Tallentava dvb-t2 digiboksi!

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 10.01.2011.

  1. Okaro

    Okaro Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moni varmaan pitää siitä, että on vain yksi laite TV:n lisäksi. Tuolla myös jäljitellään sitä toiminnallisuutta, mitä videonauhurilla ennen oli. Ongelma toki on, että tuollainen laite usein on huono kompromissi.
     
  2. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä tuo on ihan no-brainer: tottakai bluray samaan boksiin! Bluray-pyöritin ei näytä lisäävän boksin hintaa nimeksikään. Samassa laatikossa kaikki toiminnot: nettivideot, bluray, digitv, tallennin.

    Ainoa kysymysmerkki itselleni on tämän combolaitteen sisäinen toiminta. Perinteinen digiboksi tallentaa kuvan sellaisena kuin se vastaanotetaan, ilman uudellenpakkaustia ja laadun heikentämistä. Dvd-digiboksi-kovalevy yhdistelmissä digitv-striimi on puolestaan purettu ja uudelleenpakattu ennen kovalevylle/dvd:lle tallentamista. Tämä heikentää kuvanlaatua merkittävästi, mikä lienee ollut valmistajan tarkoituskin (estetään digitv:n kopiointi dvd:lle alkuperäisellä laadulla).

    Jos näiden uusien bluray-combolaitteiden toiminta on samanlaista, eli digitv uudelleenpakataan ennen tallentamista kovalevylle, niin itseltä jää varmasti ostamatta. HD-lähetysten kuvanlaatu kestää uudelleenpakkausta vielä huonommin kuin nykyiset suttupiirtolähetykset.
     
  3. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä Panasonicissa ainakin voi säätää miten halutaan tallentaa/polttaa. Direct recording on yksi mode.
     
  4. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Hyvää pähkäilyä. Mutta eikös nuo dvd-combot osanneet juurikin tuon tallennuksen dvd-levyille, mitä taasen esim. uudet Br-Samsungit eivät osaa, eivät siis polta edes dvd-levyjä. Tätä taustaa vasten luulisin että huolesi on turha.
     
  5. pietari

    pietari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2002
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko uusissa Samsungeissa USB kovalevyn kautta .MKV leffat tekstityksineen?.
     
  6. Okaro

    Okaro Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh heh.

    Syy on se, että tuollainen laite on rakennettu DVD-tallentamisen ympärille. Vain purkamalla ja pakkaamalla voidaan varmistaa, että talletettava materiaali on validia DVD-materiaalia. Verkostahan periaatteessa voi tulla mitä tahansa bittejä. Samoin esimerkiksi tekstityksen polttamista varten pitää kuva purkaa. Lisäksi noihan tallentavat eri lähteistä.

    Tällainen HD-tallennin on ihan eri laite.

    En tosin ymmärrä tätä pelkoa, jota uudelleenpakkaaminen aiheuttaa. Henkilö, joka ennen tallensi tyytyväisenä analogilähetyksiä kauhistelee uudelleenpakkaamista. Joskus jopa on ehdotettu VHS:lle tallentamista, ettei tule sitä kamalaa uudelleenpakkaamista. Eron toki voi vertailemalla huomata, mutta yleensä ei ihmiset katso TV:tä tuolla lailla kuvanlaatua vertailemalla.
     
  7. A. Koro

    A. Koro Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama vika jatkuu DNA:n lähetyksillä (nyttemmin testattu toisella CI+ moduulilla) - mutta!

    TV Viihteen kortilla Yle HD, MTV3 HD ja Nelonen HD toimii parasta aikaa.

    Eli mikäli nuo kanavat kiinnostaa, niin LA Digitalin CI+ moduli ja kortti sisään, soitto aspaan linkitystä varten ja homma toimii. :thumbsup:
     
  8. uiski

    uiski Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2001
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. lorvi

    lorvi Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuon BD-D8200N boxin mutten saa yle areenaa enkä mtv katsomoa näkymään kuten oletin. onkohan jotain konstia vai pitääkö pc vieläkin pitää liekassa telkkarin vieressä. petosta?
     
  10. benicio

    benicio Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos joku on sulle areenan ja katsomon luvannut. Ei ne tuossa kai toimia pitäisikään, mahtaako sony olla jopa ainoa areena-yhteensopivien dlna-vehkeitten toimittaja.
     
  11. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos tossa on Samsung Smart TV palikat niin Areenan kait pitäisi toimia Katsomo ei.
     
  12. iamsuperhuman99

    iamsuperhuman99 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttökokemuksia ensimmäisen viikon ajalta: Samsung BD-D8200+antenniverkko+TV-Viihdekortti(Yle HD,MTV HD,Nelonen HD UHF):

    1. Ajastettu tallennus Guidesta (YLE HD :Euroviisut)
    - tallennus vain 7 minuuttia koko ohjelmasta

    2. Katsotaan levylle tallennettua HD kuvaa (MTV3 HD Biisikärpänen)

    --> Keskellä katselua alkaa ajastettu tallennus MTV3 HD Selviytyjät

    --> koko laite menee sekaisin -> ilmoituksia (tallenne väärässä formaatissa, tallennetta ei löydy etc.)

    --> vain reboot auttaa

    3. Tallennus eilen MTV3 SD

    --> Yritys katsoa samaan aikaan Nelonen HD
    --> ilmoitus "Salattu Signaali" ei kuvaa, eikä myöskään YLE HD, MTV3HD

    4. MTV3 SD tallennus guidesta Selviytyjät ..vain 49min, loppu puuttuu..

    Ei siis ihan sitä käyttäjäkokemusta mitä toivoisi...

    Epäilen, että tuo TV-Viihdekortti/ CI-moduuli sekoittaa koko pakan??

    HD-kuva sinänsä näkyy aivan loistavasti laitteen kautta.
     
  13. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan noin yleistämättä alkaa epäilyttämään että vaikka Samsungilla on paljon hyviäkin tuotteita niin digiboksilaitteet eivät koskaan ole olleet vertailukelpoisia esim. Topfield ja Humax laitteisiin ja homma näyttää jatkuvan...?:rolleyes:

    Tilanne ainakin antenniverkon digiboksirintamalla alkaa pikkuhiljaa huolettaa. Vanha, kohta 4 vuotta hyvin palvellut Humax 9200T alkaa varmaan kohta kärsiä vanhuuden oireita eikä uusia varteenotettavia laitteita joita kehityksen tässä vaiheessa voisi harkita ole kaupoissa tarjolla. :grr:
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2011
  14. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Komppaan näitä. Muutama keskeytynyt HD-tallennus. Ja jos yrittää katsella kovolta ohjelmaa samalla kun tallenus on käynnissä, mikään ei onnistu ja tallennuskin saattaa katketa. Vain buutti auttaa.
     
  15. iamsuperhuman99

    iamsuperhuman99 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tallennusongelmat Samsungissa ovat siis CI+ korttimoduulista johtuvia.
    Ärsyttävää vain, että myyjäliikkeet tietävät jo ongelmasta mutta siitä huolimatta surutta antavat asiakkaalle "viallisen softan" sisältämän kortinlukijan.. itse ostin Samsungin lätkäfinaaliin ja tallennusongelmat tuli selväksi heti seuraavana päivänä..

    Tänään kävin antamassa henk koht asiakaspalautteen Expertin Lanternan pisteeseen.. uusi päivitetty kortti tulee keskiviikkona.. kortti maksaa 90 euroa, joten en rupea itse juoksemaan Laatuantennin pisteeseen...

    Ja huom: eivät olleet "vakuuttuneita" että vialliset korttimuduulit tulisi heti poistaa myynnistä.. koska ne kuulemma toimivat kaapeliverkossa..

    Hienoa saivartelua/asiakaspalvelua..

    ohessa TV Viihteen sivulta..


    Tallennusongelmia CI+ kortinlukijassa?
    LA Digital Conax CP CAM v2 (eli CI+) -kortinlukijassa on havaittu tallennusongelma. Tämä ongelma ilmenee TV:n kanssa, jolla voi tallentaa ohjelmia ulkoiselle tallennuslaitteelle kuten USB-tikulle tai ulkoiselle USB-kovalevylle. Vika ilmenee siten, etteivät tavalliset SD-laatuiset ohjelmat tallennu ulkoiselle muistivälineelle. HD-laatuiset ohjelmat tallentuvat normaalisti.
    Ongelma korjaantuu vaihtamalla CI+ -kortinlukija uudella ohjelmistolla varustettuun kortinlukijaan Laatuantennin huollossa. Jos käytössä ei ole tallentavaa televisiota, ei kortinlukijan vaihdolle ole tarvetta.
    Ongelma koskee kortinlukijoita, joiden CAM-ID-numero on pienempi kuin 582045149. CAM-ID-numero on painettu kortinlukijan takana olevaan etikettiin.
    LA Digital Conax CP CAM v2 (eli CI+) -kortinlukijan tunnistaa kelta-mustasta etiketistä sekä Conax Chipset Pairing, CI+ ja Cable HD Ready -logoista.

    Lisätietoa kortinlukijan vaihdosta saa sähköpostilla: huolto@laatuantenni.fi
     
  16. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Mulla on Dilogin moduuli Samsungissa. Ongelmia nimenomaan teräväpiirron tallennuksessa. Sonyn TV:ssä on tuo mainitsemasi LaDigitalin moduuli, ei ongelmia toistaiseksi.
     
  17. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eiköhän sen mpeg2 kontainerin voi muutenkin eheyttää ja muuntaa dvd-tallennusta varten. Tekstityksen voi ympätä mukaan. Uudelleenpakkaaminen on valmistajan kannalta helpoin tapa. Siitä mistä aita on matalin etc. En nyt jaksa edes kommentoida VHS-fantasioitasi. Tervetuloa 2010-luvulle. ;)

    MUTTA, tämä uudelleenpakkausongelma ei koske Sampan bd-d8200:ta, koska siinä ei ole tallentavaa romputinta. Kukas niitä ohjelmia dvd-levylle nykypäivänä edes haluaisi. Samppa tallentaa USB-levylle, mikäs sen mukavampaa, alkuperäisellä laadulla. MUTTA USB-tallennus tehdään xfs-formatoidulle levylle, jolloin näkyvyys pc:llä on... heikko. Toisekseen USB-tallenteet salataan boksikohtaisella vahvalla salausavaimella, joka tarkoittaa sitä että tallenteet pystyy katsomaan vain ja ainoastaan sillä boksilla, millä ne on tallennettu. Jos boksi tai sen emolevy vaihdetaan, menetät kaikki tallenteet, niin sisäiseltä kuin USB-levyltä. Melko reilua..

    Toisekseen Sampan smartTV:ksi ristitty Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä on aika kammottavaa huttua ainakin nykymuodossaan. Mukaan on ängetty kyllä kaiken maailman web-wimpainta, Facebook-feediä ja sovelluskauppaa, mutta ns. ydintoiminnot eli esim. ohjelman nauhoittaminen on sitten toteutettu vähän sinnepäin. Tallennuksista onnistuu alle puolet ja jonossa olevista tallennuksista järjestelmä voi kadottaa virheen jälkeen kaikki loput jne. Samainen käyttöjärjestelmä tulee käyttöön Sampan telkkareihin, joten kehitystä on tiedossa, mutta korjattavaa on paljon.. hyvin paljon. Kyseessä on beettatestaustuote, be warned!
     
  18. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä olen myös monen valmistajan tuotteessa ihmetellyt, on mukamas kaikki pillit ja kellot. Käyttöliittymät täysin juosten kustu ja mikään ei toimi kunnolla. Vähän niinku Noksulan meininkiä...
     
  19. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole nyt hetkeen tarkastellut tallentavien DVB-T2 boksien markkinoita, onko vieläkään myynnissä vähintään kahta HD-kanavaa yhtäaikaisesti tallentavaa boksia (ja kolmatta voisi katsoa)? EPG ja tekstitykset pitäisi myös toimia ja boksin olla ns. perusvarma.

    edit:
    Tässä joskus oli puhetta että eri toimijat saisivat kanavansa saman kortin alle, toivottavasti tämä toteutuu vielä vuoden 2011 aikana (eli ei)...
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2011
  20. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma lienee tuo CI+ , ei aukase kahta salattua kanavaa yhtäaikaa. Jos boxi pystyy tallentamaan myöhempää purkua varten ...... Tai sit oon väärässä.