Kovalevyn päivitys SATA kovalevyksi.

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 15.01.2011.

  1. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei levyn uuden alustus normaalisti Topparissa kestä varmaan puoltakaan minuuttia! Jos uusi SATA-levy toimii PC:ssä täysin moitteetta ja jos Topparissa edelleen pelaa sen alkuperäinen 250 GB IDE-levy moitteetta, niin ensiksi tulee mieleen DX:n adapteri. Siitäkin huolimatta, että se näyttäisi PC:hen kytkettynä toimineen!

    Sulla oli siis WD:n levy PC:n emolevyllä IDE-liitännässä nimenomaan siten, että DX:n adapteri oli välissä, ja näin käytettynä levyssä kaikki pelasi!?

    Mitenkäs Toppari käyttäytyy, jos käynnistät sen kokonaan ilman levyä?
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2011
  2. aaarle

    aaarle Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Irrotin vielä PC:n toimivan kakkoslevyn joka on vähän vanhempi WD green 10EARS 64MB Cashe (levyä löytyy myös 32MB Cashella jollaista tuossa aikasemmassa postissa oli käytössä). Toiminta 1T levyllä aivan samanlainen. Toppari pyytää formatointia ja aloitaa eikä lopeta. Kun virrat pois ja päälle järjestää kansioita mutta levyä ei näy sen jälkeen. Kun panee uudestaan päälle Toppari jumissa. Jos levyn irroittaa toppari toimii ok samoin vanhalla levyllä.
    Käyttis on Win 7 64 ja levy oli kinni DX adapterilla IDE-väylässä kun ajoin testejä. Sain myös herjan Failed to update disk properly joka tuossa aikasemmin oli esillä.
    Alustin myös levyn adapterilla Widowsin levyksi ja toimi ok.
    Onko Topparin ohjelmistoversioilla väliä? Näyttää olevan käytössä TF-NCPTf 3.13 päivitetty lokakuu 2007. Tarjolla on "Ohjelmisto (Toukokuu 2010)" versionumeroa eivät kerro. Kanattako päivittää.
     
  3. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla ohjelmistoversio 3.56 (tämä on juuri se 2010May06 päivitys, päiväys ja versio ilmenevät firmiksen tiedostonimestä). On toiminut luotettavasti sen pari kolme kk, jonka ollut asennettuna. Sitä aiempi oli laitteen mukana tullut, 2.xx (vanhempi kuin 2.95, josta muistan täällä lukeneeni). En ollut tehnyt päivityksiä, kun Toppari oli ollut lähinnä vain nauhoittimena (nyt sen Plasma EPG tärkeä työkalu, kun TV vaihtui).

    Kyllähän tuo kuullostaa ihan siltä, että molemmat WD:n levyt ovat kunnossa!

    Topfield ei paljon kertoile mitä fixejä noissa päivityksissä on tehty eikä kai heillä ole netissä tarjollakaan muuta kuin jokaiselle laitetyypille sen viimeisin firmis, joten en osaa edes arvailla olisiko minun laitteeni ohjelmistoversiossa fixejä, jotka korjaisivat sinun laitteessasi olevan vanhemman version mahd. virheitä, varsinkaan sellaisia, jotka selittäisivät nyt käsillä olevan ongelman (tätä palstaa ankarasti selaamalla voi saada joitain lisätietoja). Mahdollistahan se on, eihän tuo nykyinenkään firmis enää kovin tuore ole, jo lähes vuosi sitten julkaistu. Käsittääkseni sinun kannattaisi kokeilla päivittää firmis - tai kokeilla toista adapteria!

    Mitä nyt ulkomuistista muistan näiden palstojen FW-keskusteluja, niin ainakaan heti ei tule mieleen, että tätä viimeisintä olisi varsinaisesti moitittu.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2011
  4. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunhan ehdin kolvailemaan boksiin uudet konkat, niin vaihdan siihen samassa yhteydessä ylimääräisenä hyllyssä lojuneen Seagate Barracuda 7200.12 500GB levyn sata/pata -adapterin kanssa. Sen verran jo testasin että alkuperäinen IDE-kaapeli riittää pidentämisen jälkeen (eli siis poistamalla siitä vedonpoistajat).

    Ilmoittelen lopputuloksesta kunhan ehdin testaamaan.

    Konkat (ja levy) menevät vaihtoon, kun boksi hyytyi muutaman kerran ja vaati vanhan levyn formatointia kahteen otteeseen viimeisen kahden viikon aikana. Toivottavasti ei ole mitään muuta mennyt paskaksi.
     
  5. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on levy (ja konkat) vaihdettu. Hyvin tuntuisi rokkaavan.

    Levy pitää 7200 kierroksisena hieman kovempaa hurinaa kuin oletuslevy, mutta raksutus on hiljaisempaa, joten kokonaisuutena levy tuntuu selvästi hiljaisemmalta. Laitoin levykelkan jalkojen alle lisukkeeksi pienit kumitassut, mutta en tiedä kuinka paljon niillä on vaikutusta lopputulokseen.

    SATA/PATA-adapteri ei muuten vaadi tämän levyn kanssa mitään teippivirityksiä eristykseen, eli se istuu paikoilleen ihan hienosti sellaisenaan (kunhan poistaa IDE-kaapelista vedonpoistajat, jotta saa kaapelin pituuden riittämään).

    Onnistunut operaatio siis kaikin puolin.
     
  6. jsh71

    jsh71 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.04.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivittelin Topparin Pvr5100 Hdmi malliin isomman kiintolevyn WD10EARS.Virtalähteen konkat olin vaihtanut jo aikaisemmin.Sata/pata adapterin tilasin matelta ensimmäinen ei toiminut,toinen pelittää hienosti.
    Kiitoksia matelle hyvästä asiakaspalvelusta :thumbsup:.
     
  7. ktm

    ktm Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko aaarle löytänyt tähän ratkaisua? Itse asensin TF5100PVRc:hen WD20EARS levyn DX adapterilla ja kovin käyttäytyy samoin täälläkin, formatointi kestää ja kestää. Adapterissa ei jumppereita ja levyssä 5-6, muissa asennoissa levy ei tunnistu koska formatointi ei käynnisty.

    edit;
    Nyt adapteri ja levy testattu PC:ssä jossa toimii hienosti adapteri jumpperin ollessa slave asennossa.

    edit2;
    DX:n Adapteri ei näköjään ole mallia HW-629D vaan siinä lukee pelkästään IDE Mainboard TO SATA HDD lisäksi jumpperoinnit menee 1-2 slave, 3-4 master, 5-6 cable select. Mutta eipä ollut jumpperiasetuksesta 3-4 apua

    edit3;
    tässä yksilössä piirisarjana JM20330 olisko tuolla vaikutusta, eikös näissä aiemmin ole ollut SPIF223A
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2011
  8. aaarle

    aaarle Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään sain DX-paketin kun Suomen posti lopetti sekoilun. On se ihme kun pakettia pitää roudate edestaa jotta saataisiin tuotua pakettikortti postilaatikkoon kun pellkä seurantakoodi rittää. Eli uusi adapteri kiinni ja epätoimimattomuus ihan samanlaita kuin edelliselläkin. Piiri on molemmissa JM20330, ja väittäisin että kaikki temput on kokeiltu ja ei toimi. Kokeilin myös vanhalla Seagate Barracuda 320Gb sata-levyllä eikä toimi. Väittäisin että "uusi" DX ei toimi Topin kanssa.
     
  9. ktm

    ktm Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    ok, itsellä pitäisi löytyä ratkaisu tänään jos ja kun posti kiikuttaa mate_1974:lta adapterin jossa piiri SPIF223A
     
  10. ktm

    ktm Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2004
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    ja kuten odottaa saattoin lähti heti toimimaan ja uusi WD20EARS levy formatoitui alta aikayksikön.

    Kiitokset bluray:lle rubycon konkkasetistä ja mate_1974:lle adapterista, nyt boxi sais taas kunnolla lisäaikaa.
     
  11. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Näyttää useammalla käyttäjällä olevan Western Digitalin Caviar Green-levy käytössä, joten tämä linkki lienee tarpeellinen:

    Western Digitalin Caviar Green -sarjan kiintolevyissä kriittinen suunnitteluvirhe

    En tiedä paljonko tuolla on vaikutusta digiboksikäytössä, jossa ajansiirron takia levy lienee koko ajan käynnissä, mutta tuskin "korjauksesta" mitään haittaakaan on. Nopea ja helppo tuo on ainakin tehdä.
     
  12. Pekko

    Pekko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2001
    Viestejä:
    765
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yhdessä popparissa on juuri tuo Westerin 2T green, joka loksuttelee ärsyttävästi, ja oikeastaan jo vikonutkin sitä. muuten täysin äänetön. joutuneet ilmeisesti testaamaan "päivityksen"
     
  13. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    No onneksi ei tullut tuota green sarjaa ostettua!

    Mutta mistäköhän tuo mato78.com sai sellaisen ohjeen, että SATA levy pitäisi BIOSsista asettaa IDE-tilaan - se kun ei kaikkien emojen käyttämillä piirisarjoilla edes mitenkään onnistu, kun SATA-ohjauksen moodi määräytyy käyttiksen asennuksen yhteydessä riippuen siitä ladataanko (koskee Win XP:tä) F6sen painamisen jälkeen NCQ/RAID ajuri vai ei (jollei ladata, käyttis ajaa levyä IDE moodissa). Ja jos ohje:

    "2. Varmista, että SATA-ohjaimesi on asetettu BIOSista IDE-tilaan."

    onkin oikein, niin eikö olisi kohtuullista neuvoa päivittäjä palauttamaan ohjaus siihen tilaan, mistä se IDE tilaan muutettiin (jos muuttaminen ylipäätään onnistui)

    En vastaavaa ohjekohtaa löytänyt WD:n sivuston selostuksista, joten liekö tuo edes tarpeellinen.

    EDIT: Näyttääkin olevan suoraan lainattu juttu, teksti vaikuttikin paikka paikoin hieman liian suoraan käännetyltä (Esim: "On tullut julkiseen tietoon, että" - "It has come to our attention that") - onneksi madon jutussa oli linkki alkuperäiseen juttuun, mikä sivusto liekään tuo NGOHQ.com!
     
    Viimeksi muokattu: 03.05.2011
  14. aaarle

    aaarle Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhempaa sarjaa DX-adapteri SPIF223A piirisarjalla hankittu mate_1974. Levy oli alustettu uudella DX-adapterilla jossa JM20330 piirisarja ja jumitti, vaihdoin mate:n vanhemman sarjan adapterin, niin rupesi toimimaan suoraan ilman mitään alustuksia. Ilmeisesti uudempi adapteri alustaa levyn oiken mutta sen jälkeen jumittaa topin. Formatoin kylläkin levyn uudestaan varmuuden vuoksi ja pidensin tuon WD:n IDLE ajan 5 minuttiin. Myt toimii WD green 10EARS 64MB Cashe1T kanssa. Kiitoksia mate_1974:lle.
     
  15. tobbyman

    tobbyman Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2011
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt olisi mukava tietää, onko muut saaneet tuolla uudella JM20330 piirisarjalla olevan adapterin Toppyssa toimimaan? Vai onko totaalisen yhteensopimaton Toppyn kanssa?
     
  16. jaes

    jaes Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli täysin samanlainen "jumppa" tuon adapterin kanssa kuin aarlella.
    SPIF223A-piirisarjalla olevalla adapterilla toimi välittömästi.
     
  17. aklu

    aklu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omalla kohdalla myös jumitti aluksi, mutta kun vaihdoin alkuperäisen kaapelin lyhennettyyn 80-johtimiseen niin lähti toimimaan. Sen jälkeen on pelannut muuten ok, mitä nyt satunnaisesti tallenteissa ilmenee palikoitumista. Vaikuttaa olevan melkoisen ronkeli ja häiriöherkkä tämä jm:n piirillä varustettu adapteri verrattuna "vanhaan" malliin.
     
  18. Julli Mullins

    Julli Mullins Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistan aklun kokemukset. Eli JM20330 piirin ide-sata adapterit vaativat laadukkaan ide kaapelin. Itse olen kokeillut topparin alkuperäistä --> ei toiminut, jostain vanhasta koneesta nyysittyä --> toimi aluksi mutta lopulta sotki levyn niin, että myös toppy jumittui. Ainoa toimiva on verkkokaupasta hankittu pyöreäjohtoinen ide kaapeli. Tämä kaapeli mahtuu ainakin tf600:seen, kun kiepauttaa kaapelin kovalevyn ympäri.

    Lisäksi suosittelen adapterin huolellista teippaamista. Kovalevystä lähtee ns. ilmat pihalle todella helposti...
     
  19. OzKu1

    OzKu1 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivittelin itse tässä uuden kiintolevyn toppariin (WD5000AADS). DX:n sata-adapterilla levy tunnistui kerran, mutta sitten jumiutui aina käynnistyessä. Nyt uuden adapterin myötä (tilasin jostain ebaysta), levyt (myös joku vanha sata 1.0 levy) tunnistuvat ongelmitta, alustuvat, mutta muuten eivät tahdo toimia. Kun laittaa tallennuksen käyntiin, kaikki menee aluksi hyvin. Hetken kuluttua toppy jumiutuu täysin.

    Firmiksenä on 2.95 patcahtty lukuisilla patcheilla. Liekö ongelma adapterissa vaiko jossain täysin muussa? Uusin myös konkat viime viikolla.
     
  20. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuten tuossa ylempänä veljet todistavat, niin jostain syystä DX:n adapterit ovat muuttuneet ronkeliksi IDE-kaapelille.

    Kannattaa kokeilla parempilaatuisella - ja vaikka RFI-häiriösuojatulla.

    Yksi vaihtoehto on tietysti käyttää Topfieldin itsensäkin käyttämää SATA/PATA adapteria, jossa IDE-kaapelia ei tarvita vaan käytetään SATA-kaapelia (joka on häiriösuojattu valmiiksi).

    Sitä myy mm. Turbosat Englannissa.