Yamaha RX-V1067/2067/3067

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana pteittinen, 19.08.2010.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Hitto, saatat olla oikeassa. En muistanut tuota koska.. No, ei aleta väittelemään siitä, onko tuossa vaihtoehdossa mieltä.
     
  2. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
    Netistä bongatun RX-V3067:n lontoonkielisen manuaalin sivulta 98 alkavat kaiutinasetuksia koskevat ohjeet. "Configuration"-osiossa sivulla 101 on kohta "Extra Bass", jonka mukaisella "On"-asetuksella bassojen pitäisi ohjautua sekä pääkajareihin että subbarille. Kannattaa kokeilla.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Subbarin ja pääkanavien toistaessa ainakin osittain samoja taajuuksia voi vaste olla sitten melkoista vuoristorataa.
     
  4. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
    Subbarin ja pääkaiuttimien bassojen yhteensovittaminen on luonnollisesti oma kysymyksensä. Ei kuitenkaan mikään mahdottomuus, kunhan käytettävissä laitteissa on vain asianmukaiset säätömahdollisuudet.
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tarkoitin, että vähintään sen pykälän verran vaikeampaa, mikäli bass/lfe = both. Ainahan se on jonkinasteinen haaste, pl. tietyt plazallakin usein mainostetut, joissa tuo on hoidettu jo suunnittelupöydällä.
     
  6. hifipinko

    hifipinko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2010
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli vanhassa jammussa virran läpisyöttö CD soittimelle jolloin se napsahti päälle kun vahvariin kytkettiin virta = kätevää. Onkohan näissä uusissa tarkoitus hoitaa sama asia triggerillä:confused:
     
  7. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko äänen ja kuvan ottaminen eri lähteestä todellakin rakennettu noin hankalaksi kyseisessä laitteessa? Mitään omia virityksiä ei viitsisi alkaa sceneillä tms. rakentamaan noinkin yksinkertaista tarkoitusta varten. Kenelläkään tarkempaa tietoa?
     
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei.

    TRIGGER OUT, eli 12V lähdöt on tarkoitettu 12V TRIGGER IN -liitännöillä varustettujen päätevahvistimien tms. laitteiden käynnistämiseen/sammuttamiseen vahvistimen tai jonkun muun ohjaavan laitteen mukana. Siis niin, että nuo laitteet ottavat oman käyttösähkönsä jostain toisesta töpselistä, eivät siltä ohjaavalta laitteelta.
    Kyse on virranvoimakkuudeltaan pienestä herätesignaalista. TRIGGER -liittimiä ei taida missään soittimessa olla. Tämä liitin ei ole valmistajakohtainen, eli jammulla voi siis käynnistää Rotelin jne.

    AC OUTLET on perinteinen CD-soittimille yms., eli alle 50 W tai alle 100 W laitteille tarkoitettu virtaliitin (kapea 230V euroliitin). Useimmiten yksi vahvistimen mukana päälle/pois kytkeytyvä (SWITCHED), joskus kaksikin. Tai sitten aina sähköä antava (UNSWITCHED), joissain H/K:n vahvistimissa on ainakin ennenvanhaan yksi sellainen ollut.

    Tosin nyt taitaa sellainen "muoti-ilmiö" olla vallalla, ettei moniin todella kalliisiinkaan malleihin laiteta edes yhtä virranantoa. Ainakin pikaisesti netin kuvista tarkasteltuna tämä suuntaus tuntuu koskevan monia, kenties jopa kaikkiakin valmistajia, ei siis vain Yamahaa. Joskus netin kuvat tosin hämäävät, eli eri maiden malleissa saattaa olla eroja. Ja maahantuojakin saattaa livauttaa väärän mallin kuvia nettisivuilleen.
    Eihän tuossa kyllä luulisi paljoakaan säästävän, joten kalliiden mallien kohdalla moinen ihmetyttää. Tilanpuutteesta homma ei näyttäisi edes RX-V3067:n kohdalla olevan kiinni. Tai no, takapanelissa siis ainakin olisi tilaa. Voihan se olla, että kotelon sisäpuolella on täyttä. Joskin hieman epäilen, etteikä muka yksi virrananto mahtuisi noinkin suureen koteloon.


    Säästön lisäksi tuli mieleen, että ehkäpä liian monet urpåt ovat kytkeneet noihin liittimiin ylisuurta tehoa vaativia laitteita, kuten subbareita, silitysrautoja tms. älytöntä. Jotka sitten tietenkin polttavat ko. laitteesta sulakkeen. Tai sitten virranannon käyttäjiä on vain oletettu olevan niin vähän, että ko. liitäntä on siksi rohjettu poistaa, kun ei ole oletettu suurempaa vastalausemyrskyä syntyväksi.
    Jos asia suuresti häiritsee, niin jonkunlainen master/slave -toiminnon omaava jatkojohto saattaisi olla toimiva ratkaisu. Eli kun vahvistimen sammuttaa, niin loput/tietyt ko. jatkojohdon pistokkeet lakkaavat antamasta sähköä. Jolloin toiminta siis vastaisi täysin perinteistä SWITCHED -tyyppistä virranantoa, joskin hieman mutkan kautta.

    Pelkkä CD-soitin ei tietenkään anna minkäänlaista kuvasignaalia (tuli vain mieleen, että ainakin eräät Onkyot saa heräämään siitä, kytkemällä yhden RCA-kaapelin laitteiden välille). Eikä HDMI-liitäntääkään luonnollisesti ole, jonka kautta saa usein/joskus asetettua että sammuuko/käynnistyykö esim. BD-soitin aina tv:n mukana (HDMI CEC). Joskus on erikoisempia valmistajakohtaisia Remote-juttuja (jonkunlainen Trigger-kaapeli siis), jotka tuppaavat toimimaan vain kun laitteet ovat samaa merkkiä ja vielä tarpeeksi uutta malliakin.

    Yleiseksi ratkaisuksi käy makroilla varustettu oppiva kauko-ohjain. Tällöin yhden napin tai ikonin painaminen lähettää käynnistyskäskyn sekä vahvistimelle että CD-soittimelle, samalla kytkien CD-inputin käyttöön. Ja halutessa vielä jotain muutakin, kuten joku tietty vahvistimen tila. Ja toinen nappi/ikoni sitten sammuttaa molemmat laitteet.
     
  9. Therium

    Therium Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä on käytössä clas ohlsonilta ostettu semmoinen master/slave -jatkojohto joka toimii siten, että kun jatkojohdon master pistokkeessa olevaan laitteeseen kytketään virta (kynnysteho säädettävissä), niin muihinkin pistokkeisiin tulee silloin virta. Ite käytän tuota subbarin ja viiden aktiivikaiuttimen ohjaukseen.
    Noissa piuhoissa tehon kesto oli muistaakseni jotain about parin kilowatin luokkaa.
     
  10. hifipinko

    hifipinko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2010
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo master/slave voisi olla hyvä vaihtoehto, pitääpä käväistä clasulla siis. Yritin tutkia uusien Yamaha CD soittimien speksejä mutten löytänyt ainakaan nopsasti mainintaa trigger liitännästä.
     
  11. hifipinko

    hifipinko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2010
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pähkäilen skaalausasetusten kanssa. Mulla on FullHD 1080p telsu sekä HD ready tykki 720p. Molempiin kuva menee HDMI:llä (OUT1 ja OUT2). Kuvanlähteinä BlueRay (HDMI) , ElisaViihde (HDMI) sekä digiboxi (analog video). Voinko asettaa 3067:ssa skaalaukset siten että tykille skaalaus 720p ja telsulle 1080p eli siis HDMI out kohtaisesti ?

    Mitä kannattaisi valita Elisaviihteen ulostuloksi (jammun skaalaus pesee ElisaViihteen skaalaimen- > mahd alhainen ulostulo?? ja skaalaus jammussa??). Elisaviihteen kautta osa kanavista tulee HD:nä.

    Nyt nimittäin Elisaviihde boxi kyselee joka kerta käynnistettäessä mikä näyttötila valitaan:OI ehkä johtuu siitä että HDMI outtien päässä on eri resoluution pystyviä laitteita:confused: HDMI Out valinnoilla voinee vaikutta myös asiaan, eli sillä että onko out 1, out2 vaiko molemmat aktiivisina.
     
  12. searover

    searover Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2002
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yammun 2067 ratkaisi mun subin perusongelman - heikon yläbasson toiston. Pääsubina toimii 340L:n LLT soundsplinter 15rlpd4 joka toimii matalilla hyvin mutta yläbasso jää melkein kuulumattomiin. Käytössä 80hz jako. Olen myös testannut 170L:n kotelossa, jossa se toimii hiukan paremmin, mutta alabeissi jää jo vajaaksi.

    Lisäsin sub 2 inputtiin HI-Vin M12 elementin 40L refleksissä testimielessä hypexin hs-200 kera. Koska jakotaajuudet yammussa ovat symmetriset, niin piti käyttää mielikuvitusta ja parametrisiä korjaimia sopivasti.

    Lopputulos on suorastaan erinomainen.

    Best of both worlds.
     
  13. geopro

    geopro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten saada Digiboxista kuva ja ääni vahvistimeen? Ja siitä edelleen kuva tykille...

    Digiboxissa pelkästään scart liitin.

    Vahvistimeen on kytketty tykki hdmi:llä. Vahvistin Yamaha rx-v1067
     
  14. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Eikö digiboksista löydy SCART:in lisäksi edes keltaista CVBS-videolähtöä ja puna-valkoista stereo-RCA -audiolähtöä? Jos ei niin sitten voi hankkia jostain tällaisen parin euron SCART-adapterin.

    [​IMG]
     
  15. geopro

    geopro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    kytketäänkö tuosta lähtevät johdot vahvistimen component videoon vai coaxial liitäntään?

    Mikä valitaan vahvistimesta sisääntuloksi? AV1?
     
  16. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Tuosta adapterista lähtevät audio-johdot (punainen ja valkoinen) kytketään esim. juuri AV1:n vastaaviin coaxial-sisääntuloihin. Videosignaalin voi vetää joko coaxial-CVBS:stä (se keltainen liitin) tai sitten siitä mustasta s-video-liittimestä hieman paremmalla kuvanlaadulla. Joka tapauksessa vahvistimesta valitaan inputiksi AV1.
     
  17. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Monista - ainakin Topfieldin - bokseista saa SCART:n kautta ulos myös komponenttivideota. Jos näin on, niin tuota tietenkin kannattaa ensimmäisenä kokeilla, mikäli kuvanlaatu on tärkeintä. SCART-liitintä ei kait missään vahvistimessa ole, mutta komponenttituloja löytyy jo varsin useasta. Se on sitten täysin laitekohtaista, että saako niin loppujen lopuksi myös hyvälaatuisen kuvankin.
    Yleensähän on onneksi mahdollista kytkeä suoraan boksista televisioonkin, jos ei muutoin homma onnistu, siis itseä tyydyttävällä kuvanlaadulla. Henk.koht. tingin mieluummin hieman käytettävyydestä, kuin hieman kuvanlaadusta.

    Omasta SCART:lla varustetusta, vanhasta eli siis ilman HDMI -liitintä olevasta boksista sanotaan näin kuvalähdöstä, joka siis asetetaan boksin menusta joksikin näistä:
    CVBS (= VIDEO, eli komposiittivideo, huonoin kuvanlaatu! SCART:n lisäksi 1 x keltainen RCA. Vältä tätä!)

    S-VIDEO (toiseksi huonoin kuvanlaatu SCART:n lisäksi 1 x pyöreä DIN-liitin)

    RGB (laadukas kuva, normaalisti vain tätä käytetään, eli kahta ensin mainittua tulee välttää, jos vain suinkin mahdollista)

    YUV (joskus löytyy tälläinenkin vaihtoehto menusta, eli komponenttivideo, SCART -> 3 x RCA -sovittimella, loppuviimeksi laitteista riippuen likimain yhtä hyvä kuin RGB, ellei jopa hieman parempikin. Kokeilemalal selviää. Myös kaapelin laatu/pituus vaikuttaa hieman.)
     
  18. hifipinko

    hifipinko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2010
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikani säädettyä sain aikaan tilanteen että CD:n ääntä en saa kuuluville. Kytketty optisella käyttöohjeen mukaisesti ja se kyllä toimikin jonkun aikaa mutta ilmeisesti olen onnistunut "säätämään" jotain sen verran pieleen ettei enää kuulu, ei sitten millään. Osaisko joku neuvoa mikä tässä voisi olla pielessä? Piuha on kiinni ja kokeilin että toimii kyllä V-AUXin kautta.

    Mites muut, oletteko saaneet CD:n esim scene 3:een optisella piuhalla?
     
  19. jarith70

    jarith70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep ja toimii niinkuin pitääkin. Vahvistimen äänisignaalinvalinta ko. kytkennässä "auto".
     
  20. hifipinko

    hifipinko Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2010
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok. Mitä sulla on input assignmentissä valittuna ? Ja onko scene3:ssa audio1 vai audio2 ?

    Mulla on Scene1 Blueray, toimii ok. AV2 elisaviihde, toimii. AV3 digiboxi analogisilla liitännöillä, toimii.