale- BD:llä oli onneksi vain 4,5 €.

    **/*****
     
  7. Arzy

    Arzy Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2000
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni loistava ?sushiwesternparodia? lukuisine spaghettiwesternparodisointineen. Toki vaatii sen, että on katsonut aika pirun monta Leonea ym. sen aikaisia filkkoja. Pikku poikana tuli katsottua enon westernkokoelma läpi (30-50 leffaa) ja tätä katsoessa muistui mieleen monia ja taas monia niistä, toki tahallisesti överiksi vedettynä parodiana. Sanoisin, että tämä oli hieman Grindhouse ja Machete tyylinen "B-luokan" parodia mielestäni loistavalla visuaalisella ilmeellä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2011
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Verkkokaupan tarjouksista ostin tämän ilman suurempia ennakkotietoja.
    Näyttäisi saaneen yllättävän huonoja arvioita tämä jostain syystä. Minä nimittäin pidin tästä kovastikin. Tarantinon näyttelyä lukuunottamatta leffa on lähes yhtä loistava kuin Desperado, joka on yksi all-time parhaista. Meininki oli kelvollisen menevää ja kuvaus hienoa, aikoitellen erittäinkin hienoa. Arvosana 3½/5 ja puolikas olisi tullut lisää, jos Tarantino ei olisi sössinyt rooliaan/roolejaan. Häiritsevän huonosti suoritti hän roolinsa. (Desperado 4½/5, siinä on kaikki vielä yhtä pykälää hullumpaa eli mahtavampaa.)

    E: Olisin voinut vaikka vannoa, että heti ensimmäisessä ruudussa maassa makaa Desperadon baarimikko (Macheten pappi) reikä päässään, mutta eipä häntä ole tuohon pätkään credidoitu ainakaan.