YLE HD-kanavat jäämässä ainoiksi todella maksuttomiksi kanaviksi?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana bluray, 04.05.2011.

  1. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tv-Viihde niminen PlusTV:n kilpailija on tehnyt sopimuksen YLEn HD-kanavien ja kaupallisten ilmaistelevisioiden (Maikkari + Nelonen) HD-kanavien jakelusta maanpäällisissä lähetyksissä.

    Kaikkien kolmen toimijan HD-antennikanavan katselu on ilmaista elokuun loppuun asti TV-Viihteestä saatavalla salauksenpurkukortilla. MUTTA. Tässäpä on koira haudattuna. Elokuun jälkeen rapsahtaa rahastus päälle eli TV-Viihde aikoo ruveta laskuttamaan ilmaisten, jo kertaalleen TV-lupamaksuilla ja mainoksilla maksetun TV-sisällön välittämisestä 3,95 euroa kuukaudessa. Pieni raha ehkä, mutta väärin on väärin.

    Kertaalleen maksetusta ei pitäisi antaa kenellekään oikeutta rahastaa. 4 euroa kuukaudessa kerrottuna miljoonalla on ihan kiva bisnes - varsinkin kun se syntyy tyhjästä eli laskuttaa jo kertaalleen maksettua!

    YLE on sentään onneksi ollut jämäkkänä. YLE:n HD kanavan saa näkyviinsä ilmaiseksi, jos älyää soittaa TV-Viihteen asiakaspalveluun ja VAATIA ilmaista salauksenpurkukorttia YLE HD:lle. http://avoinyle.fi/www/fi/FAQ/HD.php

    Mutta tuo pätee vain Ylen HD-kanaviin. Paljonko kaupalliset HD-kanavat menettävät mainoksia katsovia asiakkaita kun eivät hoksaa vaatia, että TV-Viihde hoitaa jakeluvelvoitteensa kunnialla loppuun? Ainakin heidän kannattaisi prässätä isomman oikeudella hinta alas. 4 euroa tyhjästä kuukaudessa on liikaa. 4 euroa vuodessa tai joku kertamaksu luokkaa 20 euroa kortista voisi vielä olla hyväksyttävissä. Ei liki 50 euron "piilovero" ahneen toimijan taskuun vuodessa!

    Ruotsalaiset mainosteeveet näyttävät hoitaneen lottinsa fiksummin kuin suomalaiset. Ainakin tämän lähteen http://tekniken.se/tv/ mukaan ruotsalaiset MTV3+Nelosen vastineet eli esim. TV4 ja TV6 voidaan vastaanottaa ruotsalaisissa antennitalouksissa ilmaiseksi. Ihan kuten tavanomaiset digitaalilähetyksetkin. Sama pitäisi olla tavoitteena Suomessakin eikä luoda uusia rahastuksia.

    Kannattaisikohan nostatella vähän kapinahenkeä ja olla yhteyksissä MTV3:n ja Nelosen johtoon?
     
  2. Luckyman

    Luckyman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2004
    Viestejä:
    569
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mikä tässä on väärin? Tuskin mediayhtiöt ovat tehneet niin hölmöjä sopimuksia että tuotto menee 100% TV viihteelle. Joku joutuu maksamaan jakelun Anvialle sekä suuremmat kulut mahdollisesta HD laatuisesta materiaalista. Kanavien katsojamäärä on niin marginaalinen ettei se riitä mutta paluuta FTA ei taida edes olla..

    Jos katsot tota listaa niin Ruotsissa suurin osa sd kanavistakin on maksullisessa paketissa. HD versioita mainoskanavista saa vain maksullisen kanavapaketin yhteydessä lisähintaan http://www.boxer.se/vart-utbud/allakanaler/tv-via-antenn/boxer-hd-tillval/ 229kr vuosi

    Joku Plustv pomo haaveili vähän aikaa sitten että suurin piirtein kaikki muut paitsi Yle+Mtv3/Nelonen tullaan laittamaan maksullisiksi
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2011
  3. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikäkö siinä on väärin?

    Väärin on se, että jo kertaalleen maksetusta rahastetaan.

    Miltä sinulta tuntuisi, jos yleisen tien varteen vaikkapa joku kunta pystyttäisi rahastuskojun, jossa saisit maksaa tienkäytöstä uudestaan, jotta pääset ajamaan kuntaan (vaikka se on jo moneen kertaan maksettu veroissa, bensaveroissa, autoveroissa ja vaikka missä).

    Tämän enempää en ala jankkamaan asiasta. Ilmeisesti aina löytyy pässinpäitä, jotka tervetulleeksitoivottavat kaikenmaailman uudet rahastukset.

    Löytyyhän näköjään yksinkertaisia ihmisiä ihan valtakunnan huipultakin, jotka kuvittelevat, että rahan lainaaminen Kreikalle oli ns. hyvä bisnes Suomelle. Todellisuudessa kyseessä oli rahan lahjoittaminen Kreikalle, koska sitähän sellainen laina on, jota ei lainaaja maksa ikinä takaisin.

    Jos mennään vielä hintapolitiikkaan: Kaikki mikä liittyy Digi-tv:hen, on Suomessa s__tanan kallista. Miksi?

    Digitelkkarit Suomessa tulevat myöhemmin kuin muualle. Kun ne tulevat, ne maksavat enemmän kuin muualla, ml. Ruotsi - joka ei ole todellakaan mikään halpamaa (alv:kin on korkeampi kuin meillä): Miten selittätte tämän? Minä selitän sen sillä, että hölmöjä pässinpäitä rahastetaan. Kun on noin myötämielinen kaikelle rahastukselle - eikä pistä hanttiin - niin hölmöä kupataan.

    Ok. Ehkä sitten Ruotsissakin maksaa ilmaisten mainoskanavien HD-sisältö? (Vai onko Boxerille vaihtoehtoja?) Katsotaanpa kuitenkin hintaa.

    Boxerilla paketti, jolla näkee 5 kpl HD-kanavia, mukana mm. National Geographic ja MusicTV-HD, maksaa näköjään 228 kr vuodessa. Se tekee euroina 25 euroa ja käytin kurssina kovahkoa 9 kr/e kurssia, joka on historiallisesti kova kurssi kruunulle. Luultavasti järkevämpi taso olisi 9,5 - 10 kr/e, jolloin 5+7 HD-kanavan hinnaksi tulee n. 23 e/vuodessa.

    Suomessa Viihde-TV aikoo nyppäistä 48 euroa vuodessa pelkästään siitä, että se jakelee eteenpäin 2 kpl YLE HD kanavia (jotka sen on tehtävä jokatapauksessa) plus kaksi "ilmaista" mainoskanavaa, MTV3 ja Nelonen.

    Siis: Suomessa vuosihinta on yli kaksinkertainen - ja sillä saa käyttöönsä 2/5 = 40% sisällöstä mitä Ruotsissa. Eli hinta on yli nelinkertainen.

    Ei mitään väärää tuossa vai? Määkivät lampaat lypsetään ja nyljetään.


    Sama homma jatkuu, jos rupeat vertailemaan mitä PlusTV/TV-Viihde paketit maksavat Suomessa kontra Ruotsi.

    Suomalaisia kupataan koska olemme tyhmiä määkiviä maksajia.

    PS. Suomessa on varmaan kivaa olla PlusTV pomo. Tyhmiä lampaita riittää. Saa rauhassa rahastaa. Eivät pistä hanttiin. Vaan voidaanko me kaikki olla PlusTV pomoja?

    Jos joku yrittää nostaa ääntä, että "hei tää ei ole oikein", niin äkkiä on joku runttamassa: "ei tossa mitään väärää ole".


    Edit: Sen lisäksi, että meitä hölmöjä lypsetään mennen tullen. Niin meille tulee telkkarit, boksit ja kaikki muu kiva myöhemmin kuin muille Euroopassa - ja maksaa enemmän. Mutta kaikenlisäksi ranskalaisomisteinen Digita rakentaa meille HDTV-verkonkin etanan vauhdilla. Muissa maissa - esimerkkinä juuri Ruotsi joka on samankaltainen maa kuin omamme - on HDTV-lähetykset täydessä vauhdissa ja verkon kattavuus kohta luokkaa 80% väestöstä ja varmaan 100% katettu ennenkuin meillä päästään edes koelähetysvaiheesta tuotantoon.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2011
  4. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole sen enempää kuin meilläkään vai mitä yritit sanoa?

    Ns. frikanaler (SD ja HD-sisältö, jonka näkee ilman minkäänlaisia kortteja tms) sisältö löytyy tämän linkin takaa:

    http://www.boxer.se/vart-utbud/alla-kanaler/frikanaler/
     
  5. Teveten

    Teveten Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2011
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuluttajahan sen HD-signaalin välittämisen joka tapauksessa maksaa jossain muodossa lopulta. Ei kukaan niitä lähetysasemia rakenna palveluksena ihmiskunnalle.

    Pitäisikö TV-viihteen ja Anvian/Digitan hoitaa homma ilmaiseksi? Millä rahalla lähetyskalusto hankitaan? Kuka maksaa henkilökunnan palkan?
     
  6. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuinka homma Ruotsissa onnistuu neljäsosarahalla meihin verrattuna?

    Ruotsi ei ole sen pienempi maa kuin mekään - itseasiassa se on maana suurempi pinta-alaltaan.

    Ero ei selity silläkään, että swedut fuskaisivat HDTV:n peittävyydessä. Sweduilla on jo HDTV-toiminta täydessä tuotannossa. Teracom (meikäläisen Digitan vastine), rullaa HDTV-lähetyksiä täyttä häkää ympäri maata.

    Tämän listan mukaan http://www.teracom.se/Sandarinformation/Utbyggnadsplaner/Lanseringsplan-hdtv/

    ...ennen heinäkuun loppua on jo Kirunan tapaiset TV-asemat HDTV-lähetyksissä mukana.

    Suosittelen vilkaisemaan karttaa, jos et tiedä missä Kiruna on.

    Meikäläisittäin se vastaa Enontekiötä.

    Joten: Seli seli, "mistä palkat ottais", "rakennettaisiinko ilmaiseksi" mutta ikävä kyllä on tuo Ruotsi olemassa, joka on hyvinkin vertailukelpoinen maa.

    Siellä on samanlainen ilmasto kuin meillä, samanlainen TV-lupamaksukäytäntö. Maakin on harvanasuttu ja itseasiassa isompi kuin omamme. Meillä ei ole edes vuoristoa samalla lailla kuin heillä.

    Mielestäni selitykset on vähissä. Ainoa selitys minkä keksin on: me suomalaiset olemme tyhmiä ja meitä kupataan tällä digi-tv jutulla.

    Pomot PlusTV:llä varmaan nauraa rasvaisesti. Tyhmiä on kiva kupata ja suunnitella uusia rahastuksia.
     
  7. sepedeus

    sepedeus Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos/kun tuon yle hd kortin saa ilmaiseksi niin mistään kertaalleen maksetusta ei siis joudu maksamaan uudestaan. tvlupamaksusta ei mene penniäkään maikkarille tai muillekkaan, nehän itseasiassa taitaa maksaa ylelle jotain maksuja yms.
     
  8. tho

    tho Guest Guest

    Liittynyt:
    30.04.2004
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruotsissa kolme kertaa enemmän maksutv-kanavien tilaajia.
     
  9. Luckyman

    Luckyman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2004
    Viestejä:
    569
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siis Ruotsissa sulla pitää olla vähintään 179kr paketti kuukaudessa jotta HD kanavista pääsee vielä erikseen maksamaan
     
  10. Rasbelin

    Rasbelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos nyt silti tarkennettaisiin, että Boxerin maksu-TV-palveluissa on erillinen HD-paketti, johon eivät kuulu SVT1 HD ja SVT2 HD. Ne näkyvät ilmaiseksi ilman katselukorttia antenniverkossa. Antenniverkon maksullisille HD-kanaville tarvitsee lisäpaketin Boxer HD. HD-lisäpaketti maksaa 19 kr/kk.
     
  11. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei varmaan mene kun penni ei ole ollut virallinen valuutta enää vuosiin.

    Mutta ei mene senttejäkään, jos sitä meinaat.

    Eikä mene muuten Ruotsissakaan sikäläisestä tv-lupamaksusta äyriäkään (sikäläinen 1/100 valuutta) sikäläiselle "maikkarille", TV4:lle, TV3:lle ja TV6:lle.

    Joten?
     
  12. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    On kait kun hinnat ovat kohtuullisempia.
     
  13. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vertailu 1: Perus HD-kanavat

    Suomi:
    - YLE HD: ilmainen
    - MTV3 HD ja Nelonen HD 6,95 €/kk

    Ruotsi:
    - SVT1 HD ja SVT2 HD: ilmainen
    - 3HD, 4HD ja 5HD 19 kr/kk + peruskanavapaketti Boxer Mini 99 kr/kk. Yhteensä 118 kr/kk eli noin 13 €/kk.

    Päätelmä: HD-kanavien hinnat on Suomessa huomattavasti Ruotsin hintoja halvemmat. Ruotsissa hinnat ovat miltei kaksinkertaiset.

    Vertailu 2: Canal +-paketti

    Suomi:
    Canal+ Total 19,95 €/kk

    Ruotsi:
    Boxer Canal+-paketti 279 kr/kk eli n. 31 €/kk.

    Päätelmä:
    Canal+-paketti on Suomessa merkittävästi halvempi.
     
  14. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 745
    Saadut tykkäykset:
    536
    Kannattaa huomioida, että haravassa CANAL+ Total 6 kk sopimus hintaan 19,95 €/kk (norm. 25,10 €/kk). Normaalihinta on siis 25,10 €/kk.

    Kaapelissa ja satelliitissa Totalin hinta on yli 30 €/kk, koska palvelu sisältää enemmän kanavia kuin haravassa ja kuvanlaatukin on parempi korkeamman bittivirran vuoksi. Toki kaapeliinkin saa välillä hyviä määräaikaisia tarjouksia mm. viimeksi Hulluilta päiviltä 99€ / 6 kk eli 16,50 €/kk puolen vuoden ajan. Sitten normihinta tai peruutus.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2011
  15. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Missä ja miten maksat MTV3 ja Nelonen kanavista? Nämähän ovat ilmaisia. YLEN lähetysten katsomisesta maksat tv-maksun, mutta nämä muut ovat aivan ilmaisia sinulle?! Se että jos haluat katsoa vain muita kuin YLEn kanavia ja et haluaisi maksaa turhasta, niin valita YLElle!
     
  16. Okaro

    Okaro Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaupalliset toimijat saavat itse vapaasti päättää hinnoittelumallinsa. Asiakkaalla sitten on oikeus tilata tai olla tilaamatta. Printtimedian puolella mainosten ja maksullisuuden yhdistelmä on toiminut yli sata vuotta.

    HD-jakelu tuo lisäkuluja. Keiden nämä sitten pitäisi maksaa, jos ei HD-katsojan. Maksaahan kaapeli-TV:täkin vastaanottava signaalistaan vastikkeessaan. Samoin IP:tv:n käyttäjä maksaa signaalin siirrosta.

    Kunta on aivan eri asia, kuin kaupallinen toimija, mutta onhan kuntapuolella paljon tällaisia vero- ja käyttömaksuin rahoitettavia palveluita: terveyskeskukset, joukkoliikenne, päiväkodit. Ja ei pysäköintimittarit kovin kaukana ole siitä, mitä sanot. Ei kuitenkaan enempää kunnallisista palveluita, koska ne eivät kuulu asiaan.

    Jännä, kun neljä vuotta sitten valitus oli lähinnä miksi digi-TV tulee niin aikaisin. Tätä oli sekä niissä, jotka yleensä eivät halunneet muutosta ja niissä, jotka sanoivat aikaisen muutoksen tienneen vanhentunutta MPEG-II teknologiaa. Damned if you do, damned if you don't do.

    Suomalaiset nimenomaan eivät ole ole innokkaita tilauspalveluiden käyttäjiä. Siksi tämä vastarinta, jota sinäkin osoitat. Muualla tilauspalvelut ovat normaaleja. Esimerkiksi USA:ssa TiVo-tilauspalvelu on ollut vuosikymmenen.
     
  17. Okaro

    Okaro Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    TV-maksu on maksu TV:n katsomisesta yleensä. Se ei ole maksu Ylen kanavien katsomisesta. Se, että TV-maksulla rahoitetaan Ylen toiminta (niin TV kuin radio) ei muuta tätä asiaa.
     
  18. bluray

    bluray Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2011
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olen kyseisistä kanavista kertaalleen maksanut kun olen kuluttajana käyttänyt noita kanavia rahoittavien mainostajien tuotteita ja palveluita.