Toimiiko Maxivision?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana EkiA, 10.02.2009.

  1. koez

    koez Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Työkaverini kokeili myöskin tuota halvempaa mallia ja kommentit olivat samankaltaiset. Itse en ole huomannut merkittävää eroa esim Canalin HD tallentavan ja tämän värkin välillä, viveet ovat yhtäläiset.
    Ehkä nuo alennuksessa olevat värkit ovat syystäkin asiakaspalautettuja, tuota voinee kysyä asiakaspalvelusta?

    Kuulostaa samalta viiveeltä mikä löytyy myös omasta boksista.
     
  2. Linque

    Linque Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin viime vuoden loppusyksystä Maxivisionin Eurosport HD -kanavia, ja totesin että kuvanlaatu oli kerrassaan kehno. Kutakuinkin identtinen tavallisten Eurosposrt -kanavien kuvanlaadun kanssa, vaikka 8Mbit/s kuvanlaatu olikin valittuna. Esimerkiksi snooker-matsia seuratessa tulostaulukon tekstiä katsoessa huomasi pikselöitymistä. Welhon kaapeliverkossa normaalia Eurosporttia seuratessa kuva oli huomattavasti sulavampi.

    Pystyvätkö muut saavuttamaan kunnon HD-kuvaa Maxivisionin kanssa? Etenkin kokemukset Eurosportin kanavista kiinnostaisivat.
     
  3. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli sitten YLE HD:n testilähetykset peruspalveluun. Pääsee katsomaan jääkiekon MM-kisojen loput ottelut samoin Euroviisut nyt HD:na.Mielenkiintoista verrata HD:tä nyt SD-kuvaan :)
     
  4. -Teme-

    -Teme- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva näyttää terävältä, toivottavasti myös sisältö on illalla hyvää :thumbsup:
     
  5. Ratpit

    Ratpit Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teillä siis näkyy jo se YleHD kanavalistassa?
    Ei vaan täällä näy!
    Poistin kanavat ja hain uudestaan ja boottailin boxii, mut ei mtn.
    Tahtoo nähdä suomen pelin hd:na :grr:
    Ideoita?
     
  6. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan sinulla peruspalvelu tilattuna. Se on osana sitä.
     
  7. Ratpit

    Ratpit Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu kiitti! Siit se oli kiinni. Eilen sain ton purkin et just menos toi kokeilujakso, eikä näköjää siihe päivittyny uudet kanavat!
     
  8. Ratpit

    Ratpit Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai tolta tuo pikkumusta näyttää :p
    Linque kyseli tos aikasemmi noista eurosportin HD laadusta.
    Pari päivää vast kyl katellu, mut näyttäs olevan lähetyksestäkii kiinni miltä näyttää. Tennis ja pöytätennis näytti hyvältä, mut pyöräilyy kun katoin ni ei niin karkkii enää ollutkaan.
     
  9. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Olen vertaillut jonkin verran Eurosport HD-kanavien kuvanlaatua Elisa Viihteen ja Maxivisionin välillä, kun sattuu olemaan muutama kuukausi mahdollista tehdä.

    Yleisesti kuvanlaadussa ei ole juuri eroa, tai ainakin se on varsin häipyvä - lähdemateriaali vaikuttaa paljon enemmän. Ilmeisesti kuitenkin joko Maxivisionin lähetyspään pakkaus tai sitten digiboksin pakkauksenpurku ei toimi joissain tilanteissa oikein, vaan kuvaan tulee värinää.

    Tämä on ollut toistettavasti havaittavissa tennistä katsoessa. Jostain syystä lähikuvissa Caroline Wozniackista on nyt useassa lähetyksessä ollut selkeää värinää hänen etumuksessaan - ja Elisa Viihteen kautta häiriötä ei näy. Lähikuvat eteenpäin kumartuneesta pelaajasta pinkissä, etumuksen paljastavassa asussa saavat Maxivision-boksin algoritmit sekaisin :D

    Pitäisi ehkä ilmoitella Maxivisionille, tyyliin "seuratkaa kyseisen tallenteen kohdat nn:nn-nn:yy erittäin tarkasti - havaitsetteko tekin kuvassa tärinää?" :p

    Tai sitten laittaa Wozniackille fanipostia, ja pyytää häntä vaihtamaan asua koska se häiritsee tenniksen seuraamista Eurosportilta :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2011
  10. Extra123

    Extra123 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2011
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää tarkistaa - itsellä eivät tallenukset ole enää toimineet perjantain jälkeen eli kun tallenusta katselee niin ääni kuuluu, mutta kuva ei (vain mustaruutu näkyy); myös sellaiset tallennukset mitkä ovat aikaisemmin toimineet eivät toimi nyt. TV kanavat näkyy normaalisti. Eli onko tällaista ongelmaa yleisemminkin liikkellä tällä hetkellä vai onko ongelma rajoittunut vain tänne päin. Eli lähinnä jos on ongelmia liikkeellä pitää odotella sen korjaantumista ja vastaavasti jos ongelma on vain täällä päässä pitää ruveta vikailmoituksia tekemään.
     
  11. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Täällä ainakin tallennusten katselu toimii ok.
     
  12. Ratpit

    Ratpit Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla pimeni kanavat livekuvassa. Ääni kuulu. Virtajohto pois ja takas sit alko taas näkymää.
     
  13. Grahna

    Grahna Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitos tuhannesti vinkistä. Tänään tuli Sonyn Bravia sarjan KDL-32CX523 laiteltua toimintakuntoon ja kuinka ollakkaan Maxivision säädin aloitti temppuilun illalla... Sonyn vastaava säätö löytyi asetukset >järjestelmäasetukset>eko>valotunnistin. Sieltä asetus pois asentoon ja jo rupesi maxivisionin kake taas toimimaan normaalisti.
     
  14. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tuossa huomannut ettei Poker Channellilla ainakaan täällä päin ole enään tallennusoikeutta. Miten muilla vai onko ko. kanava muuttunut nyt ilman mutinoita näiden "ei tallennusoikeutta" olevien kanavien joukkoon ja jos on niin minkähän takia. Aspalle olen laitannut jo pari viikkoa sitten palautetta, mutta palautetta ei ole tullut muuta kuin että asiaa tutkitaan ja sekin silloin pari viikkoa sitten. Olen tähän asti ollut sitä mieltä että Maxivision hoitaa hienosti asiakaspalvelun, mutta nyt ei oikein homma toimi.
     
  15. samulis

    samulis Guest Guest

    Liittynyt:
    11.02.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pohdin tässä kovasti pistänkö maxivisionin tilaukseen ja tarttisin käytännön kokemusta&tietoa... Tarve/halu olisi saada HD-kanavia näkyviin ja nyt olisi 140e:n tarjous boxilla ja sporttikanavilla 6kk:ksi ja ajattelin kokeilla tuota pakettia ja katsoa kuinka toimii...

    Mutta mutta ongelma on Sanyon Z2000:n tykki jonka 1080i kuvaa ei oikein voi katsoa eli kuva pitäisi saada joko 1080p tai 720p muodossa. Vahvistimena Yamahan olikohn RX-1800 jossa vain HDMI throughput eli ei skaalaa tai poista lomitusta ja lähde pitäisi siis saada pakotettua joko 720p muotoon tai poistamaan lomitus 1080i:stä. Olenko siis ymmärtänyt oikein, että ko Motorolan laite ei 1080p:tä anna ulos ollenkaan? Mutta voiko uloslähtevän kuvan "pakottaa" 720p muotoon ja mikä on vaikutus kuvanlaatuun...? Nähtävästi iso osa HD kanavista esim eurosport ja yle hd on 1080i:tä..?:sick:
     
  16. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli nuo nelosen kanavat myyntiin tänään. Vaikuttaa oudolta tuo 4kinon ja 4perheen yhteen linkittäminen siten, että 4kino alkaa vasta klo 19 alkaen lähettämään ohjelmaa. Luulisi, ettei IPTV puolella noita kaistarajoituksia olisi, mutta tiedä häntä. Myös tuo hinnoittelu on laitettu hieman yläkanttiin verrattuna tv-viihteen hinnoitteluun: 4paketti, joka sisältää kaikki kanavat nyt tarjouksena 6 kk määräaikaistilauksena 14,95€ kun taas tv-viihteellä samainen paketti 9,95 € ja 4kinokin näkyy kokonaisena. Taitaapa jäädä tällä kertaa tilaamatta :confused:
     
  17. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Ei se 4Kino näy TV Viihteen kauttakaan sen paremmin kokonaisena, se kun tulee E-nipusta TV Viihteellä ja E-nipussa se ei ole kokonaisena. Sitten kun Dnan VHF C-nippu aikanaan aloittaa niin noi kanavat on siinä kokonaisena.

    Ja syy miksi Maxivisionillakin ne on jaettu, voi johtua kenties siitä että jospa Maxivision (tai oikeastaan Super Headend Finland jonka Maxisat omistaa puoliksi Finnetin kanssa), saa itse signaalinsa antenniverkon kautta (tämä tosin vain omaa arveluani eikä täyttä faktaa). Jotkut kanavathan tulee Super Headendiin juuri antenniverkosta eikä kuitua pitkin suoraan tv-kanavayhtiöltä. Mm. jopa kaapelitv-yhtiötkin vastaanottaa osan kanavistaan, siis kotimaisista, itsekin antennin kautta. Yle HD on yksi sellainen. Osa kanavista tulee kuitua pitkin suoraan, osa joudutaan vastaanottamaan kaapelioperaattoreilla ja IPTV-operaattoreillakin niiden omilla antenneilla.

    Mitä tohon hintaan tulee niin eipä oikeastaan Plustv:llä ja TV Viihteelläkään paljoa halvemmalla pääse, siis jos puhutaan normaalihinnoista. Toki avaustarjous on TV Viihteellä aivan ohittamaton, mut normihinnat on molemmilla antennimaksutvoperaattoreilla samaa luokkaa kuin Maxivisionilla, ainakin jos puhutaan siitä paketista jossa on mukana myös 4 Pro-kanavat. Tuollaista Nelosen perhepakettia jossa on vain 4 Kino, 4 Perhe ja 4 Maailma, ei löydykään Plustv:ltä tai TV Viihteeltä. Ihan hyvä veto ajatellen niitä ettei kaikki kuitenkaan halua 4 Pro-kanavia. Eli vaihtoehtoja on sekä urheilun ystäville että sen vihaajille.
     
    Viimeksi muokattu: 15.06.2011
  18. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Puutteistaan huolimatta, itse kaipaisin mukaan mm. VH-1 ja VH-1 Classic kanavia jotka poistettiin suuren kanavauudistuksen myötä, niin taidan silti laittaa tuon palvelun tilaukseen. MTV Finlandia en toki jää kaipaamaan, sehän on lähes kokonaan reality-skeidalla täytetty, musiikkia jos kaipaa niin noi molemmat VH-1 kanavat on hyviä siihen. Ja miksei myös Mezzo jos tykkää myös ei-popimmasta musasta kuten minäkin.
     
  19. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otinkin lähteeni täältä http://fi.wikipedia.org/wiki/Nelonen_Kino "Kanava lähettää ohjelmaa noin klo 10.00–4.00 kaapeli- ja IPTV-verkoissa." Tv-viihteen kohdalla olin väärässä (sori siitä). Ymmärrykseen ei mene miksi kanavia yleensä ottaen pitää IPTV:hen ottaa antenniverkon kautta kun ne olisi saatavilla myös muilla tavoin. En tiedä mikä tilanne on Elisalla tai muilla operaattoreilla, mutta itse katson noiden kanavien laatuun verrattuna hinnan sellaiseksi, että otan mielelläni jotain muuta. VH-1:n kanavista olen samaa mieltä kanssasi ja ihmettelenkin miksi ne piti poistaa, mutta maailmassa on paljon ihmeellistä, kummallsita asiaa.
     
  20. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Tuo wikipediassa mainittu kohta pitää ihan paikkansa, 4 Kino todellakin lähettää kaapelissa ja suurimmassa osassa myös IPTV-palveluita 10-04 välisenä aikana, Maxivision on poikkeus tässä. Antenniverkossa sen sijaan lähetysaika todellakin on vain 19-04 välillä koska toi Kino jakaa kapasiteetin Perhe-kanavan kanssa ja toiseks niin toimivat samalla toimiluvallakin, Perhe ei aiemmin saanut (eikä sille edes haettu) erikseen toimilupaa. Nyt maaliskuussa Perhekin sai oman toimiluvan, tosin VHF C-nippuun mikä ei meitä E-nippua katsovia paljoa lohduta.

    Syy siihen miksi just antenniverkosta nappaavat signaalin, sitä voinee vain arvailla. Yle HD:n kohdalla tais olla niin että Yle ei itse suostunut antamaan signaalia kuidun kautta, liekö sit sama tuossa Nelosen kanavien kohdallakin. Elisakin taitaa napata Yle HD:n ihan omilla antenneillaan. Tosin 4 Kino on Elisalla ihan kokopäiväversio joten se tulee kuidulla. Varmaan osaksi sopimusneuvottelukysymys.

    Mä muistelisin että joskus oli jonkun antenniverkon ilmaiskanavan kanssa jotain häikkää ja Maxivision ilmoitti jotain tiedotteessaan että "Digitan tekemiä huoltotöitä jotka vaikuttaa..." eli kyllä Maxi tosiaan nappaa osan kanavista ihan omilla antenneillaan. Tai anteeksi, ei Maxi vaan Super Headend Finland jolta toi Maxivision sit saa signaalinsa.