Jääkiekon MM 2011 - yleistä keskustelua

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana tootsi, 23.03.2011.

  1. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
  2. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin otetaan nyt niitä sanoja takaisin ja hengähdetään vähän, jooko? Ennen kuin lähdetään hyppimään sinne suihkulähteeseen niin hieman kunnioitusta, ja lakki pois päästä kun puhutaan Teemu Selänteestä.
     
  3. Daniel Ocean

    Daniel Ocean Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskoisin että kun kisoissa on kuitenkin katsomossa ollut yks tai kaks kaveria Wildin organisaatiosta, niin onkohan kukaan tarttunut puhelimeen ja tarkastanut Immosen sopimustilanteen rapakon takana. Suht hyvin tuntuvat kaverit toisensa löytävän.
    Minnesotassa tuossa ylivoimassa voisi vielä tuon köyhänmiehenmikkokoivun korvata ihan Mikko Koivulla.

    Veikkaan ettei enää ensi kaudella tarvitse käydä Granlundia livenä kattelemassa. Ei ainakaan Niiralan Montussa.
     
  4. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Häh? Selänne itse sanoi Orange County lehdelle, että aikoo mennä surffaamaan Kariyan kanssa. Ja Suomi surffaili Norjaa vastaan pelin alkupuolen. Jalonen sanoi ennen Norja-peliä, että tulee sieltä Kanada tai Kenia, niin samalla asenteella mennään. Totuus kentällä oli se että siellä surffailtiin. Tänään ei surffailtu, kuten Teemu Kaliforniassa ja Leijonat Norja-pelissä. Se on hieno juttu. Ei se ole vittuilua Selännettä kohtaan. Selänne muuten lupasi blogissaan kirjoittaa MM-kiekosta tarkemmin. Viikon sisällä varmaan tulee uusi blogikirjoitus.
     
  5. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Vittu Granlund on JUMALA! Tekee MM-historian ehkä hienoimman maalin ja silti jalat maassa ja vaatimaton! Hattua nostan! Antaisin Granlundille pillua, jos mulla sellainen olisi! :D
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eilinen Suomi-Venäjä oli kyllä leijonilta paras ja viihdyttävin peli, mitä olen nähnyt 15 vuoden aikana. :naminami: Suomella toimi niin maalivahtiosasto, puolustaminen kuin hyökkäyspelikin. Onkin vahinko, että pieni särö täydellisyydessä on Juha-Matti Aaltosen mukanaolo. Mies tosiaan pelaa ilman itseluottamusta, mikä kumpuaa epäilemättä vähän siitäkin, ettei hän ole enää se "lahjakas tulevaisuuden lupaus" Granlundin ollessa mukana joukkueessa. Vaikka hän yhden hyvän syötön pelin aikana antoikin, niin se päämäärätön surffailu, kiekonmenetykset, innoton pelaaminen ja huolimattomuuden takia tullut turha jäähy pahaan paikkaan ovat kyllä asioita, jotka puhuvat sen puolesta, että mies on heikko lenkki.

    Mikael Granlundin veivaus oli todennäköisesti se näyttävin osuma MM-historiassa. Onhan mies tehnyt noita aiemminkin ja salibandytaustan omaavana hänellä on varmaan taipumustakin tuollaiseen. Toisaalta ei tuollaista vetoa olisi voinut paljon kovempaan paikkaan tehdä: MM-välierässä Venäjän taitoniekkoja vastaan. Muutenkin Venäjä-ottelu oli Granlundilta käytännössä täydellinen, joskin jälleen hänellä taisi tulla hutiveto samasta maalinkulmauksesta, josta aiemmin häntä moitin. Silti on sanottava, että tuo oli vahvin suoritus yksittäiseltä Leijonalta 60 minuutin aikana, mitä olen koskaan nähnyt (mukaan lukien teemuselänteet, villepeltoset ja sakukoivut). Toisaalta pitää tietenkin muistaa se, että vaikka vastustajat ovat tienneet miehen kyvyt, niin varmasti hän pääsee loistamaan yllätysmomenttinsa kautta: harva kuitenkaan odotti, että 19-vuotias oulunsalolainen pelaa paremmin kuin Gretzkyn ennätyksien rikkomiseen mahdollisesti pystyvä Ovechkin. Tuskin Venäjänkään pukukopissa on sentään sanottu, että "mitä ikinä teette, niin Granlund pidetään aisoissa vaikka viidellä pelaajalla".

    MM-finaali tulee olemaan mielenkiintoinen itse asiassa etenkin Granlundin kohdalla. Vaikka mies veivausmaalinsa tekikin puserrettuaan itsensä irti kahdesta venäläispelaajasta, niin viimeistään nyt mies alkaa olla merkattu. Ruotsalaiset tulevat häntä taklaamaan kovaa ja ottamaan häntä useammalla miehellä, jolloin noita kikkamaaleja ei niin vain tehdäkkään. Totuushan kuitenkin on se, että vaikka Granlundin hieno rankkari ja etenkin veivausmaali tekevät hänestä lopullisesti supertähden, jolle ihmiset haluavat syytää mainetta, mammonaa ja naishuomiota, niin ne todelliset tähdet ovat niitä pelaajia, jotka pystyvät tekemään tulosta, vaikka kaikki vastustajan pelaajat olisivat yhtä aikaa kimpussa. Kyllähän Youtubekin on täynnä vaikkapa klippejä donkkaajista, jotka tekevät 10 kertaa vaikeampia donkkeja kuin Michael Jordan koskaan teki, mutta kumma kyllä kukaan näistä donkkaajista ei NBA:ssa pahemmin pelaa. Toki Granlund on osoittanut, että hän pystyy pitämään kiekkoa kahdenkin pelaajan puristuksessa, mutta ne työvoittomaalit tässä vaiheessa puuttuvat -- tosin hän onkin ehkä enemmän playmaker kuin maalitykki. Anyway, MM-finaali ja miehen uran jatko osoittavat, pystyykö hän näin näyttävään pelaamiseen silloinkin, kun hänen selässään on kentän loistavin ja isoin maalitaulu.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2011
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo nyt ne pinkkilasit pois päästä :D.

    Ei 1+1 vielä jumalaa tee vaikka veivausmaali melko poikkeuksellinen olikin. Virheitä tulee kuitenkin saman verran kuin onnistumisia mm. eilen hutikuti avopaikasta ja täysin turha jäähy hyökkäysalueella. Kokemuksen myötä nämäkin lähtenevät pois ja sillon voidaan jo alkaa puhua tähtipelaajasta. Näissäkin kisoissa suomen oikeita tähtipelaajia ovat olleet Immonen ja Ruutu.
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tää on kyllä jo uskomatonta. Siis mitä tarkalleen ottaen kaverin pitäisi tehdä, jotta kelpaisi? Ei se ollut eilenkään lavassa se kiekko kun "veti huti". Hah, kovin moni pelaaja ei edes olisi noissa paikoissa mistä voi saada sen paikan eikä tätä huomioida ollenkaan. Ja se "turha jäähy" oli Venäjän maalivahdin filmausta. Mutta joo, toivottavasti penkitetään finaaliin jotta saadaan kokeneet ratkaisijat kentälle! Yhtään virhettä ei saa tehdä tällä tasolla. Eilenkin vain hehkutettiin sitä yhtä onnistumista mutta ajatelkaas, mikäli olisi epäonnistunut! :hitme:
     
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    En sanonut että huono pelaaja olisi kyseessä, mutta ihan överiksihän tuo hehkutus on jo mennyt. Joukkueesta löytyy vielä kourallinen parempiakin pelaajia joten mistään merkatusta supertähdestä ei vielä voida puhua.

    Taitaa sellainen fanipoika-armeija tulla kyllä vastaan ettei uskalla enempää aiheesta sanoa.
     
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
  11. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Granlund on Suomen luovin pelaaja ja sen takia ehkä jopa tärkein pelaaja joukkueessa, vaikkei paras olekaan. Joukkueessa pitää olla asiat tasapainossa ja ikävä kyllä Mikke on aika yksin tuolla osa-alueella. Granlundin osa-alue ei ole missään nimessä se tärkein, mutta muut osa-alueet ovat hyvin kunnossa ja niille löytyy alansa osaajia niin siksi tuon yhden miehen merkitys on todella suuri. Immonen on näissä kekkereissä ollut paras ja tärkein. Mies on ilmiliekeissä parhaillaan! Tällä hetkellä hän on kuin se legendaarinen maalintekijä jumalan armosta

    Jos Suomi on yhden maalin tappiolla finaalissa 5 minuuttia ennen loppua, ketä äijiä peluuttaisit? Minä pitäisin Granlundia mahdollisimman paljon kentällä. Hänellä on ollut niin hienoja "littimäisiä" oivalluksia kiekon kanssa. Immonen kanssa kun se tuntuu saavan kiekkoja sisään.
     
  12. Daniel Ocean

    Daniel Ocean Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mieshän kuullostaa ihan siltä, että olet vastannut tämän maan juniorituotannosta viimeiset vuosikymmenet... Älkää pojat kokeilko mitään taitoa vaativaa, niin ei tule epäonnistumisia. Montako maalia on vastustaja tehnyt näistä "virheistä"?

    Ja meinaatko että kun Crosby tekee 2+1, niin se on laukonut kahdesti ja lähettänyt yhden syötön hyökkäysalueella siinä pelissä?

    Ja noista Granlundin ottamista täysin turhista jäähyistä, jos käy kattomassa vaikka SM-liigan tilastoja, niin ei taida poika profiloitua juurikan vastustajan veskarin telojaksi. Se on vaan maalivahdeilla verissä, että jos joku luistelee läheltä niin helposti jäädään alle...

    Samaa mieltä olen Immosesta. Jarkko on ollut aivan loistava. Ruutu paukutellut kivasti maaleja, mutta energisyyttä ja fyysisyyttä saisi olla enemmänkin.
     
  13. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruutu on ollut kyllä todella näkymättömissä koko kisojen ajan. Venäjäottelun maalikin oli räkänen pomppu kuin mikä, mutta toisaalta häkkitilasto puhuu puolestaan.
     
  14. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ruotsin (gay-) pojat sijoittuivat Europliisuissa paremmalle sijalle kuin Suomen Madagaskar Oskar, joten tänään on entistä suurempi syy iskeä hurrit jäähään.
     
  15. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    MM-kisastudiossa oli kysymys: Kumpaa arvostat enemmän, Euroviisujen voittoa ja jääkiekon maailmanmestaruutta? Minulta meni tulokset ohi. Millaiset olivat? Kysymyshän oli muuten todella typerä. Olen hyvin pettynyt, ellei ainakin 97% äänestäjistä valinneet jääkiekon maailmanmestaruutta. Kysymys on puhtaasti siitä, että musiikissa voittaminen ei tarkoita sitä että olisi oikeasti paras. Jääkiekossa ja muussa urheilussa (ainakin silloin kun on maalikamerat käytössä) se on sillä tavalla, että peli näyttää kaiken ja sen jälkeen siihen on tyytyminen. Pulinat pois. Minä en väitä täällä, että Suomi oli "moraalinen maailmanmestari" vuonna 2009 kun oli niin hieno pelitapa. Euroviisuissa voin vaikka maailman loppuun asti inttää, että väärä voitti, kun musiikissa ei voi määrittää parhautta. Siispä kyllä, vaikka maailman pienimmän oikean urheilulajin voittaminen on arvostettavampaa kuin jonkun mielipidekilpailun voittaminen.

    Nyt jännittää. Aion ennen pronssipeliä tallennella digiboksille tallentuneita Suomi-pelejä VHS-kaseteille, koska ne vie niin helvetisti tilaa. Laskin että 15 tuntia kestää (erätauot pois) yhteensä jos tämänpäiväinen peli lasketaan mukaan. Finaali tosin pitää tallentaa studiohöpinöineen ja säilyttää digitaalisessa muodossa toisin kuin muut pelit.
     
  16. hapakoo

    hapakoo Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin jossain vaiheessa tulokset oli n. 85% jääkiekon maailmanmestaruuden puolesta. Lopullisia prosentteja en nähnyt. Olen kyllä samaa mieltä tuon kysymyksen typeryydestä.
    Itse asiassa minkään tuolla esitetyn kysymyksen tulokset ei ole kiinnostanut minua pätkän vertaa, ei niin kiinnosta esim. katsojien veikkaukset jonkun ottelun voittajasta. Eikä tulisi itsellä mieleenkään vastata ja tuhlata moisiin senttiäkään.

    Tänään on sitten kohtalaisen jännät paikat. Pitänee mennä johonkin sporttibaariin peliä katsomaan. Leijonat :thumbsup:
     
  17. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Toivoin innokkaasti Jalosta päävalmentajaksi mutta hiukan pettymyksen puolella ollaan oltu. Eniten mua on närästänyt valinnat, niiltä joukkueilta en ole enempää voinut odottaakaan. Aina on ollut joitain tyyppejä pilaamassa joukkueen, nyt on ensimmäisen kerran kasassa Jalosen joukkue jossa ei ole yhtään inhokkia.
    Ei tämäkään joukkue pelaajistoltaan häävi ole, mutta kuitenkin sellainen että näissä kisoissa voidaan pärjätä. Poissa on nouseva kiekollinen pakki, moraalia nakertava vastustajaa vahingoittava ryntääjä (valitettavasti pikkuveli on alkanut ottaa mallia) ja tähti jolle joukkue pelaa. Ei ole vaikea arvata keitä kolmea tarkoitan. Tärkeintä on tähden puuttuminen, nyt joukkueen on mahdollista olla joukkue.

    Edellisiä Suomen pelejä seurasin vähemmän eikä hyvältä näyttänyt, mutta Venäjä-peli oli jo sinne päin. Henkilökohtaisissa pelitavoissa ja tekniikassa on masentavia puutteita mutta joukkueena peli oli aika hyvää. Ruotsia vastaan ei pelkkä luistelu riitä, sillä kokemus on opettanut että he pystyvät luistellessaan myös ajattelemaan. Mieluummin tingitään luistelusta kuin ajattelusta jos ne eivät suju täysillä samanaikaisesti.

    Granlund on mulle uusi tuttavuus ja erittäin mieluisa sellainen. Tulee mieleen muutama tamperelainen entinen keskushyökkääjä. Kiekko pysyy lavassa ja syötöt menevät sinne mihin pitääkin, syöttöherkkyys on hyvä ja vastaanottaja määrää mutta vaihtoehtona on aina myös kiekon pitäminen. Kaikkein parasta on pelin lukeminen ja ennakointi, kaveri näkee mikä on tilanne hetken kuluttua. Liikkuminen on säästeliästä ja perustuu tempoihin. Karvaajana muistuttaa vähän Pertti Koivulahtea mutta siihen on vielä matkaa. Kun nuppikin vaikuttaa terveeltä niin kaverille voi toivoa vain kaikkea hyvää. Toivottavasti tekee oikeita valintoja ja pääsee jatkossakin oikeaan valmennukseen.

    Pelaajiston lisäksi muukin joukkue on melko ok. Kurrille erityisesti haluaisin kullan Jalosen lisäksi, jutista ei olisi niin väliä mutta pystyisin elämään asian kanssa.

    Kun mediakin on johdattelevien kysymysten mestaria ja paria selostajaa lukuunottamatta hyvää niin kisat ovat olleet ihan siedettavää katsottavaa. Nieminen on mun idoleitani ja tietää kiekosta sen mitä pitääkin. Ei ole oikein mediapersoona mutta kirjoitukset ovat herkkua. Suikkanen on mun uusi toivoni Jalosen jälkeen ja hänen juttunsa lehdessäkin olivat hienoja (seuraajien tason taas näki jo heidän jutuistaan). Muutkin asiantuntijat ovat olleet hyviä ja mieluisia, ja kun studioisäntääkin katselee ainakin nämä kisat, on kisastudio ollut paras ikinä.

    Jos Ruotsi vielä voitettaisiin niin tässähän voisi myhäillä kuin Raipe pelin jälkeen -95.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 16.04.2012
  18. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Petri meidän, joka olet maalilla.
    Pyhitetty olkoon sinun alueesi.
    Tulkoon sinun nollapelisi.
    Tapahtukoon sinun torjuntasi, myös Ruotsia vastaan niin kuin Venäjää.
    ...Anna meille tänä sunnuntaina meidän toinen maailmanmestaruutemme.
    ......Äläkä saata meitä tappioon, vaan päästä meidät hurreista.
    Sillä sinun on maski, patja ja räpsä.
    AAMEN
     
  20. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Aamen!

    Vielä muutama tunti...

    EDIT: Päivän kisabiisi http://www.youtube.com/watch?v=aFvy4YSt1tQ&feature=player_embedded
     
    Viimeksi muokattu: 15.05.2011