Epson EH-TW3200/3600

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ZED, 14.11.2010.

  1. spessu

    spessu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    10
    Totta.

    Tilasin tykin myös tuolta 4Launch Shopista, yhteensä 905€. Nyt vain jännitän, että menikö tuo tilisiirto oikein. Kopsasin suoraan IBAN-tilinumeron ja lätkäsin Nordeaan, mutta myöhemmin huomasin, että kuitissa tuo tilinumero ja swift-pankkinumerot ovat jostain syystä "Viesti"-kohdassa. Kuitenkin rahat tililtä lähtenyt, joten saa nähdä miten tämän kanssa nyt käy.
     
  2. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en ainakaan saa suoritettua edes tilisiirtoa loppuun mikäli tilinumero (tässä tapauksessa IBAN-koodi) olisi väärässä kohdassa, ja pankin BIC-koodikin ilmeisesti tällaisessa tapauksessa tulee syöttää.
     
  3. spessu

    spessu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kyllähän minä molemmat syötin, ja oikeaan kohtaan, mutta kuitissa ne molemmat olivat "Viesti"-kohdassa. Ehkäpä se on vain Nordean, jokseenkin outo käytäntö.
     
  4. laksu1

    laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    525
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kyllä tuohon olisi vielä 77-tuumainen mennyt ihan kevyesti katselumiellyttävyyden näkökulmasta (nyt kun asiaa mietin tarkemmin), mutta pääsyynä tuolle 65-tuumaiselle oli huoneen kokorajoitukset muuten (ts. nuo huonekalutkin pitäisi johonkin mahtua). Tämän lisäksi, katseluetäisyyden ollessa kuitenkin noin pieni, niin en halunnut että etukaiuttimien väli kasvaa kohtuuttomaksi kuuntelukolmiossa....

    Kyllä, Kaakonkulmalla möyritään! :thumbsup:

    Spessu: Olisi tietysti hyvä että voisit jossain käydä katsomassa jotain suunnitelemasi kokoluokan kangasta siltä katseluetäisyydeltä mihin olet sitä meinannut niin saisit vähän paremman kuvan että miltä se näyttää...
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2011
  5. spessu

    spessu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kävin aikaisemmin katsomassa kaverilla Optoma HD20:n kuvaa 100" valkokankaalla n. 3 metrin päästä. Taidanpa sittenkin tyytyä 92" kuvaan, niin saa jäädä yksi hyllykin seinälle ihmettelemään.

    Ilmeisesti tänään loppuivat kyseiset tykit tuolta 4Launchista, juuri, kun ilmoittivat, että maksu tuli perille. En tiedä, joutuuko nyt odottelemaan uusia tykkejä maahantuojalta (sivujen mukaan on tulossa), vai menikö tuo viimeinen tykki minulle. Pari päivää sitten kyllä laitoin niille sähköpostia, että maksu on lähetetty ja kysyin, että voivatko varata yhden tykin minulle. Silloin niitä oli vielä varastossa 2kpl. Vastausta ei kuitenkaan tullut takaisin, joten saa nähdä.
     
  6. Mixu75

    Mixu75 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään hyviä kuvaasetusvinkkejä Epson 3200 tykille, kun kyseessä on digiboksin SD kuva syötettynä tykille komponenttipiuhalla ? HDMI asetukset ovat kohdallaan, mutta mm. jääkiekkoa TV kuvan kautta katsottaessa valkoinen (tässä tapauksessa jää) korostuu liikaa ja mustat kohdat (tässä tapauksessa kiekko) ei erotu tarpeeksi. Kiitoksia vastauksista jo näin etukäteen.
     
  7. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helppo homma korjata, vähennä kontrastia niin paljon, että valkoinen ei pala puhki. Kun katsot Suomen peliä (Suomi valkoisissa paidoissa), niin jään ja Suomen paidan väri eivät ole samaa valkoista. Suomen paita on valkoinen ja jää on hieman kellertävän harmaa.
     
  8. Mixu75

    Mixu75 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vinkistä, täytyypä kokeilla tuota kontrastin muutosta. Osaatko (tai joku muu) sanoa, mitkä olisivat sopivat RGB säädöt Epsonissa, kun signaali tulee komponenttia pitkin? Eli kannattaako noihin säätöihin koskea ? Ja kuvahan oli digiboksin SD kuva.
     
  9. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos digiboksi on tallentava ja lukee mpg-tiedostoja, voi kuvan kyllä kalibroida mittalaitteella ja testikuvilla. Mutta muuten mielestäni rgb-arvoihin ei kannata koskea.
    Epsonin elokuvatila käyttöön ja kirkkaus ja kontrasti kohdilleen?
     
  10. spessu

    spessu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    10
    Videotykki on ollut nyt yhden päivän käytössä ja on kyllä pakko liittyä hehkuttajien joukkoon, varsinkin, kun tämä on ensimmäinen omaan käyttöön tuleva videotykki, ja hyvä tuntuisi olevankin. Nopeasti ajateltuna juuri tuo heikko liiketoisto tuntuisi olevan ainoa kompastuskivi, mutta vain pelaamisessa. Elokuvissa asia ei haittaa, koska on tottunut samaan koko elämän ajan. Tietokoneella käytettyä en saa kytkettyä 2-2 pulldownia, mutta esim. PowerDVD 10:n TrueMotion ajaa saman asian.

    Mustan taso on ehkä hieman heikko, mutta osaksi johtunee, etten ole vielä screeniä saanut seinälle. Kotona on ylimääräistä kovalevyä, joten ajattelin niistä leikata sopivankokoisen palan (n. 77-92" näytti hyvältä 2,5 metristä) ja maalata Harmony H499:llä. Ilmeisesti sileä kovalevy ei eroa hirveästi MDF-levystä, joten luulisi ainakin, että tulos on aikalailla sama?

    Erittäin tyytyväinen olen ainakin tähän asti ollut, mm. Paluu tulevaisuudessa kiinnitti huomion yksityiskohtiin enemmän kuin koskaan aiemmin, ja isolla kuvalla hyvän kuvanlaadun kera "sielläolon" tunne oli vahvasti mukana :thumbsup:
     
  11. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni myös 3200 ensitykkinä. Itse olen kyllä aika pettynyt laitteeseen.

    Pahinta on mustan taso joka on mielestäni tosi huono, vanha makuuhuoneen LCD-televisiokin on aivan eri luokkaa, puhumattakaan olohuoneen uudesta. Käytännössä kaikki mikä pitäisi olla mustaa on tummanharmaata. Tykki näyttää heittävän valoa mustille alueille, sillä tekemällä varjon kuvan ja tykin väliin näkee kuinka tumma kankaan pinta on ilman tykin kuvaa ja kun huone on pimennetty, on se tietysti musta.
    Toinen pettymys on iiriksen ääni, sitä ei käytännössä pysty pitämään päällä kun se nitisee koko ajan vaikka kuvassa ei tapahtuisi juuri mitään. Itse tykkikin humisee aikalailla.
    Ylipäätään kuvan laatu Blurayltä katsottaessa on kuin kuvan päällä olisi lievä harmahtava huntu, DVD-kama onkin sitten jo niin heikkoa etteipä paljon viitsi katsoa.

    Lopputunnelma on että vaikka laite on ollut käytössä vasta noin viikon, ei se oikeastaa houkuttele katsomaan ollenkaan...
    Säädöt on tehty netistä löytyneitä suosituksia noudatellen ja omia silmiä käyttäen.

    Paljonko pitää sijoittaa rahaa että saa oikeasti hyvän kuvanlaadun ja mikä tykki se olisi?
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2011
  12. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Nämä kaikki tuli yllätyksenä? Et ilmeisesti käynyt ennen ostoa katsomassa mitään tykkiä livenä?

    116 miljoonaa. Sivutuotteena saat useassa kaupungissa sijaitsevat katselutilat ja laitteet. Taisivat vaan mennä kaupaksi jo reilu kuukausi sitten.
     
  13. Tempous

    Tempous Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hehe. Porukalla on niin erilaiset vaatimukset. Itte kattelin vasta eilen ekan bluray leffan ja olipas nätti. ^^
    Ihan selväähän se on että ei musta ole niin mustaa kuin plasmois yms mutta en mä ainakaan edes odottanut sitä. Ei häiritse pätkääkään. :naminami:
     
  14. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    No juuri tuota Epsonia ei tullut etukäteen katsottua kun ei ollut mahdollisuutta. Aika paljon netin kiittävien testitulosten ja käyttäjäkokemusten perusteella ostin. Täytyy sanoa että aika erikosta että juuri äänettömyyttä ja kuvanlaatua kehuttiin ja niissä ne puutteet on.
    Vaikka liikkeessä käykin etukäteen, on melu kotona ihan eri, kotona hiljaisempaa, tykki huomattavasti lähempänä katselupaikkaa jne.
    Ihmeen paljon tykit on saaneet suosiota jo vuosia vaikka peruslaitteet ei vieläkää ole tämän parempia, onneksi en ostanut 3-4 vuotta sitten, olisi kyrsinyt vielä enemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2011
  15. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tässä tulee hyvin esiin se kuinka erilainen tausta ja harrastuksen historia vaikuttaa suhtautumiseen.

    Itse jonkinasteisena "hörhönä" hankin ensimmäisen projektorin yli 10 vuotta sitten ja kyseinen XGA -laite piti ääntä lähestulkoon yhtä paljon kuin hiustenkuivaaja pienellä teholla. Kuitenkin senkin tuottama suuri kuva tuotti aivan käsittämättömästi suuremman elokuvaelämyksen kuin sen aikainen 33":n kuvaputkitelevisioni...

    Ihmettelen suuresti mikäli jokin tänä päivänä myynnissä oleva FullHD -projektori aiheuttaa niin huonon ja tuskaa aiheuttavan kuvan, että mieluummin katsoisi pienen LCD -ruudun kuvaa. Mieltymyksiä on nähtävästi kuitenkin erilaisia.

    ..............

    TW3200 ei ole mikään lippulaivatuote, mutta itse olen siihen erittäin tyytyväinen, etenkin kun huomioin sen mitä oli tarjolla ja mihin hintaan vielä noin 5 vuotta sitten. Kun laite on säästöteholla en mitenkään pysty luonnehtimaan sitä äänekkääksi. Aivan pään yläpuolelle sitä ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista asentaa. Herätyskellon tikityskin voisi käydä hermojen päälle jos sen teippaisi korvaansa kiinni. Iris on todellakin hiukan epäonnistunut esim. Sanyoon verraten, mutta keskimmäisellä asetuksella "raksuttelu" vähenee nopeimpaan asetukseen verrattuna jonkin verran.
     
  16. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta iiriksestä:kuinka nopeasti ylipäätään sen tulisi reagoida kuvamateriaalin valoisuuden muutoksiin? Omassa tuntuu että se ei kykene ollenkaan tummentamaan pimeämpiä kohtauksia, olipa se sitten nopealla tai normaalilla, nopealla se vaan natisee koko ajan. Jos tulee täysin musta ruutu esim. ennen lopputekstejä ja laittaa kuvan paussille niin sitten parin-kolmen sekunnin aikana se pimentää kuvan asiallisen mustaksi mutta liikkuvalla kuvalla tuo on kyllä ihan liian hidas.

    Itselläni katseluhuoneesta johtuen tykki on pakko olla suoraan katselupaikan päällä joten kaikki äänet kyllä kuuluu valitettavan selvästi. Eri juttu tietysti niillä joiden tila antaa mahdollisuuden sijoittaa laite parin-kolmen metrin päähän korvista.

    Olen löytänyt mielenkiintoista videomateriaalia juuri 3200:sta eräällä screenillä joka näyttäisi toimivan erittäin hyvin yhteen tämän tykin kanssa, täytynee harkita screenin vaihtoa, nyt on Multibracetsin valkoinen kehyskangas 1.0 gainilla. Ehkä se ei ole paras vaihtoehto tämän laitteen kanssa.
     
  17. jerlinkku

    jerlinkku Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2011
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun nyt otit puheeks ni kerro ihmeessä mikä on tämä "eräs screen"...


    Itsellä vielä hankinnan alla kangas ja multibracketsin kiintee on vahvoilla hintansa puolesta ainakin
     
  18. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    screen tech, nettisivu www.screen-tech.de
    Kerro vaihtarina tuosta iiriksestä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2011
  19. Tempous

    Tempous Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos sä olet päättänyt että se ei ole hyvä niin ei se siitä hyväks muutu kankaan vaihdolla. :hitme:

    Kuuluuko muilla iiriksestä ääntä? Mulla ei kuulu mittää.
     
  20. kktune

    kktune Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2002
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en ole päättänyt mitään.
    Oletko varma että laitteeni on kunnossa? Minä en ole. Epäilen laitteen kuntoa ja jos se on viallinen niin sitten se vaihdetaan.

    Minkä he....in takia ihmiset maalailee seiniään eri harmaan ja valkoisen sävyillä tehdessään screenejä jos niillä ei ole mitään vaikutusta kuvaan?

    Kertokaa niistä iiriksen äänistä ja toiminnan nopeudesta, kiitos.