Suomalaisia kupataan kaikella missä on etuliite Digi-TV

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana bluray, 05.05.2011.

  1. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kanavapaketit ovat Suomessa kalliita. Perustelu: jos vertaillaan Ruotsiin, jota voidaan pitää käypäisenä vertailukohteena koska siellä on hyvin samantyyppinen TV-toimintaympäristö kuin meillä - niin vertailu paljastaa, että kanavapaketit meillä maksavat jopa 4x enemmän kuin Ruotsissa.


    Meille kaikki digitekniikkaan tuleva tulee myöhemmin kuin muualla - ja siinä on Suomi-lisä päällä hintalapussa.

    Esimerkki:

    Harkitsen ostavani uuden TV-laitteen.

    Tämä laite kiinnostaisi: Panasonic TX-P50G30Y (on Suomessakin hyväksytty ns Antenna-Ready laite, jolla näkisi maanpäälliset HDTV-lähetykset)

    http://www.trustedreviews.com/Panasonic-Viera-TX-P50G20B_TV_review

    Vaan laitetta ei saa Suomesta vielä mistään. Kodinkone liikkeet myy lähinnä vanhaa Panasonic-plasma paskaa, joka dumpataan näköjään Suomeen. Muualla myydään jo HDTV-kelpoista kamaa.

    Jos haluan itselleni Panasonic TX-P50G30Y:n, niin se on näköjään mentävä ulkomaille ostamaan.

    Hintavertailu.fi kertoo, että Suomessa tasan yksi jälleenmyyjä ilmoittautuu halukkaaksi myymään minulle tuollaisen Panan. Sekin osoittautuu lähemmässä tarkastelussa ruotsalaiseksi verkkokauppiaaksi, joka haluaa nyppäistä aparaatista 1579 euroa plus toimituskulut!

    Ruotsalainen hintavertailusaitti kertoo, että sielläpäin vehkeen saa ostettua vaikka kuinka monesta verkkokaupasta ja kivijalkakaupastakin. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=848213

    Halvimmillaan vehkeen saa 12990 kr kotiinkannettuna. Euroina tuo tekee n. 1440 euroa.

    Miksi tämä on tämmöistä?

    Olisiko aika luopua turhasta vaatimattomuudesta ja korottaa ääntä? Jos ei kuluttajana vaadi, niin ei saakkaan mitään.
     
  2. mikita

    mikita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    12
    Jos sun hinku saada tuo nimenomainen telkkari on noin suuri niin ei luulisi Ruotsin halvimpaan hintaan lisätty n.140 euron preemio tuntuvan missään. Eikä laite ole tainnut keikkua tuolla prisjaktissa vasta kuin kuukauden päivät: Kyllä sinä saat sen kohta Suomestakin jos se kerran on ns. "hyväksyttyjen" listalla.

    Ja muuten, jos maltat odottaa vaikka jouluun saakka niin etpä arvaakkaan kuinka halvalla jo sitten saat tuon telkkarin... ;) Vai onko se sitten taas jo "vanhaa Panasonic-plasma paskaa?"


    Joo, mutta mitä pitäisi tehdä noin niinkuin konkreettisesti? Kertoa kauppiaalle että "koska ette myy tätä mallia niin en osta sitä teiltä?" Kyllä minäkin käytän netin hintavertailuja hyväkseni ja ostan sieltä mistä halvimmalla saan. Kääntöpuolena on se lähempänä olevat citymarketit eivät myy sitä haluamaani huippumallia vaan sitä josta saavat parhaan katteen ja volyymin.

    jk. Ole pikemminkin onnellinen siitä että voit ostaa telkkarin ulkomailta ilman että joudut paikallisen kaapeli-tv -operaattorin kyykyttämäksi laitteen epäilyttävien sarjanumeroiden vuoksi. Silloin kun ei asiaa voi aina edes ratkaista rahalla...
     
  3. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Et sitten ymmärtänyt, että se oli vain esimerkki siitä, kuinka meitä suomalaisia talutetaan puun taakse ja pidetään pimennossa?

    Kyllä minä telkkarini saan, älä siitä huoli.

    Totta kait. Täällä sen saa sitten kun se ei enää ole uutuus muualla Euroopassa. Noinhan kaikki kulutuselektroniikkamerkit toimivat Euroopan markkinoilla: Ensin uutuudet länsi-Euroopan maihin. Itä-Euroopan maat saavat samat vermeet sitten vasta kun niillä ei ole enää uutuusarvoa :) Kun sama vehje tulee tarjolle Itä-Eurooppaan, pistetään hintaan vielä ns. slaavilisä, 100-200 euroa.

    Jätän kohtitehtäväksi pohtia, kumpaan blokkiin Suomi kuuluu :)

    Varmaankin, mutta mitenkäs tuo on oleellista silloin kun tehdään maiden välisiä vertailuja siitä, kuinka meitä pidetään kakkosluokan kansalaisina Euroopassa?

    Varmaan jos odotan telkkaritta 10 vuotta, niin saan tuon saman vehkeen ilmaiseksi lähimmältä kaatopaikalta, mutta keskustelun kannalta on menty kyllä tuolla pointilla jo pahasti sivuraiteelle.

    Näin on, Itä-Euroopassa pitää olla onnellinen milloin mistäkin mitättömästä asiasta.

    Muualla, oikeasti vapaissa markkinatalousmaissa, nuo asiat ovat kansalaisille itsestäänselvyyksiä. On meillä vielä matkaa länsimaaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2011
  4. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voit kuluttajana pistää pystyyn oman kodintekniikkaliikkeen ja katsoa millaista tulosta teet noiden liikkeiden katteella. Onnea uudelle liiketoiminnalle!

    Sitten voit rauhassa potkia ulos asiakkaita, jotka tulevat vain katselemaan laitteita kivijalkakauppaan, mutta ostavat telkkarinsa nettikaupasta Saksasta.
     
  5. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tarkempia vertailuja? En yhtään kyllä ihmettelisi. Maksutv-kulttuuri taisi vaan tulla liian ryminällä digitalisoitumisen aikana. (Kaapelissa tietenkin oli jo aiemmin, mutta se on vasta puolet talouksista.) MTV osui kultasuoneen ja formulan turvin sai massat tyytymään muutoin surkeaan tarjontaan. Enää ei varmaan odotetakaan maksukanavien tarjoavan jotain lisäarvoa, vaan niitä ohjelmia mitkä ennen oli ilmaiskanavilla.
     
  6. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eihän kukaan täysjärkinen ole ostanut viihde-elektroniikkaa Suomesta enää pitkään aikaan.
     
  7. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eihän tätä turhaan sanota Rip-off countryksi. :)
     
  8. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1

    Kiitoksia tuostakin lammasmaisesta latteudesta ja vakioselityksestä. Kyllä tuo on jo nähty ja tuollahan voi perustella milloin mitäkin päättömyyttä.

    Jos katsastus on liian kallista, niin "perusta itse katsastusliike".

    Jos saat paskaa palvelua lääkäriasemalla, niin "rupea itse lääkäriksi".

    Näinhän homma Suomessa menee. Kyllä on mahtava yhteiskunta meille tulossa, jos kaikki pitää tosiaan tehdä itse.

    Mistään asiasta ei saa ilmaista tyytymättömyyttään ja vaatia parannusta.

    Sehän on suomalaisen luterilaisen nöyryys-alamaismenttaliteetin vastaista. Ruodusta ei saa poiketa. Laumasta ei saa nostaan päätään ja vaatia parannusta.

    Jos joku uskaltaa sen tehdä, niin kyseinen yksilö runtataan takaisin ruotuun mm. seuraavilla vakiokommenteilla:

    - "Kärsi-kärsi, kirkkaamman kruunun saat, muistappa kuinka esi-isätkin Talvisodassa kärsivät" - talvisodasta tosin rupeaa olemaan sen verta kauan aikaa, että argumentti rupeaa hieman himmenemään tehossa

    - "Ootteleppa x vuotta, sitten on halvempaa"

    - "Perusta itse x liike".

    - "Ihme valitusta, kyllä Ladallakin pääsee" - tosin se Lada maksaa täällä sen mitä Mersu muualla, mutta hintahan on täysin sivuseikka, argumentti on todellakin lyömätön, en pysty kiistämään, Ladallakin tosiaan pääsee. Ja toimiihan se kuulemma Siperiassakin siinä vaiheessa kun Mersu on jo hyytynyt...josta voikin tehdä johtopäätöksen, että ehkä tämä 5,3 miljoonan kansa onkin Exoduksella kohti Siperiaa??? Se selittäisi tämän kaiken.

    - Ja lopuksi vielä tämä mainosmiesten lanseeraama slogan, joka on näköjään uponnut kuin häkä ja jolla voi perustella kaiken kalleutta silmääräpäyttämättä: "Elämä on". - mihin tahansa hintaan voi räpätä +50% korotuksen kunhan muistaa perään heittää kommentin "Elämä on".
     
  9. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos nyt pysytään siellä kodintekniikassa.

    Huvittavaa mielestäni on täällä säännönmukaisesti kuuluva valitus muutenkin matalalla katteella myytävän uuden vimpaimen hinnasta. Ikään kuin valmistajien ja kodintekniikan jälleenmyyjien ainoa elämäntehtävä olisi valmistaa ja myydä negatiivisella katteella huomisen laitteita ja hymyillä siihen päälle.

    Suomi on pieni markkina-alue ja sellaisena pysyy. Myyntimäärät ovat niin pieniä verrattuna esimerkiksi Saksaan, ettei täällä koskaan voida myydä laitteita samalla hintatasolla kuin keski-euroopassa. Ei vain voi ja sen kanssa pitää elää. Jos tilanne ei miellytä, tilaa se uusin vimpain Saksalaisesta nettikaupasta ja ole tyytyväinen hankintaasi.

    En kerta kaikkiaan voi ymmärtää mitä päätöntä on kodintekniikan myyjien yritys pitää firmansa tulos plussalla. Kun noita ketjujen tilannetta täällä Suomessa katsoo, niin yhtään ei käy kateeksi. Viimeksi Suomeen yritti Euronics ja joutui perääntymään häntä koipien välissä. Markkinan koko ei vain riittänyt.
     
  10. Pekka T K

    Pekka T K Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kuluttajan tehtävä kuitenkaan ole puolustella kauppiasta. Kuluttajan pitää vain ja ainoastaan ajatella itseään kun tekee hankintoja, siis omaa etuaan. Jos kuluttaja näkee itselleen etua ostaa suomalaisesta kivijalkakaupasta korkeampaan hintaa, niin siitä vaan. Minusta useimmat hankinnat on mukavinta suorittaa kotona tietokoneella. Säästyn vaivalta lähteä kauppaan ja useimmiten saan tavaran merkittävästi halvemmalla kuin suomalaisesta kivijalkakaupasta.
     
  11. Austin_Powers

    Austin_Powers Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Työskentelen ketjukaupassa, jonka edustukseen kuuluu Electrolux/AEG kodinkoneet. Joskaan valkoisen linjan koneet eivät omassa kaupassa ole mitenkään edes esillä. Joissakin toisissa ketjukaupoissa toki on ja iso keskusliike on tehnyt tukkurin kanssa sopimukset. Ostin viime syksynä itselleni hienon ilmalämpöpumpulla varustetun kuivausrummun. Kauppamme nettohinta on korkeampi kuin helposti Googlettamalla löydetystä suomenkielisessä nettikaupassa. Vähän tinkaamalla ns. henkilökunta-alennusta maahantuojalta 15%, niin hinta meni pari kymppiä nettikauppaa halvemmaksi. Koneessa jonka hintalapussa lukee tonni. Tällä kokemuksella ei ole mitään mielenkiintoa aloittaa kodinkonekauppaa.

    Sama on varmaankin televisiopuolellakin. Ihmetystä tosin herättää se, että lähteekö tavara valmistajalta kovin eri hinnoin maailmalle, vai onko vaan toiset maahantuojat ahneempia kuin toiset? Tiedän kyllä, että omankin kauppaketjumme keskusliike kuppaa usein miten myymästämme tavarasta enemmän euroja kuin me, joka tehdään se raskain myyntityö asiakkaan suuntaan. Keskusliikkeen kautta kulkee vain lasku.

    Tästä digirahastamisesta olen kyllä sikäli samaa mieltä, että nähdäkseni ilmaisen YLE HD-kanavan piti nyt hakea 70 eur arvoinen CI+-moduuli. Anvian testilähetykset näkyivät ilman moduuliakin hyvin.
    Edit: Ihan käsittämättömän kalliita noi kortinlukijamoduulit. Ajattele, että se maksoi 10% siitä mitä maksoin koko 40" Sony KDL-40EX503 telkkarista puoli vuotta sitten. Ostin sen sieltä nettikaupasta (Amazon.uk) kun suomessa oli tuolloin hintaa pari sataa enemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2011
  12. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    "bluray" on tavallaan oikeassa, mutta tyypilliseen ylimieliseen tyyliinsä ei näe metsää puilta. Kuvattu hinta- ja aikalisä on lähes kaikissa tuontituotteissa.
    Tämä keskustelu on aivan väärässä paikassa. Toivottavasti modet siirtävät tämän keskustelun johonkin kuluttaja-asioita käsittelevään ketjuun.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2011
  13. Okaro

    Okaro Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maksu-TV oli analogiaikana hyvin marginaalinen, sitä käytti 3-4 % kotitalouksista. [Tilastokeskus, joukkoviestimet 2004/Finnpanel Oy]. Nyt maksu-TV on neljänneksellä kotitalouksista [Kuluttajabarometri]. Formuloiden paneminen maksulliseksi oli tosiaan se killer application. Toki asiaan vaikutti se, että sai hoidettua asiat samalla laitteella. Analogiaikana se erillinen kotipääte hankaloitti asiaa, erityisesti tallennuksessa.
     
  14. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vastaus löytyy noista lauseista. MUX1 jumittui tarkastelemaan vain kodinkonekauppiaan kivijalkamyymälän perunalastun ohuita katteita (ilmeisesti koska asia on hänelle läheinen? Työskentelee alalla tai joku tuttava/sukulainen tekee niin)

    Tukkuri ja ennenkaikkea tehdashan se asettaa maakohtaisen hinnoitelun.

    Kodinkonealalta ei löytyne tilastoja asiasta, mutta esim. autoalalla EU tekee säännöllisesti maakohtaisia verottomia hintavertailuja. Yllättäen joku Audi maksaa jo maahantuojalle Englannissa enemmän kuin esim. Ruotsissa. Volvo lähtee Tanskasta halvemmalla kuin Ruotsista jne.
     
  15. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suomi on h...n pieni markkina-alue. Montako Panasonic TX-P50G30Y plasmaa kuvittelet Suomessa myytävän vuodessa? Ei ainakaan 5 miljoona, mikä saataa Saksassa jo onnistuakkin pienillä katteilla. Toiseksi Suomessa on kivikova kuluttajasuoja, joka kyllä nostaa hintoja, vaikka sitä ei suoraan sanota. Jos kuvittelet, että 1000kpl/v Panasonic TX-P50G30Y:n myynnillä jokin pulju pysyy pystyssä niin se on melkoista utopiaa. Pienellä markkina-alueella pitäisi pysytellä isoisten standarreissa, eikä aina virittää jotai ikiomaa, josta nytki DVB-T2 Nordic on hyvä esimerkki piiloprotektionismista. Eli silloin tavaran osto isommilta markkinoilta onnistuisi pelkällä rahtikujen lisällä.
     
  16. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1

    Muuten hyvä yritys, mutta hain vertailuhinnan Panasonic TX-P50G30Y plasmalle Ruotsista, joka on käsittääkseni DVB-T2 Nordic aluetta yhtälailla. Joten eipä paljon muita selityksiä jää kuin että meitä fuulataan.