Oppo BDP-93

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana THX1138, 24.09.2010.

  1. load

    load Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.06.2005
    Viestejä:
    434
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dvd-puolen aluekoodittomaksi tekevä cd-r toimii myös uudella firmwarella.
     
  2. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Oma 93-tilaukseni Living Cinemasta on edennyt pakkausvaiheeseen eli ilmeisesti pulju on saanut modeja jostakin. Jos muilla on tuolta tilauksia niin kohtuu pian lähtevät todennäköisesti liikkeelle. Tilaus oli jätetty alun perin 10.2 eli aikaa ehti kulua 2kk ennen tähän pisteeseen pääsyä. Modien heikko saatavuus oli syy viivytyksiin, moddaamattoman soittimen olisi saanut huomattavasti nopeammalla aikataululla. Paikan puolustukseksi sanottakoon, että yrittivät hankkia modeja useammalta toimittajalta ja riitti malttia vastata nopeasti tilannetiedusteluihini.
     
  3. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko kukaan 93:n omistaja kokeillut mkv toistoa tekstitysten kanssa? Toimiiko ulkoiset subtitle tiedostot ja onko fontti edelleen samanlainen kuin 83:ssa (eli yksivärinen ja legopalikkamaisen karkea)? Jos fontti ei ole tuollainen, kuva ois kiva ylläri miltä 93:n fontti näyttää. :)
     
  4. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    No niin! Tänään sitten kesken etätyöpäivän ovikello soi ja siellähän oli heebo Oppo-paketti kainalossaan. Sinänsä koko toimitus LivingCinemasta oli ihan OK, ottaen huomioon Plazan käyttäjien kokemukset TNT Post:sta. Paketti annettiin toimitukseen 13.4.2011 ja seurannan mukaan lähetettiin kohdemaahan 14.4.2011 jonka jälkeen sitten ilmoitti samana päivänä "Parcel at depot" ja "Shipment out for delivery". Tämä tietysti herätti jo innostusta, mutta turhaan: paketti oli samassa tilassa päiviä kunnes tänään sitten seurannassa lukikin 18.4.2011 "Parcel at depot" joka ilmeisesti viittasi paketin käsittelyyn jälleen jossakin. Se, että missä maantieteellisesti tuo "Parcel at depot" tapahtui jää mysteeriksi. Päivä tuon jälkeen (tänään) paketti sitten tuotiin kotiin asti.

    Koko prosessin ajan seuranta tapahtui siis TNT Post:n omassa lähetysten seurannassa (Hollannin sivut). Matkahuollon tai postin seurannasta tuota pakettia ei ikinä löytynyt. Huomioitavaa oli lisäksi, että noita "Parcel at depot"-ilmoituksia löytyi seurannasta kokonaiset 3 kpl.

    Summa summarum: ei mitenkään erityistä varmuutta huokuva tuo TNT Post:n toimitus vaikka tämä tapaus meni kohtuullisen kivuttomati, aikaa kului hieman alle viikko paketin postituksesta (Hollanti) sen saamiseen vastaanottajalle. Nopeampaa toimintaa haluaville suosittelen ihan aitoa kuriiritoimitusta.
     
  5. SVC

    SVC Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2010
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    En LivingCineman käyttämistä palveluista tiedä, mutta eräästä toisesta Hollanti-puljusta tilaamani paketti lähti TNT Postin kautta ja siirtyi Suomessa DPD:n hoiviin. DPD vieläpä antaa paketeilleen (jostain ihmeen syystä) uudet tunnukset, eli lähettäjän koodilla sitä ei edes niiden sivuilta näe. Että parhaimmassa tapauksessa saattaa tosiaan mennä jännäksi nuo TNT Postin lähetykset tänne karuun Pohjolaan... :)
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    LivingCinema käyttää TNT Post:ia ja foorumin keskusteluiden perusteella kuvittelin ko. puljun pakettien menevän Suomessa Itellan tai Matkahuollon kautta, mutta eipä tosiaankaan olisi ihme jos käyttävät vielä tuota DPD:tä; sen verran eksoottisesta puljusta on kyse.
     
  7. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ensi kokemuksia soittimesta:
    x kaukosäädin on "möhkäle", painikkeet raskaan tuntuisia, painikkeiden asettelu miten sattuu - tässä suhteessa tuntuu kuin olisi kyseessä halpissoitin, ei mitään jakoa vanhaa Sonyn S550:n kapulaa vastaan
    x jykevän tuntuinen soitin, ei muovinen, jopa kelkan käyttäytyminen tuntuu jämerältä, ei tunnu että ihan heti rikkuisi
    x asentaminen sujui easy setup:lla aivan helposti, mutta jostain syystä tuo ei huomioi "TV System"-asetusta (ei kysytä prosessin aikana) joka jää asentoon "PAL" kun oikea asetus tässä olisi ollut "Multi-System" ("PAL"-asetus voi tietyssä olosuhteissa aiheuttaa ei-toivottavaa käyttäytymistä, kannattaa siis laittaa tuo "Multi-System")
    x kuvasäätöjen osalta ihastuttavan paljon asetuksia, mutta olisi toivonut omaa asetusprofiiliansa pelkästään DVD-käyttöä varten, esim. "Source Direct" on kiva blu-ray -käytössä, mutta DVD-käytössä voisi olla parempi Auto/1080p-asetus jos haluaa soittimen tekevän skaalauksen (DVD:llä "Source Direct" = 480i/576i)
    x sain näköjään Standard-version modista jonka käyttö on hieman työläämpää verrattuna Pro-versioon, mutta toimii OK: DVD-puolisko oli aluekoodivapaa semmoisenaan (testattu R3-leffalla) ja vaan noita blu-rayn aluekoodeja joutuu vaihtamaan käsin, testattu region A AVP:Requiem-leffalla ja toimii hienosti

    Tuo modi-versio kuvastanee hankalaa tilannetta yleensäkin noiden modien suhteen, Pro-versiota ei näköjään sitten enää saa. Soittimien saatavuuden suhteen ainakin Living Cinema:lla on tuota varastossa, kannattaa tosin kysellä varastotilannetta modien suhteen jos haluaa soittimensa valmiiksi modattuna. Ostopaikkana minulle jäi ko. paikasta aivan positiivinen kuva, jaksoivat tiedottaa ja vastata sähköposteihin vaikka soittimien ja modien saatavuus oli todella hankala.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2011
  8. Rasbelin

    Rasbelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Modpiiriä on kyllä turha juoksuttaa Alankomaiden kautta, kun sen voi yhtä hyvin tilata suoraan valmistajalta Tanskasta. :) Suoraan tilattuna molemmille versioille pitäisi olla saatavuutta nyt.

    Valmistaja Tridane (Bluraychip.dk) on vastannut kyselyyni versioiden erosta seuraavanlaisesti:

    Että taidanpa tilata tulevaan Oppooni tuon perusversion, jos kerran 43 euron hintaerolla ei saa mitään tuon järisyttävämpää. Tosin tietenkin käy niin onnettomasti, että tuleekin vastoin ennakko-odotuksia mahdollisuus softaukseen, niin sitten kyllä hatuttaa kun pihistelee nyt... :D

    Jaa niin suora linkki laiskoille: http://www.bluraychip.dk/
     
  9. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tarkoitin tuossa omassa tapaukseni mallia jossa soittimen haluaa valmiiksi modattuna, modaamaton soitin kannattaa tietysti hakkia mistä sen saa halvimmalla ja/tai nopeiten.

    Itse kallistuisin tuon Pro-version kannalle pelkästään tuon aluekoodin vaihtamisen helppouden vuoksi. Standard-versiossa aluekoodin vaihtaminen edellyttää enemmän (tunnottomien) nappien painamisia ja vielä tuon virrat pois-päälle -kierroksen. Itse asiassa standardissa virrat eka päälle, painikkeiden painamisia ja sitten virrat pois ja päälle. Pro-versiossa standbyssä vain haluttu aluekoodi kaukosta ja virrat menee sitten välittömästi päälle. Ohjelmoitavuudelle en itse laittaisi lisäarvoa, itse en ainakaan tiedä että mitä kivaa tuo voitaisiin vielä tekemään.
     
  10. Rasbelin

    Rasbelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähti sitten Oppo tilaukseen Englannista ja modpiirin proversio Tanskasta. Liityn sitten itsekin Oppo-klubiin ja Denon saa siirtyä historiaan. :naminami:

    Täytyy kirjoitella kokemuksia kunhan soitin saapuu, saan sen modattua ja pääsee kokeilemaan soittimen toimivuutta. Hieman arvokas ratkaisu tämä oli, mutta laatulaitteella pärjää sitten monta vuotta.
     
  11. Issuj

    Issuj Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysytään nyt täältäkin, eli saatteko USB- muistilta mp3-muotoiset musiikit soimaan? Itsellä masiina (-95EU) kyllä löytää tikun, mutta ei yhtään laulua siltä, vaan listaus näyttää tyhjää.

    e: Itse itselleni vastaten. Näköjään Opon EU -soittimet eivät tue, ainakaan vielä, .mp3:ia jonkin lisensointikuvion takia.
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2011
  12. Hortz

    Hortz Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin bluraychip.dk:lta aluekoodimodauskitin 6 viikkoa sitten ja se tuli lopultakin eilen. Siis selviä toimitusvaikeuksia koska postileima oli 25.04.

    Omalla kohdallani kävi kuitenkin hyvä tuuri koska tilasin standardikitin mutta lähettivät PRO:n (maksoin 64€). Asennettu ja pikatestauksen jälkeen näyttää toimivan.
     
  13. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tiedoksi jos jotakin muutakin kiinnostaa tämä: kysyin tätä ulkomaisella foorumilla ja joku postasi sinne valokuvan tv ruudulta jossa fontti näkyi ja se näytti olevan samanlainen kuin normaali blu ray leffojen fontti - siis ainakin siinä oli mustat reunukset eikä legopalikoista tietoakaan vaan graafisesti selvästi laadukkaampi kuin 83:n fontti. Ilmeisesti myös sekä upotetut että ulkoiset tekstitykset toimivat mkv filujen kanssa.
     
  14. Rasbelin

    Rasbelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tridanelta (bluraychip.dk) tilaaamani modauskitti (pro-versio) tuli tänään perille. Tilasin sen illalla 24.4. ja samana iltana se merkittiin lähetetyksi. Näemmä tavaraa on siis saatavilla.

    Sitten vaan Oppo auki... :)
     
  15. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko muuten kellään uudella 93:n omistajalla ollut aikaisemmin 83: miltä DVD leffojen skaalaus näyttää 83:een verrattuna?
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Kumpi modpiiri löytyy Mareksoundin aluevapaasta soittimesta?
     
  17. Mikis

    Mikis HD all the way Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.09.2002
    Viestejä:
    701
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei välttämättä kumpikaan. Modpiirejä löytyy myös muilta valmistajilta. Kannattanee kysellä suoraan Marekilta.
     
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ainakaan verkkosivuilla ei mainita aluekoodivapautta?
     
  19. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä mainitaan. Alasvetovalikosta voi valita tilaako modattuna vai ilman.
     
  20. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Oma kokemukseni on lähinnä saman piirin (ABT2010) omaavasta DVDO IScan Edge-skaalaimesta ja hyvin nopean vertailun perusteella 93 (Marvell Kyoto-G2 Qdeo) näyttäisi tuottavan aika lähelle samanlaista kuvaa kuin Edge. 93:n kohinanpoiston pitäisi olla myös hyvää tasoa, mutta vielä itse kokeilematta, Edgen kohinanpoistosta en juuri välitä. Skaalauksen pitäisi olla tuon 93:n vahvuuksia ja sen pitäisi kyetä käsittelemään PAL-materiaalia paremmin kuin 83 (lomituksen poisto).

    Summa summarum: 93:n skaalaus ja lomituksen poisto pitäisi olla parempaa kuin mitä 83 kykenee tarjoamaan.