Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

  1. prosurfer

    prosurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2001
    Viestejä:
    2 111
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nelonen Pro1+2 HD sama juttu - ei neuvoteltu ajoissa?

    Nyt sentään asiakaspalvelu vastasi Canal+ First pätkimisongelmaan päivässä lisäkysymyksillä. Muutoin ei tänä vuonna ole paljon apuja löytynyt...
     
  2. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Eiköhän niitä neuvotteluja ole käyty, kyse taitaa olla siitä, kuka "voittanut" neuvottelut tässä vaiheessa.

    Se mikä pistää silmään tässä nykyisessä tilanteessa, on aika suuri kk maksu. Peruskanavat HD:ä edellyttää syksyllä 3e/kk korttimaksua + 4e/kk kanavamaksua. 7e/kk siitä että näkee parit peruskanavat hd:ä on imo aika tavalla.

    Tietysti jos muutenkin maksusisältöä ja maksukortti, jää kanavien hinnaksi pelkästään 3,95. Tämäkin on imo aika tavalla, kun ottaa huomioon, että tavara on ihan samaa, korkeammalla resoluutiolla vaan. Lähtökohta tässä hd:ssä pitäisi imo olla, että jatkossa kaikki on hd:ä ja sen vastaanotto ei maksa mitään ellei sitten katso maksukanavia
     
  3. Hencca2

    Hencca2 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helvetti. Just tänä aamulla meinasin mennä HD poksia hakemaan että näkis lopun lätkän parempana. Eli ei taida kannattaa
     
  4. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 752
    Saadut tykkäykset:
    537
    Tuo "ei tiedetä yhtään mitään" ei ole enää viimeisintä tietoa.

    Eilinen DNA:n tiedote on täällä.

    "DNA:n ja Welhon kaapeliverkoissa voi tällä hetkellä seurata Nelonen HD -kanavaa vapaasti, ilman ohjelmakorttia. YLE HD ja MTV3 HD -kanavien jakelu alkaa lähiviikkoina, heti kun kanavien tekninen siirto verkkoihin on saatu toteutettua."

    Tosin lähiviikkoina voi tarkoittaa sitä, että MM-kisat ehtii loppua.
     
  5. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Wbox jo käyttökunnossa toimivuuden suhteen? Jos ei huomioida noita maksukanavien tallennusongelmia jotka on nyt päällä :rolleyes:

    Katselin että kaapeliin HD bokseja on Wboxin lisäksi Topfield 2400 ja Handan 9900 jotka molemmat on omissa ketjuissaan haukuttu pystyyn toimivuuden suhteen. Jälkimmäinen kai toimii jotenkin, edellinen ei vielä vissiin oikein mitenkään.

    Wboxi nyt on ainakin ollut pisimpään myynnissä eli onnistuuko sillä tallentaminen, katsominen, yle tekstitys yms normaalit jutut? Onko tässä värkissä EPG hakusana -tallennustoimintoa?

    .. Mitä tulee tuohon maksukanavien tallennusongelmaan niin korttilinkitys on hyvä asia joka on asiakkaan parhaaksi vaikka se miten epätodelliselta tuntuisikin. :cool:
     
  6. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jo? Wbox HD on ollut toimivassa käyttökunnossa alusta saakka, mutta on mennyt huonompaan suuntaan verkoissa tehtyjen muutosten vuoksi.

    Tekstitykset sun muut toimivat moitteetta ja teksti-tv-tekstitystä käyttävillä maksukanavilla on käytössä miellyttävämpi tekstityyppi perus teksti-tv-fontin sijasta, mitä moni boksi käyttää.

    Äänisynkroniongelma on ollut alusta saakka, eikä mitään ohjelmistopäivityksiä ole tullut koskaan, nyt sille on tarvetta kun tuo muutamien HD-kanavien tallennusongelma on edelleen olemassa, nyt on ollut jo yli kuukauden mahdotonta tallentaa noilta kolmelta kanavalta jos ohjelmakortti on paikoillaan.

    EPG-hakusanatoiminto on manuaalisena, eli ei automaattisena, mutta manuaalisesti voi hakea hakusanalla sillä hetkellä saatavilla olevasta EPG-tiedosta ohjelmia hakusanalla ja tehdä tallennukset, paitsi että ainakin Welhon verkossa myös n. kuukausi sitten tehty "EPG-uudistus" rikkoi senkin toiminnan eikä se toimi kaikilla kanavilla enää kunnolla.

    Wbox siis toimi paremmin aiemmin kuin tällä hetkellä, siksi tuo toimiiko "jo" ei ole oikea kysymys... se ei toimi ENÄÄ yhtä hyvin kuin aiemmin on totuus tällä hetkellä. Ehkä sieltä joskus tulee se ensimmäinen softapäivitys joka ehkä korjaa joitain ongelmia ja varmaankin tuo tilalle uusia ongelmia.
     
  7. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 752
    Saadut tykkäykset:
    537


    En halua maalata piruja seinälle, mutta aika tylyn aikatauluarvion sain wboxin päivityksestä DNA:n asiakaspalvelulta jokunen päivä sitten.

    Q3 2011 eli päivitys olisi asiakkaiden saatavilla viimeistään 30.9.

    Toivottavasti tämä on vain ääripessimistinen kaikki menee päin vattua takaraja :D.
     
  8. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tämähän olisi korjattavissa niitä lähetysparametreja muuttamalla, kun boksi toimi mainiosti huhtikuun loppuun saakka.

    Mutta kun kukaan ei ota vastuuta niistä lähetysparametreistä, ei ohjelmayhtiö (kuten Canal+, lähetysparametrien muutos ei heidän mukaansa johdu heistä) eikä kaapeliyhtiö (kuten Welho/DNA-Welho, tässä siis nimenomaan kaapelioperaattorin ominaisuudessa, eikä lähetysparametrien muutos heidän mukaansa johdu heistäkään), vaan homma on jostain syystä sysätty laitteen viaksi, vaikka laite toimi ihan hyvin aiemmin ja sama vika oli aiemmin ollut muilla kanavilla joka korjaantui itsestään (i-concerts-kanava).

    Joku taho on siellä ohjelmayhtiön ja kaapelioperaattorin välissä (satelliittioperaattori?) joka on kyseisen muutoksen parametreihin tehnyt, joka on aiheuttanut nämä ongelmat.

    Kohta pitää suunnitella uutta soittokampanjaa Welhon suuntaan, tässä alkaa olla jo hyvityksen paikka, kun käytössä on heidän oman merkkisensä ja maahantuomansa laite jota juuri tähän verkkoon myydään ja jolla on Cable Ready HD-hyväksyntäkin, ja sitä ei pysty käyttämään heiltä tilatussa palvelussa sille tarkoitetulla tavalla.

    Se ei ole hyvitystä, että nämä kanavat joista me maksavat asiakkaat maksamme näkyvät pari viikkoa ilmaiseksi MUILLEKIN jotka eivät näistä maksa.
     
  9. kkh

    kkh Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2004
    Viestejä:
    273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään ilmestyi welholle YLE HD joka vieläpä toistaiseksi näkyy salaamattomana. Mutta eipä WBOX tallenna YLE HD:tä tulee vain "alle 30 sekunnin tallennus ei välttämättä onnistu" ilmoitus eikä mitään jää levylle.

    Varsin erikoinen tapaus FTA kanavalta, johtuisko siitä, että samassa muksissa on Canal+ Film HD?
     
  10. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eli sama "vika" kuin näissä C+ HD ja Silver HD-kanavissakin...

    Mutta tuo mux tuskin on tuossa ratkaisevassa asemassa, koska vaikka YLE HD ja Canal+ Film HD ovat samassa muxissa (22) keskenään, niin muxissa 23 on Discovery HD Showcase ja Silver HD, joista Discoveryä pystyy tallentamaan normaalisti, mutta Silveriä ei, ja taas C+ Sport HD on muxissa 26, jossa on myös MTVN HD, jota pystyy tallentamaan.

    Järjetöntä, että tällaisia ongelmia ilmestyy jälkeenpäin verkkoon ja korjauksena on digiboksin softapäivitys joka tulee kuukausien kuluttua (Q3/2011)...

    Welhon asiakaspalvelun kautta kuulemma on mahdollista saada hyvitystä ohjelmapakettimaksuista kun niitä ei ole voinut käyttää, näin kirjoitti Welho firman omalla Facebook-sivulla tänään.
     
  11. kkh

    kkh Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2004
    Viestejä:
    273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen täsmälleen samaa mieltä, miksei näitä tallennuksen estoja saada siksi aikaa pois päältä kun päivitys on olemassa. Täysin järjenvastaista toimintaa ja pistinkin asikaspalveluun äkäisenoloista palautetta ja suosittelen samaa kaikille muillekkin wboxin omistajille.
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ei ihan sama koska em. kanavia pystyy tallentamaan kun ottaa kortin pois ennen tallennusta, mutta YLE HD kanavaa ei pysty tallentamaan kikkailuillakaan.
     
  13. prosurfer

    prosurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2001
    Viestejä:
    2 111
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samoja ongelmia on tosiaan ollut muiden laitteiden kanssa jo pitkään, eikä Welhoa ole kiinnostanut niiden selvittäminen. Onneksi nyt kärsijöitä on enemmän joten jotakin voi vihdoin tapahtua :)

    Viittaan siis Dilogin ja LA Digitalin CI+ moduuleihin.
     
  14. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jaa että vielä noin. :( Eli kun en ole lauantai-iltana kotona, niin saa sitten unohtaa toiveet Euroviisujen tallennuksesta YLE HD:lta, eli Ruotsin SVT:llä mennään siis tänäkin vuonna. :(

    Tän HDTV:n kanssa on mennyt tässä viime aikoina ihan kaikki päin seiniä ja huonompaan suuntaan. Ja vikaa on vähän joka puolella.
     
  15. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. Käsittämätöntä miten täällä Finlandiassa tämän asian kanssa on onnistuttu sähläämään näin lahjakkaasti. Yhteistyötä toivoisi eri tahoilta hiukan enemmän...:OI
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 752
    Saadut tykkäykset:
    537
    Mistä näitä kikkoja tulee :D

    Eilen sattui kummallista liittyen YLE HD tallennukseen. Katsoin päiväpelin alkua FST5:lta ja ohjelmoin ajastukseen YLE HD:ltä jatkuneet 2. ja 3. erän. Lähin käymään pihatalkoissa välillä ja kun tulin takaisin, niin wbox oli tallentanut YLE HD:tä kortti paikoillaan. Tallennetta ei voinut oikein katsoa. Se käynnistyi, mutta jäi looppaamaan jotain muutaman sekunnin pätkää tallenteen alusta.

    Samoin myöhemmin illalla katsoin Silver HD kanavan tallennetta (kovalevyllä conax-salattuna), niin tällä välin "taustalla" ollut YLE HD oli kerännyt ajansiirtopuskuriin kuvaa. Ajansiirtoa pystyi kelaamaan taaksepäin, mutta se ei toiminut niin kuin pitäisi. Ja lopulta ajansiirtopuskuri taisi nollautua/kadota.
     
  17. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Minulla on pari kertaa tehnyt samalla tavalla Canal+ Film HD:n kanssa kun vielä yritin sieltä tallentaa kortti paikoillaan, ennenkuin korttikikka oli keksitty.

    Mitäköhän Welho tai Wboxin jälleenmyyjät sanovat asiakkaille tällä hetkellä boksia myydessään? "Tässä olisi myytävänä tällainen tallentava HDTV-boksi, mutta tällä ei voi tallentaa mm. Ylen ja Canal+:n kanavia. Tätä ei kyllä enää varsinaisesti kehitetä ja mahdollisten vikojen korjaus kestää puoli vuotta, mutta ei meillä ole mitään muuta parempaakaan myydä"

    Tämä "Cable Fail HD"-hyväksyntä on kyllä osoittautunut pelkästään haitaksi, se ei takaa että laite toimisi, mutta se taas takaa ettei sitä pysty korjaamaan jos siinä on joku softavika.
     
  18. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Vaadin DNA:lta hyvitystä DNA HD paketin kuukausimaksuista Silver HD kanavan tallentamisongelman kanssa ja sain vastauksen että hyvittävät tulevissa laskuissa puolet pois :thumbsup:

    edit:
    Tosin kun vastaus oli:

    Voin hyvittää kertakorvauksena laskulta -50% vikaan kohdistuvan kanavapaketin kk-hinnasta, eli sinun kohdallasi puolet HD-kanavapaketista (12,55 e/kk).
    Olen hyvittänyt tuleville laskuillesi 6,30 euroa.

    DNA Asiakaspalvelu


    , niin tarkoittaako tuo sittenkin sitä että hyvittävät vain yhdessä laskussa -50% eli 6,30€ ? (Saan muutenkin vuoden määräaikaisella kampanjalla alennusta 50%) Eihän se nyt näin voi olla jos näin on, vaan kaikissa tulevissa laskuissa pitää olla puolet pois kuunes vika korjattu!
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2011
  19. prosurfer

    prosurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2001
    Viestejä:
    2 111
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tämänpäiväisen palvelun jälkeen pyydän Canalin osalta varmasti samaa.
     
  20. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Täytyy kanssa vaatia tuota itse, minulla kun on sekä Welho HD-paketti että Canal+ Total, ja jälkimmäinen vielä juuri tuon Film HD-kanavan takia lähinnä, niin saavat kyllä antaa alennusta kuukausimaksuun siihen saakka kun saavat tuon boksin taas toimimaan!

    Palvelu tällä hetkellä ei ole se, minkä olen tilannut ja josta olen maksanut ja johon Welho on toimittanut itse maahantuomansa ja brändäämänsä laitteet.